Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha sikerült lábtörésmentesen kiforrasztani a púpos kondit és a lyukban csak ón van akkor lyukméretnél valamivel kisebb fecskendő tűt javasolok a lyuk tisztítására( feltételezem, hogy nincs vákuumos szippantód). Habár alpári módon az utolsó alaplapon cserélt kondik lábát meghagytam ( pár mm) és ahhoz forrasztottam az új kondikat, nem volt túl esztétikus de időkrizísben voltam..
A kiforrasztással nem volt gond, csak tele maradt ónnal a luk. Most megyek boltba, és veszek valami eszközt a kiszippantásra. Tűvel is próbálkoztam, de nagyon macerás, valami hatkényom megoldást keresek. Az ónszippantó hatékonyabb lenne erre a célra, mint a harisnya?
Szia. A Reloopot javaslom, ha csak ebből a kettőből kellene választani. Jóval (négyszer) kissebb erősitő elég hozzá, hogy ugyanakkorát szóljon, mint az RH.
Itt egy link, igaz kell egy kis angol hozzá..ami érdekes, hogy felsorol egy pár tippet a lyuktisztításhoz s végül is rábízza a felhasználóra a választást figyelmeztetve arra, hogy bármi is legyen az eljárás nem szabad túl sokat melegíteni a forrasztási helyet.
http://www.capacitorlab.com/replacing-motherboard-capacitors-howto/...ex.htm
Azt szeretném kérdezni hogy létezik olyan hogy 5KHz-es rádióhullám?
Vagy ebben a tartományban csak hanghullám lehet?
Hivatalosan hanghullám, azaz hangfrekvencia tartományába esik az 5kHz. De nem lehetetlen az éterben továbbítani, csak nagyon kicsi a hatótáv. No meg modulálni még kisebb frekivel lehet csak. Szóval, lehetne, de értelmetlen. Vezetéknélküli fejhallgatót lehetne csinálni ilyen módon pár alkatrészből, de csak mono lehetne.
Idézet: „Azt szeretném kérdezni hogy létezik olyan hogy 5KHz-es rádióhullám?” Letezik/letezhet. Ilyen alacsony frekvencias radiohullamokat hasznalnak a tengeralattjarok altalaban egyiranyu kommunikaciora a 3 - 3000Hz-es radiohullamu tartomanyban. Persze itt mar egeszen mas antennak szuksegesek a radiohullamok megfelelo sugarzasara mert ilyen alacsony frekvencian a hullamhossz tobb szaz, tobb ezer km-es!
A kérdésben nem volt szó százrétegű nyákról. Olvasd el még egyszer.
Nem volt szó konkrétan, csak utalt rá: Bővebben: Link
Az alaplapok többrétegűek.
keves mindenki tudna nekem valaki segíteni eme készülék értelmezésébe ,. pld mi az hogy föld, szurjam le a földalá vagy , ha valaki tudna készíteni egy jobb kapcsolási rajzot azt köszönöm
tt van a linkeBővebben: Link üdv mpetrooo
Szia!
Nem kell semmit sem földelni. Egyszerűen csak kösd össze a GND-vel jelzett pontokat.
hogy hogy kössem össze? Az öt kábel végét csak forraszam össze, a gnd=ground=föld
Nem kábelek azok. Kivezetések. De mindegy, hogy hogyan nevezzük őket, de az biztos, hogy a GND-ket közösíteni kell.
A GND a test, azaz a tápfeszültség "negatív" pontja. Ehhez képest van a bemeneten mondjuk 1.2V, és 5V a kimeneten.
Köszi!
Közben megtaláltam amit igazából kerestem! Ez egy 5Khz-es vevő ezt kerestem. Pont erre kell, Pulzusmérő jelét akarom venni Bővebben: Link Amugy 30KHz-ig VLF Bővebben: Link
Köszönöm a tippet! Kérdezted hogy a mechanika meg van? Már papírra vetettem ,nem gond! az sem szokványos megoldás :eeknoes:
Üdv! Zener diódából, ha 5,1V-os helyett 4,7V-os van az baj? Mert van egy KIT-em amiben 4,7V-os van és a beültetési rajzon pedig 5,1V-van. És még annyit, hogy ez azener dióda gyakran hibásodik e és érzékeny e a túlmelegítésre mert kiforrasztás be? Azért kérdezem mert am van 5,1V-os diódám de az már ki be volt forrasztva?
Egy kis segitséget szeretne kezdő kérni.
Most épitettem (10 perce fejeztem be) egy koppanásgátlót és nem müködik rendesen. Ha bekapcsolom a kakaót az erősítön, akkor semmi sem történik - a hangfalakat lezárva tartja a relé. És úgy is marad. Ha lekapcsolom a kakaót akkor 2-3 mp múlva a relé bekapcsol, a feszültség csökken a kondikon, a hangfalak még pár másodpercig szólnak, majd a kondik lemerülvén, minden kikapcsol. Mit méreteztem rosszul?
Van. Ez két különböző anyag, a tantálnak általában nagyobb kapacitása van.
Hát nemhiszem hogy jó helyette... Viszont ha (azt a mi neked van diódád) megméred egy multiméterrel és jó akkor jó
![]()
Hát megmértem a 4,7V-ost az Az 1010-et mutat az 5,1V-os pedig 1001-et mutat.
Hát ha nincs megfőve az 5,1V os akkor szerintem azt rakd bele.
Hát.... Szégyen, de lekoppintttam az Urbán Elektronika féle védelmet. Mert hozzám került az egységcsomagukban levő kapcsolási rajz - a szerint utánépítettem, a nyákot meg lemásoltam.
Az én tápom + - 45 V. Tehát nem illesztettem külön - mert az eredetileg 40-45 V-ra volt tervezve. Úgy tudom.
Szerintem valamit rosszul másoltál le ha zár a relé amikor nemkéne. (Én is másoltam egyszer nem volt nagy dolog de oda kellett mindenre figyelni mert voltak kis hibák amiket nagyon nehezen vettem észre.) Nézd át még néhányszor.
Úgy tünik, mintha a tápfeszültség lenne mégiscsak sok neki. -+30 V -os külön betáplálással jól működik.
Ja azt elfelejtettem, hogy egyszerre két csatornára csináltam és teljesen egyformán müködnek. (pontossabban nem müködnek) és pont egyszerre kapcsolnak be (rosszkor) és egyszerre ki (azt is rosszkor). Ezek szerint illesztenem kellene valahogy a nagyobb tápfeszhez a kapcsolást. Ez még túl nehéz lesz nekem, mert még csak a kezdeteknél járok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |