Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos roller
 
Témaindító: Gory, idő: Máj 20, 2006
Lapozás: OK   18 / 22
(#) Biro F. válasza Isibá hozzászólására (») Júl 9, 2019 / 1
 
Üdv.
E-scooteralkatresz.unas.hu. Ezen a veb oldalon találsz hozzá vezérlőt és talán olyan gázkart ami a rolleren van.
(#) Isibá válasza Biro F. hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Köszi,sokat segítettél.Ezt találtam http://e-scooteralkatresz.unas.hu/spd/344613/24V-500W-DC-Motor-vezerlo-Szenkefes-Motorokhoz

Ezt pedig az ebay-on https://www.ebay.com/itm/24V-500W-DC-Motor-Brush-Speed-Controller-E...23.m-1

Ilyet majdnem hármat vehetnék az előző árából.Megnéznéd,hogy ugyan az kettő?
Én mindkettőnél ezt láttam -YIYUN TECH- YK31C DC24V- ha egyforma,gondolom ez is a kefés motorokhoz való.Az ebay-on nem tudom kitalálni melyik a kefés és melyik az anélküli motorhoz való

Netán van tapasztalatod az EBAY-on történő vásárlásról?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2019
(#) Biro F. válasza Isibá hozzászólására (») Júl 10, 2019 / 1
 
Amit néztél az ebay-on, 24V 250W-os E-scooter vezérlő, az ebay keresőbe ezt gépeld be: DC 24V 500W Motor Brush Speed Controller Electric BicyclE Mountain Bike Scooter. Gázkarral mi a probléma, hiányzik vagy rossz?
(#) Isibá hozzászólása Júl 14, 2019 /
 
(Elejétől)-ez volt elektronikája-nagyon szét égett,akkor azt mondták a "szakik",hogy nem tudják azonosítani az alkatrészeket,újat készíteni meg nem éri meg többe kerül mint az egész roller a szervizbe meg csa 250W-os ig volt.(cc 10 évvel ezelőtt)Akkor nekem a pc még kínai volt,úgy hogy nem tudtam utánanézni vagy keresgélni sehol.Akkor egy akkus csavarozó elektronikájával működtettem, bovdennel oldottam meg de nem volt az igazi.be kellett lökni utána húzni a gázt akkor nem égett le .A még régebbi 7,2V meg 9 V csavarozókba 20A-os van az jobban bírta.Akkui is tönkrementek úgy hogy félre tettem mostanáig. Nem gondolom hogy a régi gázkar jó lenn az új elektronikához( vagy mégis)
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2019
(#) Biro F. válasza Isibá hozzászólására (») Júl 14, 2019 /
 
A roller pontos típusát szeretném tudni. Régebben a rollerek néhány típusainak gázkarjai potméteresek voltak, mostanában hall elemesek. Szétbontással lehetne meg állapítani milyen van benne.
(#) Isibá hozzászólása Júl 14, 2019 /
 
A típusát sajna nem tudom,egyetlen írás van az is a vázon.No ez is a néhány közé tartozik. A potméterről 1 rózsaszin 1 szürke és 1 fehér
a ledek alatt gyantával kiöntött részből zöld,barna fekete és 1 kicsit vastagabb narancs színű vezeték jön ki.
2db 18Ah akkuval működött
Néhány kép hátha segít....
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2019
(#) Isibá válasza Biro F. hozzászólására (») Júl 16, 2019 /
 
A típusát sajna nem tudom....

Az új vezérlő kell a hozzávaló gázkarral,ami biztosan jól működik.Csak azt nem tudom megállapítani,hogy melyik a szénkefés motorhoz való.Pl ez jó e? https://www.ebay.com/itm/24V-500W-DC-Motor-Brush-Speed-Controller-E...23.m-1


24V 500W DC Motor Brush Speed Controller & Electric Bike Throttle Twist Grips !A google fordításában ez így néz ki:
24V 500W egyenáramú motoros kefe fordulatszám-szabályozóról és elektromos kerékpár-fojtószelepcsapról!(ez most kefés vagy kefe nélküli?)
Ebben kérem a segítségedet azt megtalálni,hogy biztosan szénkefés motorhoz való legyen
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2019
(#) ferci válasza Isibá hozzászólására (») Júl 17, 2019 / 1
 
Szia!
Biztos kefés motor - egyrészt a szövegből, másrészt a képekből ítélve.. sárga-kék ( yellow-blue ) a motorhoz menő csatlakozó.
(#) Isibá válasza ferci hozzászólására (») Júl 18, 2019 /
 
Köszönöm a megnyugtató válaszod.Ha véletlenül az ebay-on kívül(mert erről több rosszat olvasgattam mint jót) tudnál más helyet ahol beszerezhetném nagyon megköszönném.
(#) ferci válasza Isibá hozzászólására (») Júl 18, 2019 / 1
 
Arra nem vállalkozok..
(#) Csiniba válasza Isibá hozzászólására (») Júl 24, 2019 / 1
 
Szia!

Ide regisztrálj. Nagyon jók a garanciális feltételeik. A megrendelés előtt nagyon olvasd át a termék leírását, és hogy mit küldenek pontosan. Ha most csak 2 vezeték megy a motorra, akkor az kefés motor, a vezérlő leírásánál is 2 vezetékest keress. Brush kefés, Brushless kefe nélküli.

Remélem segítettem.
(#) Isibá válasza Csiniba hozzászólására (») Júl 26, 2019 /
 
Szia!

Ige segítettél, köszönöm.Találtam egy szerintem megfelelőt,ami szénkefés motorhoz való és vele együtt adják a gázkart is,(és kétvezetékes)A Google fordításából úgy vettem ki már amennyit értek hozzá hogy megfelelő lenne számomra.(vagyis a rollernek) Légyszíves ellenőrizd,hogy jól döntöttem e.

https://www.aliexpress.com/item/32916672071.html?algo_pvid=22ca64d7...52&;

Az én motorom kefés, itt a képen látszik az egyik kefetartó fedele is.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2019

DVC00528.jpg
    
(#) Biro F. válasza Isibá hozzászólására (») Júl 27, 2019 / 1
 
Üdv.
Próbáltam utána nézni a rollernek, nem sok sikerrel. Közben azért írok igy megkésve, mert gazdasági totálkárra törték az autómat és az ügyeket intéztem. Utalásokat találtam, de mást nem. Amit az Aliexpress-ről belinkeltél vezérlő megfelelő. Egy kérdés, a régi gyújtáskapcsolód működő képes vagy kell hozzá még egy? Azért kérdem, mert amit belinkeltél a gázkaron is van kapcsoló.
Közben kutakodtam az Aliexpress-en és ezt találtam, ami neked megfelelő Bővebben: Link. A gázkaron nincs kapcsoló, de van akku töltöttség visszajelző.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2019
(#) Isibá válasza Biro F. hozzászólására (») Júl 27, 2019 /
 
Szia!

Sajnálom ami Veled történt,nagyon kellemetlen mikor az ember alól kilövik a lovat aztán se jobbra se balra. A biztosítóval meg sikerüljön a számodra,a legjobb megoldást elérni.
A régi gyújtáskapcsoló működik,jól gondoltad, nem is értem miért kellene kettő.Ajánlásod szerint
megpróbáltam megrendelni de nem jött össze nem tudom megerősíteni a rendelést mindig angolul akar velem kommunikálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2019

Névtelen.png
    
(#) Isibá válasza Isibá hozzászólására (») Júl 28, 2019 /
 
Az előzőekhez-többször is próbáltam többféle dolgot rendelni mindig elakadtam a megerősítésnél,(állandóan írjam be angolul.) ahogy a képen láthatod.Te már rendeltél tőlük sikeresen?Ettől függetlenül ez talán nem is egy webáruház hanem egy közvetítő mint az Ebay vagy a vetera. Itt külön-külön kell megrendeli a dolgokat.
Ezek közül nem sikerült egy sem....
Bővebben: Link

Ezen az oldalon pedig sok mindent rendeltem és sikeresen meg is kaptam,de itt a szóban forgó dolgok közül sajnos egyiket sem találom.

Bővebben: Link

Ezt itt szintén megnéztem de nem találtam a nekem való dolgokat,mindkettőt egy pesti cég működteti...


Bővebben: Link

Sebaj majd tovább próbálkozom
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
(#) Dozis hozzászólása Aug 22, 2019 /
 
Sziasztok!

mi a véleményetek a következő átalakításról?
https://www.youtube.com/watch?v=t-e-YmpY2aM&t=320s
igazából egy elektromos Gokart hoz szeretném felhasználni !
a kérdés mekkora teljesítményt tudhat ez így?
(#) sonajkniz válasza Dozis hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Saját használatra szeretnél egy nagyobb sebességűt, vagy gyereknek egy jól használható, de lasabbat?
Én most készítek gyereknek egyet. Egy használt 10"-os Hoverbordot vettem. Mindjárt lett két 350W-os agymotoromfúvott gumikkal, vezérlővel.
Igy ugyan csupán max. 15Km/h-ra képes. Az fölött letilt, de a gyereknek bőven elég. Pillanatnyilag a giroszkópok jeleit próbálom dekódolni, hogy gázpedált tudjak csinálni hozzá.
(#) Dozis válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 25, 2019 /
 
Szia!
A gyereknek akarok egyett csinalni "de lehet kipróbálom
(#) vilamvili hozzászólása Dec 14, 2019 /
 
Tisztelt fórum. Ha már elektromos kerékpár és roller, volna egy kérdésem . Van egy 24 Voltos ortopéd 4 kerekű rokkant kocsim. kettő motor van rajta . át akarom alakítani 1 db 12 voltosra . A hajtást egy ablaktörlő motor lenne. A kormányzást kel láthatóan át alakítani, a látott videókon bírja na nem hússzal remélem megy . A gondom , állandó téma téma a gázkar, mivel az már nem kerékpár, kinek mi a véleménye ? Érdemes e véle foglalkoznom kettő a gond, egy: piszok drága az akku , kettő : fogy az
2 keréken a biztonság.
(#) zolika60 válasza vilamvili hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Egy ablaktörlő motor teljesítménye kevés ehhez. 12V-on kétszer akkora áram kell ugyanahhoz a teljesítményhez mit 24V-on. Ezeket gondold át.
(#) vilamvili válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Igen gondoltam , de mivel sok érdekes dolgot láttam az interneten, egy próbát hátha meg ér. Öreg vagyok valamivel gondoltam lekötöm magam,. Bocs a szakmám villanyszerelő így ezt tudom, de a motor ige sokat el bír. Köszönöm a válaszod, még a figyelmeztetés is jól jön. Csak a nagyképű ember sértődik meg, meg több szem többet lát. Kellemes Karácsonyt és sikerekben gazdag Új esztendőt kíván az Öreg.
(#) Remci hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Üdv Mindenkinek!

A haverom hozott hozzám egy City Blitz CB049 tipusú rollert,hogy nézzem már meg,meg tudom-e javítani. A hiba az,hogy bekapcsoláskor azonnal be húz az elektromos fék. Még nem szedtem szét,hétvégénél hamarább nem is lesz rá időm,így egyenlőre csak érdeklődés képen teszem fel a kérdést,hogy javított-e már valaki ilyen gépet, vagy mi okozhat ilyen hibát?
(#) Zoltan185 hozzászólása Aug 3, 2020 /
 
Üdv. Szeretnék egy ledes kerékpáros lámpát bekotni a rollerhez. A lámpa 3db AA ceruzaelemmell működik. Roller kimeneti feszültsége 12v. Milyen típusú ellenállással lehetne ezt megoldani? Előre köszönöm.
(#) pipi válasza Zoltan185 hozzászólására (») Aug 5, 2020 /
 
Hali! Kérdés a lámpád áramfelvétele... Valószínűleg jobban jársz egy step down konverterrel, itt a hestore-on is találsz, sokkal energiatakarékosabb, mint ellenálláson elfűteni.
Az ellenállás előtétet csak kis áramnál alkalmazz. számolóka ezen oldal tetején
(#) mfc01 hozzászólása Okt 11, 2020 /
 
Üdv!
Hoztak hozzám egy rollert,hogy nem megy. A vezérlője lehet a rossz. De ilyennel még nem találkoztam.
A motorhoz 3 vastag vezeték megy. Nincs benne szénkefe! A többi a képeken
-Szerintetek, hogy mükszik ez?
-Hol létezik ilyen vezérlő?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2020
(#) zolika60 válasza mfc01 hozzászólására (») Okt 11, 2020 /
 
BLDC motor. Vezérlőt például itt kapsz hozzá másikat, ha a régivel nem boldogulsz.
(#) pipi hozzászólása Nov 25, 2020 /
 
Hali!
Van egy Akai F3 rollerem, a kormányon lévő kijelzős elektronikát szétkaptam, és a gyanúm beigazolódott, van csati a világításhoz, ami a nyomógombokról kapcsolgatható.
A másik, meglepődve tapasztaltam hogy van benne Bluetooth modul, nem tudja valaki hogyan lehet aktiválni?
Ha valaki kíváncsi rá, teszek fel képeket az elektronikáról.
Guglin nem látok semmi infót/hackelést erről a típusról, csak magyar webshopokat látok, mintha külföldön nem is létezne. A sziamiaus rolleren kell valamit trükközni, hogy lássa a mobil BT-n keresztül?
Köszi
(#) Krihann hozzászólása Márc 12, 2021 /
 
Sziasztok.
Van egy kugoo s1 pro rollerem.Sajnos valamiért nem veszi a töltést.Amikor rádugom a töltőt szikrázik viszont nem tölt.Az aksi jó benne azt sikerült ellenőrizni.De nem tudunk rájönni mi lehet a baj.Nem vagyunk sajna nagyon hozzáértők.Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) tiva77 hozzászólása Aug 9, 2021 /
 
sziasztok

Van egy Kugoo S1 Pro típusú roller. Sajnos vízet kapott és többé nem akar bekapcsolni.


Akku az jó , azt kimértem.

A vezérlőn nem látok beázást, így sajnos nem tudom eldönteni hogy az ment e tönkre vagy a kijelző panel.

Előre is köszi a válaszokat.


Tivadar
(#) Samanoske hozzászólása Szept 14, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy escooterem még 2003-ból és a fék nyikorog,most volt gumicsere.
A szerelő azt mondja a betét kopott el,viszont gumicsere előtt nem emlékszem nyikorgásra,igaz 3 hónapja áll.
Volt már régebben,hogy a fék fordítva lett összerakva és a fémrész belevágott a fék szélébe és akkor nyikorgott,de az hangosabb volt.
Következő: »»   18 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem