Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   234 / 283
(#) Riasztos hozzászólása Okt 25, 2015 /

igen az, már 11-éves

A trafója ilyen

Holnap beszerzem az új trafót.
(#) merlingerin hozzászólása Okt 27, 2015 /

Sziasztok!

Adott egy családi ház, 2 szint. DSC PC5010 központ, lent, és fent is 1-1 PK-5500 szöveges LCD kezelő. Ha fent élesítem stay módban, (csak az alsó szint élesedne ekkor, a felső otthoninak van programozva) akkor minden rendben van, kezelőn a házikó emberkével gombot nyomva tartva beélesedik, megy rendesen.

Ha azonban a lenti, teljesen azonos kezelőn nyomom meg a házikó emberkével gombot, akkor kódot kér. Ha megkapja, kiírja, hogy élesítve belépési késleltetés nélkül, de nem otthoni módban.

Ez miért van? Mit tudnák tenni, hogy a lentin is a házikó emberkével gombra otthoni módban élesedjen?

Köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza merlingerin hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

A lenti kezelőn is be kell állítani a funkciógombok működését a 000szekció 1-5 résznél.
(#) merlingerin válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Szia!

Vagyis így?

*8 (kód) 000 1 03

csak azt nem értem, hogy ezek szerint:
Bővebben: Link
Ez a default. Ezt meg én bontottam ki, és szögeltem a falra Akkor mégsem default? Mindegy. Amit leklimpíroztam, az jó elvileg. Ugye?

Köszi!
(#) HA5AWS hozzászólása Okt 27, 2015 /

Sziasztok!
A telepítői kód feloldása 1565-ös központnál is működik. Ma teszteltem, teljes sikerrel.
Üdv: Gábor
(#) krampy hozzászólása Nov 7, 2015 /

Sziasztok,
van egy dsc1616 os rendszerem, semmit nem értek hozzá, beállították anno nekem. Tényleg jó, minden de szeretném azt beállítani, h riasztáskor a billentyűzet csipogoja is jelezzen. Letöltötem a pdfet, meg is találtam h a hatodik rendszer opcios kodjai között ez alapbol ki van kapcsolva, de hogyan tudom bekapcsolni? Sajnos sehogy sem tudom h mit is kellene beutnom
Tudnátok segíteni nekem?
Előre is köszi
(#) Gafly válasza krampy hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Kódokat odaadták, vagy csak azt ismered amivel élesíteni (ki/be) kapcsolni lehet?
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2015
(#) krampy válasza Gafly hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Van egy mester kodom, meg a riaszto kodom amivel elesitek, mas is kellene meg?
(#) Gránátalma válasza krampy hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

telepítői kód pl.
(#) krampy hozzászólása Nov 7, 2015 /

Igen van az. Tulkepp azt beutom, utana 018 utana 5 es 1?
(#) Gránátalma válasza krampy hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Nem.
Ceillag8, telepitoi kod, 018, 5
Aztán ##
(#) makkai hozzászólása Nov 23, 2015 /

Üdvözlök mindenkit!

Én egy DIY huszár vagyok, szereltem is egy DSC 1616-os rendszert a házba.
No most tartok a programozásnál.

Elakadtam valahol, aminek a következménye, hogy a feleségem sodrófával kerget:
ha bemozdulok a mozgásérzékelő előtt, a billentyűzet csipog vagy kb 6-ot.
Nem tudom ezt a csipogást kikapcsolni.

Ja, meg kellene kölcsön ez a programozó kábel, ha van vkinek, és meg tudjuk beszélni okosba. XVIII. ker.

DSC PC1616 központ, PC1555RKZ kezelő, ENVISALINK4, LC100, stb. Ja és nem elírás az EVL4...

Köszi
(#) Kovabe válasza makkai hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Ajtócsengő funkció bekapcsolva, kikapcsolás: *4
(#) Gránátalma válasza makkai hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Miért annyira különleges az envisalink,hogy elírásnak nézzük? Láttunk már párat,meg beszéltünk is olyannal aki szerelte fel valahova.
(#) Syn7h37ic válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Így van. És szerintem alaposan túl is van árazva. Fele ennyiért, biztonságosabb protokollal, jobbat kapni a konkurens kanadai márkánál.
(#) Gránátalma válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 23, 2015 /

Konkrétan a paradox modultól se esek hasra. Bár én egyáltalán nem is tenném ki a netre a riasztómat, de hát az én vagyok. Biztonsági rések mindenhol vannak.
(#) makkai válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 24, 2015 /

Mint írtam, nem vagyok profi riasztószerelő, pusztán csak az lett volna az üzenet, hogy a legfrissebb verziót, azaz a 4-est szereltem be. Ha jól láttam, igen ropogós, még meleg.

Még annyit, hogy smarthome projekthez kellett az EVL4. És műxik!

@Kovabe
A *4-es kódot köszönöm, nem is értem, hogy ez magamtól hogy nem jutott eszembe.

A Link kábel még mindig jól jönne.
(#) Gránátalma hozzászólása Nov 29, 2015 /

Sziasztok!
Sokatlátott kolegákhoz szólna a kérdésem:
Itthoni pc1616-os központom 8ledes kezelővel van megáldva, pár nappal ezelőtt kezdte a dolgot (elvileg minden előzmény nélkül, tehát az asszony állítása szerint nem nyomkodta össze-vissza)
Reggel 8:26 kor csippan a kezelő, ha be van élesítve, ha nincs. konkrétan tik-tik, majd 5mp mulva megint tik-tik. Akármilyen gyorsan rohanok oda nem sikerült a hibát vagy bármi mást felfedeznem a kezelőn. teljesen normálisan viselkedik.
Továbbá tegnap hajnal negyed 1 körül is csinálta ugyan ezt.
Digi analóg vonal van bekötve, tlm figyelés nincs, a kommunikáció működik. Automata élesítés nincs, zóna nem bohóckodik tamperral, vagy ilyesmi, akku új, nincs áramszünet... Igazából nem tudok mire gondolni.
Most visszatettem a dátum időt tegnap reggel 8:00-ra kiváncsi vagyok fog-e megint karattyolni.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) Kovabe válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Kéne egy LCD kezelő és azzal vagy laptoppal ki lehet olvasni az eseménymemoriát de csak 500 esemény és a visszaállás is esemény ezért mihamarabb meg kéne oldani a dolgot.
(#) levaitamas hozzászólása Dec 11, 2015 /

Sziasztok!
PC5020-as központ jelez *2-re 2-es hibát. A sárga rendszer nem világít. A panel AC kapcsain 17VAC-t mérek, AUX-on 13,6VDC-t. Szerintetek mitől van? Régi a központ?
(#) Johnycorp válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 11, 2015 / 1

Szia!

Újraindítani próbáltad a rendszert?
Nekem volt hasonló hiba másik DSC panelnél. Újraindítás után elmúlt.
(#) levaitamas válasza Johnycorp hozzászólására (») Dec 11, 2015 /

Szia!
Nem próbáltam, ezt is csak "véletlenül" vettem észre. Ki nem jelzi, más egyéb működésbeli hibát nem okoz, de megpróbálom. Nem mai darab az biztos, viszont ezt leszámítva stabil.
(#) Gránátalma válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 11, 2015 / 1

Mindenképp próbáld újraindítani. Elég lassú központról van szó, ha volt áramszünet simán benne tud maradni a hiba.
(#) levaitamas hozzászólása Dec 16, 2015 /

Sziasztok!
DSC 1565-nél hogyan tudom beállít a PGM-et, hogy bekapcsoláskor és kikapcsoláskor is aktiválódjon 10 másodpercre?
Néztem a 009-ben a 05-ösopciót, de az folyamatos amíg éles a rendszer. Próbáltam a 10-t is, de az sajnos csak a pánikokra aktiválódik (kommunikáció nincs).
(#) dev200 hozzászólása Dec 27, 2015 /

Sziasztok!

Egyik ismerősöm kért segítsége, hogy régóta nem megy náluk a riasztó nézzem meg mi lehet a probléma.

A központ egy pc2585-ös két kezelővel (ennek a típus számába nem vagyok biztos).

Ma csináltam rajta egy hardware resetet, ezután egy pár problémát el tudtam hárítani. Amit viszont egyáltalán nem értek, hogy bekapcsolás után, ha mozgást érzékel bármelyik érzékelővel elkezd a kezelő hosszan sípolni, amit csak akkor hagy abba, ha a mesterkódot beírom. Egyenlőre nincs más felhasználó kód beprogramozva.

Ezen kívül a szirénára ad hiba üzenetet, de ahhoz jelenleg 1kohmos ellenállás vagy létra kéne, de ma nem sikerült egyiket se beszerezni. Nem tudom ez okozhat-e valami gondot.

Ez alapján dolgoztam

Segítséget előre is köszönöm!
(#) Gránátalma válasza dev200 hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

A sziréna körnek kell egy párhuzamos 1k-s ellenállás akkor is ha van sziréna bekötve. Bell+és minusz közé tedd.

A kezelő sípolásra igazából nincs ötletem, hacsak nem sípolás helyett csipogást hallasz, ebben az esetben be van kapcsolva az ajtócsengő funkció a zónákra.
Ha nem ez a tényállás, akkor mindenképp megnézném, hogy nem 24órás valamire vannak-e programozva a zónadefiniciók, és esetleg riasztásba áll a rendszer mindennemű billenésre, esetleg valami tamper zóna ami bezavar. Mindenképpen nézd a kezelő viselkedését miközben ezt tapasztalod, ha riasztás volt a memóriából ki tudod olvasni mi riaszt.
(#) cslaci100 hozzászólása Jan 9, 2016 /

Sziasztok !
Egy kis segítség kellene van egy DSC PC1565h-2p központom és be szeretném üzemelni és kapcsolási rajzot keresnék hozzá . A segítséget előre is köszönöm .
(#) Gránátalma válasza cslaci100 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /

Szia!
Ebben kb minden benne van, bekötés, programozás.
Ha valami nem világos kérdezz bátran.
Bővebben: Link
Következő: »»   234 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem