Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DFX-9000 és társai
Sziasztok!
Hát ennyi. Mármint a kérdésem. bár írhattam volna 5000-et, vagy 8000-et is. Ezek a típusok, nyomtatók. Nagy batár mátrix nyomtatók, és nekem volna is egy kérdésem. De mielőtt feltenném a kérdésem, mi lenne ha ezt a topikot olyan kérdések feltevésére használnánk, ami nyomtató javítással foglalkozik? Ugyanis a fenti 3 nyomtató /bár asszem a 8000-est már nem lehet beszerezni/ olyan drága, hogy érdemes lehet javítani.(?) Szóval a kérdésem. A fenti nyomtatók Traktora, illetve annak papír-érzékelője érdekelne. Tudnátok erről valami kapcasolási rajzot adni? Ugyanis próbáltam a neten keresni, de semmi. Pedig kapcsolási rajztól kezdve, felhasználói - kézikönyvön át javítási hogyan-ig mindent találtam, csak ezt nem. Tudtok segíteni? Kösziitt is néztem nyomtatók Epson
Ezekszerint nem ismeritek ezt. Vagy nem értettétek a kérdésem.
Akkor kérdezem másképp egy ilyen optikai eszköznek hogyan lehet megállapítani a kivezetéseit? Pontosabban, hogy melyik a fotodióda, és melyik a led. Vagy ha nem fotodióda akkor foto tranzisztor. Köszi a segítséget.
Közben megcsináltam a kapcsolási rajzát is. Csak az lenne a kérdésem, hogy vajon az A jelű rész a Fototranzisztor, és a B a led-része, vagy fordítva? Hogyan tudom ezt megállapítani?
Hello, Az infra LED-et úgy tudod azonosítani, hogy áthajtasz rajta kb 10mA áramot, (nyitóirányban) és ránézel féhomályban egy mobiltelefon kamerájával, vagy egy digitális fényképezőgéppel. Látni fogod, ha világít. Az is módszer, hogy záróirányú előfeszítés esetén nem reagál a fényre.
A fotodióda esetében ráadsz kb 5V-ot egy pár kOhmon kersztül, ha fény éri, (infra, nap, elemlámpa) akkor az ellenállása drasztikusan lecsökken. Először egy közönséges ellenállásmérővel is rámérhetsz, az is kimutathatja az ellenállás változást. A rajzodon, ha a B három lábú, akkor az lehet a tranzisztor... |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ezek a típusok, nyomtatók. Nagy batár mátrix nyomtatók, és nekem volna is egy kérdésem. De mielőtt feltenném a kérdésem, mi lenne ha ezt a topikot olyan kérdések feltevésére használnánk, ami nyomtató javítással foglalkozik? Ugyanis a fenti 3 nyomtató /bár asszem a 8000-est már nem lehet beszerezni/ olyan drága, hogy érdemes lehet javítani.(?) Szóval a kérdésem. A fenti nyomtatók Traktora, illetve annak papír-érzékelője érdekelne. Tudnátok erről valami kapcasolási rajzot adni? Ugyanis próbáltam a neten keresni, de semmi. Pedig kapcsolási rajztól kezdve, felhasználói - kézikönyvön át javítási hogyan-ig mindent találtam, csak ezt nem. Tudtok segíteni? Köszi