Fórum témák
» Több friss téma |
Nem írtad, hogy milyen sziréna?
Valószínűleg rosszul kötötted be és indító jelet kap...
Solo a sziréna és a "N" be van kötve a bell - . Akkor az nem jó?
Az jó. A SOLO leírás "hibaelhárítás" részét megnézted?
Bell- Bell+ közé kell egy 1k ellenállás.
Ellenállás be van téve,és igy is csinálja.
De most olvasom a Hibaelhárítás cimű fejezetet na utána nézek délután!
1. Belső tamper esetén a mikrokapcsoló nem zár rendesen. (Pl. helytelen szerelés) 2. Külső tamper esetén a mikrokapcsoló nem zár (ld. fent) vagy a jumperek zárt állásban maradtak, így a központ zónakörére feszültség kerül. Ellenőrizze a szerelést és a jumperek állását.
Elvileg csak akkor kell az 1 K lezáró ellenállás,ha üresen hagyjuk a Bell +- sorkapcsokat, mert figyeli a panel, hogy nem üres-e a Bell kimenet. Oda legtöbb esetben egy kis 12V-os relét kötünk védő diódával ellátva a tranziensek levágása végett mint fentebb írták is a srácok. A sziréna N bemenetére riasztáskor kiadunk egy negatív az-az Gnd jelet legegyszerűbb a PGM- 1 ről adni. Vagy még egyszerűbb megoldás ha a Bell kapcsokon lévő relé riasztáskor ha meghúz egyszerűen a nyitó az-az NC kontaktusaival szakítja a sziréna +12V tápját és akkor is megszólal "tápelvételes riasztás"
Ha ezeket a ellenőrizted akkor, esetleg nincs-e nyitásérzékelő a központ doboz ajtaján is? Ha indul a sziréna kóddal le tudod állítani?
Sikerült levettem a siréna jamper 1 off ba állitottam és nem szólal meg. De van egy gondom a központon a Zóna 6 os villágit. ez miért? a 1-5 ig pirr van rajta a 6 osra tamper,de ha lekötöm a 6 osrol akkor is az villágit csak! Mit rontottam el? Köszike!
Arra a zónára is olyan lezárás kell, mint a többire (DEOL vagy EOL), vagy amit a 106 szekcióban beállítasz, ha a panel 4.2 verziójú.
Sziasztok! DSC585-m van, PC1555RKZ kezelővel, a 4 zona-t felhasználtam és nem tudom, hogy lehet a kezelőn lévő 1 zónát impulzus (2 sec) kulcsos hatástalanítóra bekötni, ill. beprogramozni. Örömmel veszek bármilyen segítséget. Köszönöm! Obalin
Minden ok lett! De a siréna "Solo" halkan recseg krákog ez miért van?Köszi
Akkor is recseg ha leveszem a saját akksiáról .
Két dolog lehet. Vagy le van merülve a sziréna akksija, akkor ad jellegzetes halk kattogó hangot. Vagy pedig némelyik sziréna érzékeny a BELL+ BELL- között alapállapotban is meglévő maradékfeszültségre (mondjuk solo azt hiszem pont nem, de annak is van több verziója). Második esetben pl. a BELL+/- megrelézése lehet a megoldás. De először inkább az akksit nézd meg.
Sziasztok!
Kaptam egy pc5020-at (v3.24) de csak hosszan sípolgat a kezelő, ha tápot adok rá. 1db 1555-öt kötöttem csak be, más még nincs. Resetet próbáltam pgm1 és z1 rövidzárral. Kuka lenne? A kezelő jó, másik központokon működik!
Paradox 1728as központon miként, hogyan tudom beállitani azt, hogy a sziréna lámpája folyamatosan villogjon bekapcsolt állapotban. Mert van PGM aktiválási és deaktiválási opció. Aktiválási esemény partició élesitésre beállitott, a PGM deaktiválása pedig partició hatástalanitásra állitva, viszont 5 perc után a villogás lekapcsol...mi lehet a gond?
A sziréna villogója kapcsol le, nem a központ. Rakj bele egy külön visszajelző ledet, mi is ezt szoktuk, ha ez a kívánság, hogy folyamatosan jelezze a bekapcs-kikapcs állapotot.
Relének elméletileg bármely kis fogyasztású 12V relé megfelel egy a + és - sarkakra párhuzamosan kotott diódával? Vagy van valami speciális elvárás? Reléznem kell a BELL + - kimenetet SOLO sziréna kotés végett. Ja és szeretnék belso szirénát is meghajtani, azt is a BELL kimenetrol, akkor kell az 1K ellenállás vagy nem?
![]()
Szerinted tulterheli a központ a szirénát? mert azt hiszem 5Wos égő van benne...de csak SP 1728nál jelentkezik ez a probléma...DSC 585nél simán tudom villogtatni...
Nem sikerült most is recseg(solo) ,az akksi jó megnéztem ,ha mindent lekötök a szirénárol (a központot) és ráadom a 12 v-ot akkor is csinálja! rossz lehet a sziréna?ha meg relé kell akkor milyen és hová. Köszönöm!
Lekötöttem a kezelő busz vezetékeit, akkor is ugyan úgy sípol... Vagyis nem kommunikál a központommal, ez a baj.
Tápokat kimértem, azok meg vannak. Hogy tudnám ellenőrizni, hogy elindul-e egyátalán az alaplap?
Ha lenne egy uj kezelod azzal ki lehet probalni.
Amugy igen, akkor is sipol a kezelo, ha nem mukodik a komunikacio, ha a yel/grn nincs bekotve, de akkor is ha ezek forditva lennenek bekotve, nezd meg hatha... Ha jol emlekszem a kezelo abban az esetben is igy sipol(hat), ha pl. a kezelo a kettes particira van beallitva es a kozponton pedig azt kikapcsolod, hogy nem osztott a rendszer, csak egyes particio van, esetleg ez is lehet a hiba, bar annyira nem valoszinu, hogy ez lenne. Eloszor is egy hardware reset nem lenne rossz otlet, de azt speciel nem tudom, hogy kezelon ez lehetseges-e. ![]()
Szia.
Egy 12V-os tápforrásról próbáld ki a szirénát. Bekötöd tápnak a 12V-ot és az aksit is rádugod. Ha recseg akkor kuka.
Köszönöm a választ!
Két új és már (másik központon) beüzemelt kezelőt is próbáltam, igaz mindkettő az 1-es partícióhoz volt rendelve. Kezelőről resetet nem tudok csinálni, mivel nem barátkozik a központtal ![]() ![]()
Az akksit ugye terhelés alatt nézted? Ha adsz rá először akksit, utána tápot, majd elveszed a tápot, akkor meg kell szólalnia amennyiben az akku és a sziréna is jó.
Szia.
Resetelés után hányat kattan a relé? Ha 3-nál többet akkor az lock-os.
Igen tettem bele másik akksit üzemel köszönöm.
egyet se... Szkóppal megnéztem, a buszon sincs semmi, szóval halott a cucc...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |