Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális TV megosztási korlátozás
 
Témaindító: phoenixke, idő: Ápr 16, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) kadarist válasza orizon hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Szoftvert frissítettek (műholdon keresztül) a régi Digi beltériknél és azóta nem lehet tetszés szerint csatornát rendezgetni, tehát ez az előny sem él már.
(#) orizon válasza kadarist hozzászólására (») Jan 18, 2014 /
 
Na bumm.
(#) pannon hozzászólása Jún 25, 2022 /
 
Amióta a Digit összezavarták, 2 másik, régebbi tévén a kép két oldalán széles csík jelent meg. Azelőtt nem volt ilyen, de akkor is volt HD.adás. A két tévén nincs képméret beállítási lehetőség. Mit tehetnék? Én havi ezer forintért nem fogok a Digitől még valami szerkezetet igényelni. Talán szét kéne szednem a TV-t, de szerintük úgyis összeugrik a kép, amit én kétlek. Mit tegyek? Új Tv-re nincs pénzem. Az egyik Tv egy lejátszóval ellátott 30 éves Roadstar TLV 1085XT, a másik egy régi Philips. Ennek van egy hibája, mert nem minden gomb működik a távirányítón. Köszönöm.
(#) Massawa válasza pannon hozzászólására (») Jún 25, 2022 /
 
Sajnos igazuk van. A TV-d nem támogatja a 16:9-s képformátumot ( más meg már manapság nincs). Amit te nézel az nem HD, hanem csak SD, de 16:9-s formátumban, de talán tartalmazza a WSS jelet, amit a te készüléked nem támogat. ( az a jel kapcsolja át a képernyöt 16:9 formatumba.)
(#) pannon válasza Massawa hozzászólására (») Jún 25, 2022 /
 
Az az érdekes, hogy mielőtt be nem kötötték ezt az újat, a többi TV-n még a HD is jött. Megváltoztatták a frekvenciát? Persze, tudom, hogy megváltoztatták, mert már semmi nem ott jön be, ahol eddig. Viszont van olyan adó, ahol teljes kép jön be, az mitől van?
(#) Massawa válasza pannon hozzászólására (») Jún 25, 2022 /
 
Hát ha nem HD a TV-d, akkor hogyan tudod, hogy HD volt az adás?
30 éve egy HD TV kb 80 kg volt és nem igen volt tuner benne, mert akkor még szabvány sem igen volt.
Semmi köze a frekvenciához, inkább ahhoz, hogy egy ideje már nincs nagyon analog adás ( amit fogni tudnak a készülékeid).
S hogy azért nem legyenek sötétek a 30 (+) éves készülékek a kedvetekért sugároznak még egy kevés konvertált analog müsort, ami olyan amilyen ( a kutya sem törödik vele). Az analog müsorokat manapság már a szolgáltato biztositja ( nem köteles ) és miután senki nem igen figyel oda, beállitják valamilyen automatikus analog formába és ugy megy ki a müsor.
(#) pannon válasza Massawa hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Azért köszönöm.
(#) Massawa válasza pannon hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Nincs mit, de ma ilyen a világ. A németek millioival is megvetették a fociVB-re a HDReady TV-ket, amikben még tuner sem volt.. Ausztriában is az elsö HD TV-k csak DVB-T tudtak, amit alig 2 év alatt átváltoztattak DVB T2-re, amik nem müködtek a régebbi TV-ken, igy ujra kellett a beltéri.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem