Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DS 0201 portable oszcilloszkóp
Lapozás: OK   1 / 1
(#) teenje hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
Tisztelt Kollegák.Vettem én egy fenti tipusú hangfrekvenciás oszcilloszkópot.Minden müködik, csak a számítógépet nem tudom rábírni arra hogy felismerje. Hiába van meg a firmware frissitési leírás is,nem tudom rábírni a számitógépemet,hogy elfogadja. Kérem azt a kollegát akinél már megfordult ilyen kütyü,és megtudta oldani a frissitést,ossza meg velem az információt,hogy hogy oldotta meg.Előre is köszönöm.
(#) efraim válasza teenje hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Gondolom a hiba ott lehet, hogy a számítógéped FAT32 vagy FAT64- A leírás szerint ez a portable oscilloscope FAT16-ot akar
http://www.emartee.com/product/41888/Smart-Oscilloscope-DS0201-V1.5-Kits
Ahhoz pedig emlékeim szerint vagy Windows 3,1 vagy Windows 95 ill. Windows 98-kellene.
Itt megtalálod, hogy hogyan lehet fat32-t konvertálni fat16-ra. Szerintem azonban jobb lenne - és biztonságosabb - ha beledugnál egy kicsi HDD-t a gépedbe, a jelenlegi HDD-t lekötnéd és az új HDD-re felinstallálnál egy FAT16-os oprendszert. Ezek után a régi HDD-t visszakötheted és az F6 gombbal a gép startjakor választhatsz, hogy melyik HDD induljon el. Ha végeztél a mérésekkel és a FAT16-os lemezen elmentetted az anyagot, akkor restart, minden beavatkozás nélkül a régi oprendszer indul és onnan a FAT16-os lemez elérhető és a lementett mérési eredmény már bárhová másolható.
(#) teenje válasza efraim hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Köszönöm szépen az információt, probálkozom vele.
(#) killbill válasza efraim hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Az SD kartyan FAT16-ot akar az oszcilloszkop, de attol meg USB-n keresztul latszodnia kellene az SD kartyanak... Az osszes vindoz kezeli a FAT16 (sot, meg a FAT12-t is).

Nem az oszcilloszkop irja/olvassa a szamitogep HDD-jet, hanem a vindoz irja/olvassa a szkop SD kartyajat! Isten orizz, hogy masik vindozt telepitsen a kollega! Gondolkozz mar egy kicsit, mielott ilyen tanacsokat adsz!

A kerdes, hogy a szamitogep mit mond, amikor radugja az oszcilloszkopot az USB-re. Egyaltalan eszreveszi a gep a szkopot? Ha igen, akkor mi vele a baja? A szkop jelzi az USB kapcsolatot valahogy?
(#) Action2K válasza killbill hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Osztom a véleményed, épp ezt akartam írni.
Olyan problémával is találkoztam, hogy az USB-s eszköz nem volt hajlandó menni a 2.0-ás USB porttal. Ilyenkor le kell tiltani az eszközkezelőben a "Bővített USB támogatás" vagy hasonló nevű USB-s "eszközt" és utánna megy minden mint a karikacsapás.
Aztán ha valami meg a 2.0-át kívánja, akkor meg engedélyezni kell.
(#) efraim válasza killbill hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Pont ezért írtam, hogy egy kicsi HDD-re tegyen fel más oprendszert. A FAT16-os viszont nem ismeri az USB portot alapból, külön driver kell neki (legalábbis a WIN98-nál mindig kellett)
(#) killbill válasza efraim hozzászólására (») Aug 27, 2010 / 4
 
Attol tartok, nem ertjuk egymast...
(#) teenje válasza killbill hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
Kedves kollegák. Megoldodott a problémám, sok kisérletezés során.Ha rátettem az USB portra, némi hezitálás után kiírta ,hogy ismeretlen eszköz,és valószínú, hogy nem fog müködni.Majd a szövegbuborékra kattintva engedtem ,hogy a Neten keressen drivert.Mivel nem talált,kiírta,hogy nem találja a STTub30.sys filet. No most azt kezdtem keresni a neten, de csak a file hibáival találtam oldalakat.Majd egy ötlet, és a saját Windowsban keresve rátaláltam.USB-röl le majd vissza kütyüt ismét az elsö procedura után megadva a file elérésí utvonalát, láss csodát elfogadta a szkópot.Igy a saját prg-jával tudtam a firmware-t frissitani.A jelalakok mentésére,betöltésére kell csak a SD kártya, amit FAT 16-ra kell formázni.Ezt pedig az XP is megtudja csinálni.Mégegyszer köszönöm kollegák,hogy foglalkoztatok a problémámmal, és nehogy összevesszetek.
(#) ciw válasza teenje hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Üdv !

Nekem is nagyon megtetszett a készülék, csak azt szeretném tudni, hogy hol lehet beszerezni.
Tudsz ebben segíteni?

Válaszodat előre is köszönöm.
(#) dinokal válasza ciw hozzászólására (») Márc 5, 2011 / 1
 
Szia! Nekem is ilyen van, én a Vaterán vettem. Nagyon jó kis készülék. Ha veszel, akkor frissítéssel kezd, a legújabb Benf azt hiszem 3.61-nél tart. Le kell hozzá tölteni a Dfuse demót, azzal tudod frissíteni. Először ezt kell telepíteni a letöltött um0412.zip-ből, és elindítod. Majd a szkópba bedugod az usb kábelt, és a mínusz gombot nyomva tartva bekapcsolod. Kiírja hogy frissítésre vár. Ekkor dugod a pc-be. A Dfuse felső sorában egyből megjelenik a készülék. Jobb alsó negyedében bepipálod a verifyt, és rákattintasz az upgrade gombra. Megkeresed a két letöltött dfu fájlt, először a lib-et töltöd fel, ha végzett akkor az app-ot. Nem lép ki a programozási üzemmódból, leveszed a gépről, kikapcsolod és vissza, használod. A Benf firmware a legjobb, hibajavítások, ésszerűbb menü, egyebek. Nem lesz gond az sd kártya használattal, maga intézi, még a fájlokat is létrehozza külön könyvtárakban, nem kell ki és bekapcsolni az usb használatához mint a régebbi fw-knél. Egyből menthetsz bmp-be, dat-ba, a dat-ot vissza is olvassa a képernyőre, rengeteg féle konfigot menthetsz. Az egyetlen bibi, hogy számozott fáljneveket használ, és neked kell tudnod emlékezetből mit milyen néven mentettél.
(#) dinokal válasza dinokal hozzászólására (») Márc 5, 2011 /
 
Még annyit, hogy valami MCX csatlakozót használ a tapogatóhoz, ami 2GHz-es, nem tudom minek, tán a mérete miatt. Ha bővíteni akarod, akkor 9-10 ezer egy dugó ára! Én a Vaterán vettem hozzá MCX Koax átalakítót, ezerért már lehet kapni. Firmware frissítés után magában a szkópban is meg lehet formázni az sd kártyát.
(#) ciw válasza dinokal hozzászólására (») Márc 6, 2011 /
 
Kösz a kimerítő választ !
(#) bubuc17 válasza teenje hozzászólására (») Szept 17, 2011 /
 
Heló
Nekem se fogadja ez az usb-t.
Win 7 nél hol tudom megkeresni ezt a bővítményt?
És volna esetleg egy linked 3.16 os szoftvertől letöltéshez?
(#) dinokal válasza bubuc17 hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Szia!
A legújabb 3.62-es verzió:Bővebben: Link
(#) bubuc17 válasza dinokal hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Köszönöm a linket.
(#) zaza99 hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Sziasztok!
Egyenirányított fesznél a kitöltési tényezőt miért nem mutatja pontosan?
1X és 10X mérőfej állásnál ugyanúgy csal. Váltóáramnál 50%-ot mutat.

IMAGE043.png
    
(#) zaza99 válasza zaza99 hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
már rájöttem
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem