Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos vízkőmentesítő
 
Témaindító: onorbert, idő: Jan 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 28
(#) lgyk válasza zsoltee82 hozzászólására (») Jún 29, 2007 /
 
"Ez a bc182 tranzisztorral meghajtott hiper mágneses teret előállító csodakapcsolás megegyezik (vagy legalább hasonló) mint amit hirdetnek a nagy forgalmazók az ilyen kisebb családi házakhoz? pl: flodravin. Mert akkor ennél maradnék és nem "fetelném meg" egy nagyobb teljesítményűre. "

A hatás tökéletesen egyezik.

"Egy valamit senki nem vetett fel, a térfogatáramot. Azért csak nem mindegy hogy időegység alatt mekkora vízmennyiséget "bombáz meg" ez a masina."

Te hiszel egy olyan forgalmazónak, aki nem tünteti fel a szükséges tf. áramot, csőanyagot, stb. ?

"A kezelt víz oxigénfelvevő képessége megnövekedik, ezáltal a vízrendszerben levő levegő oxigénjét felveszi és a ferrocsövek belső falán korróziógátló felület alakul ki (Fe2-ből Fe3 lesz)."

A kezelt víz oxigénfelvevő képessége jó közelítéssel állandó. Ez olyan, mintha a vákuum permittivitását akarnád megváltoztatni. :yes: Ennek ellenére lehet oxigénnel telíteni a vizet, de az oxigén 50* korrozívabb, mint a CO2, ami a vízkő keletkezéséből fejlődik, így hamarabb elfogy a cső. Korrózióálló bevonat keletkezését kb. el is lehet felejteni. A Fe3+ annyira kevéssé korrozív, hogy itt pl. sokan NYÁK-ot maratnak vele. Továbbá a Fe3+ (a Fe2+ -vel ellentétben) mérgező. Ja, és mindez kizárólag vas csövekben, amin nem megy át a "csoda" mágneses tere.

"Mivel a Flodravin hatására oxigénnel telítődik a víz, az aerobaktériumok aktivitása fokozódik viszont az oxigént nem igénylő baktériumok, több mint 80%-ben elpusztulnak ." Szóval ez odaszorozhat a legionella baktériumnak, ami ugye főleg zuhanyozáskor, vagy forró víz engedésekor a levegőbe és utána a tüdőbe juthat."

Az oxigén -ahogy írtam- inkább káros ilyenkor, mint hasznos, de az anaerob létformákat valóban hatékonyan irtja. A baj az, hogy a legionellák aerob létformák (nem véletlen, hogy pl. légkondiban is megvannak).

Na, nézzük a csoda fizikai elvét:

Idézet:
„mert a víz hőmérsékletének legkisebb változására a felszabaduló CO2 beindítja a víz molekula átalakulását.”


Na, ez úgy hülyeség, ahogy van. A vízmolekulák a folyamat során teljesen változatlanok maradnak. A vízkövet az alkáliföldfém-hidrogén-karbonátok bomlása okozza, pl.

Ca(HCO3)2 -> CaCO3 + H2O + CO2

Idézet:
„A vízben lévő oldható
Ca (HCO3) átalakulását, a negatív töltésű "oldhatatlan" CaCO3 formába.”


Hát kolloid rendszerben előfordulhat negatív töltés "lebegve", de a vízkő pont azért probléma, mert nem kolloid.

Idézet:
„Vizsgálatok igazolják, hogy 1mm vízkő 8-10%-os energiaveszteséget jelent, amely a berendezések rossz hő átadó képességét eredményezi, valamint -az elektrolízis folyamata miatt- korróziónövelő hatású”


Elektrolízis folyamata miatt??? És ha nem vízbontásra használom a vízvezetékemet?

Idézet:
„A vízkőtelenítésre általában eddig csak agresszív, nagy költségű, környezetszennyező vegyszereket alkalmaztak.”


Én még nem találkoztam agresszív vegyszerrel. Találkoztam toxikussal, irritatívval, környezeti veszélyt jelentővel... A citromsav pl. mióta nagy költségű vagy környezetszennyező?

Idézet:
„erőtér a dipól vízmolekulák véletlenszerű elrendezését megváltoztatja úgy hogy azok polarizálódnak, csökken az elektronpályák mérete, a hidrogénatomok közelebb húzódnak az oxigénatomhoz. két pozitív töltésű hidrogénatom a negatív töltésű oxigén takarására törekedik, így egy lineáris konfiguráció jön létre, ezáltal a vízmolekula negatívtöltését pozitívvá változtatja.”


Namármost, a vízmolekulák alapból polarizáltak, nem kell őket tovább polarizálni. Az elektronpályályák mérete hogy csökkenhet? A vízmolekula kívülről semleges, nincs semmilyen pozitív meg negatív töltése. Ha lenne, akkor kész lenne az örökmozgó (folyamatos potenciálkülönbség).

Idézet:
„és a hópihe formájú karbonátmolekulák hasáb formára rendeződnek.”


A karbonát oldatban nem molekula, hanem ion. Látott már valaki hópihe vagy hasáb formájú "molekulát"? Esetleg a kristályszerkezete... De az sem változhat meg így oldott állapotban.

Idézet:
„A PH érték 6,8-7,2 között stabilizálódik ezért a vízkezeléshez sokkal kevesebb vegyszer szükséges ezáltal az elektrolitikus korrózió is megszűnik.”


Mitől stabilizálódna? A vegyészek komoly pénzeket áldoznak egy folyamat pontos pufferelésére, a pH beállítására. Ha működne a módszer, már rég használatban lenne.

Idézet:
„A víz változatlan kémiai összetétele ellenére tipikusan lágy lesz.”


Az, hogy egy víz kemény-e vagy lágy, az kizárólag a kémiai összetételtől függ. Innentől a fenti mondat paradoxon (bölcsészeknek: oximoron).

(#) isamisa válasza zsoltee82 hozzászólására (») Jún 29, 2007 /
 
hi

Azt tanultuk, hogy ha egy ilyen berendezéssel lágyítjuk a vizet akkor a kémíailag ugyan olyan kemény marad. Csak az a kiváló vízkö más kristályformályú lesz és így nem okoz akkora problémát...

Vagyis valami ilyesmit...

Nahát ezzel védekeznek hogy technikailag ugyan olyan kemény a víz egy ilyen vízlágyító után, de a vízkövet könnyebb eltávolítani...

Megmondom öszíntén, hogy van olyan készülék azért ami szerintem müködik...
Mégpedig ilyennel személyes tapasztalatom van. Úgyanis családtagom fogorvos, és felszereltek egy ilyen kütyüt a bejövö vízvezetékre. Mert bízony itt igazán számít hogy azok a vékony kis csövecskék ne vízkövesedjenek el a turbinában...

Nem tudom hogy más fogorvosank fel van e téve ilyesmi. De nállunk igen. És nem lett vízköves semmi. 4-5 Éve megy. Lehet semmi hatása nincs a 3/4-es vascsövön, de megnyugtatás képpen felraktuk. Mégsem mindegy hogy tönkre megy a 8Milkás gép. Ez olyan szempont mint az autóriasztó a kocsikba... Elriasztó hatása van ha más nem is

[off]
Zsoltee:
Mult félévben volt egy tantárgyam Szisával: Ívóvízminöség biztosítás.

Meglepő módon valóban érdekes dolgokrol volt szó (nem is dumált a berendezéséről csak egy órát, komolyan hiányoltam ) Sok érthető képlettel megspékelt színvonalas óra volt. Csak állandóan azt kérdezte töllünk az óra végén, hogy írjuk le fél oldalban szerintünk mi a meglátásunk...(remélem nem olvassa: bíztos felhasználja a könyvében, én adtam neki jó ötleteket )

A vízkö mint táptalaj nagyon sok problémát okoz a rendszerben. Valóban nagyon kis figyelmet fordítanak a vízrendszerekre. Legtöbb már eleve elfertőződött az évekl során. Az újj rendszerekben pedig olyan hibákat ejtenek az "szakemberek" hogy utánna fertőződik el hihetetlen gyorsan...

nah de ez már offtopic, ugyhogy be is fejezem a regélést...
(#) mtomihun hozzászólása Júl 21, 2007 /
 
Sziasztok!

Nem tudom, hogy használnak-e ezek az elektromos cuccok, de én azért megépítettem gnorbert rajzai közül az egyszerűbbet.
Az a kérdésem, hogyan tudom megállapítani, hogy megy-e?
(#) ferci hozzászólása Júl 21, 2007 /
 
Nem szeretnék elkedvetleníteni senkit sem, aki hisz benne, de fizikailag nudli az egész.
Kb. 8 évvel ezelőtt, mikor az elsővel találkoztam, az pl. 4-5 kHz-en ment, a "tekercsekkel" , amelyek ugyebár nem is azok, mert nincsenek sorbakötve.
Ebből kifolyólag mágneses tere nem lehet, mert ezen a frekin mi folyna?
Némelyik doksi azt írja, hogy vascsövön is jó - na, ez megint hülyeség - ilyen semmi térerő meg a vascső...
Ha jól emlékszem, 555-tel ment és kb 12 voltos négyszögjellel....
Német gyártmány volt.

Elvi magyarázatot már leírták előttem, nem ismétlek semmit.
(#) PCB válasza mtomihun hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia !

Tegyél egy hangszórót a tekercsek kivezetéseihez.
Ha sipol akkor megy.

Üdv!

(#) PCB válasza ferci hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia !

Van vagy 20 fajta, ilyen elven működő gyári elektronika.
Akkor az mind hülyeség ?

Idézet:
„Ebből kifolyólag mágnese tere nem lehet, mert ezen a frekin mi folyna?
Némelyik doksi azt írja, hogy vascsövön is jó - na, ez megint hülyeség - ilyen semmi térerő meg a vascső...”



Csak kérdezem, mert akkor te tudod a választ számszerűleg is.

Mekkora az a semmi térerő ?
Valamekkora mágneses tere biztos van, de mennyi ?

Üdv!
(#) ferci válasza PCB hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Gondolj bele csak... amit említettem, 5 kHz-en kapacitíve ( mivel nem folyamatos a tekercs ) mit tud alkotni? Még ha több MHz lenne 1-2 wattal... akkor is a vascsövön keresztül...
Ezt azért hangsúlyozom ki, mert ha ezt leírták, hogy az is jó, akkor a többi sem igaz.

Ja.. majdnem elfelejtettem - ha kiszámitod hogy legyen párszáz pF a két "tekercs" alkotta kondi, 12 volton 5 kHz, az mennyi "áram" és power.

Próbálj egyet szerezni ( gyárit ) és teszteld le a paramétereit , aztán oszd meg velünk.
(#) PCB válasza ferci hozzászólására (») Júl 21, 2007 /
 
Szia !

Idézet:
„Próbálj egyet szerezni ( gyárit ) és teszteld le a paramétereit , aztán oszd meg velünk.”


Közeljövőben biztos nem fogok 1 percet sem szánni erre

De igy feltételezések alapján, nem zárom ki, hogy lehet némi jó tulajdonsága.

Üdv!
(#) mtomihun válasza PCB hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
Helló!

Köszi a tippet!
Működik, csak az az érdekes, hogy akkor sípol, amikor a kapcsoló ki van kapcsolva. Ez mitől lehet? Így kell működnie? Egyáltalán miért oda kell a kapcsoló?

Köszi, Hali
(#) bocse hozzászólása Okt 8, 2007 /
 
Beleolvasgattam a fórumba, és ezennel megosztanám szíves észrevételem, benyomásom: nagyon jó, hogy bármit feltalálnak, ebben a kis hazában rögtön akad ember százával, aki lefikázza, megcáfolja, ellehetetlenítse a megvalósulását, meghonosodását.
Ez jutott eszembe a fórumról.
Engem veletek ellentétben meggyőzött a fent nevezett terméktípus részletes leírása, a különböző változatok nemzetközi minősítései és a fellelhető garanciák.
Akinek nem tetszik, persze joga van a továbbiakban is kalgont inni az ebédhez, vagy mosáshoz, vagy mittudomén...
Mindenesetre ezzel a hozzáállással még mindig a középkorban élhetnénk -szerintem igenis nyitottabbnak kéne lennünk az új dolgok irányában!

(#) dpeti válasza bocse hozzászólására (») Okt 8, 2007 /
 
mutass légyszíves példát ezekre a nemzetközi minősítésekre...

link, kép egyéb...
nem olyan oldal érdekel ahol leírják, hogy nemzetközileg elismert, meg minősített stb...
hanem maga a dokumentum róla
(#) PCB válasza dpeti hozzászólására (») Okt 8, 2007 /
 
Szia !

Kétféle ember létezik, egy aki számolgat és egy aki kipróbál. Mindkettő levonja a következtetéseket objektiv / szubjektiv.

Nem számoltam, nem próbáltam, de ha csak a számolást veszem alapul, és feltételezek akkor pl: Tesla találmányaiból jó pár nem működött.

Üdv!
(#) dpeti válasza PCB hozzászólására (») Okt 8, 2007 /
 
most ne keverjük ide a Teslás vonalat...

(#) bocse válasza dpeti hozzászólására (») Okt 10, 2007 /
 
ISO 9001:2001, KERMI E-96/7336, MEEI (D 0232H042), Eurocert(jegyzékszá:MMR 267) -kimásoltam párat, a vonatkozó minősítések közül(több is van!), ha gondolod/játok be lehet kérni a fent emlitett hatóságoktól a dokumentumok másolatát.
Csak meg kell nyitni az oldalt és rákattintani a "dokumentációk" pontra -Jó szórakozást!!

Egyebként jellemző rátok, hogy még annyi fáradságot sem vesztek, hogy a gyártók honlapját megnyitva megnézzétek a hivatalos(pecséttel, aláírás, stb.. ellátott) hatósági tanusítványokat..

Emellett 2 céget is találtam, aki 5 év garanciát vállal a készülék működésére.
Persze ha Ti itt a fórumon mind képzett, tapasztalt vízügyi és elektronikai mérnökök vagytok és legalább több hónapig teszteltétek, használtátok az említett készülékeket(mert ugyebár ennyi idő kell, hogy valami konkrét tapasztalathoz juthassunk) - nos ez esetben még érdemes lenne elgondolkoznom a kétségtelen ellentmondásokon...

De addig, hagyom, hogy a tények magukért beszéljenek...
Vagy tévednék?..javíts ki bátran!
(#) barany165 hozzászólása Okt 10, 2007 /
 
Sziasztok!Annyit a gyártók minősítéséről,hogy ezt azért nem árt ellenörizni!Csinálni kellene egy szabályos mintavételezést:a "berendezés" előtt és utána!
Hasonló:sokan vagytok autósok és emlékeztek a "Petrol Buster" nevű termékre ami mind a diesel,otto motorok fogyasztását,emisszióját csökkentette!Az üzemanyagcsőre kellett rátenni,ill.közbeiktatni.Mindenféle minősítéssel rendelkezett!Megkértem a forgalmazó képviselőjét,hogy végezünk egy próbát gázelemzéssel!Azért ,hogy az azzonnal kimutatta volna!Nem járult hozzá pedig kötelezően OMH-s müszerek voltak mivel hatósági mérést végeztem.Állítólag majd 5000km után jött volna meg a hatás!HI! azt sem értettem mert akkor már nem az a üza. lett volna a kocsiban. Létezik anódvédelem ami jólmüködik Pl.: forróviztárolók, olajipari távvezetékek stb. Erre a vizlágyitásra kiváncsi vagyok,sajna nincs pénzem lelaboráltatni!Üdv!
(#) bocse válasza barany165 hozzászólására (») Okt 11, 2007 /
 
Persze a minősítések sem szentírás, de lagalább valami támpont az embernek.
..én azt tartanám hitelesnek, ha valaki -esetleg az elméleti okoskodók közül e fórumból- venné a fáradságot, hogy ki is próbál egy ilyen készüléket.
Szerintem tök egyszerű: felszerelek egyet és fél év múlva megnézem a különbséget vízkőügyileg.
Ennyi!!!
Utána jöhet az okoskodás az elméleti magyarázatokkal..
Én mindenesetre veszek egyet, mert hitelesnek találom a minősítéseket és hiteltelennek a fórumbeli kötözködést.
Majd esetleg fél év múlva beszámolok tapasztalataimról.
(#) dpeti válasza bocse hozzászólására (») Okt 12, 2007 /
 
én meg tanultam menedzsmentet és ezek tipikusan minőségbiztosítási tanúsítványok...

a ló.szart is (már bocsánat) el lehet adni ISO 9001:2001 tanúsítvánnyal, mert az csak azt garantálja, hogy minden pillanatban azonos minőséggel tudom előállítani a terméket...
az hogy az a termék valójában mire jó (egyáltalán használható-e valamire) azt ilyen tanúsítványokkal nem lehet igazolni...
(#) bocse válasza dpeti hozzászólására (») Okt 12, 2007 /
 
Peti, annyira szeretnék olyan okos lenni, mint te -de főleg olyan magabiztos!
Ha valamit lefikázol, légyszíves vedd már előtte a fáradságot, hogy kipróbáld, netán megnézd!

Naa, csak egyszer, az én kedvemért!!

..vagy legalább a hozzászólásom, amit reagálásoddal megtisztelsz - olvasd már végig!


Köszi, imádlak!
(#) Norberto válasza bocse hozzászólására (») Okt 12, 2007 /
 
Pedig dpeti-vel kell egyetértenem nekem is, az a nagy helyzet. Nem azért, mert hitetlen vagyok és nem bízok a termék sikerében vagy képességeiben, de azt feltétlenül tudni kell(ene), hogy a minősítő szervezetek egyáltalán nem vizsgálják a használhatóságot, és értelmességet, csak azt, hogy megfelel-e a társadalmi, környezeti, biztonsági követelményeknek...

Ezt az egyszerű tényt szerintem egyszerű belátni...

Egyébként szerintem is az a legtutibb megoldás, hogy valaki kipróbálja az említett szerkezetet, és fél-egy év múlva beszámol a tapasztaltakról.

Amúgy pedig, lásd a csatolmányt...! Bíztató jel!!!

flodravin.jpg
    
(#) lgyk válasza bocse hozzászólására (») Okt 12, 2007 /
 
Idézet:
„hogy bármit feltalálnak, ebben a kis hazában rögtön akad ember százával, aki lefikázza, megcáfolja, ellehetetlenítse a megvalósulását, meghonosodását. Ez jutott eszembe a fórumról.”


Mivel a vízkezelést érinti a szakterületem (és mindemellett szkeptikus is vagyok), kötelességemnek érzem a legjobb tudásom szerinti tényeket ismertetni egy ilyen "nagy találmánnyal" kapcsolatban. A nagy igazság az, hogy megélhetési csalók vannak bőven. És éppen ezek a csalók azok, akik "munkásságukkal" ellehetetlenítik az igazi tehetségek napvilágra kerülését.

Idézet:
„Engem veletek ellentétben meggyőzött a fent nevezett terméktípus részletes leírása, a különböző változatok nemzetközi minősítései és a fellelhető garanciák.”


Pontosan ez a reklámpszichológia lényege... :yes: Arra mondjuk gondoltál már, hogy a garanciának hatásköre van? Nem arra adják a garanciát, hogy vízkőmentes lesz a szerelvényed, hanem arra, hogy "működjön" (gy.k. disszipáljon 1,2 W-ot). Ha mégis lesz sok vízkő (miért ne lenne?), akkor jön az "Önszabálytalanulhasznájjatúlkeményavizemegkülönbenis" szöveg.

Idézet:
„Akinek nem tetszik, persze joga van a továbbiakban is kalgont inni az ebédhez, vagy mosáshoz, vagy mittudomén...”


Hát, ha Neked ez szűrődött le a topik tartalmából, akkor gratulálok.

Idézet:
„ISO 9001:2001, KERMI E-96/7336, MEEI (D 0232H042), Eurocert(jegyzékszá:MMR 267) -kimásoltam párat, a vonatkozó minősítések közül(több is van!), ha gondolod/játok be lehet kérni a fent emlitett hatóságoktól a dokumentumok másolatát.
Csak meg kell nyitni az oldalt és rákattintani a "dokumentációk" pontra -Jó szórakozást!!”


A KERMI listájában nem található meg ez a cég. Ezen kívül a KERMI jogkörébe nem tartozik bele a szabadalommal védett termékek minőségének beható vizsgálata. A termék ISO minőségbiztosítása már megszűnt (Norberto megelőzött. :yes: ). Az oldalon pedig csak erősen tömörített képeket látok, kb. fél óra alatt különbet alkotok. Ennyit a "hiteles" dokumentumokról.

Idézet:
„Persze ha Ti itt a fórumon mind képzett, tapasztalt vízügyi és elektronikai mérnökök vagytok és legalább több hónapig teszteltétek, használtátok az említett készülékeket”


Hivatalos mérési eredmények és külföldi felhasználói vélemények már voltak linkelve. Egy fórumba nem csak írni lehet, olykor az olvasás is hasznos lehet...

Idézet:
„..én azt tartanám hitelesnek, ha valaki -esetleg az elméleti okoskodók közül e fórumból- venné a fáradságot, hogy ki is próbál egy ilyen készüléket.”


Ennyire azért ne nézz hülyének minket. Kiadjunk soktízezer forintot egy ilyen ipari hulladékért? Ami fizikailag nem is működhet? Csak azért, hogy kipróbáljuk és konstatáljuk, hogy nem működik?

Idézet:
„Szerintem tök egyszerű: felszerelek egyet és fél év múlva megnézem a különbséget vízkőügyileg.
Ennyi!!!
Utána jöhet az okoskodás az elméleti magyarázatokkal..
Én mindenesetre veszek egyet, mert hitelesnek találom a minősítéseket és hiteltelennek a fórumbeli kötözködést.
Majd esetleg fél év múlva beszámolok tapasztalataimról.”


A probléma az, hogy hiába alakul ki x év alatt bármilyen véleményed egy ilyen csodáról, ha nem tudod nyomon követni, milyen lenne a vízkövesedés a gép használata nélkül. Az is elképzelhető, hogy a háztartási ivóvíz lesz keményebb/lágyabb az idő változásával, és a romlást/javulást a gép számlájára írod...
(#) Norberto válasza lgyk hozzászólására (») Okt 12, 2007 /
 
Idézet:
„A probléma az, hogy hiába alakul ki x év alatt bármilyen véleményed egy ilyen csodáról, ha nem tudod nyomon követni, milyen lenne a vízkövesedés a gép használata nélkül. Az is elképzelhető, hogy a háztartási ivóvíz lesz keményebb/lágyabb az idő változásával, és a romlást/javulást a gép számlájára írod...”


Igen, ez okos gondolat! És lazán elképzhelhető!
(#) bocse válasza lgyk hozzászólására (») Okt 14, 2007 /
 
Szerintem akkor egyszerűsítsük le a kérdést:
Tegyük fel, elfogadom, hogy az Iso minősítés semmit nem jelent, azt is amit Norberto mond(pedig enyhén szólva is meredek!), miszerint a Kermi és a Találmányi hivatal (ilyen tanusítvány is van t.illik) egyaránt nem vizsgálja a termék használhatóságát, csakúgy kiadja az engedélyt...
...na mindegy, nehezen, de ezt is benyelem.

De azt azért ti is beláthatjátok, enyhén szólva is ciki vmit több hónapon át cikizni, lenullázni és ha valaki felteszi a kérdést: na és próbáltad? A válasz: ja neem, nem is láttam ilyet élőben működni..

...most akkor mondok egy példát: nyitok 1 topikot arról, hogy az Opel milyen xar, használhatatlan termék, és összegyűlik csupa olyan ember, aki még életében nem ült Opelben... Ti nem mosolyognátok meg őket?
Sajnálom, de én csak így tudok e topikhoz, hozzászólásaitokhoz viszonyulni -ugyanezzel a mosollyal.

Tulajdonképpen az egész kezd hasonlítani egy nagy összeesküvés elméletre...

(#) bocse válasza Norberto hozzászólására (») Okt 14, 2007 /
 
..ja, mellesleg a csatolmányodat nem lehet megnyitni.

Gondoltam is, nyitok már egy topikot "márpedig Norberto számítógépe xar!"
(#) Norberto válasza bocse hozzászólására (») Okt 14, 2007 /
 
Idézet:
„nem vizsgálja a termék használhatóságát, csakúgy kiadja az engedélyt...
...na mindegy, nehezen, de ezt is benyelem.”


Pontosan!!! leírtam korábban, miket vizsgálnak.

De a kedvedért leírom mégegyszer: azt vizsgálják, hogy megfelel-e a társadalmi, környezeti, biztonsági követelményeknek...

A mosolyogtató az nem a mi szubjektív véleményünk a témáról (mert ugye csak szabad saját véleményünknek lennie); a mosolyogtató inkább az, hogy akinek halvány lila gőze nincs a minőségügyi dolgokról (ezt az eddig leírtak alapján nem is kell megerősítened, sem megcáfolnod), megpróbálja nekünk néhány pecsétes papírcentiről áradozva beadni, hogy pontosan!!! mit is vizsgálnak azok a bizonyos "nagyon nagy tudású" szervezetek...akik semmi egyebet nem tesznek, csak egy cetlit kiadnak valami "nem is mindig valós alapokon álló dologról"...ezt azért merem nagyon bátran kijelenteni, mert manapság iszonyatosan sok olyan cég létezik, akiknek van ilyen-olyan, tátottszájjalnézhető, nagyonszínes, pecsétes, keretezett minőségi tanusítványuk, és mégsem tartják be a "szabályokat" megfelelően...tehát egy szabványra nem alapoznám az életemet, sem a gondolkodásmódomat, sem a véleményeimet...de ez ÉN vagyok...

Ui: csatolmányt meg lehet nyitni, néhány emberrel, ismerőssel megnyittattam most ezekben a pillanatokban...ja, azt ne feledd, hogy nem a Jegyzettömbbel kell megnyitni, de nincs tömörítve sem, és még csak nem is az Office Word-del kell megnyitni...használj inkább képnéző szoftvert...ajánlom az IrfanView-ot! Ingyenes! De nincs ISO tanusítványa

Tehát a hiba ismét az Ön készülékében van!

De végülis nem baj, arról is én tehetek, ha holnap szorulásod lesz, vagy ha beütöd a lábujjadat valamibe
(#) dpeti válasza bocse hozzászólására (») Okt 14, 2007 / 1
 
Idézet:
„Tegyük fel, elfogadom, hogy az Iso minősítés semmit nem jelent, azt is amit Norberto mond(pedig enyhén szólva is meredek!), miszerint a Kermi és a Találmányi hivatal (ilyen tanusítvány is van t.illik) egyaránt nem vizsgálja a termék használhatóságát, csakúgy kiadja az engedélyt...”


jó, akkor tegyük fel, hogy most eppen a percben feltaláltam egy olyan karperecet, amely a mágneses terével (úgyis ez a divat mostanság) serkenti a gondolkodást, mert plussz energiát ad az agysejteknek (ami persz baromság).
Tegyük fel, hogy ezzel besétálok holnap a találmányi hivatalba, és bejegyeztetem... természetesen a zárójeles megjegyzéseket kihagyva a dokumentációból.
Mivel (remélhetőleg) eddig még senkinek nem jutott eszébe ez, ezért meg is kapom róla a papírt, hogy ez bizony az én szabadalmam, és irgum-burgum annak, aki másolja stb...
Utánna keresek egy forgácsolót, aki szépen legyártja nekem ezeket egy "titkos összetevőkből készült anyagból (nem, nem réz)", utánna rásózom pár szerencsétlenre, akik a rááldozott összeg miatt jelentős javulást fognak érezni a szellemi teljesítményükben (elvégre senki sem szereti beismerni magának, hogy "hubazze de nagy barom voltam, hogy megvettem ezt a sz.rt", és így fokozatosan bemeséli magának, hogy tényleg jó), ezért megelégedéssel adja tovább az infót az ismerőseinek, hogy "használd, mert jó"...
Én aki látja, hogy mekkora a kereslet a "termékem" iránt, elhatározom, hogy nyitok egy kis üzemet, vagy megbízok valakit, és ontani fogom eme csodálatos találmányt, természetesen besétálok a Kermihez, meg mindenféle hivatalhoz tanúsítványért, hogy mekkora precizitással, óránkénti mintavétellel, méretek, környzetvédelem, munkások megbecsülése, nagy tisztaságban, stb betartásával állítom elő a terméket, erről kapok szép tanúsítványt, amiről persze Jóska bácsi nem tudja hogy valójában mit is jelent, csak annyit lát, hogy "nézzmá papírja is van róla, hogy ez jó", ezért megveszi...
De nem azért lesz jó, mert jól funkcionál, és azt teszi amire kitalálták, hanem egyszerűen csak jól gyártottották, és azonosan ugyanazt kapja Marika néni, Jóska bácsi, Gizike a titkárnő stb...
És akkor mindenki boldog (Én különösen), hordja a karperecet, nekem meg teli a zsebem...
(#) Moderátor hozzászólása Okt 15, 2007
 
Uraim!

Erősen eltért az alaptémától a topic, kérem, térjünk vissza az eredeti kérdésre, azaz az elektromos vízkőmentesítő készülékre!
A minőségi tanúsítással, ISO minősítésekkel, és egyebekkel kapcsolatos kérdéseket kéretik e topic határain kívül megbeszélni!

Köszönöm.
(#) bocse válasza (») Okt 15, 2007 /
 
Frankye, egyetértek és támogatom :meg is teszem a fórumban az első lépést az empírikus véleményalkotás irányában:

Veszek egyet, kipróbálom és utána alkotok róla véleményt - ugye milyen furcsa így leírva látni?

...eddig még biztosan senkinek nem jutott eszébe ez a bonyolult módszer...!

Kb. fél év múlva beszámolok a tapasztalatokról: és mindenkit biztosíthatok, az nem fiktív spekuláció lesz.

Addigis ha valakinek van saját tapasztalata az említett szerkezetről hálás szívvel meghallgatnám.
(#) bocse válasza dpeti hozzászólására (») Okt 15, 2007 /
 
Peti, elfogadtam a minősítéseket és engedélyeket lenullázó nézeteteket - bár vannak fenntartásaim - de azt változatlan nem tudom elfogadni, hogy valamit nagy magabiztossággal kritizáljatok anélkül, hogy az első és talán legfontosabb lépést megtennétek:
Kipróbálni!!

Bocsánat, ha eltértem a szigorúan vett topictól, legközelebbi hozzászólásom már a felszerelt gép működési tapasztalatai lesznek -ígérem!

Lehet, hogy naiv vagyok, de úgy képzelem: ha kevesebb vízkő képződik a felszerelést követően(pl. csapokon, szűrőbetéteken, stb..), akkor a készülék használható. Ha nem, akkor rossz!
Ilyen egyszerű a világ, ha nem hagyjuk, hogy túlbonyolítsák!
(#) dpeti válasza bocse hozzászólására (») Okt 15, 2007 /
 
Kíváncsian várom a mérésekkel alátámasztott eredményed fél év múlva...
Addig is befejeztem...
(#) Norberto válasza bocse hozzászólására (») Okt 15, 2007 /
 
Én is nagyon kíváncsi vagyok a leendő eredményekre!
Következő: »»   3 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem