Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális TV megosztási korlátozás
 
Témaindító: phoenixke, idő: Ápr 16, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 6
(#) phoenixke hozzászólása Ápr 16, 2008 /
 
Szal UPC Digitális.. Fizetek, nem keveset, havi 12ésfélezer full digital csomagért. Aztán jön bekötni a két srác, széjjel vannak stresszelve, upc mindnt összecserélt nekik stb... bekötik a beltérit aztán nézik nézik a dobozt uuups ba***a megf ebben nincs semmi csak hdmi kábel. Mondom nem gond srácok, van egy kila rca kábelem meg in out ami kell.... Inkább felhasználom erre, de azért 1et vennem kellett a gépből való kivezetésre a scart2-re. Köszönöm szépen, menjetek mostmár pihenjetek este 8 van du 4 helyett amikor jönni kellett volna. Nincs ezzel gond, nekem plusz pár ezer..
NADE AMIKOR a upc kisokos szerinti szabályos megosztást megcsinálom. .. RF out, elágaz, egyik oldal a tvbe másik az usb tunerbe a gépbe... scan.. aszongya ugyanaz Viva nameg BpTV.... Könyörgöm, ez ugyanolyan butaság mint az internet esetére a több gépes előfizetés... Sz'al ha egy 12ezer forintos tv előfizetésnél még havi 750 hufor van arcuk elkérni még egy beltéri bérlésért akkor vki télleg tegye bele a 220-at az elosztóba.... Ha vkinek esetleg sikerül megoldania azért árulja el ... Elvileg az elosztó dobozon van NOTV...
(#) szdavid válasza phoenixke hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /
 
Ez nagyon laza szöveg volt, csak egy szót sem értettem belőle. Mi a gond? Rossz a beltéri, kevés a kábel, Viva helyett BpTV jön be? Milyen 12500Ft+750Ft?
De lehet, hogy én vagyok már túl öreg, hogy nem értelek, viszont így segíteni sem tudok...
(#) Andr3wJ válasza szdavid hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /
 
HI!

A probléma egyszerűsítve, egy beltéri egy TV nézheted. Ha a másik szobába is akarod akkor még egy beltéri ami 750ft / hó

Nem tetszik ez a hozzáállás a UPC-től.

Nekem egy kérdésem lenne azuj TV nem digitalis tunerrel annak és külföldön ugy i s sugároznak? akkor upc-nél mért kell beltéri? ja tudom Pénz
(#) Inhouse válasza phoenixke hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /
 
Ha digitális, akkor nem tudsz 2 TV-n 2 különböző adást nézni egy beltérivel (stbox), csak egy duplával, vagy 2-vel és 2 kártyával, így kell kérni az előfizetést. A UPC-nél talán 3 Tv-s megoldás is van, a DigiTV-nél csak 2...

Szedd össze a gondolataid, mielőtt írsz, mert csak kellő látnoki tapasztalattal lehet megérteni, mit is akarsz igazából kérdezni/közölni...most, hogy elolvastam mégegyszer, amit írtál, tehát van 2 beltérid, de az egyiknek az RF kimenetét osztottad ketté és a TV tuner nem látja az adókat? Hiszen digitális, csak azt fogja látni, amire éppen kapcsoltad...vagy most már tényleg nem értem mi is a bajod...

Üdv
Inhouse
(#) dbase hozzászólása Ápr 16, 2008 /
 
Csak megsúgom mindenhol ez van.Vagy vegyél fél misi fölött sony tv-t abban már benne van a dvb-c is néha. Amugy meg ahol dolgozom én is azért csak 2 készülék max, hogy ne legyen a szomszédba hordás belőle.Ja és 500ft a második készülék, és kártya.De ha van dvb-c-s tv-d akkor a cég ad pcmcia kártya dokolot a tvdhez.
(#) tonio válasza phoenixke hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /
 
Ezt szépen leírtad, gratulálok!.Ha TE 12500Ft-ot fizetsz a UPC-nek, plussz még bérleti díjat, 1: nagyon gazdag vagy, a pénz nem számít, 2:csak sajnálni tudlak.
Még egy észrevétel, mit nyújt neked ezért a UPC(full digital csomagot?)
(#) szilva válasza Andr3wJ hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /
 
Hát ha ezt meglépi nálunk is a UPC, akkor abban a szúrásban mennek ki a lakásomból, mindenestül. Undorító az a lehúzás, amit keresztül próbálnak verni mindenkin. A hűséges, több éves előfizető a legjobb fejőstehén szerintük, annak mindent be lehet adagolni.

Nálunk jelenleg 4 TV üzemel, plusz a gépben egy tunerkártya, ami éppen be sincs kötve, a legutolsó rendezkedés óta nem lett a kábelezés még kialakítva oda. Azt se higgye senki, hogy valami kastélyban lakunk, ez egy sima lakótelepi panel, 2+2 fél szoba, egy fiú és egy lány gyerekkel. Ráadásul egyáltalán nem mondhatni, hogy lógunk a TV-ken állandóan, de amikor valamit nézne az ember, akkor nyílván mindenki mást akar...

Szóval csak a TV-ért kifizetni havi többezret (ráadásul ezekért a hulladékokért, amivel telirakják a kínálatukat), és erre ráadásnak még akkor béreljek olyan havi 2.5e-ért beltériket (amik az én áramomat zabálják, teljesen feleslegesen), na azt már nem. Akkor inkább nem lesz TV egyáltalán. Internetet meg telefont is szolgáltat más is.
(#) Doky586 hozzászólása Ápr 16, 2008 /
 
Én egy másik ktv szolgáltatónál vagyok.
Szintén Digitális, de ettől az analóg csatornák megmaradnak.. Nálam minőségben nincs sok különbség, igaz normális minőségű a TV-m tunerje..
És az analóg jel pl. az svhs recordereknek tökéletes..

A többi különbség nem feltünő: pl.: a Nicam-stereo 12bitje helyett jobb van (16bit=ami már CDminőség, akár AC3-as S/PDIF-et optikai csatlakozón) viszont kérdés hogy a TV stúdiók vagy a KTV szolgáltató nem-e csak ezen 12bites nicam-digital hangot keveri-e át az mpeg folyamba.. (általában a tvállomások felkészültek-e erre, analóg-on is soxor meghallani mennyire gyenge a műsorforrás)

Ami lényeges különbség az az EPG (Electronic Program Guide), ami annyival jobban van feltöltve infóval mint amennyire a teletexet elhanyagolják.. minden csatornán. Nekem ez az érdemi különbség, meg hogy nagyobb a választék.

Hogy hány külön csatornát lehet nézni egyszerre azt pedig az határozza meg hogy mennyi előfizetői smart-kártya van. Hiába tudja a szuper TV a DVB-C -t ha nem dugod bele a smartkártyát.. (általában csak a DVB-T -t ismerik a korszerű TV-k, nagyon ritka a DVB-C tudás!)

Viszont egy érdekes adat a SetTopBox-ról: a manualja szerint bekapcsolva 10W, kikapcsolva 8W -ot fogyaszt (max).. szóval nem egy energiatakarékos, és persze melegszik is..
(#) kaszarobert válasza szilva hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
Velünk felbontotta a szerződést a júpíszí mert elfelejtettünk egy csekket befizetni, és hiába fizettük a többit az kimaradt.(ott volt a szerződésen apró betűvel: három hónapi, vagy 5600Ftot meghaladó tartozás.) Nekünk sajnos egy havi több volt 5600nál, mert mi még évvekkel azelőtti áron fizettük a netet. S mivel a hűségnyilatkozatunkból már csak három hónap volt hátra a visszamenő 1,8 évre ki kellett fizetnünk a hűségnyilatkozat kedvezményeit+minden egyéb költséget. Ez 50000Ft volt.

(Ekkor mi a Chelló+tv-ért kb12000Ftot fizettünk. Ezért a csomagért, akkor már minden új belépőtől 5600ft-ot kértek, viszont nekünk kb 14000Ft ra számlázták havonta vissza, jogosulatlan kedvezmény címén :flame

Egy szó mint száz, ezen cég képviselőit messzire elzavarjuk, ha véletlenül bekopogtatnak szerződést kötni.

1,5 éve van egy drót a tv-ben, azon jön 3 adó, és van egy másik szolgáltatótól 4000Ft-körüli áron netünk.
És ez bőven elég!
(#) szabi2121 hozzászólása Ápr 30, 2008 /
 
Sziasztok

Nekem már kb 2 éve van UPC Direct, mert sajnos más nincs a Római parton, a víztől lakom kb 30 méterre, és idáig egy kábel sem ér a DIGI Tv meg pont egy fa mögött található és ezért nem lehet fogni!! 2008 ban kihinné, hogy van ilyen!????! Ez Magyarország! Én mindent kértem, mármint család + sport + felnőtt: ez 7990.- körül mert már nem vagyok új, ezért nekem drágább!!!!!! NAGYON GÁZ! Mindent az uj ügyfélért! Nekem a második beltérim az 1000.- nem értem hogy lehet valakinek 500.- valakinek meg 750.-!????
Na mindegy a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék én összekötni egy DVD írót egy UPC beltéri egységgel? Ezt megkérdeztem a UPC nél és erre azt mondták, hogy nekik NINCS MŰSZAKI SEGÍTSÉGÜK !!! Jaj de gáz!!! Szomorú!!! Már szinte minden kötési lehetőséget néztem de nem nagyon jövök rá! Ha valki tudna valami okosat mondani azt megköszönném!
(#) dbase válasza szabi2121 hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /
 
Legtöb beltérin van egy scart, és jobbik esetben van egy 3 darab rca csati is.Ha a tv scarton keresztül van rákötve ott a szabad rca csatik. Kösd rá a felvevő rca, vagy scart csatijára ami hivatalosan az AV lesz rajta.Mikor fel akarsz venni valamit oda kapcsolod a beltrérit a kívánt adásra, és a felvevőt nem 1-es vagy 20 as saját csatornájára, mivel van benne egy tuner, hanem az AV -jára állítod.És mehet is a felvétel. Akkor van szopi ha nincs a beltérin több kimenet, akkor szépen elmész a boltba és veszel egy scart dugo-2 scart akjzat csatit.Ja és pesrze miközben felveszed, mást nem nézhetsz.
(#) szabi2121 válasza dbase hozzászólására (») Ápr 30, 2008 /
 
Nagyon szépen köszönöm! Ma este meg is fogom nézni, ez amit írtál lehet, hogy elkerülte a figyelmemet!

Köszi
(#) bebike11 hozzászólása Dec 10, 2008 /
 
Egyszer fizetsz 30.000 ft. és több mint 500 adást nézhetsz életed végéig (pl HBO, HBO2, HBO COMEDY, HBO HUNGARIA, sportcsatornák, stb ) ha megveszed tölem a kikodolt dekodert ami automatikusan kikeresi a kodkulcsokat. Tovabbi info a bebike11@yahoo.com
(#) bebike11 hozzászólása Dec 10, 2008 /
 
HA VAN PENDRIVOD akkor akar az egyik müsort vételezheted amig a más csatornat nézel.
(#) kurosaki ichigo hozzászólása Dec 19, 2008 /
 
Sziasztok meg jött a UPC DIGI Fogom (van 1 USB 1 LAN szóval hogyan tudom lementeni a dolgokat??) Rá Kötöm a Routert Lan al aztan laptopon Csatizok semmi rá Kötöma Lan kabelt a gepre semmi USB is probaltam semmi Pendrive semmi vvalaki kis HELP)előre is THX
(#) Intrika hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Sziasztok!
Tudja-e valaki, hogyan lehet a UPC DIGI Box-ról PC-re menteni a felvett filmeket? KÖSZ!
(#) Redsaw válasza Intrika hozzászólására (») Júl 23, 2009 /
 
Sziasztok! Nincs nagy tolongás az ötletekkel! Én is ugyanezt ezt kérdezném, mert lassan tele lesz a HDD, na meg a T-köm az UPC szemét módszereivel. (Ennyi pénzért miért nem lehet sem az USB, sem a lan csatikat feléleszteni? Gondolom nem a műsor jogvédelme az oka.)
(#) ht1080z válasza Redsaw hozzászólására (») Júl 23, 2009 /
 
De bizony az az oka.
(#) sniper hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
sziasztok!

lenne egy nagy gondom...

van upc digital előfizetésem, és gondoltam hogy vennék egy hibrid tv tunert a gépbe, akkor most a natúr 40 vagy menyi adást tudom majd fogni digitálisan? amire elő vagyok fizetve...

vagy ez nem ilyen egyszrű?
(#) karpi hozzászólása Szept 12, 2009 /
 
Nem nagyon ertem mi a nagy hezag,A neten meg lehet talalni ( nalunk itt Temesvaron /Romaniaban is !) az UPC ajanlatot , reszletessen le van abszolut minden irva .Minek ez a sok talalgatas?
Elindult_a_UPC_digitalis_adasa

Nem olvastam vegig ezt az ajanlatot de az ittenit igen .
Mar leirta egy forumtars hogy DIGI-be egy csatornat lehet "fogni" de analog radiofreekvencias kimeneten raakaszthatsz ahany TV-t akarsz es a csomag osszes musorat lathatod mnit eddig kulon mineden TV-n a habol a kivalasztas szerint.


Nalunk egyutt az ingyen teefonnal es az internettel megeri a penzt .En harom fele kabelen vagyok igy kulon ne eri meg .Egyiken internet+telefon , a masikon csak TV ,es meg egy amin a regi telefon van de ezek is nyomunak a TV+Telefon+Internett ajanlataikkal.
Itt hazal az UPC banda hogy vegyuk mar a "digi"
csomagjukat ami duplaba kerul mint a sima analog.
hat nincs minek venni , HD nincs akkor meg minek a digiTV hogy lassam a rossz analog Video filmeket digitalizalva ?. hat mar olyan hulye epen nem vagyok,

Erre mind csokkentik a csatornak szamat es atteszik a digi-csomagokba .Hat azert se veszek tolluk semmit.

At fogok terni a RDS-RCS digiTV-Satelite-re , ugyanannyi a berlet es sogorom lat minden magyar adot .Persze kb 100 Euro befektetes egy Satelite-DV cucc antennaval egyutt.Sogorom mar ket eve ezen van es sokkal jobb mint az UPC.
(#) ht1080z válasza karpi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 

1.A sógorodnak valószinüleg gondjai vannak a látásával, úgy néz ki hogy a Digi tv kép és hangminőségben mindig ilyen vacak marad mint most.
2. a DigiTv kalózkodásának a lehetősége hamarosan megszünik , ugyhogy a 100 eurót inkább ételre- italra költsd , jobban jársz.
3.jövő évtöl a legtöbb magyar nyelvű müsort a Focussat - UPC előfizetésével tudjátok elérni Erdélyben.
(#) dollerakos hozzászólása Okt 15, 2009 /
 
Üdvözlet Mindenkinek!
2 kérdésem lenne, de valamilyen szinten összefüggenek. Az első: ha valaki UPC Digital Gold csomagra fizet elő, akkor egy 32 vagy inkább 37 inch-es, most kapható digitális tévén mennyire jó vagy inkább nem jó a kép-felbontás? - Tehát az lenne a kérdés, hogy a UPC Digital Gold képminőségileg mennyire jó adást szolgáltat... A második kérdés pedig, hogy mindennek függvényében MOST, azaz kb. karácsonyig milyen 32 vagy 37 inch-es tévét szabad venni, amely már jól tud minden mostani és/vagy későbbi lehetséges szabványt? A válaszokat és a megoldási javaslatokat előre is köszönöm. Üdv.
(#) ht1080z válasza dollerakos hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
Nálunk sajnos nincs UPC kábel, de volt alkalmam beletekinteni ( megnézni ) , Kép és hang 10 skálán 9-es osztályzat.

A Tv-t semmi esetre se vásárold Tesco Cora és hasonló gazdaságos ( value ) helyen !

Plazma ne legyen inkább LCD ha lehet akkor ne válassz HD Ready-t ha már áldozol rá akkor legyen teljes HD ( FULL HD 1920x1080 vagy jelölik még 1080p -vel

valós kontrasztarány legyene minél nagyobb 20000:1 elég jó
de nézd meg mert inkább a cimkére a nagyobb értéket szokták kiirni dinamikus kontrasz.

legyen rajta legalább 2 HDMI csatlakozó
valamint legyen benne Mpeg4 tuner ( tehát alkalmas legyen a földfelszini digitális müsorok vételére küső box nélkül )... tudod mindigTv matrica

Valamint a névre ( sony panasonic....stb ) csak akkor költs plusz tizezreket ha márkamániás vagy egyébként ne
a délkelet ázsiai cégek termékei egyébként is sokkal jobbak és olcsóbbak ( LG,- Samsung ....).

(#) dollerakos válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
Ez aztán bizalomgerjesztő... De köszi
(#) Action2K válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
Így van! A Plazma TV-nek már ma leáldozott, csak kevesen látják be, illetve tudnak róla. Még mindig tartósabbak az LCD-k. S van még egy amit kevesen tudnak, már piacon a LASER TV. Igen, lézer fénnyel jelenítik meg a képet. Képminősége átlag 30%-al jobb a mai konkurens LCD illetve plazma TV-khez képest. Élesebb, kontrasztosabb kép, valósághűbb színek. Oriási előnye, hogy egyáltalán nincsenek pixelek, azaz a lézer fénnyalábot annyira, és olyan lépésekben térítik el, ahogy akarják. Mire is jó ez? Ha van egy normál videojelünk, ami 720*576-os hasznos felbontással van, s azt a Full HD-n kellene megjeleníteni akkor az 1920/720=2,6˙szorosra kell nagyítani, azaz egy pixelt 2,6 pixelen kéne megjeleníteni. A digitális technikában nincs 0,6 pixel, azaz azzal a maradékkal kell valamit csinálni. Osztani-szorozni átlagolni és valamelyik pixellel összemosni Hát ez nem épp a képminőség rontása? Dehogynem!
Ezzel szemben a lézer sugarat, mivel analóg az eltérítése, addig nyújtjuk, ameddig akarjuk. És igen, nem baj hogy analóg lett ebben az agyondigitalizált világban, mert a szemünk is analóg.
Ja és még valami a színeket nem 3db (R-G-B) "pixelként" jeleníti meg a képernyőn, hanem az egyetlen lézersugár már optikailag összekeverve az adott kevert színt adja.

Szóval, manapság olyan műszaki cikket venni, ami 3-5 év múlva is korszerűnek mondható, szinte egyenlő a lehetetlennel.
(#) Action2K válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
Jaj, dehogy dőlök be! A példám elégé sarkalatos volt. Csak azt akartam éreztetni, hogy egy pixeles megjelenítő mindig is csak a natív (valós) felbontásával egyező felbontású képeket fogja hibátlanul megjeleníteni, minden másnál fel, vagy le kel konvertálnia. Míg a lasernél ez nem ennyire kritikus.

Idézet:
„illetve a reklámokkal majd annyira meghülyitik a nagyérdemüt,”

Igen a reklámok sokat tesznek az ügy "érdekében". A következő linken lévő terméket már akár forgalmazhatnám is cirka 70 ezer forint körül. Érdekes megnézni az alkalmazási példavideókat. Én azt mondom van benne sznobság is, meg praktikum is. Ja és az ára nem vészes, ha azt nézzük mit tud, illetve már 5 éve az apuci simán megvette a 14-16 éves lányának a kitolható, fényképezős, mp4 lejátszós mobilt, cirka 90 ezerért. Az ilyeneknek ez nem pénz érte. Bővebben: Link
(#) bbb válasza Action2K hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
OFF:
Egy nagyon hasonló terméket (mini projektor!) már forgalmaznak kb. 60000 alatt...
Bővebben: Link A 190169 kódszámú terméket érdemes megnézni (Aiptek Pocket cinema T10)
Persze kiegészítőként lehet hozzá kapni dokkolóállomást (hangszórókat)...

Imádom ezt a boltot, annyi hülyeséget árulnak
(#) Action2K válasza bbb hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
Ez inkább az LCD projektorhoz sorolható, LED megvilágítással van, 6 lumen. Igaz pici, hasonlít rá, de silány a felbontása. 640 x 360 pixel.
A lézeres 848x480 pixeles felbontású képet ad, ami 10 lumen-es. Ez sem HD, de már több a normál videónál.
(#) dbase hozzászólása Okt 16, 2009 /
 
A magyar szolgáltatok upc, digi mind a kettő silány agyontömörített a minősége. A német adók, egy-egy csomagba 5 adást csomagolnak bele kb a magyarok meg 15-20-at is . Ezek nem pontos értékek utánna kellene nézni, de meg kell nézni egy jo tengeri hullámos filmet, kockás a tenger ennyi fér bele.
(#) dbase válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2009 /
 
Ott a probléma hogy a kábeltv is tőlük veszi a műsort.
Vissza analogizálva bele a koaxba majd az uj tvkben ujra digitalizálva. Csúcs minőség!
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem