Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   149 / 283
(#) Kovabe válasza BMW320d30 hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Nem szivesen játszok más pénztárcájával de lehet jobban jársz ha veszel egy bövitöt és akkor le van a gond mert ez a két részre osztás kicsit kavar. De mindenek elött zárd le a nyitott zonákat egy egy ellenállással.
(#) BMW320d30 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Azt gondolom,igazad van. Bár még mindig nem értem hogy rendesen működik a 8 plusz zóna csak hibát ír rá.Mindegy.Túl tettem magam rajta.Csak 4 zónát engedélyeztem ami jelenleg elég nekem,így hiba sincs.Azt gondolom kipróbáltam minden lehetőséget,de nagyon régi ez a bővítő,viszont még nem kell több hely addig eldöcög ez nekem.
Abban esetleg tudsz segíteni,hogy az érzékelőkből 6 szál jön be nekem.
Megy egy az AUX+ra,AUX-ra,Zre,COMra, és marad nekem 2 ami szerintem a tamper része lehet,de fogalmam sincs mit kezdjek vele. Most nincsen semmihez kötve és megy a rendszer,de valahogy nem lehet ezeket sorba kötni és egy zónára 24 órás figyelemmel rákötni?Azt szeretném elérni hogy ha esetlegesen a kábelt piszkálja valaki akkor szabotázsnak vegye és riasszon. Lehet nagy hülyeséget kérdeztem.Elég amatőr vagyok.
Előre is köszi.
(#) BMW320d30 hozzászólása Okt 4, 2012 /

Ismét én.
Lenne még egy pár kérdésem amit remélem jól gondolok,de ha megerősít benne vagy kijavít valaki azt megköszönöm.
A központ egy PC1616 v4.5.
A zónákat így definiálnám: 01 05 05 05 05 05 04 04 05 04 03 03
Ezzel azt szeretném elérni hogy stay élesítés során a ház ne riasszon de a garázs igen.
A 05-ök a házban vannak, ugye a 01 a bejárati ajtó,a 03 a garázs két érzékelője és a 04-eket igazából nem is használom.
Szeretném a be-kilépési időket is megváltoztatni. *8 5555 005 01 030 030 030 ez így jó?
Továbbá a *8 5555 301 0630*******# ez ugye a telefonszámom megadása.Ha csak ezt az egy számot akarom hogy hívjon akkor elég csak itt állítanom?
A *8 5555 350 09 itt beállítom hogy privatline formátumban kommnikáljon a központ.
Ezek így jó megoldások vagy kell még más beállítás vagy esetlegesen ezeket másképp kell?
Köszi ha segítetek.
(#) Kovabe válasza BMW320d30 hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

SZia a tamper az valoban arra valo amire gondolsz de ha kétellenállással dolgozol akkor alapbol van tampered és nem foglalsz feleslegesen zonát.
(#) BMW320d30 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 4, 2012 /

Annyit láttam hogy az érzékelőkben van 1 ellenállás.
(#) Szfeco hozzászólása Okt 5, 2012 /

Sziasztok!

Van egy DSC 1565-2P központ 1 kültéri, saját akkumulátoros szirénával. Lehet-e és ha igen mire kell figyelni ha egy második szirénát is rá szeretnék kötni a központra. A második is egy kültéri saját akkumulátoros sziréna lenne, működése mint a meglévője . Terhelésben nem okoz-e gondot, illetve kell-e valami speciális beállítás elvégezni a központban vagy elég simán rákötni az elsővel párhuzamosan, kivéve persze a TAMPER-t?

Köszönöm:
SzFeco
(#) zolee258 hozzászólása Okt 5, 2012 /

sziasztok!
milyen infrát ajánlotok olyan helyre ahol macska van?
segítene a márka s a tipus.
Köszi!
(#) Kovabe válasza Szfeco hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Szia nyugottan kösd párhuzamosan mivel ha üvölt akkor áll. az aksirol vesz a delajt.
(#) Kovabe válasza zolee258 hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Szia CROW SWAN 1000-es mi ezt használjuk és ha a macsek nem egy idegbeteg állat akkor jo lesz. Az azért nézd meg hogy mit csinál egyedül mert látunk olyat hogy ahogy elhagytuk a lakást, abba a pillanatba 1 méter magasan futkározott körbe körbe.
(#) harald válasza BMW320d30 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Szia
Kb. minden rendben a telefonszám formátuma *4*0630....#
a 310. szakaszban be kel állítani egy rendszer azonosító kódot pl. 1234
a 311. ben egy partíció azonosító kódot pl. 3456 és a 320.-ban egy riasztási üzenetkódoz minden zónához pl 11 12 13 14 stb.
(#) feri971 hozzászólása Okt 7, 2012 /

Sziasztok! Valaki tudna segíteni, hogy a DSC 1565H-2P központhoz kompatibilis a DSC Power PC 1500 tipusú kezelő??
Köszönöm a segítséget.
(#) Kovabe válasza feri971 hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Szia a telepitöi leirásba benne van hogy nem jó.
(#) feri971 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

köszönöm!!
(#) BMW320d30 válasza harald hozzászólására (») Okt 8, 2012 /

Szia!
Köszönöm a segítséget.
Tehát akkor *8 5555 301 *4*0630.....#
*8 5555 310 9999
*8 5555 311 8888
*8 5555 320 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
*8 5555 350 09
A 320-ban minden zónához kell kód? Mert nekem ugye 6 zóna a központon és plusz 4 a bővítőn. Azt nem tudom hogy így kell e kódot írnom a 7,8hoz.
A *4 miért kell a telefonszám elé?
Segítséged előre is köszönöm.
(#) kameleon2 hozzászólása Okt 9, 2012 /

Sziasztok! Elkészült egy projektem és nagyon elgondolkodtam a látottak alapján, hogy magam is csinálok keybus illesztőt. Tud valaki ebben egy kicsit orientálni? :keybusos led kivezérlésjelző
(#) Szfeco hozzászólása Okt 11, 2012 /

Sziasztok!

Adott egy DSC 1565-2P központ. Jól értelmezem, hogy a PGM2-es kimenetet lehet bemenetként kezelni. Arra gondoltam, hogy a TAMPER kört erre kötném 24 órás hangosnak.
Van-e ennek a megoldásnak valamilyen hátránya vagy ha ez így megoldható, akkor mire kell / célszerű figyelni a bekötés és a programozás során.

Köszönöm
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 16, 2012 /

A barátomnak felszereltem egy Satalarm SA-62 tip. riasztót két mozgásérzékelővel.
Lehet ezt egyszerűen programozni vagy doktori cím kell hozzá?
A kívánalom mindössze az lenne, hogy bepötyög egy négyjegyű számot bezárja és az ajtót: Ha hazamegy újra bepötyögi a számokat és a riasztó hatástalanítva van. Semmi másra nincs szükség.
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
(#) zolko68 hozzászólása Okt 17, 2012 /

sziasztok

van egy pc1616 központ frissen cserélve villámcsapás után, de a nyitásérzékelők nem kommunikálnak a központtal, vagyis az egy zónára sorba fűzött 8 db érzékelő közül nyitásnál 1 szakadást jelez a többi 7 nem. hol keressem a hibát, merre induljak?

előre is köszönöm
(#) Kovabe válasza zolko68 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Szia kezd el a sor egyik végéröl kibontogatni az érzékelöket és méregessél de lehet hogy mind megsült. Sajna már láttam nem egy ilyet.
(#) zolko68 válasza Kovabe hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Sejtettem, hogy ezt nem úszom meg. Szerencsére van tartalékban érzékelőm.
Holnap nekilátok.
köszi.
(#) Kovabe válasza zolko68 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Kitartás
(#) zolko68 hozzászólása Okt 18, 2012 /

na elkezdtem az érzékelők cseréjét, de az újak közül 3-ból 2 nem nyit. ezek a nyitásérzékelők ennyire gagyik, vagy én választottam rosszul? műanyag ablakokon Tane FM-106, fém nyílászárókon Tane MET-200 van. tudtok esetleg ajánlani valami megbízhatóbb alkatrészt? nincs kedvem fél évente csere-berélni a 15 db érzékelőt.
(#) Kovabe válasza zolko68 hozzászólására (») Okt 18, 2012 /

Szia nem tudom te hol vásárolsz de amit mi szoktunk vásárolni (heti minimum 20db) azok álltalában jók sac 100-ból 1 romlott.
(#) increduluszoltan hozzászólása Okt 23, 2012 /

Sziasztok..DSC riasztóhoz milyen GSM modulok vannak,amik képesek kommunikálni esemény esetén a telefonommal?Kerestem a neten,de valahogy nem sikerült rá lelnem.. eddig olyan volt,amit egy siemens telefon működtetett,egy pager segítségével,de az új lakásban elgondolkodtunk rajta,hogy a sajátját vegyük meg a DSC-nek..ha valaki tudja,hogy hol találom ezeket,megköszönném..Üdv!
(#) gyoran hozzászólása Okt 23, 2012 /

Sziasztok

Tud valaki olyan lehetőségről, hogy a DSC 2585 éd PC2550RK kezelő kommunikációját megcsapoljuk? konkrétan az egyik zóna (néha nyitva felejtett ajtó) esetén kellene egy idő után (pl. a kezelő mellett) egy nyugtázható szoftos hangjelzéssel riasztani. Ez utóbbi menne PIC-kel, ha a PIC az adott zóna visszajelző LED "bepirosodásáról" értesülne.

kerstem, olvastam... nem találtam.

Köszi
(#) increduluszoltan válasza sunyeb hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Sziasztok!
Most szereltettem egy DSC 1616 riasztót,és ehhez szeretnék egy olyan megoldást,hogy GSM hívást tudjon nekem küldeni esemény esetén..illetve erről a GSM modulról lehessen ki-be kapcsolni..milyen modult tudnátok javasolni?
Üdvözlettel Zoltán
(#) Syn7h37ic válasza increduluszoltan hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Pont két hsz-el ezelőtt dobtam be egy linket (a szövegre kattintasz), ott találsz egy raklap GSM modult, ami jó a DSC központhoz. Neked olyan kell, aminek van kimenete, amit telefonról tudsz vezérelni. A GSM modul kimenetét a riasztó egyik zónabemenetére kell kötni, és ezt a zónát kell kulcsos kapcsolóra programozni.
Jó reer pl. a DSC GS3055i modul. Ez biztos tudja, csak drága. De van ennél olcsóbb is, a lényeg, hogy tudjon hívószám alapján kapcsolni kimenetet.
A linken lévő GSM modulok árai mellett az is szerepel, hogy milyen be, és kimenetei vannak, és a részleteknél szinte mindegyiknél ott a telepítői, vagy felhasználói dokumentum, ami alapján tudsz konkrétumokat, hogy mit is tud pontosan a kommunikátor.
Ami még jó, Wilarm-one, Bentel BGSM100,
(#) Syn7h37ic válasza gyoran hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

A kommunikáció elég speciális a DSC-nél, nem szabvány rs-485, ezért egyszerűbb, ha a kezelőn lévő zóna leddel párhuzamosan kötsz egy optokaput, és ezzel valósítod meg a vezérlést.
(#) gyoran válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 24, 2012 /

Szia és köszönöm
Ez a legegyszerűbb megoldás
mondjuk most beindult az agyam rá, mennyivel elegánsabb lenne a buszon valahol lógva elfogni a LED bekapcsolását, majd egy idő után a kezelőn ciripelni, és annak valamelyik gombjával nyugázni.

Egy tökéletes ujjgyakorlat egy PIC-nek. A protokoll nem hozzáférhető ugye? (a fejlesztő helyében én is ezt tenném)
Következő: »»   149 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem