Fórum témák
» Több friss téma |
Nem szivesen játszok más pénztárcájával de lehet jobban jársz ha veszel egy bövitöt és akkor le van a gond mert ez a két részre osztás kicsit kavar. De mindenek elött zárd le a nyitott zonákat egy egy ellenállással.
Azt gondolom,igazad van. Bár még mindig nem értem hogy rendesen működik a 8 plusz zóna csak hibát ír rá.Mindegy.Túl tettem magam rajta.Csak 4 zónát engedélyeztem ami jelenleg elég nekem,így hiba sincs.Azt gondolom kipróbáltam minden lehetőséget,de nagyon régi ez a bővítő,viszont még nem kell több hely addig eldöcög ez nekem.
Abban esetleg tudsz segíteni,hogy az érzékelőkből 6 szál jön be nekem. Megy egy az AUX+ra,AUX-ra,Zre,COMra, és marad nekem 2 ami szerintem a tamper része lehet,de fogalmam sincs mit kezdjek vele. Most nincsen semmihez kötve és megy a rendszer,de valahogy nem lehet ezeket sorba kötni és egy zónára 24 órás figyelemmel rákötni?Azt szeretném elérni hogy ha esetlegesen a kábelt piszkálja valaki akkor szabotázsnak vegye és riasszon. Lehet nagy hülyeséget kérdeztem.Elég amatőr vagyok. Előre is köszi.
Ismét én.
![]() Lenne még egy pár kérdésem amit remélem jól gondolok,de ha megerősít benne vagy kijavít valaki azt megköszönöm. A központ egy PC1616 v4.5. A zónákat így definiálnám: 01 05 05 05 05 05 04 04 05 04 03 03 Ezzel azt szeretném elérni hogy stay élesítés során a ház ne riasszon de a garázs igen. A 05-ök a házban vannak, ugye a 01 a bejárati ajtó,a 03 a garázs két érzékelője és a 04-eket igazából nem is használom. Szeretném a be-kilépési időket is megváltoztatni. *8 5555 005 01 030 030 030 ez így jó? Továbbá a *8 5555 301 0630*******# ez ugye a telefonszámom megadása.Ha csak ezt az egy számot akarom hogy hívjon akkor elég csak itt állítanom? A *8 5555 350 09 itt beállítom hogy privatline formátumban kommnikáljon a központ. Ezek így jó megoldások vagy kell még más beállítás vagy esetlegesen ezeket másképp kell? Köszi ha segítetek.
SZia a tamper az valoban arra valo amire gondolsz de ha kétellenállással dolgozol akkor alapbol van tampered és nem foglalsz feleslegesen zonát.
Annyit láttam hogy az érzékelőkben van 1 ellenállás.
Sziasztok!
Van egy DSC 1565-2P központ 1 kültéri, saját akkumulátoros szirénával. Lehet-e és ha igen mire kell figyelni ha egy második szirénát is rá szeretnék kötni a központra. A második is egy kültéri saját akkumulátoros sziréna lenne, működése mint a meglévője . Terhelésben nem okoz-e gondot, illetve kell-e valami speciális beállítás elvégezni a központban vagy elég simán rákötni az elsővel párhuzamosan, kivéve persze a TAMPER-t? Köszönöm: SzFeco
sziasztok!
milyen infrát ajánlotok olyan helyre ahol macska van? segítene a márka s a tipus. Köszi!
Szia nyugottan kösd párhuzamosan mivel ha üvölt akkor áll. az aksirol vesz a delajt.
Szia CROW SWAN 1000-es mi ezt használjuk és ha a macsek nem egy idegbeteg állat akkor jo lesz. Az azért nézd meg hogy mit csinál egyedül mert látunk olyat hogy ahogy elhagytuk a lakást, abba a pillanatba 1 méter magasan futkározott körbe körbe.
Szia
Kb. minden rendben a telefonszám formátuma *4*0630....# a 310. szakaszban be kel állítani egy rendszer azonosító kódot pl. 1234 a 311. ben egy partíció azonosító kódot pl. 3456 és a 320.-ban egy riasztási üzenetkódoz minden zónához pl 11 12 13 14 stb.
Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy a DSC 1565H-2P központhoz kompatibilis a DSC Power PC 1500 tipusú kezelő??
Köszönöm a segítséget.
Szia a telepitöi leirásba benne van hogy nem jó.
Szia!
Köszönöm a segítséget. Tehát akkor *8 5555 301 *4*0630.....# *8 5555 310 9999 *8 5555 311 8888 *8 5555 320 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 *8 5555 350 09 A 320-ban minden zónához kell kód? Mert nekem ugye 6 zóna a központon és plusz 4 a bővítőn. Azt nem tudom hogy így kell e kódot írnom a 7,8hoz. A *4 miért kell a telefonszám elé? Segítséged előre is köszönöm.
Sziasztok! Elkészült egy projektem és nagyon elgondolkodtam a látottak alapján, hogy magam is csinálok keybus illesztőt. Tud valaki ebben egy kicsit orientálni? :keybusos led kivezérlésjelző
Sziasztok!
Adott egy DSC 1565-2P központ. Jól értelmezem, hogy a PGM2-es kimenetet lehet bemenetként kezelni. Arra gondoltam, hogy a TAMPER kört erre kötném 24 órás hangosnak. Van-e ennek a megoldásnak valamilyen hátránya vagy ha ez így megoldható, akkor mire kell / célszerű figyelni a bekötés és a programozás során. Köszönöm
A barátomnak felszereltem egy Satalarm SA-62 tip. riasztót két mozgásérzékelővel.
Lehet ezt egyszerűen programozni vagy doktori cím kell hozzá? A kívánalom mindössze az lenne, hogy bepötyög egy négyjegyű számot bezárja és az ajtót: Ha hazamegy újra bepötyögi a számokat és a riasztó hatástalanítva van. Semmi másra nincs szükség. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
sziasztok
van egy pc1616 központ frissen cserélve villámcsapás után, de a nyitásérzékelők nem kommunikálnak a központtal, vagyis az egy zónára sorba fűzött 8 db érzékelő közül nyitásnál 1 szakadást jelez a többi 7 nem. hol keressem a hibát, merre induljak? előre is köszönöm
Szia kezd el a sor egyik végéröl kibontogatni az érzékelöket és méregessél de lehet hogy mind megsült. Sajna már láttam nem egy ilyet.
Sejtettem, hogy ezt nem úszom meg. Szerencsére van tartalékban érzékelőm.
Holnap nekilátok. köszi.
na elkezdtem az érzékelők cseréjét, de az újak közül 3-ból 2 nem nyit. ezek a nyitásérzékelők ennyire gagyik, vagy én választottam rosszul? műanyag ablakokon Tane FM-106, fém nyílászárókon Tane MET-200 van. tudtok esetleg ajánlani valami megbízhatóbb alkatrészt? nincs kedvem fél évente csere-berélni a 15 db érzékelőt.
Szia nem tudom te hol vásárolsz de amit mi szoktunk vásárolni (heti minimum 20db) azok álltalában jók sac 100-ból 1 romlott.
Sziasztok..DSC riasztóhoz milyen GSM modulok vannak,amik képesek kommunikálni esemény esetén a telefonommal?Kerestem a neten,de valahogy nem sikerült rá lelnem..
eddig olyan volt,amit egy siemens telefon működtetett,egy pager segítségével,de az új lakásban elgondolkodtunk rajta,hogy a sajátját vegyük meg a DSC-nek..ha valaki tudja,hogy hol találom ezeket,megköszönném..Üdv!
Sziasztok
Tud valaki olyan lehetőségről, hogy a DSC 2585 éd PC2550RK kezelő kommunikációját megcsapoljuk? konkrétan az egyik zóna (néha nyitva felejtett ajtó) esetén kellene egy idő után (pl. a kezelő mellett) egy nyugtázható szoftos hangjelzéssel riasztani. Ez utóbbi menne PIC-kel, ha a PIC az adott zóna visszajelző LED "bepirosodásáról" értesülne. kerstem, olvastam... nem találtam. Köszi
Sziasztok!
Most szereltettem egy DSC 1616 riasztót,és ehhez szeretnék egy olyan megoldást,hogy GSM hívást tudjon nekem küldeni esemény esetén..illetve erről a GSM modulról lehessen ki-be kapcsolni..milyen modult tudnátok javasolni? Üdvözlettel Zoltán
Pont két hsz-el ezelőtt dobtam be egy linket (a szövegre kattintasz), ott találsz egy raklap GSM modult, ami jó a DSC központhoz. Neked olyan kell, aminek van kimenete, amit telefonról tudsz vezérelni. A GSM modul kimenetét a riasztó egyik zónabemenetére kell kötni, és ezt a zónát kell kulcsos kapcsolóra programozni.
Jó reer pl. a DSC GS3055i modul. Ez biztos tudja, csak drága. De van ennél olcsóbb is, a lényeg, hogy tudjon hívószám alapján kapcsolni kimenetet. A linken lévő GSM modulok árai mellett az is szerepel, hogy milyen be, és kimenetei vannak, és a részleteknél szinte mindegyiknél ott a telepítői, vagy felhasználói dokumentum, ami alapján tudsz konkrétumokat, hogy mit is tud pontosan a kommunikátor. Ami még jó, Wilarm-one, Bentel BGSM100,
A kommunikáció elég speciális a DSC-nél, nem szabvány rs-485, ezért egyszerűbb, ha a kezelőn lévő zóna leddel párhuzamosan kötsz egy optokaput, és ezzel valósítod meg a vezérlést.
Szia és köszönöm
Ez a legegyszerűbb megoldás mondjuk most beindult az agyam rá, mennyivel elegánsabb lenne a buszon valahol lógva elfogni a LED bekapcsolását, majd egy idő után a kezelőn ciripelni, és annak valamelyik gombjával nyugázni. Egy tökéletes ujjgyakorlat egy PIC-nek. A protokoll nem hozzáférhető ugye? (a fejlesztő helyében én is ezt tenném) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

eddig olyan volt,amit egy siemens telefon működtetett,egy pager segítségével,de az új lakásban elgondolkodtunk rajta,hogy a sajátját vegyük meg a DSC-nek..ha valaki tudja,hogy hol találom ezeket,megköszönném..Üdv!