Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Cyrus FM/AM tuner MK1 trafó/sm
Lapozás: OK   1 / 1
(#) NGA hozzászólása Okt 3, 2023 /
 
Kis segítséget kérek. Van egy Cyrus FM/AM tunerem. Ez az első sorozat, ami még nem távkapcsolós, a 80-as évek közepén gyártották (itt az előlapon vannak kapcsolók, gombok). Sajnos semmi infó nincs róla, és szegény meg sem mukkan. 220V-ot kap, ha bedugom a tápkábelt, a primer oldalon mérni is de a trafó szekunder körén nem mérhető kimenő feszültség. Sajnos nem derül ki számomra, mekkora lehetnek a kimenő feszültségek? Nem találtam sajna szervízkönyvet, csak az MKII-ét, ami késöbbi, és csak távkapcsolóval működik. Ez még nem.
Tud valaki segíteni?
(#) proli007 válasza NGA hozzászólására (») Okt 3, 2023 /
 
Hello! Azért a trafónál túl nagy különbség nem lehet. Meg kell nézni, nincs-e a trafó primerrel sorba hőbizti és esetleg az megszakadt. Vagy beletekerik, vagy a felső szigetelés alá szokták tenni. Akkor általában egy bucka látható a tekercs felületen.
A puffer kondik feszültségéből, nagyjából tudható, milyen feszültségnek kellene ott lenni.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2023
(#) dB_Thunder válasza NGA hozzászólására (») Okt 3, 2023 /
 
Idézet:
„Sajnos nem derül ki számomra, mekkora lehetnek a kimenő feszültségek?”

Pufferkondik feszültség tűrése azért elég jó kiindulási pont ehhez!
(#) Hp41C válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 9, 2023 /
 
A tanyáról letölthető szerviz dokumentum 30. oldala szerint a transzformátorának 2 * 7.6V -os és 2 * 12.8V -os tekercsei vannak, melyek egyik-egyik kivezetése közösítve van. Mindkét feszültséget 2200µF/25V puffer szűri.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem