Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?
 
Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 143
(#) csezoli21 hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
szóval? hogy is van ez?
(#) moltam válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Valószinüleg kétágu a táp vagy az egyik nem egyenirányitásra szolgál.
(#) csezoli21 válasza moltam hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
mit jelent hogy kétágú? de miért írod ezt? hát ha azt írja hogy kimenet 9,5 Volt egyenáram akkor mi más lehet?

IMG209.jpg
    
(#) Dempsey válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Láttam a képet! Az van rajta hogy egyen áram jön ki rajta akkor tuti az jön ki!
(#) moltam válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Egyágu az a dióda nem arra szolgál.
(#) csezoli21 válasza moltam hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
akkor mire?
(#) moltam válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Egy fényképről nem tudom megmondani.
Egy diódát nem csak egyenirányitásra lehet használni.
(#) csezoli21 válasza moltam hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
de nem 1 hanem 2 dióda, van 2 kerámia kondi, egy elko, biztosíték! és a 2 dióda rögtön a trafó levezetésénél vannak, a pozitívnál az egyik a negatívnál a másik, na? segítettem?
(#) Dempsey válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A trafónál váltó fesz jön ki nincs olyan hogy pozitív vagy negatív!
(#) Dempsey válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szerintem az kétutas egyenirányítás!
(#) lapose válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szia!

Nem ilyesmi?

tap.gif
    
(#) csezoli21 válasza lapose hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
nem vagyok benne biztos, de szerintem csak két szál jön le a trafórol nem három,... holnap megnézem és vagy lefotózom vagy lerajzolom hogyan van, és akkor megmondjátok, de multiméterrel kimértem és az csak egyenáram mérésnél mutatott valamit, ha váltóáram mérésre kapcsoltam akkor 0 volt!
(#) Szebence válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Ezeknek a dolgoknak a megbeszélése feltétlen ebbe a témába tartozik? Mert például ezen és az előző oldalon egy szó nem volt még a témában megjelölt címről...
Nem lehetne másik témában folytatni az ilyen beszélgetéseket és majd akkor ide visszajönni, ha már konkrétan témába vágó lesz a dolog?
:no:
(#) csezoli21 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
szerintem témába vágó, mert ezzel a táppal és a rá kapcsolódó 7805 tel hajtom meg a szupepe féle áramgenerátort, és erről pedig a lézerdiódát, és azért itt teszem fel kérdéseimet mert az itt lévők tudják hogy ezzel lehet e hajtani az áramgenerátort vagy sem,...
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Ha már ezen topicon kívül feltetted ugyanazt a kérdésed az Egyszerű tápegységgel kapcsolatos kérdés című topicba, akkor miért nem lehetett ott folytatni?
Amúgy már nem tudom miről akarod üzemeltetni, mert már PC táptól kezdve az akkutöltőn át mindenről volt szó. Én pl PC tápról hajtom és használok 7805-öt is mert nem vettem ki és így tökéletesen emgfelel. A lényeg, hogy az áramgenerátor stabil 5V-ot kapjon...
(#) csezoli21 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szupepével tárgyaltam és azt írta ha a pc táp stabil 5 voltos kimenetéről hajtom akkor nem kell bele a 7805 kivettem, és utána jött az ötlet hogy készítek 1 tápot hozzá, van 1 trafó meg valamik rajta ott a 3 kép, és azon alakult ki ez a 2 oldalnyi beszélgetés hogy mindenki mást mind, ott a képen hogy egyenáram jön ki a tápból de valaki meg azt mondja hogy az nem az! és így kétségek közt vagyok, mert nem tudom hogy jó e az áramgenerátor elé vagy sem,... nem akarom tönkretenni sem az áramgenerátort sem a lézerdiódát! és mivel itt belemélyedtünk a témába nem akartam máshol ujjra kezdeni,.... bocsi! de jó lenne valami egyértelmű válasz már,....
(#) Szebence válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Én PC tápról hajtom, igaz, hogy a 12V-os ágról, mert már nem akartam kivenni a 7805-öt...
(#) Kovidivi válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A probléma oka ott kezdődik, hogy nem vagy tisztában az egyenáram, és a váltóáram fogalmával! Nézz utána, és akkor nem lesznek kérdéseid! Ami linket pedig kaptál az egyenirányításról, az nagyon szépen, szemléletesen elmagyarázta a dolgokat. Ha elsőre nem érted, olvasd addig, amíg tiszta nem lesz! A tudás hatalom! Google, és a fórum keresője pedig mindig segít!
(#) csezoli21 válasza Szebence hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
de én már semmi féle képpen nem tudom visszarakni, így is levált már kicsit a nyákról ott a rézréteg,... meg már le van lakkozva,... ezért kell erre a megoldás, szerinted egyenáram jön a tápból a képek alapján? vagy sem?
(#) csezoli21 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
ne hari de hiába olvasom, akkor sem fogom megérteni, mert én nem ezt tanultam, csak érdekel a dolog, és ha segítenek meg tudom csinálni, de ilyen mélységekben nem vágom a dolgokat azért kérdezek,...
(#) sprofan válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Egyértelműen egyenáram, a trafóból viszont váltó, ez van egyenirányítva, majd pufferelve ezálta a kimenete egyenáram. Senki sem írt ellentmondást. Eddig kb 5-en mondták ezt neked, mennyi ember kell még hogy mondja hogy egyenáram?
(#) Kovidivi válasza csezoli21 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A tápon ott van a jel. Egyenáram jön ki belőle! Minden jel erre utal. Ki mondta, hogy váltó jön ki belőle? Szerintem senki...
Egyébként nekem sem tanítottak sosem elektronikát. Maximum 7. fizikaórán, mikor a tanár sem tudta, hogy miért világít a lámpa, ha elemre kapcsolják...

he.jpg
    
(#) csezoli21 hozzászólása Jan 11, 2009 /
 
moltam zavart be, de így hogy ráerősítettetek már elhiszem, és szerte foszlottak a kétségek
Köszönöm a segítséget! jó éjt mindenkinek, és még egyszer elnézést az értetlenkedésért! heló
(#) ZPKing hozzászólása Jan 11, 2009 /
 
Sziasztok!
Notebookban lévő DVD író lézerrel is lehet valamit
kezdeni? Abban hány lézer van?
Tudtok küldeni nekem egy jól működő áramgenrátor rajzot és nyákot amint egy potival lehet szabályozni mekkora áram menjena diódára.
Köszi
(#) pamesz válasza ZPKing hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Üdv! Hát ha DVD író akkor annak is jónak kell lennie. Mondjuk nem láttam még olyat szétszedve, de szerintem abban is TO tokozású dióda van. Áramgenerátornak meg a szupepe félét használd akkor. Visszáb olvasol és megtalálsz mindent ami tudni akarsz róla. De ha valami kérdésed van akkor írj. Meg ha tudsz akkor képeket csinálj és tedd fel ide. Szerintem sokunkat érdekli hogy néz az ki belülről. Sok sikert!
Pamesz
(#) icah válasza pamesz hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
szia,

igen megy vele. az agyik ag (-) 120mA-t ad alapbol a diodanak, nekem az egyik vilagit mint atom a masik ategeti a fekete szalagot, tegnap probaltam. a masik agon (optodioda?visszacsatolas) a pluszhoz (+) viszonyitva 240mA-t mertem, ugyhogy ovatosan vele.
(#) icah hozzászólása Jan 12, 2009 /
 
talan valakit erdekel,

a tecsoban jelenleg kaphato egy 300HUF-os sarga szinu nyomogombos lampa (2 AA elem megy bele), ebbe a HQ-fele kisebbik modul siman beszerelheto, a sajat elektronikajaval egyutt.

van viszont egy gondom, a modul lencsejet lecsavarva beleneztem es bizony en ugy latom hogy furesz/furo nelkul a dioda nem szedheto/cserelheto ki, mert a pereme felett is lezart a csoben es mogotte is. hogy is van ez akkor most?
(#) pamesz válasza icah hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Üdv! Tegyél fel róla képeket!
(#) icah válasza pamesz hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
uff, este ha hazaerek mert otthon a fenykepezogep.
amugy a lampara az van irva: "2.4V,0.5 Apmeres egovel felszerelve", nem lehet osszekeverni massal. en konkretan a pillango utcaiban vettem ma 3 darabot. ja es vettem a HQ-ban egy AA elemtartot is (eleg a legolcsobb, a rugos elemtarto veget kivagtam, kabe kor alakura formaztam. kell meg minimalis forrasztas is a dologhoz de nagyon egyszeruen adja magat. a dioda, az elektronikaja es a rugos veg mind a vilagitotest hazaba kerul, ami azutan fuggetlenul is kiveheto a lampabol, tehat az elemcsere teljesen ugyanugy zajlik mint mas lampaknal is.
a sima 3mW-os is elvilagit tobb mint fel kilometerre, persze csak a "pontot" latni.

mas: nekem a "szalagvago" dioda sem melegszik 120mA-nal igy az fog a kovetkezo lampaba kerulni, ha kiprobaltam majd irok rola. talan tobb aramot is elbirna de nem akarok kozkaztatni, igy is mar 2.3V korul mertem a diodan.
(#) antennás hozzászólása Jan 12, 2009 /
 
Sziasztok! Ez egy 22X-es Samsung pickup-je, látott már valaki ilyet? D-G-C feliratú lábakkal. Egy tokban lenne a DVD és CD lézere? Amúgy az egész műanyag, ez az egy elekromos/optikai alkatrész van alu öntvény házban.
Következő: »»   58 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem