Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD felvevő hiba
 
Témaindító: ini, idő: Jan 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 5
(#) ini hozzászólása Jan 4, 2008 /
 
hali!
szereztem egy használt magnum típusú hdd-s dvd felvevőt
amikor hdd-re rögzít furcsa cirregő éles hangok vannak pluszban benne és a hang kicsit torz, a kép jó.
ha dvd-re rögzít akkor minden rendben történik kép és hang kiváló
mi lehet a hiba?? a hdd tudja "zavarni" a felvételt???
elméletileg keveset használták a cuccot max pár10 óra lehet a gépben
(#) szdavid válasza ini hozzászólására (») Jan 4, 2008 /
 
Zavarhatja a HDD a felvételt, mivel az mágnesesen rögzít, de nem hiszem, hogy az ennyire érzékelhető lenne...
(#) ini hozzászólása Jan 5, 2008 /
 
amit még észrevettem minél gyengébb minőségben rögzít annál kevésbé hallatszik az a cirregő zaj
(#) benjami válasza ini hozzászólására (») Jan 6, 2008 / 4
 
Sztem a tápját kellene megvizsgálni, mert valszeg fejmozgatáskor leesik a tápfesz.
Elkó csere a tápban.
(#) gibae hozzászólása Dec 23, 2008 /
 
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy WHARFEDALE HDD-s dvd felvevőm. Most kaptam, de nem tudom mi lehet vele! Beledugom az antennát, a tv-vel összekötő zsinórt és a scart-ot. (A régihez ennyi elég volt!) Ezek után bekapcsolom, és csak a fekete képernyőt kapom! (Átugrik AV-re.) A távirányítójával SETUP-ra teszem, látom a dvd kijelzőjén, de atv képernyőjén csak egy nagy feketeség, egy kis szürke csíkkal! Minden féle zsinórt, mindenféle formációban kipróbáltam már, de ugyanaz a helyzet! Valamit rosszul csinálok, vagy rossz a cucc?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) laci6662 hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Sziasztok!

A következőben kérném segítségeteket: Samsung HR-753as (HDD-s) asztali DVD felvevőnél, nem tudjátok, hogyan lehetne elővarázsolni azt a menüt, ahol az országot lehet választani?

Azért lenne rá szükségem, mert külföldről vettem ("XEU" nyugat-európai verzió), és csak a BBC (és egyéb angol adókról) hajlandó beállítani automatikusan a pontos időt, ezért át kellene állítani az országot, Magyarországra.

A firmware frissítést már próbáltam, rátettem az EST (kelet-európai) verziót (a menü magyar is lett), de továbbra sem tudja a magyar adók TXT-jéről beállítani az órát.

A használatija szerint vásárlás utáni első bekapcsolásnál, inicializálja magát, és rákérdez az országra, ezt elvileg a stop-gomb 5mp-ig nyomásával meg lehet bármikor ismételni (mármint az inicializálást), el is kezdi, de csak a csatornákat állítja be újra, az országot nem tudom váltani, mert a nyugat európai verziónál nem kérdez rá az országra, mivel gondolom ott mindenhol ugyan az a norma.

Ebben a 131. oldal lap alján bal oldalt van ez a bizonyos menü amit elő kellene valahogyan hozni, a kicsivel fentebbi nyelvválasztó menüt a POROG +/- gombok egyszerre megnyomásával sikerült előhoznom, de az ország választót még sajnos nem.

(Egyébként a leírás szerint ennek a nyelvválasztós menünek is meg kellene jelennie magától az inicializáláskor, de ez sem jelent meg, mivel automatikusan angolra állította a nyelvet.)


Ha bárkinek bármilyen ötlete van, hogyan lehet megjeleníteni az említett menüt, az kérem ossza meg velem.


Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv: Laci
(#) semil hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
Jó napot minrenkinek!

A múlt héten egy bolhapiacon vettem egy Auvion PVR 1001xs http://www.lestarte.com/tests/tripox-auvion-pvr1001xs-pvr-1001x.html#top
tipusú asztali merevlemezes DVD felvevőt. (Távirányító nincs hozzá) Annyit csinál, hogy beteszem a DVD lemezt,
elindul a lejátszás,viszont csak hang van kép semmi csak feketeség. Bármely módon kötöm össze a tv-vel ,nemjelenik meg sem kép sem menü,semmi egyéb.Lehet hogy vége van a cuccnak?
Ha valaki látott már ilyent és tudna segíteni annak előre is köszönöm!
(#) CHZ válasza semil hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Milyen video kimenetek vanak rajta ?
Lehet , hogy progressiv scan üzemmódba tették és azért nincs kép AV -ról . Ha igazam lenne akkor csak távvezérlővel tudod visszavarázsolni .
Ha van rajta Cb , Y felírat RCA csati akkor ott találhatsz némi képet ..
(#) semil válasza CHZ hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Van rajta Cb Y rca csatlakozás is de azon is tök fekete minden. Továbbá scarton is és a tv tuneren keresztül is ugyan ez a helyzet.
(#) CHZ válasza semil hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Ott elvileg halvány összetört képet kellene találnod .
Milyen kimenet van még ?
(#) semil válasza CHZ hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Van a hátlapon 1 db scart in/out, 2 db video bemenet(rca)
'db video out (rca) 1db s-video bemenet, egy db s-video kimenet egy coaxial kimenet (rca) egy optikai kimenet
2 db L R kimenet 6 csatorna hang kimenet (rca)és a Tv tuner ki és benete (rf in rf out) eddig egyedül az s-videot nem próbáltam.teszek fel egy képet a hátlapról,bár nem nagyon kivehető ha nagyítod.
(#) apenta hozzászólása Jan 22, 2009 /
 
Van egy vincseszteres dvd felvevőm. A vincseszter miatt eddig nemigen használtam a dvd-re felvételt, de most szerettem volna. Egy régebbi újraírható lemezzel próbálkoztam, amit nagyon lassan formázott és 98%-nál látszólag megállt, ha lehet ezt mondani lefagyott, így aztán 20 perc után ki akartam kapcsolni, de nem lehetett. A tálcát sem adta ki. Kínomban elkezdtem hosszan nyomni az eject gombot, erre viszont kikapcsolt. Azóta semmilyen lemezt nem ismer fel, azt írja áramtalanítsam a készüléket. Sajnos ez sem segített.
A kérdésem, hogy asztali felvevőknél van valami megoldás a hibára, vagy véglegese tönkrement a dvd-író része?
(#) apenta válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Bocs, csak most olvastam a kérdésed és úgy látom nem kaptál még választ. Nekem így sikerült:

Régiókód váltás.Samsung HR-757 CD-meghajtóból távolítsd el a DVD-t. Becsukod a tálcát.
Távirányítón nyomsz egy "Repeat"-et, majd egymásután gyorsan lenyomod a: 5,7,5,3,8 gombokat. A Tv bal-sarkában megjelenik a jelenlegi régiókód.
Mentesíteni a 9-es gombbal lehet.
Elsőre nálam sem ment. A végén tálca kinyit majd becsuk.
Visszaellenőrizni ugyanígy tudod.
(#) laci6662 hozzászólása Feb 15, 2009 /
 
Sziasztok!

A következőben kérném segítségeteket:
Ez a DVD íróm rajza: Rajz

Szerintetek a felül bekarikázott tranyó emitterén lévő ellenállást (560ohm) kb. milyen értékűre kellene kicserélni, hogy a kimenő videojel a jelenlegi kb. 0,7V-os értékről 1-1,1V körülire növekedjen? (Azért lenne erre szükség, mert a TV-mnek kicsi a videojel, és szétesik a kép (egy kis külső erősítővel a probléma megszűnik).

Előre is köszönök minden segítséget!

Üdv: Laci
(#) pista40 hozzászólása Aug 13, 2009 /
 
Helló
Olyan problémám lenn, hogy van egy daewoo df-8100 as DVD VHS kombo dvd felvevős készülékem és a dvd részére egy sima számítógépes dvd iró van betéve, kipróbáltam egy másik dvd iróval azzal is működött, utána meg beleraktam egy 80gb-os winyót, hogy azzal is működik-e. Mióta ezt megtettem, akármit csinálok a készülékkel, nem kapcsol be. Bekpcsolásnál normál esetbe azt csinálja, hogy átkapcsol a tv az av-ra és a felvevő kijelzőjén kb fél percik a wite felirat villog aztán rendesen bekapcsol, most meg azt csinálja, hogy villog a white és ennyi. Az av-ra átkapcsol ugyan úgy, de se kép se hang, csak villog a white egészen addig amíg nem kapcsolom ki a készüléket. Valamit nagyon elcseszhettem
Mit kéne vele csinálnom?
:help:
(#) semil válasza pista40 hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Szia!
Ha kiveszed a vinyót,akkor sem csinál semmit?
(#) pista40 válasza semil hozzászólására (») Aug 13, 2009 /
 
Nem
Meg utána összeraktam gyári állapotára és úgy se működik.
(#) Fecó2 hozzászólása Aug 30, 2009 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy SONY RDR -GX7 asztali DVD felvevőm. Mostanában RW +/ - -os dvd-ket nem olvassa be, viszont a DVD-R-eseket beolvassa és ír is rá.
Mi lehet a probléma?
(#) pista40 válasza Fecó2 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
Helló
Próbáld meg kicserélni a lézer és a vezérlőáramkört összekötő szalagkábelt, mert a sok mozgástól ha az megtörik akkor egy bizonyos funkció kieshet, ha egy másik is megtörik akkor egy másik funkció is kieshet, és így tovább. Egyszer már csináltam ilyet, nekünk egy sima asztali dvd lejátszó és annál megoldotta a szalagkábel cseréje. Remélem nálad is csak ennyi lesz a baj.
(#) pista40 válasza pista40 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 

Amúgy ajánlom egy új topic nyitását és akkor az én problémámmal is beszálnék, mert ebbe a topicba senki se jár, nekem se segít senki. :rinya:
(#) laci6662 válasza pista40 hozzászólására (») Aug 31, 2009 / 1
 
Amikor összeraktad, a DVD író tápcsatlakozóját, illetve az IDE csatolókábelt biztosan jól dugtad rá (úgy értem, hogy nincs-e megfordulva a csatlakozó) ha tényleg olyan mint a PC-s írók, akkor a tápcsatinál, ha az előlap felől nézed az írót a sárga (+12V-os) kábelnek kell bal oldalon lennie, az IDE kábelnél pedig az 1-es (pirossal megjelölt) érnek kell a tápcsati felé nézni?

Másik ötlet:
Ha megpróbálod beletenni azt a PC-s DVD írót amit a vinyó előtt, akkor sem kapcsol be?

Ha ekkor sem kapcsol, akkor én a helyedben lehúznám a DVD író tápcsatiját, és bekapcsolás közbe megmérném a tápfeszeket, hogy rendben vannak-e, mert előfordulhat ,hogy a vinyó a tápban vágott gallyra valamit, és ezért nem működik az íróval sem.
(#) pista40 válasza laci6662 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Helló
Bizotos, hogy jól volt bekötve a táp, mert fordítva nem megybele, ugyan úgy mint a pc-nél, és az IDE kábel is jól volt bekötbe mert, annak meg az egyik sorba középen hiányzik egy csatlakozója, így csak egyféleképpen megy bele. Ami ebbe volt gyárilag dvd iró, kivettem belőle és rákötöttem pc-re és működött vele, utána kipróbáltam, hogy ami a gépembe van dvd iró azzal működik e a felvevő, és működött. Utána jött, hogy belerektam egy vinyót, de előtte leformáztam géppel, és mióta azt beletettem, sehogy se akar bekapcsolni, se az eredetivel, se a gépivel, se a vinyóval. Csak annyit ír ki, hogy Wide és a tvn se jelenik meg semmi, csak átkapcsol az avra.
Megmértem a feszt, és rendben van, a 5v is és a 12v is. Amúgy ha rákötöm az irót és bekapcsolom akkor érzékeli, hogy be van kötve, mert megjelenik a kijelzőjén, egy dvd forma, ha lehúzom róla, akkor meg eltűnik.
(#) pista40 válasza laci6662 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Helló
Megvan a hiba.
Annyi különbség van ebben a dvd iróban, és a pcsben, hogy ennek nem a hátoldalán van a dzsamper, hanem a vezérlőáramkörén, és nem volt rádugva egy sem, se a master, se a slave. Rádugtam a masterre egyet és egyből működik. Bár nemtudom, hogy miért oda rakták, meg nem is emlékszek, hogy leszedtem volna róla, de már mindegy, az a lényeg, hogy műűködik. Ha nem mondod, hogy mérlyem meg a feszt, akkor soha nem veszem észre, mert nem szedtem volna megint szét.
Köszi a segítséget.
(#) Fecó2 válasza pista40 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Köszönöm válaszodat és az ötletet.
Megpróbálom kicserélni a kábelt hátha segít.
(#) laci6662 válasza pista40 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Szívesen, örülök, hogy sikerült
(#) golyo01 hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
sziasztok!
van egy RDR-HX722 HDD-s DVD felvevőm, minden remekül működött, csak 1-2 avi filmet nem játszott le, gondoltam fw-t frissitek, felmentem a gyártó holnapjára, és jelezete van újabb (és pár hibát is kijavitottak benne), letöltöttem, mindent leirás szerint csináltam, nem történt semmi rendellenes dolog (nem ez volt az első fw frissítésem ezért is vágtam bele).
művelet végeztével újrainditás és se kép se hang, menü sem elérhtő, nem jön be az óra sem az előleapon, nem világítanak a gombok, nem indúl a BOOT mint alaphelyzetben.
Előzőleg minden bekapcsolás után kb 20 másodperc múlva feláll a készülék.
Most csak a Welcome felirat van, egy gomb sem él a készüléken, a távirányitó sem, ki sem lehet kapcsolni....

Van egy olan rész, hogy alap módba vissza állitani a készüléket, úgy, hogy a bekapcsoló gombot nyomva tartani 10 sec-ig, miközben bedugod a készüléket, ekkor kattan is benne valami, (ekkor kerül alap helyzetbe) ekkor sem indúl.
Az eredeti fw verzió 2,20 (ez volt benne), az új 2,23. 160gb HDD van benne SATA csatalkozás.
Esetleg ha van valakinek ilyen készüléke és kivenné a a HDD és szgéppen csinálna róla egy ISO állományt vagy lemezképet, gondoltam rátöltöm és akkor lehet megjavúl. Lehet másképpen kell helyre hozni, ebben kérném a segítségetek.
köszi szépen mindenkinek.
(#) golyo01 hozzászólása Jan 11, 2010 /
 
SONY RDR-HX722 a készülék
(#) kadarist válasza golyo01 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Szia!
Ilyenkor csak a bootloader újratöltése segít. Ha szerencséd van, akkor a felvevő alaplapján van egy JTAG csatlakozó(tüskesor). ezen a csatlakozón keresztül fel lehet tölteni a jó boot-fájlt az EEPROM-ba.Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) golyo01 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
szia, JTAG kábelt csináltam már más eszközhöz, de honnan szerezzem be a betöltendő állományt? az a .bin állomány lehet az amit a gyártó honapján van? 32MB-os.
(#) golyo01 válasza golyo01 hozzászólására (») Jan 11, 2010 /
 
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem