Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
A vonalvégi ellenállás a központtol függ. Nem ismerem a Satel központok lekivilágát de szerintem a bekötése hasonlo a DSC-hez. Ha ez így van akkor ajánlom a DEOL bekötést alkalmazni és akkor teljesen hibás az elképzelésed mert minden egyes riasztási zona söntöl egy a leírásban szereplő ellenállást és a szabotázs pedig sorosan van illesztve a rendszerhez.
Sziasztok!
Az érdekel, hogy mi módon kommunikál a kezelő a központtal? Szeretném a saját központomhoz illeszteni a gyári kezelőt.
Köszönöm,én is erre gondoltam, de a titok érdekelne. Egyébként néztem Pc1550 kezelőt belülről, de csak kettő egyszerű logikai ic volt benne, gondolom a led-ek és a gombok kezelésére, valamint egy ic, talán soros átalakító lehetett(emlékeim szerint mc1448). Lehet, hogy nem is kell hozzá a titok, mert a kezelőhöz én is kitalálhatok titkot. Az lehetne a nehezebb, ha a központ, és a kezelő közötti titok visszafejtése lenne a feladat, de lehet, hogy szkóp-pal meg lehetne nézni.
ha tutira RS485 akkor ha lesz rá időm megmonitorozom, van egy PLC-m amin ki tudom olvasni az adatfolyamot.
Köszönöm mindkettőtöknek, nem sürgős, de azért érdekelne az adatfolyam.
Üdv ! Telepítettem egy riasztórendszert Micron Z8020C központtal, és olyan kérdésem van ,hogy van -e megoldás arra,hogy áramszünet esetén ne riasszon a rendszer ? Egyébként működik rendesen ,Akkumlátorok feltöltve, csak erre nem találok sehol leírást ,programozást .
Szia!
Nem ismerem ezt a rendszert, de valamit tuti nem jól kötöttél, a kültéri töltő vezetékét jó helyre kötötted a központban? A te esetedben ha negatív indítású a sziréna: táp + = siren + táp - = power- negatív inditóbenet= siren -
Szia.
Ha a 1404-est is úgy kell programozni mint a család többi tagját akkor, a 310, be írjál 1111 a 311 be is és 320 ba is minden zónához 11, 11, és így tovább. A formátumnak 06 megteszi Ha más a 1404, akkor tárgytalan. Üdv Peti.
Sziasztok
Nem rs485, hanem egy egyedi szinkron kommunikáció. Az egyik ér egy órajel 1kHz a másik pedig az adat. Mások is próbálkoztak már: Bővebben: Link
A PC1500-ról tud valaki kapcsolási rajzot küldeni? Az akkura menő feszültség 18.5V, 100mA folyik, a potit hiába tekerem. Pezseg az akku. Vagy jó lenne egy fénykép a hűtőzászlós LM340 környékéről, mert feljött a fólia.
Üdv: L.
ez a kültéri sziréna indul negatív jelre is ,meg pozitív jelre is ,attól függően ,hogy hogy jamperolom, rajz alapján kötöttem be...
Sziasztok!
2db PC5010-es központot kellene felprogramoznom, de zónabővítőkkel, és azonos konfiggal. Így kipróbálnám a soros oldaláról megtámadni, DLS segítségével. Kábel rajzot leltem, valóban csak egy sima kábel soros port fele? (nem kell illesztés, MAX232, stb? ) Illetve mi a buktató, milyen DLS verzióval próbálkozzak? Köszönöm!
Nem kell hozzá semmi, csak egy sima soros kábel. Én a dls 2002-vel programoztam.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2014
Szia
Valoban nem kell semmi extra de mikor a programban hozzáadod az ügyfelet akkor mindenképp figyelj oda hogy a rendszerben lévő modulokat is hozzáadd egyesével mert különben izgalmas lesz a programozás. Amit még mi tapasztaltunk az a kezelön valo engedélyezés legyen elösször és utánna egyböl kérd a kapcsolatot.
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a riasztóm programozásában. 1.A Gmax GSM modullal le lehet kérni a riasztóközpont státuszát? (Élesített, vagy sem?!) 2.A zóna programozásnál csak a következőket kell beütnöm? 1-es, 6-os zónát szeretném késleltetni, van egy kulcsos kapcsolóm 2-es zónán és a 3,4,5,7-s ónát azonnalinak, esetlegesen otthonmaradó zánónak állítanám. *8 5555 001 01 22 05 05 05 01 11 00 ## Jó ez így?
Szia!
Köszönöm, akkor gyártok kábelt, kipróbálom.
Hi
Két problémában kérném a segítségeteket Egy pc1616-os központot építettembe 4mozgás és egy nyitás érzékelővel. - A lényegesebb probléma hogy a nyitás érzékelőt tettem az 1-es zónára ami elvileg késleltetett a kezelő el is kezd sípolni hogy üssem be a kódot beütöm és nem is tárolja betörésnek, viszont a sziréna kapásból megszólal az ajtónyitás pillanatában. - A kisebb gond hogy kommunikációs hibát tárol el mert nem tudok neki „SIA FSK”(alapbeállítás) módban sípolni. Itta fórumban meg a használatiban is azt írták hogy ha 350-es pontban átteszem Residentialra akkor nem tárol el hiba kódot. Nekem akkor is eltárolja csak akkor nem is hív fel, próbáltam handshake beállításokat is de azokkal se próbál felhívni. Mi lehet a probléma? Előre is köszi.
Szia
Az ajtonyitásnál az a probléma hogy nem kapcsoltad ki a visszanyitás jelzőt, valahol a 016-ban van talán vagy a környékén. A telefonprobléma több okbol kifojolag is lehet bajos 1:telenoros vagy és akkor nem tudod megnyugtatni még a régi telefonal sem, 2 : okotelefonod van és nem akar kommunikálni illetve nem küld (hangot) jelet amikor te megnyomsz egy gombot.
Az ajtó nyitása előtt vársz legalább 20 mp-t az kilépés késleltetés letelte után?
Ezt a visszanyitás opciót nem találtam meg, este de nap küzben még újra átnézem a beállításokat.
A telefonnál melyik gombot kellene nyomkodni mert valahol azt írják hogy 3-4 vagy 7 vagy *3* meg ilyenek. De amúgy miért csak „SIA FSK” beállításkor hív fel? és akkor egyáltalán telefon nyomkodással lehet neki válaszolni, vagy ne is próbálkozzak? levaitamas Nem vártam, lehet hogy ez a probléma? Nem gondoltam hogy várni kell. Akkor eszt a késleltetést lehetne kikapcsolni az előbb említett visszanyitás opcióval?
Szerintem próbáld ki, belefutottam már. Lejárt a kilépési késleltetés, megnyitva az ajtót azonnal megszólalt. Nem tudtam, hogy mi lehet a hiba. Sokadik átprogramozás után kértem tanácsot egy "régi öregtől", aki ugyan ezt javasolta. Vártam talán 20 másodpercet, akkor már adott belépési időt. Szerintem Kovabe is erre utal, ezek szerint visszanyitás jelző a hivatalos neve.
Áááá köszönöm ez volt a gond, vártam félpercet és tökéletesen működött megvárta míg beütöm a kódot.
![]() A telefon részére meg itt a fórumban visszaolvasva párévet megtaláltam hogy ki kellett volna töltenem a 310, 311 és a 320 részt. Így fel is hívott el is sípolta a bánatát és eltűnt a hibalistából a 4 kód. De a system lámpa most is világít pedig ha megnézem a *2-vel nincs semmi hiba már benne, ennek mindig világítani kell?
Szia
A system lámpa lehet hogy egy riasztás miatt világit (*3) vagy paypass(*1). Visszanyitás a 013-ban a 6-ost kell kikapcsolni.
A system lámpa újraélesítés után elaludt magától úgy hogy minden ok.
Azért a javasolt 013 6 opciót kikapcsoltam. Mindent köszönök.
Sziasztok. Segítségeteket kérem. DSC Alexor (rádiós) rendszerhez van egy dpx m12 gsm modulom. hogy kell összekötnöm? Illetve a programozásához hol kezdjek? Távfelügyelet egyenlőre nincs, csak saját mobilra szereném az átjelzéseket. Vonalas telefon nincs a központhoz bekötve. Köszönöm előre is....
Sziasztok. Van egy PC5010-em, eddig egy particiót használtam két kezelővel, gond nélkül. most rákötöttem egy 3. kezelőt is (LED-es 16 zónás). a 2. partíciót engedélyeztem, zónákat hozzárendeltem, kezelőt beállítottam (#8 1234 000 0 23). a gondom az, hogy a 2. particióra beállított kezelőn folyamatosan világít a program led, és nem reagál semmire. ha átállok az egyes partícióra ezzel a kezelővel, rendben működik. ha az 1. partícióra programozott kezelővel átállok a 2. partícióra, azon is a program led világít. mi lehet a gond?
Ehh, megvan! a #8 1234 201 2-vel nem a 2. partíciót, hanem a 3. partíciót lehet engedélyezni..... nekem a #8 1234 201 1-et kellett bekapcsolnom a 2. partíció engedélyezéséhez
![]()
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni: Ki szeretnék építeni egy rendszert az alábbi paraméterekkel: DSC rendszerben gondolkozom Lenne - 4 db mozgásérzékelő - 2 db kezelőpanel vagy 1 db kezelőpanel + távirányító (egy az emeleten éjszakai be/kiriasztáshoz, egy az előszobában hagyomásnyos be/kiriasztáshoz) Amennyiben nincs olyan központ amire két kezelőt lehet csatlakoztatni, akkor megfelelő számomra a vezeték nélküli távirányítós be/kiriasztó funkció is. - Kültéri sziréna - Fémdoboz - Akkumulátor(ok) a szirénához - Akkumulátor(ok) a központhoz - Esetleg valamilyen gsm adapter, hogy riasztás esetén mobiltelefonra jöjjön az értesítés. Analóg telefonvonal nincs bekötve az ingatlanra, tehát mindenképpen valamilyen mobil gateway kellene. (bár tudom, ha távfelügyelettel szerződöm, akkor ők saját maguk hozzák, azonban nem vagyok biztos benne, hogy akarom őket) Vezetékek már bent vannak, tehát arra már nem lenne szükségem. Nyitásérzékelőben nem gondolkodom (nem is értem mi szükség van rá, amikor a mozgásérzékelő megfogja az ajtó kinyitását illetve az ember belépését) Kamera, rögzítő rendszer sem kellene. Erre elég lenne egy 1616-os rendszer? Tudja ezeket mind? Két kezelőt rá lehet tenni? (vagy tényleg valami távirányítós modullal kellene megspékelni? Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |