Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   275 / 444
(#) W.A.Lacky hozzászólása Márc 8, 2013 /

Végezetül, a segítőszándékú hozzászólásokat köszönettel vettem. Sajnos az én esetemben csak az egyik alkalmazható: *.pdf - jó ötlet, de a felhasználó helyén való módosítást nem teszi lehetővé; - újabb verziójú progi futtatása - persze, ha van net, akkor ez megoldás, de jelenleg nincs. A megoldás: a pendrájvon vagy CD-n elküldött újabb verzió. Sajnos ez plusz költséget jelent, de mit érdekli ez a fejlesztőket és a dílereket, bocsánat, disztributorokat?!
(#) kameleon2 válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Szívemből szóltál. Mellesleg éppen az említett MS programok indították el a negatív hullámot ebben a kérdésben. Ezért nem használok 1999 óta ilyen szoftvert. Lehet, hogy tényleg a free szoftverek adják meg a megoldást hosszútávon. Jómagam nem értek egyet azzal, hogy csak az a szoftver jó, amiért fizetni kell. Sőt néha színvonalbéli különbség van az ingyenes szoftverek javára. Én szívesen látnék egy olyan nyáktervező programot, aminek ps, vagy pdf a ki és bemenete, de sajnos most azzal kell főzni ami van. Ettől függetlenül az olcsó szegmensben az Eagle egyáltalán nem rossz. Ha már itt tartunk. Nálam az 5.11 működik. Az újabb verziók mennyiben jobbak/mások? Van valakinek már tapasztalata?
(#) Mengyán válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Van hobbista verziója az Eagle-nek, ha bármilyen lépést teszek a megvásárlása irányába - tekintve, hogy ebből megélni sosem fogok - akkor ezt fogom megvenni. Ugyanazt tudja, mint a Standard, csak nem kereshetsz vele pénzt, valamint csak 1 User-es verzióban van. De $820 helyett csak $169. Tudom, ez is sok egy hobbistának, de még vállalható. Emlékszem, 1 milla fölött hagytam abba a számítógépre költött összeg nyilvántartását. Mondjuk jött is vissza belőle bőven. Ahogy olvastam, úgy működik, hogy alá kell írni egy nyilatkozatot, hogy nem használod iskolában (van külön iskolai verzió is) és pénzszerzésre. Ha jól értelmeztem, digitálisan "vízjelezett", a licenszedre vonatkozó információt tartalmaz minden fájl, amit csinálsz, és ezt figyelik. Ha pedig rajtakapnak, akkor jön a büntetés, plusz meg kell venned.

Van itt a fórumon egy disztribútor, aki le is b*ott, hogy miért olyan helyen fikázom a programjukat, amit a fejlesztők nem olvasnak. Szerintem a fejlesztők fórumán érdemes lenne felvetni, hogy lemondunk a gerberről a nagyobb panelméret fejében. Vagy a Standard verzió értelmetlen mérethatárát kellene magasabbra venni. Esetleg 160x100mm helyett 160cm2 legyen. Ez ugyanakkora, de megenged hosszabb és keskenyebb nyákokat.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Én az 5.12-es light verzióját használom és bőven elég szokott lenni a panelméret, komolyabb áramkörökhöz is.

Azonban a kérdésedre is válaszolok. Az újabb verzióra áttérésen pár ok miatt kezdtem gondolkozni.
* XML formátumban ment, amit könnyűszerrel lehet módosítani egy szövegszerkesztőben is
* megoldották, hogy egy egész jó szimulátorral össze lehessen kapcsolni (mellesleg azt a szimulátort én az eagle előtt használtam és tetszett)
* az új verzióban készült nyákterveket, kapcsolási rajzokat fel lehet tölteni a netre egy online, szintén ingyenes, felhő alapú nyákszerkesztőbe! (persze itt nem olcsón, de profi nyákkészítő által el is készítik a nyákot, ha akarod)

Én megértem, hogy nem tud a régi verzió bináris formátumába menteni, hiszen vannak olyan módosítások benne, ami ebben a verzióban még nincsenek megoldva (ha jól tudom, akkor itt már lehet a forrszemnek egyedi külalakot is kölcsönözni) és a régi verzióra mentéskor ezt a funkcióveszteséget nem lehet kiküszöbölni, nem tudják a régebbi formába beleerőltetni az új funkciókat.

Persze azt az apróságot elfelejtettétek, hogy a teljes értékű programmal készített nyákrajzokat meg tudja nyitni a light verzió is, hogy panelt lehessen készíteni belőle, csak a limitációi miatt módosítani csak úgy tudod, hogy a light verzió korlátaiba beleessél.
(#) elektrocad válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

W.A.Lacky!
Idézet:
„Ha a szoftvergyártó kicsit is adna magára, lehetővé tenné a magasabb verziójú szoftver alkalmazásakor az alacsonyabb formátumú mentést is.”

Ha elolvastad volna az Update Documentationt, tudnád, hogy a program 6-os verziójától az adatformátumok xml alapúak - más alkalmazásokban való felhasználhatóságuk érdekében. Ez is az egyik oka, hogy a korábbival nem lehet megnyitni.

Niedzelának igaza van a krekkelést és az illegális használatot illetően, hiába is okoskodsz.

Idézet:
„...persze, ha van net, akkor ez megoldás, de jelenleg nincs.”

Akkor most hogyan írsz ide?

Idézet:
„Én azt sem bánnám, ha ebben a lájtos verzióból nem tudnék szitázni, vagy a gerber teljesen hiányozna.”

Az összes verzióban minden funkció működik - éppen azért, hogy az ingyenes Lightban meg tudd tanulni a kezelését, a panel méretében, rétegszámban és a kapcsolási rajz terjedelmében van különbség.

Mengyán!
Idézet:
„De $820 helyett csak $169.”

Az USD árak az amerikai kontinensre érvényesek (ott van ez is a gyártó weboldalán), hiába tűnnek kedvezőbbnek. Neked, ha Európából írsz az EUR árakat kell nézned. Elvileg az amerikai forgalmazó nem szállíthat Európába.

Idézet:
„Esetleg 160x100mm helyett 160cm2 legyen. Ez ugyanakkora, de megenged hosszabb és keskenyebb nyákokat.”

Ezzel egyetértek.
(#) elektrocad válasza bbb hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Idézet:
„Persze azt az apróságot elfelejtettétek, hogy a teljes értékű programmal készített nyákrajzokat meg tudja nyitni a light verzió is, hogy panelt lehessen készíteni belőle”

Ez pont a nyák gyártók érdekében van így, nekik nem kell megvásárolni a programot ahhoz, hogy bármekkora panelt le tudjanak gyártani. Sajnos ezt néhányan közülük vagy nem tudják, vagy nem akarnak az Eaglevel foglalkozni.
(#) niedziela válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Szia !
Ne haragudj rám, nem én találtam ki, hogy ne legyen mód régebbi verzióba menteni.
Problémád meg nekem úgy tűnik mondvacsinált, mert ha mondjuk ma valaki azt mondja, hogy W.A.Lacky kedves fórumozó a v6.3 verzióból igy és igy tudsz v5.1 formátumra menteni, akkor azt is el kell juttatni a barátodhoz akinek nincs net-je.
Akkor mi lenne ha nem a konvertált rajzot juttatnád el, hanem a v6.3 -t amit használsz ?
Mivel a barátodnak nincs net-je így teljesen mindegy, hogy 500kbyte -al sétálsz elo hozzá a zsebedben, vagy 30MB -al
(#) Mengyán válasza niedziela hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Kivéve ha floppy-n viszi. 50MB-ot floppy-n elvinni, hát ahhoz már hátizsák vagy bőrönd kell.
(#) Mengyán válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Ezzel egyetértek.
Végre valamiben egyetértünk! Mint disztribútor, tudsz tenni valamit az ügy érdekében? Felhasználói visszajelzés eljuttatása a fejlesztőhöz, meg ilyenek.

Az USD árak az amerikai kontinensre érvényesek (ott van ez is a gyártó weboldalán)
Szerintem meg csak annyi van, hogy kérdezzem meg a helyi dílert:
Idézet:
„Please contact your local dealer to obtain pricing information in your local currency.”

Ez a mondat korábban elkerülte a figyelmem. Ezek után logikusan kikövetkeztethető, hogy EU tagállamban az Euro árak a mérvadóak. [off]Megint a rossz végén vagyunk annak a bizonyosnak...
Bár most csak ~3500Ft a különbség, korábban úgy emlékszem, volt ez 10ezer körül is. Tehát 140EUR. Erre jön még áfa, vagy ez már a bruttó ár? Hogy nézne ki ez, ha meg akarnám venni?[/off]
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) elektrocad válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Idézet:
„Mint disztribútor, tudsz tenni valamit az ügy érdekében? Felhasználói visszajelzés eljuttatása a fejlesztőhöz, meg ilyenek.”

Itt körülnéztél? Te is írhatsz oda.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) kaqkk válasza bbb hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Megtudhatnánk melyik az a szimulátor ?
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Nos felfedem a lapjaimat, ha már annyian szidtatok. 5.11-es verzióban bevállaltam egy elemkönyvtár készítést éppen azért, hogy megvehessem a teljes verziót. Azonban közben kijött az új verzió és kettős gondba kerültem: Egyrészt melyik verziót vegyem meg? Másrészt, amit elkészítettem elemkönyvtárat, az az 5.11-hez készült. Fogom tudni használni a 6xx alatt is? Vagy újból le kell gyártanom? Mi lesz a menet közben elkészített egyedi fejlesztéseimmel? Nos ezért kötözködtem. Mert értem én, hogy a crackelés üldözendő megoldás, de néha segíthet, ha legalizálni akar az ember. Mert ugye előbb van a munka általában és utólag fizetnek. Ha pedig a szoftvert előre kell fizetni, mivel csinálom meg a munkát? Nem mindenki születik fizetett főállású fejlesztőnek, aki csak ír egy listát, hogy mire van szüksége... Tudom durva hasonlat, de a kocsmában is először kikéred a sört, és a végén fizetsz. Ez csak rugalmasság kérdése. Egyébként érdemes ránézni a netre is. Mi az ami nincs a neten például a google-nak? Hang kereső. Van képkereső, videokereső, bármi más kereső, de hang az nincs. Ez is összefügg a buta jogvédelemmel. Mert közben illegálisan azt töltesz le amit akarsz. Ez is csak rugalmasság kérdése lenne. Ha már az adathordozókért termékdíjat fizet az ember, nem mindegy mi a tartalom, amit ráír? TV stúdióknak kemény pénzeket kell fizetni a jogvédő hivatalnak, ha DVD-re lementik a SAJÁT anyagaikat - és nem kaptak mentességet. pedig a saját kép és hanganyagaikat archiválják - tonnaszám.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Idézet:
„Egyrészt melyik verziót vegyem meg?”

Ajánlott a legújabbat megvenni.
Idézet:
„Másrészt, amit elkészítettem elemkönyvtárat, az az 5.11-hez készült. Fogom tudni használni a 6xx alatt is?”

Igen, hiszen ez a program is mint a többi (kivétel az MS Word) felülről kompatibilis, tehát magasabb verzió használja az alacsonyabb verzió fájljait is,ugyan úgy mint a másik 1000000 program
Idézet:
„Mert ugye előbb van a munka .....”

Ez megint csak elmélkedés arról ami máshol nincs. Hétfőn menjél be a kereskedésbe, kérj egy teherautót mert kavicsot akarsz szállítani, aztán mond nekik hogy fizeted az autót ha kész vagy a fuvarozással
(#) Lucifer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

LTSpice
(#) Mengyán válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Anyanyelvi szinten beszélem a világ 3 legnehezebb nyelvének egyikét, de ez sajnos nem azonos azzal, amelyiket ők is beszélik. Nem biztos, hogy megértenék, hogy mit akarok.
(#) Mengyán válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Hol lehet olvasni róla magyarul?
(#) bbb válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Magyarul én még nem láttam róla semmit, de a Linear Technology oldalán keresgélj első körben, ha jó leírást + példakapcsolásokat szeretnél látni.
(#) Moderátor hozzászólása Márc 9, 2013

Uraim!
Ha egy moderátor szól, hogy a témától eltérő hozzászólásokat legyetek szívesek hanyagolni, akkor azt "illik" megfogadni. Ellenkező esetben a következményekért mindenki vállalja a felelősséget!
Tehát ismételten, nyomatékosan, és utoljára szólok, hogy a jelen témában csak és kizárólag az EAGLE NYÁK tervező program működésével kapcsolatos kérdéseknek van helye, semmiféle jogászkodásnak, és egyebeknek nincsen!
Remélem, mindenki értett ebből.
(#) every hozzászólása Márc 10, 2013 /

Kérlek segítsetek: Ebből a szaggatott vonalakat hogy kell eltüntettni, hogy nyomtatáskor ne jelenjen meg. Köszi!
(#) bbb válasza every hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Csak nyomj rá a "ratsnest" gombra
(#) Deta hozzászólása Márc 10, 2013 /

Mi lehet a gond? Most először próbálok olyan panelt készíteni, amin SMD-ic is van. Az FT23RL-t nem tudtam csak smd-ben megvásárolni. A panel furatszerelt alkatrészeit megköti, de az smd-t kihagyja az autórouter. Ha kézzel viszem oda a vezetősávot, akkor sem illeszkedik pontosan a lábra. A gird beállításait már állítottam a holnapi napra is, de pontos még sehol sem volt.
(#) every válasza bbb hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Köszi így már jó. Viszont ha ezt kinyomtatom .pdf-be akkor a széles teliföldes részek csikosak sajna, ezt hogy lehet teljesen feketére kitölteni?
(#) kaqkk válasza every hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Nyomtasd ki ott már nem lesz csíkos.
(#) every válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Kinyomtatom .pdf-be és ott a csíkok. Nekem .pdf-be kell nem papíron, hogy utánna még egy másik programmal szerkesszem a .pdf-et.
(#) kaqkk válasza every hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Nyugodtan csináld meg a szerkesztést utána kinyomtatva a valóságban jó lesz.
(#) bbb válasza Deta hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Én a gridet 0.1 és a finomat 0.01 mm-re szoktam állítani, így még sose volt gondom. A finom kötéshez tartsd nyomva az alt gombot!
(#) bbb válasza every hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Megnéztem mire gondolsz a csíkosság címszó alatt... Nos ez a PDF megjelenítő hibája, bizonyos nagyításokon rosszul rendereli le a képet. Nagyíts rá mondjuk 300%-ra és meg fogod látni, hogy nem csíkos az
(#) Deta válasza bbb hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Köszi!
Igy már egy kicsit jobb a helyzet! Most jöttem rá, hogy az smd a TOP rétegen van. Át lehet-e rakni a bottom rétegre? Nem szándékozom ezt a kis panelt kétoldalasra csinálni!

Üdv:
(#) bbb válasza Deta hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Mirror funkció ami neked kell, illetve a fenti sárga keretben lévő második linket ajánlom a figyelmedbe, ott sok okosság van ám
(#) jdani hozzászólása Márc 13, 2013 /

Szevazstok. Hogyan kell az eaglebe kijelölni az egész tervet, és mondjuk mindet törölni, vagy mindet megfordítani? Egyesével tudom csak az alkatrészeket forgatni, és törölni.
Következő: »»   275 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem