Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Terjedelmes valaki lehetett, ha össze kellett húznod magad.
ferrites tárA Gigaton topikba nem akartam off-olni, kezembe került egy régi relikviám, kicsit leharcplt állapotban van, de sokan nem láttak még ilyet. Az első munkahelyemen kidobásra itélt ferrites tár "imakönyv" egy oldala. Csatoltam képet micsoda csoda volt ez annak idején.Egy ferrit karika átmérője 0,8mm. 1984 es évről beszélünk a BHG számítóközpontban dolgoztam karbantartóként. Amikor a klímatizált hőmérséklet 0,5C fokkal a 21c főlé emelkedett, az R20 már elkezdett hibázni, folyamatosak "KRI" hibák jöttek, ez többek között paritáshibát jelentett. Ebben az évben még volt használható állapotú MINSZK-15M is a gyárban, néha az is bekapcsolásra került. Érdekes néhány év volt, ic szinten kellett paneleket javítani. Nwem volt benne nagybonyolultságú áramkör.
Élesebb képen még a lényeg is látszódik: Bővebben: Link
Évekig őrizgettem pár ilyet a padláson de sajnos lomtalanítás áldozatává váltak ....
Én 84-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen dolgoztam, egy R22-es mellett mint karbantartó. Abban is ilyen memória volt, egy háromajtós "ruhásszekrényben". 500Kilobájt. Amikor 87 körül felbővítették 1Megára az már csak egy kártya volt a szekrény sarkában.
Mnyugger fórumtársunk jóvoltából
hozzájutottam egy 4x12x8 bites példányhoz.Békéscsabán megtekinthető a találkozón.
Van azért korábbi ferritgyűrűs memóriakártya is, ez Ampex gyártmányú, a néhai Tatabányai Szénbányák Vállalat számítógép központjában üzemelő (1976-tól dolgoztam ott) DATA-SAAB 64kB kapacítású számítógépéből
![]() (Őrizgetem +30 éve) TJ. A hozzászólás módosítva: Csü, 11:00
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

(Még használtam is egy ideig)
hozzájutottam egy