Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   513 / 579
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 26, 2023 /
 
Annyira nem, baj, már tettem a helyére másikat.
(#) Massawa válasza csjoki hozzászólására (») Máj 26, 2023 /
 
Már nem tudom, nincs a conrad katalogusában. Most vannak ujjabbak szines displayjel, amik egyszerre feszültséget meg áramot is mutatnak. ( egy keretben s majdnem azonos méretü mint a régi.).
(#) pisti hozzászólása Máj 29, 2023 /
 
Örülök annak, hogy van ilyen topic is! Miért?
Azt gondoltam el, hogy keresek valami régi (olcsón beszerezhető) autó generátort és azt forgatnám bicikliről. A kimenetet pedig rátenném az autóverseny pályára. Ahogyan teker a gyerek úgy menne az autó a pályán. Szerintem ez nagyon érdekes lenne! Persze kettő ilyen állást kell készíteni és a hajtást is ki kell találni (dörzs vagy lánc).
Itt az elektromos részre szeretném a véleményeteket!
Köszönöm!
(#) mhatalyak válasza pisti hozzászólására (») Máj 29, 2023 / 1
 
Szerintem erre egész egyszerűen elég egy a bicikliken lévő gyári dinamó, esetleg agydinamó. Itt egyből mehet a lánchajtás. Sem egyenirányítás, sem semmi más nem kell.
(#) mnyugger válasza pisti hozzászólására (») Máj 29, 2023 / 1
 
Van egy Zsiguli generátorom. Optimálisan legalább 900 fordulattal kell hajtani percenként.
Tehát másodpecenként 15 fordulat. Ez a minimum. Jobb, ha 2500-zal forgatod. Na de bicajjal?
(#) Gafly válasza pisti hozzászólására (») Máj 29, 2023 / 1
 
Ha nem erről akarod táplálni, akkor elég lenne csak a forgást érzékelni.
Szerintem inkább a kihívás, hogy miként viszed át ezt az információt a versenyautó(k)ra.
(#) pisti válasza Gafly hozzászólására (») Máj 29, 2023 /
 
Egy kísérletet megér a kerékpár hagyományos dinamója a hátsó kerékre szerelve. Ezt egyenirányítva a tápegység helyére tenném és a szabályzót pedig még a kormányra rögzíteném. Az is lenne a cél, hogy egy kicsit nehéz legyen a gyereknek!
(#) nagym6 válasza pisti hozzászólására (») Máj 29, 2023 /
 
Egy kefés motor jó lehet generátornak, csak megfelelő teljesítményű feszültségű legyen az autó motorhoz. Egy szükségesnél nagyobb generátort ellenállással be lehet hangolni az autóhoz, hogy bizonyos tekerésnél megfelelő sebesség legyen. Mekkora legyen, nem tudom próba.
Mosonmagyaróváron a Futura-ban (csodák palotája) van ilyen, sima bolti játékautó versenypálya, mi pedállal hajtjuk a generátort, ami nem tudom milyen. Fiammal versenyeztünk, jó.
(#) Massawa válasza pisti hozzászólására (») Máj 29, 2023 /
 
Veszel 2 darab 775 vagy valamilxen hasonlo tipusu motort ( meghalt akkus 12 Voltos kéziszerszámokbol talán ingyen is ki lehet szerelni). Ezekkel a motorokkal akár 30-70W teljesitményt is el lehet érni (12V/ 5 A) ha kb. 6-8000 ford/perc gyorsan tudod forgatni. Biciklivel elvben el lehet érni ez a fordulatot egy 26 collos kerékkel és a motoron egy megfelelö dörzsáttétellel.
(#) csjoki válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Szia! Én a vezetősinre írtam vissza, mert írtad hogy jó fajtát vettél és én arra értettem hogy hol vetted vagy tipust. Szeretnék venni csak tudám hogy milyet!?
(#) Massawa válasza csjoki hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Bocs felreértettelek. Majd megnézem, most a havernál van, de holnap megyek érte.
(#) Massawa hozzászólása Máj 30, 2023 /
 
Egy nagyon friss érdekesség, vagy amikor a fagyi visszanyal.
Tegnap hangzott el az ANGA kiállitason Kölnben, hogy több német kábelTV szolgáltato vagy már el is kezdte, vagy mérlegeli, hogy beszünteti a DVB-C TV szolgáltatást ( azaz megszünteti a müsortovábbitást).
S most jön a fagyi, azaz az indoklás.
Az elöfizetök többsége képtelen behangolni a készülékeket a müsorok vételére, és állando reklamácioknak vannak a szolgáltatók kitéve.

Megjegyzés: a szabvány elvben tartalmazza az automatikus hangolást, csak ugye ezt a szolgáltatónak kellene elérhetövé tennie, aminek az az akadálya, hogy a müsorcsomagok több egymással nem kompatibilis forrásokbol származnak, azaz ahhoz a cégen belül egy osztálynak kellene léteznie, ahol összehangolják az egyes forrásokbol érkezö adatokat ( esetleg több nyelvü müsorok) és egy kizárolag az adott hálozatra érvényes infocsomagot kellene összehozni. Ami ugy látszik a mai modern világban a lehetetlenség határát veri, igy inkább leállnak a szolgáltatással. Persze ennek rengeteg vetülete lehet, pl az elöfizetö dijak stb.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2023
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Ahogy a fiatalabb korosztály mondani szokta, a "lineáris tv nézésnek" lassan eleve vége van. A következő korosztály nem vevő a szolgáltató által összeállított műsorra, hanem meg akarja válogatni milyen műsort néz. Itthon is csak a szüleim miatt van kábeltv, és be sem kötöttem a saját tv-mre, mert nem érdekel az a sz.r ami onnan ömlik, kb. 10 éve nem nézek tv csatornákat. A tv-m mint monitor funkciónál, a pc-re kötve, onnan nézem meg ami érdekel.

A DVB-C és hasonlók csak az első lépés, de lehet, hogy az u.n. földfelszíni adások szűnnek meg majd hamarabb - ahogy az igény csökken rá.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Közben felhivtam a barátomat ahol a gép van. A márkája HolzHer, de már nem gyártják.( ugye a jot abban kell hagyni).
Most van a Festoolnak valamilyen hasonlo konstrukcioja.

Festool
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Csak az a baj, hogy lineáris TVk nélkül nem müködnek a nem lineárisok sem, illetve csak néphülyitökké válnak, mert nekik minden másodperc, minden kattintás számit, és ha rászoksz akkor meg fizethetsz is a semmiért.
De hát ti tudjátok mi kell nektek.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Pont ellenkezoleg, azt es akkor nezem, amit es amikor akarom. Reklam nelkul. Ez szerintem jo deal.
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Máj 30, 2023 /
 
Azzal nincs is baj, de ki fog nektek majd müsort késziteni, és miböl, amit majd, te akkor akarsz nézni, ha szaggat a tyukszemed.
Épp most olvasom, hogy a netflix egy fokozattal növeli a korlátozásokat, és emeli a dijakat.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2023 / 1
 
A valaszod is tartalmazza a valaszt
Ezek havidijas szolgaltatasok, azert fizetek mert musort (filmet) akarok nezni. A hagyomanyos TV-nel az idoddel fizetsz. Nem is keveset, mert a musorrend befolyasol(hatja) a nezo eletet, eletritmusat is.
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Máj 31, 2023 / 1
 
Csak látom fogalmad sincs mibe is kerül egy ilyen produkcio. Nem ritkán egy 90 perces film több 100 ember több éves munkája és azért az ilyen müsorszolgáltatoknak is valamiböl élniük kell. Azzal ugye nem igen lehet számolni, hogy Cua-t mikor fogja zaklatni a tyukszeme, és majd megnézi a produkciot.
Ráadásul egy sereg törvény is korlátozza pl az adott film elérhetöségét, pl. te aligha kattinthatsz egy filmre, amit bárki nézhet mondjuk Kanadában vagy Münchenben, de Budapesten nem és forditva.
Nevetséges amikor te a havidijat hozod fel, ami gyakrabban kevesebb, mint egy mozijegy, azaz te egy jegyért akarsz akár több tucat uj filmet nézni havonta. Ez addig müködik, amig van elég már régen kész anyag ( tartalék), de az uj produkciora már nem müködhet.
És a jelenlegi filmtárak hatalmas részben a lineáris TV-k számára és azok költségvetéséböl készültek ( amik ugye szerinted feleslegesek), és szinte exponenciálisan merülnek ki a tárak. ( pl csupán azért, mert amikor készültek mondjuk egy tucat lineáris TV volt, most meg tiz tucat nem lineáris szolgáltato akar ugyanabból megèlni, azaz ujabb bört lehuzni a létezö filmröl).
Azért alapvetöen szakadéknyi a különbség egy lineáris müsorszolgáltato és az ilyen élösködés között. A lineáris szolgáltatonak alapvetöen egy tervezett rend szerint kell megszerveznie a müködést, azaz minden napra kell többé kevésbé valamilyen uj anyag/müsor, azaz van garancia akár egy évre elöre is, hogy lesz mit nézni, lesz keret az uj filmekre, ugyanez ezekre az élösködökre ez nem jellemzö, és ha kifogynak az anyagbol lehuzzák a rolot, te meg kattinthatsz ahova akarsz. ( ne is csodálkozz az utobbi 20 évben legalább 10 ilyen “szuper” szolgáltató tünt el.
Pedig azok már a kattintgatokrol akarták lehuzni a bört - volt olyan ahol a havi dij 20 mozijegynyi ár volt. Te hajlando lennél ennyit fizetni?)
Az természetesen más eset, ha a lineáris TV adatbázisa elérhetö mindenki számára, az kényelmes, hogy a produkciot akkor nézheted meg, amikor akarod, de ennek elöfeltétele, hogy a lineáris TV müködjön, azaz produkálja az anyagokat, ahhoz meg elengedhetetlen a napi kényszer , hogy legyen valami anyag reális idöben minden este müsoron.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2023
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Te tevet nezel (ingyen,nem 'eloskodve') en pedig 'fillereket' fizetek a : Netflix, DisneyPlus, Neon, Primevideo, Youtube, Spotify elofizetesekert.
Igen ezekenek mind elofizetoje vagyok, hogy mindig pont azt nezhessem/hallgassam (reklam nelkul) amit akarok.
Javaslom olvass utana a streaming platform-ok content gyartasanak, lathatoan fogalmad sincs a temarol.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2023
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Meg egy kis adalek, majd szamold ossze mennyi a streaming tartalom ezekbol...
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Nem te élösködsz, hanem az ilyen szolgáltatok. De ez már politika.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2023 / 1
 
Tovabbra is azt javaslom olvass utana a tartalom gyartasnak. Amit en linkeltem feljebb az csak egy konnyed cikk, cserebe jol bemutatja mirol beszelek.
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Sok évtizedig éltem a televizos világbol, lineárisbol meg a nem lineárisbol. Igy egeszen pontosan tudom hogyan müködnek, belülröl.
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Legalábbis én még nézek tévét, bár az igaz, hogy (korom ellenére) gyerek csatornákat nézek, de szokott nálam menni, az új szobámba én magam kötöttem be a kábelt.
A szüleim szinte már csak időnként kapcsolják be, hogy megnézzenek egy-egy focimeccset vagy tenisz mérkőzést, valamint nagy ünnepekkor (aug.20., szilveszter) szokott még menni.
A nagyszülők pedig naponta szoktak tévézni, inkább ismeretterjesztő műsorok vagy természetfilmek szoktak menni esténként.
Oké, hódítanak az online streaming szolgáltatók, de szerintem a hagyományos tévécsatornáknak igenis van még helyük mellettük.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Meg az is van, hogy ma még annak is akinek csak egy mezei tetöantennája van, több tucat lineáris TV-böl válogathat.
Igaz, hogy sokunknál beállt a böség zavara, azaz, nem tudsz választani, igy inkább nem nézel semmit. Ráadásul ma sok házban több TV is van, igy mindegyiken mást nézhetsz.
Az ilyen lineáris TV szolgáltatás nem zabálja az adatkapacitást amit sajnos nem lehet elmondani sem az IPTVröl sem a streaming szolgáltatásokról. 10 éve egy szolgáltatonál ( több 100000 elöfizetövel) általában elég volt 8-16 MHznyi sáv eljuttatni bárhova az internetet meg az IPTV-t söt a streaming szolgáltatást is. Nemrégen helyezték üzembe az elsö kábelTV hálozatot Europában ahol 700 MHz sávot foglal el az individuális IP szolgáltatás. ( internet, IPTV, streaming stb) és már csak valamivel több, mint 200 MHz a DVB-C nek fenntartott sáv.
Amikor beköszönt a digitális TV ( ugye alig 20 éve ) akkor sok szolgáltató siránkozott, hogy csak 1-10 Gbit/s kapcsolatuk volt a nagyvilággal, ma ennyit kell gyakran biztositani egyetlen elöfizetönek.
Érdekes modon most mélyen hallgatnak az ilyen csatlakozások energiaigényéröl, 20 éve az volt a napi téma, honnan kapjon egy házerösitö ( társasházban) vagy egy IT switch áramot, ( akkoriban alig 10 W-rol volt szo 230 V-rol, és veszekedtek a lakosok, hogy lépcsöház közös hálozatára legyen kapcsolva. Voltak olyan szolgáltatok, akikkel villanyorát szereltettek fel).
Ma meg csak egy modern modem ( éjjel nappal megy) lakásonként több 10 W-t fogyaszt és mennyi kell a külsö vezetékekhez meg a központokhoz?
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Idézet:
„Meg az is van, hogy ma még annak is akinek csak egy mezei tetöantennája van, több tucat lineáris TV-böl válogathat.”

"Ingyen" 12 az a több tucat: M1, M2, Duna, M4, M5, Duna World, RTL Klub, TV2, Izaura TV, Spektrum Home, Dikh TV.
Bővebben: Link
Ha fizetsz érte akkor lehet akár 48 is. Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Általában értettem, ha valaki olyan helyen él, akkor meg veheti a külföldi TV-t is.

Ingyen leves meg sohasem volt!
(#) tufatofu válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2023 / 1
 
A fizetős TV csomagok csatornáiban is a fél órás reklám blokkokat megszakítják néha 5 perc filmmel többnyire, azaz egy fillért nem ér az élmény. Egy Netflix, Amazon, Apple vagy más streaming előfizetés ettől megkímél bárkit töredékéért mint amennyibe egy szolgáltató TV alap csomagja kerül. Egyébként legjobb semmit nem nézni, inkább a szabadban mászkálni.
(#) Massawa válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 31, 2023 /
 
Könnyen az lesz a vége amit az utolso mondatban irsz.
Következő: »»   513 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem