Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dinamikus mikrofon, pop-zaj szűrése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) sgrcsont hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
Adott egy dinamikus mikrofon, ami átvitelben rendkívül jó viszont nagyon popzajos. Valaki csinált-e már passzív komponensekkel popzaj szűrést? A klasszikus szivacs megoldás nem jó! Mivel rendkívül rontja az átvitelt, de a végeredményen nem változtat sokat.
Első körben egy soros 1µF-os kondenzátorra gondoltam, de meghallgatnám az esetleges véleményeket és / vagy tapasztalatokat.
(#) Zsarka hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
A kedvesedtől ellopsz egy nylon harisnyát , készítesz egy keretet ami kb egy cm vastag, beledugod a harisnyába kifeszíted(ne túl szorosra csak éppen hogy ne rogyjon be, és valahogy a mikrofonod elé rögzíted . Sajnos képet nem tudok most adni de hidd el működik
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) Zsarka hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
VideóÖtletek de fontos hogy ne legyen túl feszes és két réteg harisnya ne érjen össze. Mindenképpen a mechanikus megoldás a jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2017
(#) sgrcsont hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
Szia! Az ötlet valós. Jó is lenne, van is stúdió filterem, de ez vezeték nélküli mikrofon :/
Az eredeti kapszulát akarom jobbra cserélni és találtam is egy nagyon jót csak ez nagy pop-zajos. Ezt kellene passzív elemekkel kiszűrni valahogy, ha lehet.
(#) Action2K válasza sgrcsont hozzászólására (») Szept 4, 2017 /
 
Szia! Minden magára adó keverőpulton, a bemenetnél, a GAIN poti mellett van egy LOW CUT gomb. Ez pont az ilyen pop és egyéb lépészajok ellen van.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2017
(#) sgrcsont válasza Action2K hozzászólására (») Szept 5, 2017 /
 
Igen, ettől komolyabb keverőm van. Viszont olyannyira popzajos, hogy ez nem szűri ki eléggé.
Köszi a választ, de a megoldás nem ebben lesz.
(#) Massawa válasza sgrcsont hozzászólására (») Szept 5, 2017 /
 
Passziv elemekkel ezt nem fogod tudni megoldani. Mikrofoncsere a megoldás (más kapszula). Sajnos még a neves márkák között is vannak ilyen konstrukciok. Ezért lett annyira népszerü anno az SM58-as mert ott sikerült csökkenteni a ezt zajt. Ugyanennek a cégnek egy ugyanabbol a korbol származo másik mikrofonja ( fix kábellel) meg csapnivalo volt ebböl a szempontbol. Igy azt nem lehetett az énekes kezébe adni.
Egyet még megprobálhatsz, az mikrofonerösitö bemeneti impedanciáját csökkentsd ( a mikrofonban elvö adon). Lehet, hogy az csillapitja a kapszula mozgását igy csökkenhet a pop-zaj.)
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2017
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem