Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok! Van egy jaytec pae 800 végfokom, nem tudom hogyan következhetett be, hogy egyik napról a másikra, már recsegősen szólnak a hangsugárzók, lehetséges hogy a két potméter a ludas ? Számomra elég furcsa.
Rémesen kevés az információ ezt bálthatod.
Mit szeretnél tudni még ? Én egy laikus vagyok, nem nagyon értek hozzá
![]()
"Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség." Ez van kiírva a topik tetején és akár ezzel indíthatsz is!
![]()
Akkor irány a szervíz. A potméter nyílván csak akkor lehet ludas, ha mozgatva van éppen. Ha mindkettő hangszóró egyformán "recseg" (ami tapasztalatom szerint bármit jelenthet) Akkor lehet, hogy nem is az erősítőben van a probléma. Ha nem éártesz hozzá sé mászereid sincsenek, akkor úgysem tudsz vele mit kezdeni.
Ha kell halászok neked kapcsolási rajzot hozzá, (ha találok) és legalább a mérőpontokon lévő referenciafeszültségek meglétét le tudod ellenőrizni. Tudsz legalább alapszinten kapcsolási rajzot olvasni?
Van műszerem hozzá, rajz olvasás nem probléma csak az elektronikában nem vagyok jártas, villanyszerelő a szakmám.
Esetleg az segít a hiba megállapításában, hogy ha az A csatornát fel tekerem 7-re alig hallani hogy szólna a hangsugárzó, de ha tovább tekerem, akkor "pukkan" egy nagyot és szól de nagyon recsegősen. Szerintem a potméter is ludas, mert ha mozgatom fel-le jobbra-balra akkor lehet hallani hogy elhalkul fel hangosodik. Amikor még üzemelt rendesen, már akkor is észre vettem hogy ha maxra tekertem akkor egy picit vissza kelletett tekerni mert nem úgy szólt, sokkal halkabban.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Kösd ki az egyik csatorna potiját,és adj neki (végfokpanelnek) direktbe jelet(árnyékolt kábellel),ha megszűnik a recsegés akkor a poti a ludas ha nem akkor vissza minden és keresgélés tovább.
Hogyan tudok neki direktben jelet adni ? A két potméter kivan vezetékelve és a végeiken csatlakozó van ?
Behringereknél találkoztam hasonló problémával és szinte kivétel nélkül forrasztási hiba okozta.
Nem nagyon találok laza forrasztást, vagy olyan alkatrészt ami laza lenne.
Az nem hiba jele, hogy a potméter teszi a dolgát, vagyis hangosít, halkít. A tápfeszültségeket mindenképpen ellenőrizni kellene kezdetben ott valami nagyon nem stimmel a végfokokkal.
Másik hangszóróval próbáltad?
Kerek ha tud valaki segitsen
Helyesírás!!
Inkább Quad 405 vagy ST151. Ha gitárhoz kell akkor csöves.
Nekem ez egy sima B osztálynak tűnik. Nagyobb hangerőn jó. Kisebben nem annyira. Ha zenészként használod - jó lesz.
Ez AB osztályú csak nem túlzottan szerencsés a munkapontbeálítása, és tüláramvédelme sem megoldott...
de erdemes meg epiteni?
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezekkel a kínai panelekkel? Érdemes megvenni?Bővebben: Link
Pont ilyen kínai panelekkel nincsen tapasztalatom, de másfajtákkal van, és itt a fórumon is többször megjelentek segítségért kollégák akik e-baj-ról szereztek be "erősítő" modulokat.
Beszerzését nem ajánlom. Quad témájában vannak sokszorosan kipróbált, bizonyított paneltervek. Azokat ajánlom.
Szia!
Jims audio-tól vásároltam 2 db LM4780-as panelt elsőre indult mind a kettő,a forr pontok aranyozva,és furat galvanizáltak nekem csak jó tapasztalatom van,és az áruk szállítással is olcsóbb volt mintha itthon készíttetem el.Nyugodtan rendeld meg a paneleket garanciát is vállalnak rá.
Én pont fordítva jártam. Amit itt vettem, gondjaim lettek vele. A kínai meg megy. Arra az egyre kell figyelni - és ez mindegyik panelre igaz volt az olcsóbbak közül - hogy alaposan át kell nézni a forrasztásokat, pasztázást, beültetést. Utána évekig le van tudva a gond. Másolni tudnak. Méretezni is. A technológiájuk is fejlett. De az olcsó munkaerőnek ára van. Azonban ez könnyen helyretehető.
Idézet: „Másolni tudnak. Méretezni is.” Aha, tudnak. Csak sokszor nagyon jól titkolják. De összességében örülök, hogy nektek legalább bejött. Mondjuk én nem vagyok az a kész modul vásárolgatós pali, inkább építek. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Hidd el tudnak. Csak megtanulták a marketinget is. Csak annyit tesznek a szerkezeteikbe, amit megfizetsz.
Szia. Én a mai világban nem foglalkoznék Quaddal, ha már kész nyákot rendelsz!
Kíváncsiságból rendeltem kintről egy nyákot ezt a tapasztalatom róla, nagyon jó hangja van dinamikus és még sorolhatnám, de a legfőbb erénye a quaddal szemben, hogy egy darab alulemez elég hűtés gyanánt! Nekem is volt quadom egy pár darab, de nem cserélném el rá. Üdv, Gyuri
Szia! A hibrid áramkörök szépen tudna szólni, de a javításuk egyértelműen a "Dobd el, és cseréld, amíg van mire". A Quadban az az igazán hobbista - még ha nem is teljesen saját építésű, hogy az alkatrészei javíthatóak, cserélhetőek, behelyettesíthetőek. Persze - melegszik - ez kétségtelen. De nekem például tetszik a hangja. Pedig van hibridem is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |