Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DFX-9000 és társai

Témaindító: Yshteee, idő: Nov 13, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Yshteee hozzászólása Nov 13, 2007 /

Sziasztok!

Hát ennyi. Mármint a kérdésem. bár írhattam volna 5000-et, vagy 8000-et is. Ezek a típusok, nyomtatók. Nagy batár mátrix nyomtatók, és nekem volna is egy kérdésem. De mielőtt feltenném a kérdésem, mi lenne ha ezt a topikot olyan kérdések feltevésére használnánk, ami nyomtató javítással foglalkozik? Ugyanis a fenti 3 nyomtató /bár asszem a 8000-est már nem lehet beszerezni/ olyan drága, hogy érdemes lehet javítani.(?) Szóval a kérdésem. A fenti nyomtatók Traktora, illetve annak papír-érzékelője érdekelne. Tudnátok erről valami kapcasolási rajzot adni? Ugyanis próbáltam a neten keresni, de semmi. Pedig kapcsolási rajztól kezdve, felhasználói - kézikönyvön át javítási hogyan-ig mindent találtam, csak ezt nem. Tudtok segíteni? Köszi

itt is néztem nyomtatók Epson
(#) Yshteee válasza Yshteee hozzászólására (») Nov 15, 2007 /

Senki nem?
(#) Yshteee válasza Yshteee hozzászólására (») Nov 20, 2007 /

Ezekszerint nem ismeritek ezt. Vagy nem értettétek a kérdésem.
Akkor kérdezem másképp egy ilyen optikai eszköznek hogyan lehet megállapítani a kivezetéseit? Pontosabban, hogy melyik a fotodióda, és melyik a led. Vagy ha nem fotodióda akkor foto tranzisztor. Köszi a segítséget.
(#) Yshteee válasza Yshteee hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Közben megcsináltam a kapcsolási rajzát is. Csak az lenne a kérdésem, hogy vajon az A jelű rész a Fototranzisztor, és a B a led-része, vagy fordítva? Hogyan tudom ezt megállapítani?
(#) Medve válasza Yshteee hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Hello, Az infra LED-et úgy tudod azonosítani, hogy áthajtasz rajta kb 10mA áramot, (nyitóirányban) és ránézel féhomályban egy mobiltelefon kamerájával, vagy egy digitális fényképezőgéppel. Látni fogod, ha világít. Az is módszer, hogy záróirányú előfeszítés esetén nem reagál a fényre.
A fotodióda esetében ráadsz kb 5V-ot egy pár kOhmon kersztül, ha fény éri, (infra, nap, elemlámpa) akkor az ellenállása drasztikusan lecsökken. Először egy közönséges ellenállásmérővel is rámérhetsz, az is kimutathatja az ellenállás változást.

A rajzodon, ha a B három lábú, akkor az lehet a tranzisztor...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem