Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dansk 3f-T3535, és minden, ami vele kapcsolatos
Lapozás: OK   2 / 15
(#) bekeipeter hozzászólása Ápr 13, 2015 / 1
 
Emberek, egy kis érdekesség , most töltöttem fel!
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
(#) fecameca válasza bekeipeter hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /
 
Bocs, de ott csak ez van:
Idézet:
„Error! This file not found! It may deleted or renamed.”
(#) bekeipeter válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 22, 2015 /
 
Újra linkelem!
(#) bekeipeter hozzászólása Ápr 25, 2015 /
 
Rosszul linkeltem be a dokumentumot, de a moderátor kijavította!!! KÖSZÖNET ÉRTE!!!
Itt tudjátok élérni: Link
(#) bekeipeter hozzászólása Szept 20, 2015 /
 
Nincsen valakinek ilyen roncsa? A fedele kellene elsősorban!
(#) gyuszo válasza bekeipeter hozzászólására (») Szept 20, 2015 /
 
Esetleg csak egy ötlet, ami méretben a legközelebb áll a Proxima 408 doboza. A tetején és az alján gyárilag van szellőző is, ami előny. Igaz ez 10 cm-el szélesebb ( 550 mm), de a magassága (110 mm) és mélysége ( 280 mm) az megegyező.
Egy pici kézügyességgel átalakítható a kívánt méretre.
A belső tok magassága : 82 mm.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
(#) GARFIELD13 válasza bekeipeter hozzászólására (») Szept 21, 2015 /
 
Szia!
Max mintának tudok egy fedelet felajánlani.
Csak egy kis faipari munka és készen is van.
A horonymarás a legkacifántosabb, ahhoz kell felsőmaró.
Üdv.
(#) bekeipeter válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Szept 23, 2015 /
 
Mintám az nekem is van, csak az előző tulaj össze vissza furkálta és a trafónál ki is vágta dekopírral.
Azt már becsináltam, de gondoltam, így egyszerűbb lenne, ha sikerülne másikat találni.
(#) bekeipeter hozzászólása Okt 19, 2015 /
 
Táppanel nincsen valakinél elfekvőben? Vettem egy donort, de ebből is hiányzik.
(#) bekeipeter hozzászólása Nov 29, 2015 /
 
Megszületett a "túlélő" végfok!
Különböző hangerő mellett vizsgáltam szakaszolt, illetve állandó rövidzárral, eddig túlélt mindent! A komplett rajzot hamarosan megcsinálom, Annyit ígérhetek, hogy sok plusz alkatrészt ls nehezen megépíthető részletet nem igényel!
Én egy kicsi raszteres nyákra építettem az egészet kísérleti jelleggel... M Ű K Ö D I K ! ! !
(#) TopJoe hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Üdv Urak ! A mai napon szereztem egy ilyen rádióerősitőt. Régi vágyam volt, gyerekként csak bámultuk a kirakatban de nem tellett rá. Amit szereztem Tungsram feliratos, fekete. Állapota szép, csupán a pozdorja burkolat fekete rétege volt elválva. Ez egyben lejött, a doboz maga ép. Fel fogom polirozni és fekete rücsis festékkel lefújom, újra fóliáztatni nem tudom. Kipróbálás során kiderült, hogy a jobb oldal nem szól ezért levettem a fedelét körülnézni. A nyolc db. olvadó biztositékból hét alpári módon meg volt talpalva, ezeket rendbe téve azonnal megszólalt a jobb oldal is. Belül mindenhol gyári forrasztás fogadott, semmi sem volt cserélve még benne. Kis wd40 után minden úgy működik ahogy kell. Még az afc is pontos és helyreállt a némitás is csatorna kereséskor. A rádió sáv beállitását a fentebb leirtak alapján rendbe fogom tenni, köszönet a közzétevőknek. Ami zavar az a mély hang. Szerintem nagyon kevés, dinamikátlan is. A loudnes bekapcsolva kb. 50%-ot levesz a hangerőből ( vagy többet ) és rettenetes tompa hang lesz. A szenzorokat megérintve valami recsegős hang lesz a hangszórókban, mintha gerjedne a masina. Persze ha gyorsan csinálom a váltásokat akkor nem venni észre. Netán valami jól bevált módszer nincs a gyenge mélyekre és javitására? kösz.
(#) djhans hozzászólása Dec 29, 2015 /
 
Sziasztok. Vettem egy ilyen szépséget. Vissza szeretném alakítani csak CCIR URH sávra. Legegyszerűbben hogyan lehet?
(#) bekeipeter válasza TopJoe hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Azok a kondenzátorok majdnem 40 évesek benne! Cserére érett az összes, utána lesz mélyhang is bőven!
(#) fecameca válasza djhans hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Szia! Az én véleményem az, hogy a skála áthangolása a legegyszerűbb. Csak azt mutassa, ami frekvencia kiírva van. A többi részt, hogy veszi a rádió vagy sem, kit érdekel? Mások másképpen oldanák meg, teljesen újrahangolják, de én nem értek velük egyet, mert szerintem a skála mit mutat, az a lényeg, és ez a leg egyszerűbb. A szervizkönyv részletesen leírja, melyik trimmer potenciométer mit állít. Az egyik szélén nem megy tovább, ott meg kell toldani azt egy 15 kiloohmos ellenállással, akkor be lehet állítani 88-108 MHz.re a LED skálát.
(#) djhans válasza fecameca hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Köszi. Igen, erre gondoltam. Aztán lehet egyszer visszaalakítom a tunert a gyári 88-108 mhz-re. Akkor hangolni is finomabban lehetne rajta.
(#) Sebi válasza TopJoe hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Idézet:
„A loudnes bekapcsolva kb. 50%-ot levesz a hangerőből ( vagy többet ) és rettenetes tompa hang lesz.”

Ha megnézed a doksiban a Kurva1-et (nem káromkodom dánul van ) látható az átvitel és azt mutatja, hogy olyannak tervezték.
(#) djhans válasza fecameca hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Ma elhoztam a készüléket. Meglepően szépen szól mondjuk egy Videotonhoz képest. Jó a hangerő poti együttfutása. Belsejében csak az UAA170 volt cserélve, a végfok érintetlennek tűnik. A rádió a bekapcsolástól kb 1 percig mászik, utána már szépen tartja magát. Viszont nehéz hangolni hogy megnyújtották a sávot, nagyon finoman kell. Szerintem megpróbálkozok az eredeti állapot visszaállításával. Azokat a narancssárga elkókat érdemes cserélni? Ha esetleg cserélem és mivel nehéz a panelekhez hozzáférni akkor Nippon Chemicon menne bele.
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
A kondikat célszerű egyszerre cserélni, mert a rádiót szét kell hozzá így is úgy is borítani. A paneleket szépen ki lehet forgatni 1-2 vezeték leforrasztása után. Kb. 1 órás munka az egész. Ha szétszereled, akkor a végfokban a 2 meghajtó tranzisztort (BFR40-BFR80) érdemes kicserélni BD139-16 - BD140-16 párosra. ezzel elkerülhető lesz a végfok jövőbeni véletlenszerű meghibásodása!!! Ezek cseréje után megbízható, stabil végfokot kapunk! Sajnos gyárilag nagyon alul van méretezve...
A hangolás stabilítását nagyban befolyásolja a TCA750 mellett található 10-22µF kondenzátor hiánya, aminek ott a helye az IC mellett, csak nincsen beültetve. (Az IC mellett az a két üres furat a nyákon)
(#) djhans válasza bekeipeter hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Az FM tuner visszaalakítása csak a varikapok cseréjéből áll vagy a tekercseket is kell állítani? Meghajtó tranyókat cserélni fogom. Neked sikerült visszaalakítani az FM tunert?
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2016
(#) fupeter hozzászólása Jan 9, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy év pihenő után sikerült feléleszteni az erősítőt, a javítgatás közbeni vezetősáv szakadás miatt volt néma. Most viszont iszonyatosan torzít a "javított" jobb oldal. A szervizkönyvben leírtak alapján mértem a nyugalmi áramot, de nagy 0át mutatott a feszültségmérő mind a végtranyók kollektorai , mind az R23-24 ellenállásokon, bármennyire is csavargattam az R12-es potit. A bal oldali végfokon a tranyó kollektorain 50-55mV, az ellenállásokon 25-26mV a mért érték.

Meghajtók cserélve BD1390-140-re, a 0,47Ω 10Ω és 4,7kΩ ellenállások szintén, a végtranyók E-B lábai közötti 100Ω-ok rendben vannak.
TR5 áramkörével lenne valami? TR5,7,8 is cserélve lettek, de ránézésre minden oké a forrasztással, semmi nem ér össze.
(#) djhans hozzászólása Jan 9, 2016 /
 
Nekem kevésnek tűnik az erősítő kimeneti teljesítménye. Lehet hogy csak az enyémmel van gond de nekem a trafó is kicsinek tűnik a 2x35W-hoz. A hűtés meg 4 ohm-ra meg nagyon kevés. 8 ohmos hangdobozokkal lenne célszerű használni.
(#) fecameca válasza fupeter hozzászólására (») Jan 9, 2016 /
 
Esetleg fordítva tettél be valamit, vagy rossz a trimered. Én is csak azért nem dobtam ki őket, mert ilyen aprókat nem találok helyette. Mindenesetre engem borzasztóan zavartak a szervizkönyvben levő beültetési rajzok, mintha tükörből lennének rajzolva, legalábbis a fólia rajzolat nem a forrasztási oldal felől nézve van benne.
(#) fecameca válasza djhans hozzászólására (») Jan 9, 2016 /
 
Lehet, hogy nem mindegy, milyen hangdobozokkal használod. Annak idején az Orion HS400-akat ajánlották hozzá, nálam azoknak még mindig szép a hangja. A fiam is vett egy ugyanilyet, neki Philips dobozai vannak. Ott is elég szépen szól. Igaz, nekem itt a lakásba 2x10 W is bőven sok, relatíve nem tudom megítélni, mérni még soha nem mértem meg, mi jön ki belőle, de azt csak műterheléssel lehetne, mert a max. teljesítményt sem én, sem a szomszédok nem bírnánk huzamosabb ideig elviselni, pláne ha egy generátort fütyültetnék rajta hangsugárzókkal. Amiket javítottam erősítőket, azokat teszteltem gépjármű fényszóró izzókkal, de azok hideg ellenállása sokkal kisebb, mint melegen, de még akkor is kevesebb, mint 4 ohm, a javított erősítőket azért nyúztam, hogy biztosan ne hozzák vissza őket, de az én rádiómat most nem nyírnám ki, mert nincsen most itthon hozzá semmilyen tranzisztorom.
(#) djhans válasza fecameca hozzászólására (») Jan 10, 2016 /
 
Teszek rá szkópot, jelgenerátort és műterhelést. Az enyém szerintem nem ad ki 2x10W-nál többet. Lehet hogy a kondik kiszáradása miatt. Ha a skálát az általad leírtak alapján átállítom az AM-en is változik akkor?
(#) fecameca válasza djhans hozzászólására (») Jan 11, 2016 /
 
Az AM skála külön kalibrálható. Bekei szerint viszont sokkal jobb lesz az AFC-je, és könnyebb beállítani,ha komplett visszahangolod a tunert. Ez természetesen azzal jár, hogy az összes vasmagot (alu), trimmert újra kell beállítani. Én ritkán rádiózok vele, a szenzorok be vanak programozva, nekem így is jó. Régebben főleg sok bakelit lemezt, most inkább CD-ket a DVD lejátszóról hallgatok, tehát nekem inkább csak az erősítője fontos, ha ritkán a rádióra kapcsolom, akkor látom,hogy nagyjából hány MHz, az a Led skála úgysem pontos, még a tuner eredeti állapotában se mondod meg, hogy amit hallgatsz, az 94,9, vagy 95,4 MHz. Ezt egyébként egyedül csak a digitális kijelzősök tudják, még a skálazsinóros- mutatós rádiók skálája is csak saccolásra jó.
(#) djhans válasza fecameca hozzászólására (») Jan 11, 2016 /
 
Jó lenne visszaalakítani de nem tudom honnan szerzek varikapokat és ki fogja újrahangolni.
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Jan 12, 2016 /
 
A tunert én BB103 diódákkal csináltam meg (az még kapható a HQ-nál), aminek a paraméterei megegyeznek a BB110b-vel. A varikapok mellé még az oszcillátor körbe 8,2pF-ot, a keverő fokozatba pedig 6,8pF-ot kell visszatenni. Ezután fogni kell a wobblert és újra kell hangolni. Ezek után sokkal érzékenyebb lesz! Ha összeállítog a mérést, akkor kb. 15 perc!!!
(#) bekeipeter válasza fupeter hozzászólására (») Jan 12, 2016 /
 
Lehet, hogy valamegyik tranyót fordítva raktad be, mert az MPSA bekötése tükörképe a BC-nek Én már megjártam vele!
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Jan 12, 2016 /
 
Messzemenőkig igazad van! Ebben a rádióban minden fontosabb részt sikerült alul méretezni rendesen. Ha 1kHz-en használod tartósan, akkor pont elég a táp és a hűtés is
(#) bekeipeter válasza djhans hozzászólására (») Jan 12, 2016 / 1
 
Ha van egy multimétered és egy antennád, valamint veszel a Lomexnél a zsibvásár részlegen egy NDK koax potit (ha jól emlékszem van vagy 2-300Ft), akkor elég jól be tudod te is wobbler nélkül hangolni. Sáv alján a tekercsekkel az Info rádiót a legnagyobb térerőre, a sáv tetején pedig a Kossuth rádiót maximumra a trimmerekkel. Ezt oda vissza ismételgetve előbb-utóbb jó lesz! Közben pedig ne felejtsd el a koax potival folyamatosan csökkenteni az antenna jelet! Csak annyi térerőt adjál neki mindig, hogy kicsit zajos legyen már az adó, sohasem adjál neki többet! Ha jól emlékszem a TCA420 10-es lábán tudod mérni multiméterrel a térerőt!
Következő: »»   2 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem