Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   277 / 444
(#) kameleon2 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Szia! Voltaképpen mindegy az alkatrész, engem az elvi része érdekelne, mert komplett elemkönyvtárat készítek és sokszor fog még kelleni. Azt meg addig, amíg hibák vannak benne, nem szívesen adnám ki. Gyakorlatilag a képen szereplő sima reléről van szó, ami kétmorzés tokban van, de fizikailag egy morze van benne és a tüskelábakon párhuzamosan érhetőek el a kontaktusok. Bármelyik relé jó, csak lássam a logikát.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Ok, akkor csatoltam a mintát.
(#) foltoska hozzászólása Márc 21, 2013 /

Kérem, valamelyik "mogul" (nagyon hozzáértő) segítsen. Köszönöm előre is.

Az EAGLE 6.4 Help INFO parancsleírásának utolsó mondata (angolból, németből) fordítva:

"Az alkatrészek attribútumait ki lehet választani az alkatrésznév és az attribútumnév konkatenációjának (összefűzésének) megadásával, mint pl. az [i]R5>VALUE</i]".

Két napja próbálkozom az összes, általam kiadható parancs-kombinációval, de nem megy, mert a következő hibaüzenet jön vissza minduntalan:

"Az 'R5' nem rendelkezik attribútummal vagy nincs ilyen nevű objektum vagy nem érhető el a ' ' helyőrző."

Pedig a kapcsolási rajzomon van R5, amelynek van érték attribútuma (esetemben 10k) és ennek az attribútum-neve VALUE (Value).

Nagyon kérem, aki tud, írjon nekem egy működő példát.

Köszönöm előre is.
(#) niedziela válasza foltoska hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Csatold a projectet légyszi, hogy lássuk. Ugy a felesleges köröket nem kell megfutni.

Köszönöm.
(#) niedziela válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

nm, megy a dolog ?

Még nem tudom, ugyanis gyerekeim is vannak.... ... Most velük is kell foglalkoznom.. Remélem igen.
(#) Unfi válasza niedziela hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Hát pont ez a problémám, hogy minden vezeték kezdéskor visszaugrik a legvékonyabb szélességre, hiába állítom be előre.
(#) kaqkk válasza Unfi hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Gondolom autorouterrel tervezel, amikor végzett: group-kijelölés- change-beállítás- csoport- klikk és minden vezető az általad beállított méretre ugrik. Csak Azokat kell átállítani "akik" vastagabbak-vagy vékonyabbak a többinél.
(#) HERC válasza Unfi hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Te az nem lehet hogy valami permission miatt nem tudja írkálni a config file-t?
Legalábbis ha egyáltalán oda menti.
Ha egyáltalán menti.
(#) elektrocad válasza foltoska hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Idézet:
„"Az alkatrészek attribútumait ki lehet választani az alkatrésznév és az attribútumnév konkatenációjának (összefűzésének) megadásával, mint pl. az R5>VALUE</i]".

Két napja próbálkozom az összes, általam kiadható parancs-kombinációval, de nem megy, mert a következő hibaüzenet jön vissza minduntalan:

"Az 'R5' nem rendelkezik attribútummal vagy nincs ilyen nevű objektum vagy nem érhető el a ' ' helyőrző."

Az eredeti angol szöveg:

Idézet:
„Attributes of parts can be selected by entering the concatenation of part name and attribute name, as in R5>VALUE.”

Látod mi a különbség? Ami a HELP leírásban szerepel karakterre pontosan kell értelmezni és csak azután reklamálni! Az utóbbi (általam bemásolt angol szerint) vastagbetűs működik, a tiéd nem - egyetlen karakter miatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
(#) Unfi válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szia. Nem autorouterrel tervezek. Utálom. Van olyan helyzet amikor egy megtervezett brn-n szeretnék 1-2 vezetéket megvastagítani. A könnyebb vasalás miatt, és elfér vastagabb is. Pl: tápoknál is lehet rá szükség utólag módosítani sávokat. Na ezt tartom egy kicsit körülményesnek.
A másik problémám megoldódott: Opciók-Beállítások- Általános- Routolási szélesség- ki volt pipálva.
Szerintem a 8 éves kisfiam szórakozott. Nem lehet elég korán kezdeni.
Köszönöm a hozzászólásokat. Akkor az egyik problémám megoldódott.
(#) Frankye válasza Unfi hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

A másikra viszont nincsen "gyógyír", minden szakaszt külön kell vastagítani. (Ami olykor lehet jó is, pl. ha egy "sűrűlábú" alkatrész lábai között kell egy vezetősávot átvinni, azt a két láb közti részen elég elvékonyítani.)
(#) Unfi válasza Frankye hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Hát igen. Nézzük pozitívan a dolgot.
(#) elektrocad válasza Unfi hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Idézet:
„1. brd tervezésnél hiába állítom be a vezetősáv szélességét, minden új vezetéknél a legkisebb méretre ugrik vissza. Miért?”

Én is azt kérdezem: Miért van így nálad? Nálam addig rajzolja a megadott vastagságot, amíg nem adok meg egy másik vastagságot. (Kivéve, ha közben becsukom az ablakot.) És ennek így kell lennie egy jól telepített programnál. Próbáld újra telepíteni a friss verziót.
(#) elektrocad válasza Unfi hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Idézet:
„2. Hogyan lehet a megtervezett brd-n a vezeték szélességet egyszerre megváltoztatni. Én csak szegmensenként tudom állítani, és így sokáig tart. Az is elég lenne, ha az egész vezető sávot meg lehetne egy kattintással változtatni.”

Így lehet megváltoztatni:
Kattints a GROUP ikonra, majd nyomd le és tartsd lenyomva a SHIFT és CTRL billentyűket (mindkettőt) és kattints a módosítandó vezetősávod egy szegmensére, majd annak a szomszédos szegmensére is. Ezzel kijelölődik a teljes összekötött vezetősáv. Ha az egyes szegmensek viakkal több rétegen össze vannak kötve, mindegyik rétegen kijelölődik. (Most ügyelj, hogy maradjon kijelölve!)
Kattints a CHANGE ikonra és a listában a WIDTH-re és jelöld ki az új vastagságot. Az egeret húzd a kijelölt vezetősávra, nyomd le és tartsd lenyomva a CTRL billentyűt és kattints a bal egérgombbal. Az egész kijelölt vezetősáv az új vastagságra változik.
(#) kameleon2 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szia! Ha jól értelmezem csak annyi a trükk, hogy pwr lábnak kell definiálni a pin-eket, és valami@1, valami@2 stb-re kell számozni? Gyorsan kipróbálom a sajátomnál is.. Ha pwr -a beállítás más galibával számolhatok? Egyáltalán mi a lényegi különbség az NC/In/Out/ I/O /OC/Pwr/Pas/Hiz/Sup elnevezések között? Jó értem én, hogy power, Open collector stb, de a rajzjelnél mi a szerepe? ... Kipróbáltam gyorsan .. érdekes, hogy a teáltalad küldött alkatrésznek ha a saját rajzomban 1 lábát kötöm csak be - ugyanúgy össze kell kössem a lábait, mert nem egy net-ként kezeli. Szemben a te minta rajzoddal ahol 1 net-ként látszik. Azért is fura, mert ha az alkatrészedet az én rajzomban nem kötöm össze más alkatrésszel akkor mégis egy net-ként látszik a 3 láb. Itt most megakadtam - de nagyon.
(#) elektrocad válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Elnézést, hogy beleszólok, niedzielának címezted.

Idézet:
„Egyáltalán mi a lényegi különbség az NC/In/Out/ I/O /OC/Pwr/Pas/Hiz/Sup elnevezések között?”

Ezt úgy nevezik, hogy pin direction és a jel folyásának lényegét tükrözi. A programban az ERC ellenőrzi, ott lehet problémás, ha nem megfelelőt választasz. Plusz a táp jeleknél is gondot okozhat. Bővebben: a Help-ben írd be hogy PIN.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
(#) Unfi válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Mint lentebb írtam, már megoldódott a probléma. A beállítás nem volt jó.Opciók-Beállítások- Általános- Routolási szélesség- ki volt pipálva.
(#) Unfi válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Köszi.
(#) cross51 hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok!
Az Eagle-ben meglehet oldani azt hogyha én nem szeretném mondjuk a top és a botom réteget mindig másmilyen színűre állítani ? mert a DRC-ben nem találtam ilyen lehetőséget.
Köszi.
(#) elektrocad válasza cross51 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Idézet:
„a top és a botom réteget mindig másmilyen színűre állítani ? mert a DRC-ben nem találtam ilyen lehetőséget.”

Nem is ott kell keresni.
(#) cross51 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Igen gondoltam mert ott ugye csak a rétegek számát lehet beállítani. meg stb...
(#) kaqkk válasza cross51 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

A display ikon alatt nézd meg a beállítás ablakot.
(#) cross51 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Köszi azt ismerem de azt szeretném hogy ne keljen mindig display és szin hanem alapra egy másmilyen színt bállítani
(#) niedziela válasza cross51 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Hi,

mylayers.scr -t szerkeszted kedvedre és amikor kell betöltöd.
(#) foltoska válasza niedziela hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Kösz a jó szándékú érdeklődést, de időközben sikerült rájönnöm mi is az, amire a HELP hivatkozik. Nem az alkatrészkönyvtárban definiált attribútumokra vonatkozik a megjegyzés, hanem a felhasználó által (a rajzon) külön hozzáadottakra. (Nagyon hasznos funkció és így már működik is a leírás szerint az INFO parancs.
(#) cross51 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Köszönöm szépen.
És a számok hogyan feletethetők meg a színeknek ?
(#) foltoska válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Ez csak egy balfácán elírás volt a részemről, egy itteni szerkesztési hiba volt. Nem ez volt a probléma, hanem az, amit már fentebb leírtam. Egyébként kösz a választ... Sikerült rájönnöm (és használnom is).
A HELP leírás szerint -ha nem ismerem az ATTRIBUTE működését, nem egyszerű rájönni.
De azért köszi.
(#) cross51 válasza cross51 hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Sikerült végig próbáltam a 16 színt azt meglehet oldani még hogy ne nekem keljen betölteni mindig hanem automatikusan ez legyen beállítva ?
Következő: »»   277 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem