Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikai munka során keletkező veszélyes hulladékok kezelése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Beaver hozzászólása Máj 1, 2022 /
 
Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi, ki hogyan / hova szortírozza, tárolja átmenetileg illetve semlegesíti / adja le az elektronikai munkák során keletkező veszélyes hulladékokat. Gondolok itt pl.:

- használt vasklorid oldat
- használt kémiai ónozó folyadék
- a fentiekkel szennyezett gumikesztyűk
- flux-szal, forrasztópasztával szennyezett papírtörlők, vatták
- forrasztóón darabkák
- FR4 törmelék
- vezetékdarabok
- ...
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2022
(#) mcc hozzászólása Máj 1, 2022 /
 
Lomtalanításkor mindet le szoktam adni a veszélyes hulladék gyüjtő ponton.
(#) Massawa válasza Beaver hozzászólására (») Máj 1, 2022 2 /
 
Nem kellene ebböl témát csinálni, ezek az anyagok többsége nem annyira veszélyes, hogy foglalkozni kell vele, és a mennyiség sem mérhetö országos szinten.
Ez megint ágyuval verébre téma.
Aki ilyen anyagokkal foglalkozik, az elég jol tudja mi mennyire veszélyes és pl a gumikesztyük stb, még a háztartási szemétböl is az égetöbe kerülnek.
Ami meg értékesebb bárki eldöntheti, hogy leadja ingyen a megfelelö hulladéktelepen, vagy megprobál belöle pénzt csinálni, ahogy a kábeltolvajok.
(#) helektro válasza Massawa hozzászólására (») Máj 1, 2022 / 6
 
"Nem kellene ebböl témát csinálni, ezek az anyagok többsége nem annyira veszélyes, hogy foglalkozni kell vele, és a mennyiség sem mérhetö országos szinten."
Pont ezen a hozzálláson kellene változtatni! Sokan pont így gondolják, hogy én csak kevés szemetet termelek, csepp a tengerbe, nincs jelentőssége, aztán ezekből a "nem mérhető" mennyiségű szemetekből úszik egy fél ausztrália méretű a csendes óceánon. És nem ez az egyetlen.
Igenis lehetőség szerint minden általunk termelt, nem természetes anyagú szemetet megfelelő módon kezelni kellene, és már felhasználó szinten is felelőséget vállalni ezért, amit állami szinten megfelelő módon kellene támogatni (pl. ingyenes hulladák átvétel, feldolgozás, stb.).
Elég gyakori errefelé a balkánon ez a gondolkodás, hogy ez nem az én feladatom, csinálja meg más. Jó lenne ezen a szemléleten változtatni, mert már most hatalmas gondot jelent az élővízekben a műanyag (szinte már minden élővíz tele van mikroműanyaggal).
Én szerintem ebben minden egyénnek nagy felelőssége van és szerintem nagyon jó a topik felvetés.
(#) Massawa válasza helektro hozzászólására (») Máj 1, 2022 4 /
 
Ehhez mindenkinek megvannak a lehetöségei, de mint téma nulla értékü és teljesen feleslegesnek tartom. Semmi más mint a politika bevitele a hobbyba.

( Ha tudnád a szelektált és drágán összegyüjtött hulladék hány százaléka kerül még rosszabb helyre, mint ahova a valamikor felhasználo gondolná, akkor hallgatnál mint a sült tök.)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem