Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   220 / 283
(#) HA5AWS válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Szia!
Köszönöm, én is inkább sorompót ajánlottam. Gsm jelzőből a GS 3055-öt néztem a residential helyett a szirénáról kap jelet, a vonal szakadást meg magától jelzi.
Üdv: Gábor
(#) robertelektro válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Köszönöm az infót meg a linket is, akkor így kötöm be nem relézek.
(#) Kovabe válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

A GS kommunikátor jó döntés csak a programozása kicsit bonyolult. Ha érdekel van nekem kettő bontott.
(#) levaitamas válasza robertelektro hozzászólására (») Jan 15, 2015 /

Kíváncsian várom a fejleményeidet.
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 16, 2015 /

Sziasztok!
DSC PC 1616 ás egy tell eco line gsm vonalszimulátornál tapasztaltam a következőt:
Átjelzést felprogramozom, 2 számot kell hívjon a központ felváltva(1-es és 3-as szám)
Csinálok egy riasztást, a központ hívja az elsőt, majd ha nem nyugtázzuk a másodikat, ha ezt sem nyugtázzuk hívja az elsőt megint de már nem csörög végig, csak éppen felcsörren a teleon és vége. Hívja a következő számot, ami szintén egyet csörren és leteszi.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
A központot reszeteltem is, semmi fals beállítás nincs benne, ugyan úgy programozom, ahogy pl az itthonit is, ami meg teljesen jó.
(#) Massawa hozzászólása Jan 18, 2015 /

Sziasztok,

Hol lehet ilyen DSC riasztokat venni?

Kösz
(#) Massawa hozzászólása Jan 18, 2015 /

Egy uj riaszto vétele elött állok. A DSC-ben gondolkodtam, föleg a nagyon jol kinézö drotnélküli kontaktusok miatt (ws4975). Összehasonlitva a többiekkel ez valoban nagyon kicsi és CR2032-s elemekkel megy.
Az egyetlen baj, hogy az egész cucc 433MHz-n megy. Több helyen állitják, hogy a 860 MHz-s rendszer megbizhatobb és jobb. Elég nagy a ház, igy 15-20 m-re is lehetnek az érzékelök 2 szinten.
Vélemény, vagy esetleg más rendszer jobb?

Kösz.
(#) olinka hozzászólása Jan 21, 2015 /

Sziasztok!

PC1832 központnál az AUX+PGM és a BUSZ (RED) terhelhetősége egyenként 500-500 mA, vagy együtt 500 mA a kettő?
Összeszámolva mindent, amit ezekre tennék 550 mA jött ki, és örülnék neki, ha nem kellene emiatt segédtápot vásárolnom.
(#) Szoki hozzászólása Jan 21, 2015 /

Sziasztok!
Nincsen meg valakinek véletlen az SG-Reporter IP nevű program? Maxsys 4020 központhoz való sg-tlink modulhoz kellene, vagy van más alternatíva?
(#) olinka válasza Massawa hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Beírod google-be, hogy "DSC riasztó" és ontani fogja magából a boltokat, ahol ilyet lehet venni.
(#) Gránátalma válasza olinka hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szedj ki 1-2 cuccot az 550mA-ből és tedd a Bell plusz és aux minusz közé. Majd tedd a programban 700mA-es töltőáramra a bell kimenetét, így nem kap kevesebb villanyt az akku.
(#) Kovabe válasza olinka hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

A bus-t ne terhel semmi esetre sem mert nagy galibát tud okozni. Mindenképp vedd a +-t az aux-ról. Ha beterheled akkor történhoet olyan hogy ugymond leszakad a kezelő illetve bővítő, persze nem is arrol a nyomvonalról.
(#) HA5AWS válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 21, 2015 /

Szia!
Köszönöm a lehetőséget, még nincs döntés a dologról. Programozásról még alkalomadtán beszéljünk. Átolvasva nem tűnik bonyolultnak, élőbe lehet, hogy problémásabb.
Üdv: Gábor
(#) olinka válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Most kb 320 mA max terhelés van a buszon (2 kezelő + 2 zónabővítő). A központi auxon meg 225 mA (az összes érzékelő). Mivel a zónabővítők is a központ mellett vannak, azokra nincs semmi dugva. Így oké?
(#) Kovabe válasza olinka hozzászólására (») Jan 22, 2015 /

Nem teljesen értem hogy nincs semmi a bővitökre dugva. A com-bus nem terhelhető mert elrángatja bár mi és akkor jön a baj. Ha valami nagyobb terhelő eszközt akár ha egy infráról beszélünk akkor mindenképp az aux-ra kell tenni. Még annyi hogy nagyobb távolságu bus-nál érdemes a negativot duplázni (negativhoz képest zajlik a kommunikáció).
Amúgy a 320mA teljesen hibátlan de ha nem bus-os eszközt akarsz a rendszerhez illeszteni akkor mindenképp az aux-ra tedd.

Úgy értettem, hogy a bővítőn lévő vaux kimenetre nincs semmi kötve. A zonákra természetesen van.
Majd valamikor akarok még egy GSM átjelzőt beüzemelni, de szerintem csak külön táppal.

Másik problémám, hogy sajnos nem egy nagy akksit vettem, hanem két 7Ah akksit. Ilyenkor tehetem mindkettőt a központ akku kimenetére párhuzamosan?

A gsm nem egy nagy áramfelvételü ezért az nyugottan bekötheted az aux-ra. Mi annakidején sima rádiokat telepitettünk aminek van böven áramfelvétele így az aksira tettük közvetlenül (így szünetmetes is lett mint a központ).
Az aksit nyugottan teheted párhuzamosan, söt a vezeték ugy is van kialakitva. Annyi hogy a 700-as szekció környékén tudod beállitani a töltöáramot és azt ilyen esetben mint a tied, ajánlott a nagyobra állitani.

Azt hogy érted, hogy úgy van kialakítva?

Ha megnézed a gyári vezetéket (ha jól emlékszem 1832-ed van) akkor látod hogy két két saru van a vezetéken.
(#) rpeti86 hozzászólása Jan 23, 2015 /

A GMAX riasztóm a szolgáltató SMS-eit több üzenetben küldi el. Van erre valami megoldás, hogy egy üzenetben küldje el?
Esetleg egy legújabb GMAX programot be tud linkelni valahogy? Lehet, hogy a FW frissítés megoldja?
(#) merlingerin hozzászólása Jan 24, 2015 /

Sziasztok!

Mik a tapasztalataitok a DSC LC100-PI nevű csodáról? Költséghatékonysági okból (mert 14 darab kell..) ezt szereltem fel. Az egy dolog, hogy nem kisállat védett, ezt kerek perec ki tudom jelenteni, mert papír szerint 15/25kg állása van, nos a 25kg jumper állásban is olyan szépen nyüszít az 5kg tömegű törpe tacskóra, ha rohangál, mint annak a rendje. Ha nem mozog, akkor persze védett, de ezek a kisállatok már csak ilyenek. Mozognak. Vagy van más is, amit állítani kell? A jumper a 25kg állásban van.

De ma éjszaka 3. alkalommal ébredtünk szirénázásra, mert az egyik PIR, ami télikertben van (nagy ablakfelület, és nagy radiátor, sajnos máshova rögzítési okokból nem helyezhető, mert mindenhol üveg van, kénytelen-kelletlen a radiátorra néz...) ismét beriasztott magától.. (kutya be volt zárva..)

Gondoltam, nem kell nagy csoda egy 5kg kutyához, de ezt picit túlzásnak vélem, Ok, hogy nem egy vagyon, de ennél azért nagyobb megbízhatóságot vártam. Kombi PIR+mikrót nem akarok, nem szeretném az agyam rohasztani, meg 5kg kutya elég indokolatlanná teszi, de ez így nem jó, ami jelenleg van. Sajnos mindenhol az LC100-hoz tartozó mennyezeti konzol van, és esztétikai okokból (festés, stb) már nem tudom lecserélni, tehát csak olyat tudok feltenni, ami jó erre. Emiatt a Bravo® 601-et néztem ki, de ebből 14db.. hát...

Szerintetek?
(#) Kovabe válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Szia
Sajnos mi is elég sokat szereltünk lc100-at de ahol kisálat volt oda ha a pénztárca engedte akkor radarost. Annyi hogy azért tulzásokba ne essünk, a radar olyan teljesitményü hogy ha közvetlen elé raknád a fejed akkor kb 100 év mulva éreznél valami hatást (fejfájást), nem lehet nagyobb teljesitmény mert akkor a környezetben elnyomna mindent (Wi-fi, rádió, mobil, stb).
Amit javasolni tudok, az lc100-ban van egy jumper 1-2-3 ez lépésszámlálonak nevezik, ezt probáld meg áttenni 3-asra és sétáld ki, a másik a potméter ezt tekergesd úgy hogy még a te mozgásodat észrevegye, szintén sétateszt. Ha mindez megvan akkor jöhet a blöki, valami technikával rohangáltatni oda vissza hogy mit csinál a riasztó.
A másik, a sétateszte relativ egyenes testel és lassu léptekkel, a betörö nem fog lassan araszolni mert a tv, mikro, női retikül baromi ehéz és minél hamarabb ki akar jutni vele.
(#) merlingerin válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Szia!
Köszi a tanácsot, a lépésszámlálós jumpert átteszem, megkergetem a kutyát. De ha ilyen bizonytalan működésű, akkor miért reklámozzák ilyen nagy hévvel, hogy tuti kisállat védelem. Teknősre biztos jó

10.525GHz-en megy a DSC mikrója, és igaz, hogy kis powerrel, de ettől függetlenül nem akarok a lakásban ilyet, pláne nem ennyit.

A dual PIR nem lenne üzembiztosabb?

A "télikertes" történetre van valami tipped? sajnos ablakra néző, nagy fűtőtestes helyiség.. Vagy oda sehogy nem úszom meg a mikrót?
(#) grillcsirke hozzászólása Jan 24, 2015 /

Hello!

Nem tudja itt véletlenül valaki hogy a DSC 1616-os eszköz melyik kimeneten adja ki a Contact ID vagy a SIA jeleket?

Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
(#) Syn7h37ic válasza grillcsirke hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

ring-tip
(#) Syn7h37ic válasza merlingerin hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Az LC-100 finoman szólva: Sz@r.
Ha normális kisállat tűrő érzékelőt szeretnél, akkor a DSC-t is hanyagold. A BV601, jó, de sokkal jobb nála a Paradox DG-75. És jóval olcsóbb is.
A kisállat védelem egy LC100 kategóriájú érzékelőnél finoman szólva is kamu. Ha leveszed az érzékenységet, egy emberre sem fog jelezni. A tömeg adat pedig amit megadnak, hogy kb. hány kilós testig nem érzékel, szintén marhaság. Ugyanis a kisugárzott felület számít. pl. egy 100kg 36 fokos acélgolyóra sem fog bejelezni, de egy 1kg 36 fokos 1 négyzetméteres hungarocell táblára simán.
És ez az összes kilóra megadott eszköznél igaz. Az igazán jó kisállat védelemhez minimum duplikált érzékelő kell. Lehetőleg kettős PIR, mert a mikró és PIR kombináció sem ad teljes biztonságot. Sőt, nálunk van felszerelve 3 db Rokonet Lunar duál mikró/PIR mozgásérzékelő, és simán bejelez a macskáimra, ha beengedem őket az ezekkel védett térbe. A duál mikró/pir inkább a huzatos helyekre való, illetve ahol erős hőforrás van a látótérben.
Az igazi kisállat védett érzékelők duál PIR megoldással rendelkeznek. BV-601 DG75, vagy Crow Genius.
(#) grillcsirke válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Csak akkor ad ki jelet ha élesítve van a rendszer vagy hogy lehet érzékelni a jeleket mert rákötöttem egy Rpi-t és azon keresztül olvasom az értékeket és mindkét vezetéken ugyanazt a jelsorozatot kapom ami egy 100MHz-es órajelre hasonlít?
(#) merlingerin válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Szia!

Megnézem a DG75-öt, mert valóban olcsóbb, csak kérdés, hogy mennyire lehet normálisan a DSC mennyezeti konzolra rögzíteni.... Megnézem. Köszönöm!

Tehát kisállatra Dual PIR.

A télikertes nagy hideg ablak, nagy radiátor, nagy hőmozgással esetre csak a PIR+MW a járható? Vagy jó lehet oda is dual PIR? esetleg a kutya miatt dual PIR+MW?

Köszönöm!
(#) max403 hozzászólása Jan 24, 2015 / 1

A mozgaserzekelo a mozgasara reagal, szoval ha valakinek egy kisebb allatfarmja van a hazaban, lakasaban akkor nem ajanlott.

Egy kisebb kutya meg elmegy, de tenyleg jo erzekelo kell nem ilyen LC-100 vagy NV500 es hasonlo hulladekok. Egy macska is mar joval nagyobb a valoszinusege, hogy gond lehet, mert felugrik, felmaszik valahova. Ket macska es annyi a mozgaserzekelos riasztonak.

Volt mar akinek nemet dog kutyaja volt egy ketszobas lakasban, ami oriasi es szerintem minimalisan 80kg meg mellette meg egy kisebb kutya es macska is, ami mar magaban is kesz rohely egy kis lakasban es meg mozgaserzekelos riaszto kellett volna.

Marad a nyitaserzekelos megoldas ha otthon van az allatkert.

Ja de persze, van akinek sok kutyaja, macskaja, robotporszivoja es ki tudja milye van es kell mozgaserzekelos riaszto, de az is csak a legoccsobbb mindenbol, na az ilyet en inkabb atadom masnak, hadd kinlodjon az ilyenekkel mas.
(#) merlingerin válasza max403 hozzászólására (») Jan 24, 2015 /

Szia!

Olvastad, amit írtam? 5kg, törpe tacskó.
Következő: »»   220 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem