Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Szia! Voltaképpen mindegy az alkatrész, engem az elvi része érdekelne, mert komplett elemkönyvtárat készítek és sokszor fog még kelleni. Azt meg addig, amíg hibák vannak benne, nem szívesen adnám ki. Gyakorlatilag a képen szereplő sima reléről van szó, ami kétmorzés tokban van, de fizikailag egy morze van benne és a tüskelábakon párhuzamosan érhetőek el a kontaktusok. Bármelyik relé jó, csak lássam a logikát.
Ok, akkor csatoltam a mintát.
Kérem, valamelyik "mogul" (nagyon hozzáértő) segítsen. Köszönöm előre is.
Az EAGLE 6.4 Help INFO parancsleírásának utolsó mondata (angolból, németből) fordítva: "Az alkatrészek attribútumait ki lehet választani az alkatrésznév és az attribútumnév konkatenációjának (összefűzésének) megadásával, mint pl. az [i]R5>VALUE</i]". Két napja próbálkozom az összes, általam kiadható parancs-kombinációval, de nem megy, mert a következő hibaüzenet jön vissza minduntalan: "Az 'R5' nem rendelkezik attribútummal vagy nincs ilyen nevű objektum vagy nem érhető el a ' ' helyőrző." Pedig a kapcsolási rajzomon van R5, amelynek van érték attribútuma (esetemben 10k) és ennek az attribútum-neve VALUE (Value). Nagyon kérem, aki tud, írjon nekem egy működő példát. Köszönöm előre is.
Csatold a projectet légyszi, hogy lássuk. Ugy a felesleges köröket nem kell megfutni.
Még nem tudom, ugyanis gyerekeim is vannak....
![]()
Hát pont ez a problémám, hogy minden vezeték kezdéskor visszaugrik a legvékonyabb szélességre, hiába állítom be előre.
Gondolom autorouterrel tervezel, amikor végzett: group-kijelölés- change-beállítás- csoport- klikk és minden vezető az általad beállított méretre ugrik. Csak Azokat kell átállítani "akik" vastagabbak-vagy vékonyabbak a többinél.
Te az nem lehet hogy valami permission miatt nem tudja írkálni a config file-t?
Legalábbis ha egyáltalán oda menti. Ha egyáltalán menti.
Idézet: „"Az alkatrészek attribútumait ki lehet választani az alkatrésznév és az attribútumnév konkatenációjának (összefűzésének) megadásával, mint pl. az R5>VALUE</i]". Két napja próbálkozom az összes, általam kiadható parancs-kombinációval, de nem megy, mert a következő hibaüzenet jön vissza minduntalan: "Az 'R5' nem rendelkezik attribútummal vagy nincs ilyen nevű objektum vagy nem érhető el a ' ' helyőrző." ” Az eredeti angol szöveg: Idézet: „Attributes of parts can be selected by entering the concatenation of part name and attribute name, as in R5>VALUE.” Látod mi a különbség? Ami a HELP leírásban szerepel karakterre pontosan kell értelmezni és csak azután reklamálni! Az utóbbi (általam bemásolt angol szerint) vastagbetűs működik, a tiéd nem - egyetlen karakter miatt. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Szia. Nem autorouterrel tervezek. Utálom. Van olyan helyzet amikor egy megtervezett brn-n szeretnék 1-2 vezetéket megvastagítani. A könnyebb vasalás miatt, és elfér vastagabb is. Pl: tápoknál is lehet rá szükség utólag módosítani sávokat. Na ezt tartom egy kicsit körülményesnek.
A másik problémám megoldódott: Opciók-Beállítások- Általános- Routolási szélesség- ki volt pipálva. Szerintem a 8 éves kisfiam szórakozott. Nem lehet elég korán kezdeni. Köszönöm a hozzászólásokat. Akkor az egyik problémám megoldódott.
A másikra viszont nincsen "gyógyír", minden szakaszt külön kell vastagítani. (Ami olykor lehet jó is, pl. ha egy "sűrűlábú" alkatrész lábai között kell egy vezetősávot átvinni, azt a két láb közti részen elég elvékonyítani.)
Idézet: „1. brd tervezésnél hiába állítom be a vezetősáv szélességét, minden új vezetéknél a legkisebb méretre ugrik vissza. Miért?” Én is azt kérdezem: Miért van így nálad? Nálam addig rajzolja a megadott vastagságot, amíg nem adok meg egy másik vastagságot. (Kivéve, ha közben becsukom az ablakot.) És ennek így kell lennie egy jól telepített programnál. Próbáld újra telepíteni a friss verziót.
Idézet: „2. Hogyan lehet a megtervezett brd-n a vezeték szélességet egyszerre megváltoztatni. Én csak szegmensenként tudom állítani, és így sokáig tart. Az is elég lenne, ha az egész vezető sávot meg lehetne egy kattintással változtatni.” Így lehet megváltoztatni: Kattints a GROUP ikonra, majd nyomd le és tartsd lenyomva a SHIFT és CTRL billentyűket (mindkettőt) és kattints a módosítandó vezetősávod egy szegmensére, majd annak a szomszédos szegmensére is. Ezzel kijelölődik a teljes összekötött vezetősáv. Ha az egyes szegmensek viakkal több rétegen össze vannak kötve, mindegyik rétegen kijelölődik. (Most ügyelj, hogy maradjon kijelölve!) Kattints a CHANGE ikonra és a listában a WIDTH-re és jelöld ki az új vastagságot. Az egeret húzd a kijelölt vezetősávra, nyomd le és tartsd lenyomva a CTRL billentyűt és kattints a bal egérgombbal. Az egész kijelölt vezetősáv az új vastagságra változik.
Szia! Ha jól értelmezem csak annyi a trükk, hogy pwr lábnak kell definiálni a pin-eket, és valami@1, valami@2 stb-re kell számozni? Gyorsan kipróbálom a sajátomnál is.. Ha pwr -a beállítás más galibával számolhatok? Egyáltalán mi a lényegi különbség az NC/In/Out/ I/O /OC/Pwr/Pas/Hiz/Sup elnevezések között? Jó értem én, hogy power, Open collector stb, de a rajzjelnél mi a szerepe? ... Kipróbáltam gyorsan .. érdekes, hogy a teáltalad küldött alkatrésznek ha a saját rajzomban 1 lábát kötöm csak be - ugyanúgy össze kell kössem a lábait, mert nem egy net-ként kezeli. Szemben a te minta rajzoddal ahol 1 net-ként látszik. Azért is fura, mert ha az alkatrészedet az én rajzomban nem kötöm össze más alkatrésszel akkor mégis egy net-ként látszik a 3 láb. Itt most megakadtam - de nagyon.
Elnézést, hogy beleszólok, niedzielának címezted.
Idézet: „Egyáltalán mi a lényegi különbség az NC/In/Out/ I/O /OC/Pwr/Pas/Hiz/Sup elnevezések között?” Ezt úgy nevezik, hogy pin direction és a jel folyásának lényegét tükrözi. A programban az ERC ellenőrzi, ott lehet problémás, ha nem megfelelőt választasz. Plusz a táp jeleknél is gondot okozhat. Bővebben: a Help-ben írd be hogy PIN. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Mint lentebb írtam, már megoldódott a probléma. A beállítás nem volt jó.Opciók-Beállítások- Általános- Routolási szélesség- ki volt pipálva.
Köszi.
Sziasztok!
Az Eagle-ben meglehet oldani azt hogyha én nem szeretném mondjuk a top és a botom réteget mindig másmilyen színűre állítani ? mert a DRC-ben nem találtam ilyen lehetőséget. Köszi.
Idézet: „a top és a botom réteget mindig másmilyen színűre állítani ? mert a DRC-ben nem találtam ilyen lehetőséget.” Nem is ott kell keresni. ![]()
Igen gondoltam mert ott ugye csak a rétegek számát lehet beállítani. meg stb...
A display ikon alatt nézd meg a beállítás ablakot.
Köszi azt ismerem de azt szeretném hogy ne keljen mindig display és szin hanem alapra egy másmilyen színt bállítani
Hi,
mylayers.scr -t szerkeszted kedvedre és amikor kell betöltöd.
Kösz a jó szándékú érdeklődést, de időközben sikerült rájönnöm mi is az, amire a HELP hivatkozik. Nem az alkatrészkönyvtárban definiált attribútumokra vonatkozik a megjegyzés, hanem a felhasználó által (a rajzon) külön hozzáadottakra. (Nagyon hasznos funkció és így már működik is a leírás szerint az INFO parancs.
Köszönöm szépen.
És a számok hogyan feletethetők meg a színeknek ?
Ez csak egy balfácán elírás volt a részemről, egy itteni szerkesztési hiba volt. Nem ez volt a probléma, hanem az, amit már fentebb leírtam. Egyébként kösz a választ... Sikerült rájönnöm (és használnom is).
A HELP leírás szerint -ha nem ismerem az ATTRIBUTE működését, nem egyszerű rájönni. De azért köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |