Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   425 / 584
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Okt 24, 2021 / 1
 
Megnéztem és felvettem.
Vegyes érzelmeket keltett.
Olyan részek voltak benne, amit még képen sem láttam.
De csak a kisebb része volt Paks. Nagyobbik része reklám és autóverseny.
Majd megnézem a felvételt, és a nem kivánt részeket áttekerem...
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
Sajnos manapság már kevés csatorna rak csak a műsorok közé szünetet, már általában minden X perc után kapsz valamennyi reklámszünetet ajánlókkal. Sajnos elfajultunk...
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 25, 2021 /
 
Ez az a 14 perces rövidfilm, amiben a páncélautóval alig tud megállni, az üzemanyag kazit ölelgeti és ami inkább egy interjúval egy bekötött bohóckodás?
Én valami komolyabb dologra számítottam...
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2021
(#) erbe hozzászólása Okt 25, 2021 /
 
"Kezdődik, kezdődik, kezdődik..."
Robotlázadás?
Egy hete az akkor egyhetes okostelefonom, amin még azt se tudtam igazából, mi hol van, szombaton hajnalban ébresztett. Pedig még soha senki nem állított be rajta ébresztést. Ma reggel nagy sipákolás. Keressük, mi sipákol. A meteorológiai állomás(ka). Mi baja lehet? Ilyent még soha nem művelt. ~4-5 éves. Elem rendben. Villog rajta egy hópihe. 4 fok van kint. Fagyveszély riasztás. Az autók tetején valóban jégkéreg van. Ezen az őszön már többször is volt. De azért még nem muszáj riadót fújni.
(#) pucuka válasza erbe hozzászólására (») Okt 25, 2021 /
 
Az én szintén nem beállított meteorológusom is minden reggel 8 órakor brekeg egyet a mobilomon idétlen hangon. Még nem jöttem rá, hogy hogyan lehetne hatástalanítani.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2021
(#) Kovidivi válasza erbe hozzászólására (») Okt 25, 2021 /
 
Nekem egy nyári napon kezdett el a telefonom beszélni. Többször ismételtr, bizonyos időközönként, valami figyelemre felhívó szöveggel. Mire rájöttem, mi az, elkezdett hirtelen beborulni. A közelgő viharra figyelmeztetett, ami szokatlanul nagy és erős volt. Haza is mentünk gyorsan, fák alatt veszélyes lett volna maradni. Azóta sem kaptam ilyen jelzést.
(#) kameleon2 válasza erbe hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
A Skynet öntudatra ébredt. nekem az OpenOffice-om csinált furcsaságokat. Ugyanazt a műveletet megcsináltam vele gond nélkül egymilliószor. Most meghülyült. Nem találtam rá magyarázatot, hacsak nem az utolsó Windows frissítések, amit ki sem tudok tiltani és hajnali 2-kor elkezdi tekerni a CD-t megállás nélkül. Szép kis ébresztő. Egy notebookomat már tönkretett (videokártya túlfűtés). Most a CD-t vette célba.
(#) sonajkniz válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„Windows frissítések, amit ki sem tudok tiltani”


Na ezért nem használok én Windows 10-et.
(#) img válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Azért nem kell összeesküvés-elméletet gyártani, mert a VGA-dnak elégtelen volt a hűtése (egy laptopban könnyen eltömődik a radiátor a ventilátor által beszívott hajszálaktól és porcicáktól, onnantól meg már nem hűt, inkább fűt... A Windows update beállítható, hogy mikor frissítsen, sőt mi több, az általános felhasználói szokásaidnak megfelelően ezt megteszi önmagától is: valószínűleg azért hajnali 2-kor állt neki frissíteni, mert abban az időszakban nem szoktál aktív lenni a gépen (egyébként a saját gépemen én magamtól is a hajnali 2-től reggel 8-ig tartó időszakot adtam meg neki). És le is tiltható, kivéve a "home edition " verzióban. Neked melyik van?
(#) Ge Lee válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Ne már... Használtam a 3.1-es óta az összeset, de eddig mind közül a 10 a legstabilabb, ezt még egyetlen egyszer sem kellett újratelepíteni mint a többit bizonyos időszakonként, sosem volt kékhalál és egyebek. A frissítést meg ki lehet kapcsolni. Nekem épp az ellenkező problémám van vele, évekkel ezelőtt már a telepítés után le lett tiltva a frissítés, viszont az egyik asztali PC-n most kéne engedélyezni és nem lehet. Bármit csinálok vele valami hibakódot ad, és nem hajlandó frissítéseket keresni.
(#) Udvari Zsombor válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 26, 2021 / 1
 
Én is pont ezért ragaszkodok a Win8.1 rendszeremhez, elég hülyeséget láttam már Win10 rendszerektől, plusz a nyomulós frissítési rohamai... Van, hogy csak "Frisstíés és leállítás" lehetőséget hagy sima leállítás helyett ‒ márpedig ha le akarom állítani a gépemet, akkor álljon is le és ne tekerjen már semmit se. Nem is beszélve arról, hogy egyes frissítések miket szoktak "önhatalmúlag" csinálni, hát, azt se szeretném, az biztos...
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Nagyon bonyolult ám a gugli használata...
(#) Udvari Zsombor válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Hát, ezt én nem állítanám... Volt anno XP rendszerem, csak én toltam el ezt-azt fiatal tudatlanságomból eredően, de amúgy stabil volt. Egy régi gépen Win98 rendszerem is van, az igaz, hogy el lehet szöszölni a manuális konfigurálgatásokkal, de az is tud stabil lenni (főleg, ha netet nem kap, csak másik géppel oszt meg mappát).
(#) sonajkniz válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„de eddig mind közül a 10 a legstabilabb”


Nos ez erősen felhasználó függő is. Hol, merre böngészel, milyen programokat telepítesz - törölsz, a törölt programokat milyen hatékonysággal tudod eltávolítani, sok esetben maradványok vannak, amik bekavarhatnak, vagy éppen a frissen telepített progi nem rak fel valamit, mert az már rajta van a gépen, viszot törlésnél eltávolítja, stb..
Nekem a munkahelyi gépem februárban lesz kerek 10 éves. XP SP2 fut rajta. Még sosem kellett újratelepíteni, pedig napi 9 órát megy. Az egyetlen dolog, ami nehézkes megy rajta az a böngészés, mert rég nincs az XP-nek a GOOGLE részéről támogatottsága.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2021 / 2
 
Pedig igen sokat tudnék írni róla, hogy nekem anno a céges gépemen miket művelt a win10. Az egyik legdurvább akciója pl. az egyik frissítés alkalmával törölte az Eagle7 licenc fájljait. Pedig pont azért maradt a cég a 7-es verziónál mert azt még meg lehetett venni megfizethető áron, és nem csak bérelni mint a mostaniakat. Szerencsére volt mentésem róla és vissza tudtam állítani...
Egy másik alkalommal törölte az összes mentett wifi jelszót, ráadásul jó hosszú generált kulcsok voltak, szívás volt újra beszerezni és visszaállítani. Ráadásul aznap vagy 2 órával korábban bementem, és dolgoztam volna, hogy haladjak a munkámmal, ehelyett ilyen marhaságokkal foglalkozhattam. Jöttek elő még (bár főleg az elején) mindenféle kompatibilitási gondok, nyomtatási, szkennelési problémák, indokolatlanul blokkolt, vagy éppen törölt szoftverek, és egyéb kisebb, de rendkívül bosszantó marhaságok, amelyek a korábbi oprendszereknél nem voltak, vagy lényegesen kevesebb - és gyorsan megoldhatók.
Stabil? Ha azt értjük alatta, hogy nem fagy le, akkor igen, stabil, de nekem a win2000 is stabil volt, az XP sem volt rossz, de azért ritkán előfordult hogy valami zátonyra futott. A win7 az elején nem tetszett, de miután "belaktam" és megszoktam már igen. Nagyon stabil. A win10-et nem szeretem, a problémáitól eltekintve is idegesítőbb, mint a win7.
Szóval én nagyon is megértem ha valaki utálja.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2021
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Nem vagyunk egyformák. Nekem tizedannyi gondom nincs vele mint amennyi az xp-vel és a 7-tel volt. Pedig a szokásaim sem változtak, ugyanúgy töltögetek le és használok *** szoftvereket is mint régen. Ráadásul ezen mennek újabb dolgok is amik azokon nem, mert már nem kompatibilisek vele. És még az ősrégi xp-s szoftverek is futnak amiket normálisan írtak meg.
Az xp-m rendre behalt másfél-két év alatt akármit csináltam vele. Ezen azt kell érteni, hogy úgy belassult hogy már nem lehetett használni, és nem segített rajta semmiféle cleaner sem, egyszerűen újra kellett telepíteni. Ennél ilyen lassulás nincs, pedig sok szoftver végzi a lomtárban kipróbálás után, meg rengeteg megnézett film, zenék, egyebek. Teszi a dolgát ahogy kell.
Azt aláírom hogy feleslegesen nagy és feleslegesen van beletéve sok olyan dolog, amire az átlag felhasználónak soha semmi szüksége nincs, de ezzel nincs mit tenni.
Egyébként, a legelején én is beleestem abba a hibába hogy nem jó. Aztán rájöttem, hogy nem a torrentről meg innen onnan szedett vedett telepítőt kell használni, hanem eredetit, és mindjárt nincs vele semmi gond.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) sonajkniz válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„ugyanúgy töltögetek le és használok *** szoftvereket is mint régen”

Ezt talán ne reklámozd!
Idézet:
„És még az ősrégi xp-s szoftverek is futnak amiket normálisan írtak meg.”

No igen! Csak sajna ilyen régen is kevés volt, ma meg még annyi sem.
Idézet:
„nem a torrentről meg innen onnan szedett vedett telepítőt kell használni, hanem eredetit, és mindjárt nincs vele semmi gond”

Lehet, az XP és a Win7 esetében is ez kellett volna.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„Szóval én nagyon is megértem ha valaki utálja.”
Mint én. Most álltam vissza Win10-ről Win7-re.
(#) majkimester válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Noha a nyomulós frissítés nagyon idegesítő tud lenni, de van alapja. Sok laikus otthoni felhasználó kikapcsolja a frissítéseket, ha teheti, mert ugye csak zavar. Azután meg a sok befoltozatlan biztonsági rés miatt a gépet előbb vagy utóbb ellepik a kártékony programok, és a végén a felhasználó tudta nélkül egy botnet része lesz és esetleg DoS-os támadásokban használják. Ebből a felhasználó meg annyit lát, hogy lassú, fagy, nem stabíl. És lehet is szidni, meg bezzegezni, hogy xy stabilabb, jobb, stb ...
(#) granpa válasza majkimester hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Én nagyon nem értek hozzá, de nekem -ha besurrant valami frissítés- mindig elb...ódott minden. Aztán a fiam (info-mérnök) birkózta le ezeket a szemeteket róla. Megmondta: Ne hagyjam, ne frissítsek soha, amit kell ő megcsinálja.
(#) Udvari Zsombor válasza granpa hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Hát, nem is engedek Win10-et a gépem közelébe sem, amíg csak lehet! Halkan jegyzem csak meg, hogy jelenleg Win8.1 van, Microsoft Toolkit által aktiválva, és egyáltalán nincs vele gond ‒ eleinte még eljátszotta, hogy frissítés után kitette az asztalra az "Otthoni hálózat" ikont, amit le kellett küzdeni, de azóta még annyi gond sincs vele.
Ha meg valami régi program nem akarna menni, akkor van készenlétben egy 32 bites Win XP virtuális gép VMware Workstation programban, ahol működésre tudom bírni, ha valami kellene...
(#) sargarigo válasza granpa hozzászólására (») Okt 26, 2021 / 2
 
De azért ez elég gáz szerintem hogy pilótavizsga kell egy operációs rendszer használatához!
Úgy érzem jól jártam hogy évekkel ezelőtt átpártoltam a linuxra! Szüleim gépével azóta se volt semmi gond, néha helyet kell csinálnom a fényképek miatt és ennyi. Mindketten masszívan nyugdíjasok, kétkattintós userek. Nejem szintén szereti, és ahogy elnézem a gyerekeim is ebbe nőnek már bele
(#) Udvari Zsombor válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„...és ahogy elnézem a gyerekeim is ebbe nőnek már bele
De nagyon biztos vagyok benne, hogy a suliban ígyis-úgyis Windows környezettel fognak csak találkozni, ez ellen nem lehet tenni.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Na igen, és az ECDL tanfolyamokon se linuxot oktatnak... Bár én már tizenéve vizsgáztam, azóta lehet hogy változott. Na meg, amikor az ember napi szinten használja mondjuk a multisimet, akkor mihez kezdjen a linuxos géppel? Tudom, írjon rá egy win10 emulátort és használja úgy.
(#) kameleon2 válasza img hozzászólására (») Okt 26, 2021 / 1
 
9 évig elég volt a hűtés. No komment. Be lehet állítani, hogy mikor frissítsen. Nem vagy mégse? Egyébként professional verzió. Home verziókat kerülöm, mert az a leggyalázatosabb. Igazán az a felháborító, hogy egy jó notebook vagy asztali gép is, ami brutál erőforrással szerelt - először fut mint az istennyila, aztán meg rosszabb, mintha mankóval bicegne, mint akinek kezét-lábát törték - ugyanazzal a feladattal a frissítések után. Ez nem összeesküvés elmélet, hanem tapasztalat.
(#) kameleon2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„nem a torrentről meg innen onnan szedett vedett telepítőt kell használni, hanem eredetit, és mindjárt nincs vele semmi gond”
, A gond az, amikor fizetsz érte, mert az kétszeresen is dühítő.
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Idézet:
„napi szinten használja mondjuk a multisimet, akkor mihez kezdjen a linuxos géppel?”

Erre nekem bejáratott megoldásom van:
Tankozni szoktam egyedül, más játék nem nagyon fordul meg a gépemen. Nincs linuxos verziója.
Viszont multi-boot a gépem, van rajta egy windóz is, amit kizárólag erre a játékra használok. Egy gyári defender van mellette.
Minden másra meg használom a linuxot. Mert azt szeretem.
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Én amikor vizsgáztam - igaz felsőfokúm van, amihez "jár" az ECDL, az volt a követelményben, hogy az "Ön által ismert szövegszerkesztő.." stb. (2000-es évek) Azaz senki nem írta elő országos, vagy felső vezetői szinten a MS használatát. A pedagógusok viszont azt adják le, mert kényelmesebb. Én még Linuxon csináltam mindent. Azóta is multiplatformos szoftvereket igyekszem használni. Kivéve azt, amikor az ügyfél köti az ebet a karóhoz, hogy neki Autocadben kell minden. A Windows emulátorok játszogatni jók. De egy hardveres illesztő...hmmm. Egy sima USB-t bekonfigolni sem egyszerű. Ráadásul még inkább csak az erőforrást zabálja.
(#) img válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Ha 9 évig nem volt kitakarítva (kétévente, max. három ajánlott, a hűtőpaszta cseréjével együtt), akkor ne csodálkozzunk rajta, hogy megsütötte magát. Csinálj egy reg fáljlt ebből és futtasd, lelövi a Win Update-et (de a nagy frissítések visszaállítják, akkor megint futtatni kell):

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
"NoAutoUpdate"=dword:00000001

Ha a végén az 1 helyett 0-t írsz egy másik reg fájlba, azzal meg visszaaktiválja.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2021
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 26, 2021 /
 
Ha csak Linux lenne...
Következő: »»   425 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem