Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   83 / 83
(#) Mustang75 hozzászólása Júl 26, 2020 /
 
Sziasztok!

Sok év után elővettem dobozából a meglehetősen koros de alig pár lemezt elhasznált jó kis Pioneer dv340 asztali lejátszóm hogy megnézzek már egy filmet nosztalgiából. Gyorsan ki is próbáltam előtte hogy a hosszú állás után viszi e még rendesen a régi RW CD/DVD lemezeket és meglehetősen szépen gyorsan be is olvasta mindet mint régen. Örömömben meg is hallgattam az esti filmnézés előtt a kedvenc CD-met, majd kikapcsoltam. És most jön a meglepetés, mert mire újból bekapcsoltam és betettem a lemezt egy lendületes pörgetés, fókuszlencse csattogtatás után nyílik a tálca és sorba adja vissza a lemezeimet mind a CD mind a DVD-ket. Most töröm a fejem hogy mi lelte ezt ilyen hirtelenjében. Szemrevételre lézerfény erős, szervó működik, lencsét megpucoltam, lemezt pörget, tápon semmi égésnyom vagy púpos kondi. Kérdésem lenne hogy mit vizsgáljak rajta hogy mi lett vele? Hogyan zárható ki a lézer vagy ez fotódióda hiba lenne?
Érdekességképpen első bekapcsolásnál néha üresen azonnal visszahúzta a tálcát mielőtt gombot nyomhattam volna. Ezt betudtam némi kontakthibának ami ezután már nincs jelen. De ettől gondolom még lehet valami vezérlő hiba is nem tudom.
Következő: »»   83 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem