Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1744 / 2558
(#) Kismazsika hozzászólása Aug 11, 2015 /

Sziasztok! Van egy jaytec pae 800 végfokom, nem tudom hogyan következhetett be, hogy egyik napról a másikra, már recsegősen szólnak a hangsugárzók, lehetséges hogy a két potméter a ludas ? Számomra elég furcsa.
(#) Buvarruha válasza Kismazsika hozzászólására (») Aug 11, 2015 / 1

Rémesen kevés az információ ezt bálthatod.
(#) Kismazsika válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Mit szeretnél tudni még ? Én egy laikus vagyok, nem nagyon értek hozzá
(#) zotya1983 válasza Kismazsika hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

"Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség." Ez van kiírva a topik tetején és akár ezzel indíthatsz is!
(#) Buvarruha válasza Kismazsika hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Akkor irány a szervíz. A potméter nyílván csak akkor lehet ludas, ha mozgatva van éppen. Ha mindkettő hangszóró egyformán "recseg" (ami tapasztalatom szerint bármit jelenthet) Akkor lehet, hogy nem is az erősítőben van a probléma. Ha nem éártesz hozzá sé mászereid sincsenek, akkor úgysem tudsz vele mit kezdeni.

Ha kell halászok neked kapcsolási rajzot hozzá, (ha találok) és legalább a mérőpontokon lévő referenciafeszültségek meglétét le tudod ellenőrizni. Tudsz legalább alapszinten kapcsolási rajzot olvasni?
(#) Kismazsika válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Van műszerem hozzá, rajz olvasás nem probléma csak az elektronikában nem vagyok jártas, villanyszerelő a szakmám.
(#) Kismazsika hozzászólása Aug 11, 2015 /

Esetleg az segít a hiba megállapításában, hogy ha az A csatornát fel tekerem 7-re alig hallani hogy szólna a hangsugárzó, de ha tovább tekerem, akkor "pukkan" egy nagyot és szól de nagyon recsegősen. Szerintem a potméter is ludas, mert ha mozgatom fel-le jobbra-balra akkor lehet hallani hogy elhalkul fel hangosodik. Amikor még üzemelt rendesen, már akkor is észre vettem hogy ha maxra tekertem akkor egy picit vissza kelletett tekerni mert nem úgy szólt, sokkal halkabban.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015

Kösd ki az egyik csatorna potiját,és adj neki (végfokpanelnek) direktbe jelet(árnyékolt kábellel),ha megszűnik a recsegés akkor a poti a ludas ha nem akkor vissza minden és keresgélés tovább.
(#) Kismazsika válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Hogyan tudok neki direktben jelet adni ? A két potméter kivan vezetékelve és a végeiken csatlakozó van ?
(#) levaitamas válasza Kismazsika hozzászólására (») Aug 11, 2015 / 1

Behringereknél találkoztam hasonló problémával és szinte kivétel nélkül forrasztási hiba okozta.
(#) Kismazsika válasza levaitamas hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Nem nagyon találok laza forrasztást, vagy olyan alkatrészt ami laza lenne.
(#) Buvarruha válasza Kismazsika hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Az nem hiba jele, hogy a potméter teszi a dolgát, vagyis hangosít, halkít. A tápfeszültségeket mindenképpen ellenőrizni kellene kezdetben ott valami nagyon nem stimmel a végfokokkal.
(#) pucuka válasza Kismazsika hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Másik hangszóróval próbáltad?
(#) atti1987 hozzászólása Aug 11, 2015 /

Kerek ha tud valaki segitsen
(#) atti1987 hozzászólása Aug 11, 2015 /

erdemes e megepiteni zeneles celyadol
(#) szucsistvan123 válasza atti1987 hozzászólására (») Aug 11, 2015 1 /

Helyesírás!!
Inkább Quad 405 vagy ST151. Ha gitárhoz kell akkor csöves.
(#) kameleon2 válasza atti1987 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /

Nekem ez egy sima B osztálynak tűnik. Nagyobb hangerőn jó. Kisebben nem annyira. Ha zenészként használod - jó lesz.
(#) ozpecs válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Ez AB osztályú csak nem túlzottan szerencsés a munkapontbeálítása, és tüláramvédelme sem megoldott...
(#) atti1987 hozzászólása Aug 12, 2015 /

de erdemes meg epiteni?
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
(#) zotya1983 válasza atti1987 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Igen!
(#) konyak6 hozzászólása Aug 12, 2015 /

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezekkel a kínai panelekkel? Érdemes megvenni?Bővebben: Link
(#) lukacsp válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Pont ilyen kínai panelekkel nincsen tapasztalatom, de másfajtákkal van, és itt a fórumon is többször megjelentek segítségért kollégák akik e-baj-ról szereztek be "erősítő" modulokat.
Beszerzését nem ajánlom.

Quad témájában vannak sokszorosan kipróbált, bizonyított paneltervek. Azokat ajánlom.
(#) zsozso72 válasza lukacsp hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Szia!
Jims audio-tól vásároltam 2 db LM4780-as panelt elsőre indult mind a kettő,a forr pontok aranyozva,és furat galvanizáltak nekem csak jó tapasztalatom van,és az áruk szállítással is olcsóbb volt mintha itthon készíttetem el.Nyugodtan rendeld meg a paneleket garanciát is vállalnak rá.
(#) kameleon2 válasza lukacsp hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Én pont fordítva jártam. Amit itt vettem, gondjaim lettek vele. A kínai meg megy. Arra az egyre kell figyelni - és ez mindegyik panelre igaz volt az olcsóbbak közül - hogy alaposan át kell nézni a forrasztásokat, pasztázást, beültetést. Utána évekig le van tudva a gond. Másolni tudnak. Méretezni is. A technológiájuk is fejlett. De az olcsó munkaerőnek ára van. Azonban ez könnyen helyretehető.
(#) lukacsp válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Idézet:
„Másolni tudnak. Méretezni is.”

Aha, tudnak. Csak sokszor nagyon jól titkolják.

De összességében örülök, hogy nektek legalább bejött.
Mondjuk én nem vagyok az a kész modul vásárolgatós pali, inkább építek.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
(#) pucuka válasza lukacsp hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Hidd el tudnak. Csak megtanulták a marketinget is. Csak annyit tesznek a szerkezeteikbe, amit megfizetsz.
(#) zotya1983 válasza pucuka hozzászólására (») Aug 12, 2015 /

Pontosan!
(#) GeorgeAudio válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Szia. Én a mai világban nem foglalkoznék Quaddal, ha már kész nyákot rendelsz!
Kíváncsiságból rendeltem kintről egy nyákot ezt a tapasztalatom róla, nagyon jó hangja van dinamikus és még sorolhatnám, de a legfőbb erénye a quaddal szemben, hogy egy darab alulemez elég hűtés gyanánt! Nekem is volt quadom egy pár darab, de nem cserélném el rá.
Üdv,
Gyuri
(#) kameleon2 válasza GeorgeAudio hozzászólására (») Aug 13, 2015 /

Szia! A hibrid áramkörök szépen tudna szólni, de a javításuk egyértelműen a "Dobd el, és cseréld, amíg van mire". A Quadban az az igazán hobbista - még ha nem is teljesen saját építésű, hogy az alkatrészei javíthatóak, cserélhetőek, behelyettesíthetőek. Persze - melegszik - ez kétségtelen. De nekem például tetszik a hangja. Pedig van hibridem is.
Következő: »»   1744 / 2558
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem