Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   671 / 672
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Vas, 18:21 /

Egyenlőre az autók nagyobb részében nincs ehhez megfelelő technika sem. De minden csupán jogszabály módosítások kérdése. Akár azt is előírhatják, hogy bankszámlád legyen megfelelő kerettel, ha autózni akarsz. Persze ezek csak rémképek egyenlőre, de rengeteg olyan dolog van az autós szabályozásban, amit mondjuk 30-éve el sem tudtam volna képzelni, vagy valaki csak említ kinevetem.
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Vas, 18:29 /

Úgy van. Rémképek.
Akkor minek riogatod Jánost?
(#) tki válasza szs hozzászólására (») Vas, 18:53 /

"Kimondani is: butaság." Inkább csak nem tudsz róla, mi minden történik a világban. De ha elkezdek példákat hozni, hogyan melyik országban hogyan sérülnek az emberek különféle jogai különféle helyzetekben eddig elképzelhetetlen és hajmeresztő módokon (persze a közös jó érdekében) ebben a szép, új világban és mik az egymással mérkőző erők ez ügyben, akkor az lesz a válasz, hogy de ennek mi köze a bankokhoz. : -) További jó absztrakciókat kívánok.
(#) adapter válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 18:55 /

A hibás adat megjelenik a logban végeredményként mindegy mi volt a kiváltó ok, szoftver vagy sem...
Az állításod nem cáfolja azt hogy esetenként akkor is megbüntetnének ha amúgy semmi okuk nem lenne rá, ráadásul bizonyítani az ellenkezőjét k nehéz lenne.....
(#) szs válasza tki hozzászólására (») Vas, 18:58 /

Oké. Te tudod a képernyőd mögött, mi zajlik a világban. Én bizony nem. Bár... én járok az utakon nap mint nap.
A hülyek viszont terjesztik a hülyeséget.
Ezt is töröltetni fogod, mindentudókám????
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:59
(#) szs válasza adapter hozzászólására (») Vas, 19:11 /

Mivrl ilyen szepen levezetett dolog, hogy ez pontosan a GPS szoftverenek a "kálója", tehet pontosan emiatt NEM bírsagolható.
(A "büntetés" az megint mas kategória)
Amúgy: bozonyítania annak kell, aki állít valamit. Nem annak, akiröl állítják.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:13
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:24 /

Szerencsére az auto a sebességet sokkal jobban, pontosabban tudja mérni mint a GPS, és ahhoz még mühold sem kell.
(#) Gafly válasza adapter hozzászólására (») Vas, 19:25 /

Ha én csinálnám a logot, akkor benne lenne az is, hogy milyen volt a vétel.

De én már annak is örülnék, ha kötelező tartozék lenne az autóban a "fekete doboz", iszonyat sok vitát el lehetne vele kerülni. GPS log annyira nem is kellene.
Tulajdonképpen csak a CAN buszról kellene pár adatot SSD memóriába tárolni. Még csak bonyolult és drága sem lenne...
Baleseti helyszinelő rádugja az interfészre a laptopot (vagy méginkább rádiós), és már látja is hogy mi történt, nem csak elmondásból...
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:30 /

Na a Teslában más oka is van, amit most a németek szomoruan megtapasztaltak, amikor vagy 2 hete minden hidrogén jármü ( busz meg vonat ) bedöglött, mert egyikben sem melegitették az akkut ami simán megfagyott. Majdnem 50 városban leállt a helyi forgalom a H2 buszok meg vonatok gondja miatt. Helyettesités meg nem volt.

Az eredetileg emlitett kocsik nem e-autok voltak.
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 19:31 /

Főleg, ha a tachográf adatait is figyelembeveszik.
(Jó, személyautoknal/kisteherautóknal nincs ilyen)
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 19:33 /

Valoszinü sok minden benne van, pl a a mi cégünk vagy 20 éve már kifejlesztette a kocsik energiaméröjét (az eredeti cél az volt, hogy ez alapján adozzák a e-autokat. A mai napig nem használják).
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:34 /

Titeket a tachográf alapján már amugy is sokat szekiroznak, gyakran teljesen értelmetlenül.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 19:35 /

Erre viszont már van bizonyos terv. Nem pont oly részletes (és nem sofőrkártyával összekötött, mint a professzionális autóknál), de valóbam cél, hogy rögzítettek legyenek a menetadatok a személyautókon is.

(Nem okvetlen bírságolási céllal. Hanem -mint mondtad- bizonyos konfliktusok, balesetek utáni bizonyítékkent.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:38
(#) jani1987 válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:42 /

Idézet:
„Ezt is töröltetni fogod, mindentudókám????”

Annyi féle vita volt itt, hogy belegondoltam a dolgokba, hogy szerencsére senki nem tudja a másik politikai párt állását. Sok éves barátságok szakadhatnának meg emiatt.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 19:45 /

Azt én továbbra is szeretem, ha a politikai dolgokat nem hozzuk ide.
Tényleg csak a bajt okozná.
(#) szs hozzászólása Vas, 20:01 /

Tervezett elavulás

Nos, szokott itt szó esni a "tervezett elavulás" dologról.
Hát én oly 9 éve vettem egy jó kis acélorrú bakancot. Érted? 9 éve. Néhány cipészkedést persze bírnia kellétt, de most kellett vegleg lemondanom róla. Már tényleg javíthatatlanná vált. (1. kép)
De 9 év: az azért NEM tervezett elavulás...
Cseh gyértmány volt. (ARTRA)
Ma átvettem az újat. Remélem, ő is bírja 9 évig

(2. kép)
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:01
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Vas, 20:22 /

Ja, es akkor is Szegedre kellétt erte mennem. Mert valamiért rendes, igazi bőrbakancsot, ami acélbetetes is rohadtul nem akarnak árulni a boltokban.
Es most is Csehországból hozattam...

Azaz: nincs itt "tervezett elavulás". Lustaság van. Ezt adjuk, ezt edd.
(Mondom úgy, mint kereskedő unokája. De ezert bánt a dolog)
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Vas, 20:38 /

Majd 2035-ig kiderül.
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Vas, 20:45 / 1

Remélem én is, hogy cssk 2035-ben kell referálnom
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Vas, 20:52 /

Szép, de nekem meg éppen mindenféle erősítő - védő betét nélkülit úgy kellett megrendelnem, mert olyant "Nem tartunk.". Fára mászáshoz ez nem is lenne jó, mert bokában túl kicsi elmozdulást enged. Meneteléshez jó.
(#) uniman válasza szs hozzászólására (») Vas, 21:51 /

Biztos Csehországból? Mert az a cég szlovák. Partizánske városból, amely mindig is híres volt a cipő/bőr iparáról.
(#) compozit válasza erbe hozzászólására (») Vas, 22:00 /

Pár éve beleléptem valami kiálló, hegyes kemény valamibe. Ezután egy hétig nagyjából csak úgy tudtam menni, mint a verebek. Ugrálva, de csak egy lábon. Ismertem egy munkavédelmi boltot Veresegyházán, egy hét után elmentem, vettem egy cipőt. Ez csak félcipő, kicsit magasított, de az orra, meg a talpa is meg van vasalva. Az orrára 20 kiló ráeshet. Olajálló. Mindenféle tanusítvány van hozzá és csak 8500,-Ft-ba került. Most kb 4 éves. Egyben van.
( Elszörnyedek, amikor videón látok ázsiai munkásokat, akik strandpapucsban betonoznak... )
(#) Johnycorp válasza compozit hozzászólására (») Vas, 22:25 /

"( Elszörnyedek, amikor videón látok ázsiai munkásokat, akik strandpapucsban betonoznak... )"

Az speciális munkavédelmi strandpapucs, Bach licenc alapján.
A felső pántok különleges mágnescsíkok a Ganümédészről.
Garantáltan eltaszítanak bármilyen tárgyat 25 kg-ig.
Cserébe sajnos nem vízállóak.
Idehaza nem kapható, mert nyomokban azbesztet tartalmazhat.
(#) szs válasza uniman hozzászólására (») 3:45 /

A régi volt Artra, az új nem az, sőt, talán nem is cseh, csak a kereskedő.
A hozzászólás módosítva: 3:48
(#) Gafly válasza Johnycorp hozzászólására (») 7:59 /

Tanúlt (erősen sportos) kollégám volt egy Annapurna trekking túrán.
Az egy nagy hegy, meg Nepál, meg minden.
Mondtam, hogy tartsál már egy élménybeszámolót.
Foglaltam termet, kivetítőn néztük ahogy a szép táj, Sanyi beöltözve kapucnis pufi kabát, túrabakancs, hó, félig befagyott hegyi patak, meg minden.
Sherpa meg vitte a hátizsákot vietnámi strandpapucsban utánuk.
(#) Inhouse hozzászólása 8:59 /

Vezeték nélküli töltő

Egy ismerős vezeték nélküli töltője, nem tölt, nézzem már meg. Egy erre alkalmas telefon volt otthon, Samsung Note10, ha jól rémlik. Rátettem, tölt, folyt is olyan 670mA az elején még.
Nézzük az övét, nem tudom hanyas, de pici iPhone, nem tölt... Gondolkoztam, hogy mi a különbség, kisebb... Ahha! Feljebb húztam 1,5cm-el, és tölt. Nem esik egybe a töltő és a telefon tekercse!
Alápóckolunk valami keményebb polyfoam csíkot...
Az asztali képen látszik a hátán a hengeres dudor, az a tekercse. A telefonon a közepétől lejjebb van. Ezt egy lapos asztali vezeték nélküli töltővel teszteltem, oldalról húztam bele lassan és ahol mutatta, hogy már tölt...
Engem egyébként kiidegelt, akárhol értem hozzá, mindig kinyílt, mert motoros a karja és akkus is a drága.
A hozzászólás módosítva: 8:59
(#) Massawa válasza Johnycorp hozzászólására (») 9:19 /

Még jobbak mint a vasutasok. Azok sokszor mezitláb futkároznak a tüzforro sineken.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») 9:38 /

Egy angol barátommal egy szénbányában jártunk, a föld szinte mindenütt büzlött meg égett, amit csak este láttunk. A kinai emberek ott mind flip flopban futkostak, az angol haver meg felorditott, amikor a drága bakancs talpa ott maradt a földön, ö meg lépett egyett.
A bajt tetözte a lába mérete, akkorát a kinai boltokban még soha nem láttak. Igy pár napig zsákba kellett csomagolni a lábát, hogy ki tudjon menni az utcára.
A hozzászólás módosítva: 9:41
(#) lazsi válasza Johnycorp hozzászólására (») 10:21 /

Idézet:
„Cserébe sajnos nem vízállóak.”
Bocsi, de tévedsz!
Ezek tökéletesen vízállóak! Ami elől befolyik, az hátul ki...
Sőt! Ha vízre teszed (persze ember nélkül...) akkor megáll rajta, nem süllyed el, tehát víz álló.
(#) proba válasza compozit hozzászólására (») 12:47 /

Azon kár szörnyülködni, gyerekkoromba strandpapucs se nagyon volt....Betonozni meg kellett..
Következő: »»   671 / 672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem