Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3230 / 3944
(#) killbill válasza pucuka hozzászólására (») Okt 9, 2018 / 2
 
A kínaizás a gagyi, nevenincs hulladékoknak szól, semmi köze ahhoz, hogy Magyarországon gyártanak-e műszert vagy, hogy neves cégek gyártatnak-e Kínában bármit is. Az, hogy azt mondom, hogy a kínaiak hazudnak, az nem lenézés. Nekem egy kínai gyártó 1 órán belül két adatlapot küldött ugyanarról a LED-ről, és az egyiken 350mA, a másikon 700mA volt a max. áram. Azt írnak rá, amit kérek. Az alkatrészt nem a típusa alapján azonosították be, hanem hogy mikor és melyik magyar boltban vásároltam. Szánalmas...
A Metex nem kínai cég, a Metex műszer nem kínai, legfeljebb ott gyártják. De Metex minőségben, Metex garanciával. Egyébként meg én még nem láttam jó minőségű kínai terméket. Olyat, amit kínai cég tervez, állít elő. Nem jellemző.
(#) elektroncso válasza killbill hozzászólására (») Okt 9, 2018 1 / 1
 
Szerinted láttál már mindent? Kína a világ túlsó fele, hozzánk csak az jut el amit az itteni beszállítók behoznak. Azok meg leggyakrabban a hulladék olcsó cuccot hozzák. Mintha egy amerikaitól (vagy kínaitól) megkérdeznéd, hogy hallott-e már a Videotonról vagy az Orionról (és nem az űrhajóról). Szép nagy boci szemekkel fog rád nézni. A kínaiak feljutottak a világűrbe is saját fejlesztésű, gyártású eszközökkel, önerőből. De az a technológia átlag embernek megfizethetetlen. Ha gagyi, műszaki hulladékról van szó akkor azt kell mondani, hogy gagyi és nem azt, hogy kínai. Ők szimplán rájöttek arra, hogy ha azt gyártanak (és annyiért) amit kérnek tőlük akkor az jó nekik gazdaságilag. A minőség nekik nem számít, nem ők fogják használni.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
(#) killbill válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Éltem Ausztráliában, dolgoztam kínaiakkal, tudom, hogy mit miért mondok. Zárjuk ezt le. Az Orion egyébként már kínai...
(#) mek-elek válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 9, 2018 / 2
 
Ne haragudj, de én úgy gondolom, hogy Neked is Kínai a stílusod, ha így elmélkedsz. Mert a piacnak réteges szegmensűnek kellene lenni, nem csak gagyinak, meg drágának van helye a kereskedelemben. Azonban sajnos a Kínai gazdasági terjeszkedés, és a hazai kereskedők átverős stílusának az eredménye, a hozzá nem értő vásárlók gátlástalan átverése. Sajnos az EU-ba lépéskor ugrott az addig úgy ahogy prosperáló fogyasztóvédelem.
(#) tbarath válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 9, 2018 / 1
 
Micsoda? Réteges szegmensű? Az mit jelent?
(#) mek-elek válasza killbill hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Meg a Philips tv, meg a kitudja mi is, mivel gátlástalanul eladják a cégért is. Én vettem egy Wolfkraft barkács, legdrágább fúrógép álványt, és egy Cseh áttételes alacsony fordulaton nagy nyomatékú 1100W-os fúrógépet. Az állvány különböző magasságokban nem tartja a központot, a fogasléc akad, a rögzítő csavarok nem sokáig tartanak, az asztal nincs síkban. A fúrógép a vacak csapágyak miatt zajos, a tokmány anyaga mállik, szemben a kb. 60éves EVIG-el ami ugyan kopott, de nem kenődik az anyaga.
Vagyis közös bennük, hogy hibádzanak, meg hogy Kínában gyártották őket.

Azonban, ha folytatjuk azt ne itt!
(#) mek-elek válasza tbarath hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Szervusz,
Ez alatt azt értettem, hogy különböző ár/értékben találhatók a piacon termékek és szolgáltatások.
(#) tbarath válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
És szerinted nem ilyenek? Az hogy te csak a gagyival találkoztál pl. kínai termékből, az nem jelenti azt, hogy nincs jó minőségű belőle.
(#) morgo válasza killbill hozzászólására (») Okt 9, 2018 / 1
 
Akkor még nagyon sokmindent nem láttál.
(#) killbill válasza morgo hozzászólására (») Okt 9, 2018 / 1
 
Mutathatsz pár jó kínai elektronikai cuccot, szívesen megnézem.
(#) elektroncso válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Ez igaz, nem is írtam az ellenkezőjét. Nem tudom mit olvastál a hozzászólásom sorai között, de szót sem ejtettem arról, hogy ez fogyasztói oldalról jó-e avagy sem. Annyit írtam, hogy abból, hogy hozzánk csak a gagyit hozzák be Kínából nem lehet következtetni semmire (pár rossz minőségű gyártmány és személyes tapasztalat alapján egy egész nemzetet elítélni bűn).
Szerintem nem lehet egy gyártót sem elítélni az alapján, hogy mit gyárt. Azt gyárt amit a forgalmazók megrendelnek tőlük. Ha gagyit akkor azt, ha űrtechnikát akkor azt. Hogy nincs középút arról végképp nem a gyár tehet hanem az aki nem rendel. De mink is hibásak vagyunk, mert hiába volna középút, az átlagember akkor is a legolcsóbbat venné meg. Egyszerűen arra kéne sokaknak rájönni, hogy ha kereslet lenne a jobbra (és nem csak haveri körben anyázás egy újabb szemét után hanem magasabb körökben is) akkor változna a dolog. Átverni csak azt lehet aki hagyja magát, aki illúziókban él. 1000Ft-ért nem fogsz stabil fúrógépet venni.
(#) mek-elek válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Én nem a nemzetet ítéltem el, hanem annak gazdasági viselkedését. És egy szerződés jogi feltételéhez hozzátartozik a jóhiszeműség, az pedig nem azonos a hozzáértéssel. Szóval azért mert az egyik szerződő feltételez csupán, azért nem lehetne átverni. A fúrógép 24.000-be került. Ha feltűnően az lett volna ráírva made-in-China, nem nyúltam volna érte.
(#) mek-elek válasza tbarath hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Az EU-ba kerülő veszélyes termékek több mint fele kínai gyártmány ...
https://mfor.hu/.../az-eu-ba-kerulo-veszelyes-termekek-tobb-mint-fe...rtmany....
2018. márc. 12. - Az Európai Unióban bejelentett veszélyes termékek többsége az úgynevezett harmadik országokból származik, a legnagyobb részük, 53 ...
(#) elektroncso válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 9, 2018 / 1
 
Azzal, hogy a kínai szót negatív éllel használod magát a nemeztet bélyegzed meg, nem az adott eszközt. Szerencsétlen munkás meg főleg nem tehet arról, hogy mit gyárt. Pár ember miatt aki nagy hasznot húz belőle nézni le sok sok embert komoly probléma. Arról nem is beszélve, hogy annyi fizetésért amennyiért sokan Kínában dolgoznak én sem csinálnék normális munkát.
De most nyáron dolgoztam német tervezésű és kivitelezésű gépekkel (gyártósor és a hozzá tartozó vezérlés). Ami jellemző volt: elszabott géplábak, hiányzó sorkapcsok, megszakított csavarok, gyárilag zárlatos motor. Utólag itt a helyszínen három frekvenciaváltót kellett beépíteni, mert egyszerűen kifelejtették, majdnem 1km drótot kellett pluszban behúzni a vezérlésszekrénybe, mert kifelejtették. Semmi nem volt rendesen lejelölve, a drótok össze vissza keringéltek a szekrényben alig volt logika az eszközök beszerelési sorrendjében. Precíz német munka... ebből a tapasztalatból azt mondhatnám, hogy az bizony már halott, rég elveszett.
Mondjuk egy cseh (gondolom) NAREX gép 24 000Ft-ért már önmagában is gyanús lett volna (legalábbis nekem). Bár az igaz, hogy az utóbbi években a NAREX is vesztett a minőségéből, megszaporodtak a garanciális problémák.
(#) qvasz2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Talán itt szeretnél érdeklődni: Bővebben: Link
(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Idézet:
„Azt gyárt amit a forgalmazók megrendelnek tőlük. Ha gagyit akkor azt, ha űrtechnikát akkor azt.”

Eddig reménykedtem, hogy legalább te nem adnál ki vacak tákolmányt a kezedből (legfeljebb nem vállalod a melót)...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Hogy függ össze a kettő? elektroncso a távolkeleti országról írt.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Idézet:
„annyi fizetésért amennyiért sokan Kínában dolgoznak én sem csinálnék normális munkát.”

Én meg nem szeretek hitvány munkát kiadni a kezemből
Meg egy idő után megszokja az ember

De ne ragozzuk, mert kapunk a búránkra (jogosan).
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2018
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Okt 9, 2018 1 / 1
 
Ha van rá módom akkor nem vállalom. Itt megtehetem, mint ahogy meg is teszem. De gondolj bele, ott távol keleten sokan a napi betevőjükért dolgoznak, ilyen helyzetben én sem foglalkoznék azzal, hogy mit gyártok, csak azt nézném, hogy lesz-e mit ennem ebédre. Van az a kilátástalan helyzet aminél már nem a minőségre megy az ember csak a túlélésre. Az más kérdés, hogy ilyen helyzetben mi értelme van a túlélésnek...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
A megrendelő parancsol. Ha azt kérik hogy legyen zöld, legfeljebb azt tudakolják meg tőle, pontosan milyen zöld legyen és hány réteg festéket parancsol az úr.
(#) Kovidivi válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 9, 2018 /
 
Ha elkezdene valaki a gyártósor mellett panaszkodni, hogy a pl. ez a firmware a tableten tele van hibával, lefagy, stb. azonnal kirúgnák Miközben neki csak az a dolga, hogy letesztelje, szólnak-e a hangszórók, működik-e az érintőképernyő... Napi 8-10 órában, tányér rizsért. Elég csak néhány videót megnézni youtube-on, china factory keresőszóval. Le van minden munka butítva részfolyamatokra, ott az ember csak porszem. Ha nem melózik, vagy panaszkodik, máris ketten állnak a háta mögött, várva a munkahelyére. Elszomorító. Ezért tisztelem én is a kínai termékeket. Lehet nem a legjobb minőségű, de nézzünk ár/érték arányt... Mikor szinte egy sima borítékot adok fel annyiért, mint amennyiért ők elküldenek nekem egy dc ventit... Ha csak fél évig megy? Vagy zajos? Ennyi pénzért ajándék. Ha elmegyek egy boltba, kiröhögnek, hogy 300Ft-ot akarok egy új ventiért adni (plusz még el is kell érte mennem, az idő pedig pénz!).
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 10, 2018 /
 
Idézet:
„Mikor szinte egy sima borítékot adok fel annyiért, mint amennyiért ők elküldenek nekem egy dc ventit... Ha csak fél évig megy? Vagy zajos? Ennyi pénzért ajándék. Ha elmegyek egy boltba, kiröhögnek, hogy 300Ft-ot akarok egy új ventiért adni (plusz még el is kell érte mennem, az idő pedig pénz!).”

Következő nemzedék meg dögöljön meg
Nagyon tökéletesen rávilágítottál a problémára
(#) Kovidivi válasza Gafly hozzászólására (») Okt 10, 2018 /
 
Csak leírtam, hogy mi van kínában. Ez nem jelenti azt, hogy a "következő nemzedék dögöljön meg". Szerintem.
(#) Gafly válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 10, 2018 /
 
Nem téged piszkállak, de azért arra ne legyünk büszkék hogy olcsóbb evőpálcikát rendelni házhoz szállitva Kinából, mint lemenni a boltba...
(#) mek-elek válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 10, 2018 1 /
 
Ha valaki nem megfelelően csinál valamit, a munkáját értékeljük nem az embert! Ha valaki viszont
annak veszi, az elsumákolja a tényeket.
A Wolfkraft is németül Kínai. Nem Narex a fúrógépem.
A továbbiakban a személyessé váló beszélgetéseket kérlek tegyük át az üzenetekbe.
(#) _barby_ válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 10, 2018 2 / 2
 
Ha valaki a munkáját nem jól végzi, a személyét értékeljük, nem a munkája a hibás!
(#) Moderátor hozzászólása Okt 10, 2018
 
Kérjük, az OFF-topic hozzászólásokat a továbbiakban mellőzni/minimalizálni!
(#) Sanyoo8 hozzászólása Okt 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Vettem egy ilyen kínai led mozgásérzékelőt és bekötés után olyat produkált, hogy folyamatosan égett vagy egy fél órán át.
Kicsit utána olvastam (persze leírás nincs hozzá) és olyat olvastam, hogy a fázist és a nullát nem szabadna rajta felcserélni. Na mondom akkor irány vissza fázisceruzával és ellenőrizni vagy cserélni ha kell.
De mire visszamentem már renden működött, kapcsolt is mozgásnál és egy percnél zárt is.

Szerintetek maradhat így?
(#) Bakman válasza Sanyoo8 hozzászólására (») Okt 10, 2018 /
 
A mozgásérzékelő lá,pák általában bekapcsolnak, ha áram alá helyezik őket. Lehet, hog yitt is erről van szó. Egyébként teljesen mindegy neki, hogy meilyk a fázis.
(#) Sanyoo8 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 10, 2018 /
 
Csak ez a fél óra kezdeti üzem eléggé elbizonytalanított. Akkor talán nem lesz vele gond.
Következő: »»   3230 / 3944
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem