Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás
 
Témaindító: G-Lex, idő: Okt 24, 2005
Lapozás: OK   65 / 65
(#) kovács sándor hozzászólása Júl 31, 2021 /
 
Tisztelt fórumtársak! segitséget kérnék abban, hogy az icProg szoftvert win-10 en szeretném működtetni, de jelenleg nem muködik én nem vagyok informatikus ezért nem tudom mit tegyek amig az xp-vel dolgoztam nem volt problémám ha valaki tudna segíteni nagyon szépen meg köszönném üdv:Kovács Sándor.
(#) tufatofu válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Szia! Szerintem érdemes rápakolni valami virtuális gépet, és arra feltolni az xp-t, vagy beszerezni egy 2000ft-os laptopot e célra a műhelybe és arra xp, vagy a win10-es gépet ujratelepíteni xp-vel kezdeni, majd ha kész rátenni a win10-et, és indításkor kiválasztod a menüből mi induljon. Én vettem egy IBM R52 laptopot 4000HUF-ért, "égetgetni", a műhelybe.
(#) kaqkk válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Vegyél egy pickit2-t vagy 3 at már nem egy ökör ára és tökéletesen fut mindkettő a 10 alatt is ...
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2021
(#) tufatofu válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Pickit2 nekem win7 alatt sem ment, csak xp.
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Win10x64 vígan megy vele.
(#) bbatka hozzászólása Aug 2, 2021 /
 
Arra szeretném felhívni a figyelmetek, hogyha Win10/64 alatt az ICD2 nem megy, akkor a másik drivert kell neki beállítani az eszközkezelőben. Egyelőre még új a gép és nem használtam rajta az ICD2-őt. Sajnos fejből már nem emlékszem melyik a jó. Gondolom érvényes lehet ez a PICKIT2-re is.
Sőt nekem a logikai analizátorommal is ezt művelte a Windows. Rossz drivert párosított hozzá.
(#) tufatofu válasza bbatka hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Bevallom én(akkor még csak win7-el mérgezték az emberiséget) rendszeresítettem egy gépet a műhelyben, amin "multi boot"-ban van 4 féle oprendszer, és azt használom elektronikai programokhoz.
(#) kaqkk válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 2, 2021 /
 
Hidd el ha nem menne nem ajánlanám, én is a megoldást keresném ....
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2021
(#) tufatofu válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 3, 2021 /
 
Ezt egy percig nem kérdőjeleztem meg, csupán azt próbáltam mondani, hogy mikor kijött a win7 sokat küszködtem, mert hol egy soros terminállal nem tudtam kiküldeni egy vacak AT parancsot egy GSM modulra, hol az AVR studió vacakolt, a Pickit sem ment, MATCH3 stb. Sok DOS-os készülékspecifikus programom van. Sok turbo pascal-os. A modernebb windowsok ugattak valamiért mindig. Az ősi lézernyomtatómhoz pl. csak xp driver van. Hol az asszony törölte ki a 3 napja már tervezett még félkész nyákot. Ezért lekülönítettem magam a családi gépről, amin mindig a legfrissebb dolgokat igénylik, ezért van egy gép a műhelyben, amin minden elavult dolog is van, és nem nyúl más hozzá. Win10 nincs, mert nem éreztem még a hiányát.
(#) Hp41C válasza bbatka hozzászólására (») Aug 3, 2021 /
 
PICkit2, PICkit3 USB HID driverrel működik, amit az aktuális operációs rendszer tartalmaz.
A következő sajátosságok szoktak gondot okozni az újabb Windows -okon:
- Az ini állomány a "Program Files" mappában van.
- Az eszköz elérése akadályozott. Run As Administrator megoldja.
(#) kovács sándor válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 4, 2021 /
 
Köszönöm, hogy ilyen hamar reagáltatok én már a virtuál xp-rá telepítettem a gépemre az icProg igy megy az xp driverrel de egy probléma van, hogy a gép sem az usb sem a cd meghajtót nem látja igy a hex fájlokat nem lehet bevinni ez tovább csak probléma ez nekem megint feladja a leckét amivel nem tudok mit kezdeni ha van valami ötletetek szivesen veszem üdv:Kovács Sándor.
(#) eyess válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 4, 2021 /
 
Próbáld megformázni az USB -t fat 32 re azt biztosan látni fogja.
(#) kovács sándor hozzászólása Aug 4, 2021 /
 
a gépen működik az usb és a cd meghajtó de a virtuál xp alkalmazásnál nem működnek a meghajtók ez a probléma az xp oldalon az eszközkezelő minden ki van választva rendesen vezérli a programozó ezközt (aFENG-3)-at ezzel nem lenne gond csak a hex bevitel nem működik.
(#) bbb válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 4, 2021 /
 
Hogyan virtualizálsz? Pl. VirtualBox esetében oda kell adni a meghajtót a vendéggépnek.
(#) kovács sándor hozzászólása Aug 4, 2021 /
 
ez úgy történik, hogy a gép bekapcsolás után belépek az xp virtuál oldalra amikor az xp felépül az oldalon van telepitve a ponyprog és az icprog -ot megnyitva lehet ellenőrizni a működést meg lévő meg irt ic-t ki lehet olvasni vagy törölni új hex nem tölthető be mivel nincs kapcsolat gépen lévő meghajtókkal mivel ez nekem nem megy informatikus kell ehhez.
(#) pipi válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 4, 2021 /
 
Keress ra a ponyprog 64 bites verziora
(#) Auf válasza kovács sándor hozzászólására (») Aug 8, 2021 /
 
Szia!
Nekem megy win10-en, bár már nem használom nem is emlékszem milyen régóta. Azért most kipróbáltam és megnéztem, hogy mit hol állítottam, de semmi extra feljegyzés. Még a kompatibilitás mód sincs bekapcsolva. 104-es verziótól a 106-ig megy mindegyik. Neked melyik van meg? Üdv.: Feri
Következő: »»   65 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem