Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   84 / 84
(#) küzmös Gergely válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 27, 2022 /
 
Szia! Érdekeset írsz, mert amikor feltolja (már ha feltolja normálisan) az a lötyögő teteje (mágneses tartó?) nem pörög a lemezzel együtt, csak reszket, mocorog. A lemeztartót levettem, de vissza is tettem, szépen rácuppan, egy halk kattanással. Van amikor fel sem pörög, ha kézzel rásegítek akkor elkezd pörögni, vagy inkább bolyongani. Lehet hogy nem tolja fel rendesen a mechanika?
(#) Udvari Zsombor válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 29, 2022 /
 
Lehetséges, hogy valóban valamitől nem tolódik fel eléggé a mechanika, ha nem cuppan rá felülről a lemez tartó ellenpárja, akkor el fog forogni a lemez alatt a tartó, esélye se lesz rendesen felpörögni. A tengelyen lévő tartóval vigyázz, esetleg kényes lehet, hogy mennyire van rátolva a tengelyre. Azt kellene megvizsgálni, ami a tálca becsukásakor feltolja a mechanikát.
(#) DonThomasino hozzászólása Dec 1, 2022 /
 
Honnan tudnék ilyen DVD belső egységet szerezni?
AK96-01579A samsung
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 31, 2023 /
 
DVD lejátszó, scart kábellel összekötve egy (nem okos) LCD tévével. A lejátszó képe villog, vagyis véletlenszerűen el-elmegy, de eközben a hang folyamatos marad, tehát ez így élvezhetetlen (a tévé jó).
Mit kellene megnéznem? Esetleg valami video beállítás valamelyik készüléken?
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Elsösorban milyen a felvétel (PAL 50Hz vagy NTSC 60Hz). Nézted a DVDt egy PC-n. Ott ment?
Meg azt is nézd meg milyen regios a DVD.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Nem függ a lemeztől, hogy az gyári vagy írott-e, sőt, tegnap magnó híján mp3 CD-t játszottunk le vele és úgy is villódzott a kép, hogy csak a lejátszó saját menüje volt a képernyőn.
(#) kadarist válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Más analóg jelforrást jól kezel a tévé? Biztosan van valamilyen lejátszó, amit próbából rá lehet kötni.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Van a lejatszonak valamilyen menüje?
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Jogos! Beléptem a lejátszó Setup menüjébe, átállítottam a video kimenetet PAL szabványról NTSC szabványra és nem akarom elkiabálni, de míg a menüben mászkáltam nem akart elmenni a kép. Tehát most már tudjuk, hogy lehetséges, hogy a tévénk nem szereti a PAL video jelet.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Hogy milyen exotikus gépekhez van neked szerencséd. Hol veszed öket a valamilyen bolhapiacon?
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2024
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2024 /
 
Mikor a jelenlegi házunkba költöztünk, nevelő apám vett egy olcsó Technika márkájú LCD tévét, a DVD lejátszó régebben képcsöves Orion tévével volt használva és azzal nem volt gond. Mindegy is, ha a kép így stabil, akkor mindenki örül.
Nincs magnónk, anyám gépe jelenleg szerelőnél van, így DVD lejátszóval játszottunk le írott mp3 CD-ket: a tévé kimenetébe csatlakoztattuk a jó minőségű hangszórónkat, míg anyám vissza nem kapja a gépét.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2024 / 1
 
Most kipróbáltuk a lejátszót műsoros lemezzel és tökéletesen stabil a kép.
Megoldás: video kimenet átállítása PAL szabványról NTSC szabványra.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Ez felettébb érdekes, mert egy DVD player nem tud szabványt konverálni, márpedig itt a környéken árult DVD lemezek PAL szabvány szerint készültek, vagy a lemezeket is a bolhapiacon vettétek? A gyári lemezeken van egy regiokod. Mi van a tieden?
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Én csak azt tudom, hogy az említett dolgot állítottam át a lejátszó Setup menüjében, amitől a zavaró jelenség megszűnt.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 5, 2024 /
 
Keress a lemezen meg a DVD lejátszon ilyen jeleket.

IMG_7035.jpeg
    
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2024 /
 
Tegnap szüleim végignéztek rajta valami nem gyári DVD-t és hiba nélkül végigment. Ilyen régiókód matricákról nem tudok, hogy bármelyik lenne rajta, de szerintem "all" lehet, ha át lehet állítani a video kimenetet.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 7, 2024 /
 
Ha jól emlékszem 5x lehet a lejátszón megváltoztatni a régiót, utána lezár és örökre ott marad. Ez hardveres tulajdonság, nem szoftveres. Mindegyikben ott van.
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 8, 2024 /
 
A fene se tudja, én csak a lejátszóból távozó video jelet állítottam át, semmi mást.
(#) attiss66 hozzászólása Ápr 3, 2024 /
 
Sziasztok! Van egy Denon3910 dvd lejátszóm. Új Hitachi HOP1000 lézerfej lett bele véve.
Az a hibája, hogy lejátszás közben lefagyogat rétegváltás közelében, de nem mindenütt, egy filmen belül 1-2 helyen. Melegedésre gyanakodtunk. Tettünk hűtőbordát a vezérlőchip-re, nem volt elég, bár így egy filmet hibátlanul végigvitt, vagy max azb elején egy rétegváltásnál megállt egy pillanatra, majd továbbindult. Viszont a második filmnél már lefagyogatott. A vezérlőchip hűtőbordáját megtámogattuk fentről ventillátorhűtéssel, a táp résznél ki lett vágva, oda tettünk egy szívó ventit , átlósan pedig ki lett furkálva, 6x6 5 mm átmérőjű kör, így végig megkapja belülről a teljes hűtést. Ez se volt jó. Kicseréltük a tápkondikat, mindet Panasonic low ESR kondikra, és pár darab Nichicon-ra, két feszszabályzócsere. Nem változott semmi. A lefagyott rész után általában tovább léptettem a következő részre és az a rész ott kimaradt a nézésből. Egyszer az jutott eszembe, hogy visszacsévélem. Vissza is csévélte a gyorscsévélő a lefagyási pont utánig, így nem sok rész maradt ki. Egyszer véletlenül a lefagyási rész elé csévéltem, aztán play gomb és hibátlanul átvitte a hibás részen. Minden filmnél, kivétel nélkül, így a hibás részeken áthalad. Most így tudom nézni, hogy nem esik ki filmjelenet. Vannak ötletek, hogy oszcilloszkóppal kéne belőni pontra a lézert. Van aki azt mondja, hogy a mechanika nem jó, a pörgető motort kéne megolajozni, vagy cserélni, és a fogaskereket fogaslécet tisztítani. Én azt mondom, hogy a puffer memóriát is ki lehetne esetleg cserélni/mivelhogy rétegváltásnál hibázik legfőképp/.
Ja, amúgy a benne lévő KMG kondicserékkel amúgy jelentősen javult a hangja. Hangosabb, részletesebb, tisztább, gyorsabb, frissebb , élénkebb minden tartományban, és a mélyek teltebbek, gyorsabbak, jobban betöltik a teret. Olyan részleteket hallok, amiket a csere előtt nem. Visszhangos részek jobban visszhangzanak, előtte nem is tűnt fel, hogy visszhangzik. Az összhagzás jobb lett, az "egybehangzás", a térhangzás. Tehát ámultam a hangjavuláson, ami amúgy nem volt cél, de persze örvendezés tárgya. A lefagyás viszont megmaradt. Mi lehet a baja vajon a lejátszónak?
(#) proba válasza attiss66 hozzászólására (») Ápr 4, 2024 /
 
A lézerfej a sínnel együtt lett cserélve? Ha nem, akkor a síneknél a magasságot állító csavarokkal lehet sokat szórakozni. Lehet a komplett fej mindenféle szögbe keveredik a lemezhez képest mozgatás közben, azért veszti el a fókuszt. Ami még néha hiba volt, a lemez pörgető motor belassult ( tipikusan a kommutátor közé keveredett kosztól) . Arról lehet felismerni, 1-2V 20mA ról nem forog szépen, hanem sokkal többet fogyaszt. ( néha megküldtem 5-10V-al pörögjön amit bír, utána ideig óráig jó. Szétszedni kitakarítani elég macera, inkább új kellene bele.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2024
(#) attiss66 válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Bővebben: Link Ilyen HOP1000 lézerfej van bele, mondjuk én drágábban vettem Miami-ból,a Global Dalbani-tól Bővebben: Link. Ezen sin is van, vagy nincs? Lemezforgató motort újat tudnál javasolni a Denon3910-be? A legjobbat keresném. Lealább olyan minőséget, mint ami eredetileg van az ilyen lejátszókban.
(#) attiss66 válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Ja, köszi a választ.
(#) proba válasza attiss66 hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Az a kérdés, az a szép két acél rúd, amin a fej mozog, azt is cserélted, vagy csak levetted róla a fejet, vissza a másik és kész. Azok négy csavarral vannak rögzítve, abból csak egy fix ( legalábbis ami lejátszót én láttam) három meg a fej magasságát, billenését állítja. ( azok alatt talán még egy egy rugó is van)
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2024
(#) attiss66 válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Nem, azokat nem cseréltem, voltaképpen nem is cseréltetem, cseréltettem. De a rudak nagy valószínűséggel nem lettek cserélve, de rákérdezek. A rudak is ki lehetnek kopva? Amerikából rendeltem a lézerfejet, ki gondolta, hogy a rudakat is kéne. Magyarországon biztos nem lehet kapni.
(#) attiss66 válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
"a síneknél a magasságot állító csavarokkal lehet sokat szórakozni" ezektől az állításoktól nem lesz baja, nem fog hamarabb tönkremenni a lézerfej? A lézerfejek "spanolásától", erősebbre állításától hamarabb tönkremegy a lézerfej, azt olvastam valahol.
(#) attiss66 válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Lemezforgató motort újat tudnál javasolni a Denon3910-be? A legjobbat keresném. Lealább olyan minőséget, mint ami eredetileg van az ilyen lejátszókban.
(#) proba válasza attiss66 hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Ezek a csavarok nem a fejen vannak, hanem a tengelyek végén. Szerintem a tengelyek az életben nem kopnak el...
Motort nem tudok javasolni, mert soha nem vettem, nem is kerestem. Amikor elkezdtem vele foglalkozni, csak játékból tettem, arra a szintre költeni rá már nem volt érdemes.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2024
Következő: »»   84 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem