Fórum témák
» Több friss téma |
Ez igazi kincs! :yes: Ilyenekből még én is építenék valamit! (Amúgy azért nem, mert egyszer megvágott a 250V egyenfesz egy csöves rádió feltöltött elkójából, és akkor elég is volt ebből a játékból.... Persze én voltam a hülye, de akkor is :no: ) Ez legalább nem életveszélyes.
![]()
Nekem is van egy pár miniatűr cső a gyűjteményemben
![]() De a legrégebbi (ami még működőképes) idősebb mint apám (1954-es). De sajnos nem űzöm nagyban a gyűjtést ![]() A lényeg, hogy keríthetne valaki nekem ócsópézé egy Regent 60-at... :yes:
Regent 60 Bár építeni sem olcsóbb sokkal, attól függ, honnan szerzed hozzá az alkatrészeket. Viszont akkor már szite "újnak" számít.
Én a Vermonát részesíteném előnyben, de mindegy is lenne, lehetőleg közel eredeti állapotban kéne, nem valami szétcseszett, és nem ennyiért
![]() Eredeti állapotú, és kb 15ezerért ![]() Valahonnan egyszer úgyis szerzek egyet ![]() OFFnak vége. (széjjel is nézek az íbéj minden területén)
Sziasztok,
kaptam egy trafót, amiről csak azt sikerült megtudnom, hogy kettő 110v-os primer tekercse van, és öt kimenete, de nekem a szekunder értékeket is tudnom kellene. Honnan tudhatom meg a szekunder értékeket? Előre is köszi a segítséget!
Kézbeveszel egy multimétert és kiméred :yes:
Hello!
Például sorbakötöd a két 110V-ot, ráteszed a 230V-ra, és megméred a szekunder feszültségeket. (Ha digittel méred, terheld is meg valamivel. Elég egy 1kohm-os ellenállás is. Hogy ne mérj a független tekercsek között is feszültségeket.) üdv! proli007
Köszi a gyors választ. Ez jó ötletnek tűnik, de arra gondoltam, hogy ezt valahogy a feliratok alapján meg lehet tudni...
Ezt a cuccot mint infra lézer diódát kaptam. Azt, hogy író vagy olvasó nem tudom. Valamire állítólag használható.
Köszönettel venném a segítséget.
Szia!
Szigorúan csak papírnehezék! Az infralézer fényét nem látod, ha belenézel működés közben, akár végleges vakságot is okozhat!!
Ok. Kösz. De ettől többre is érdemesnek gondolom, mert egy levél nehezebb mint ez a cucc.
Arra gondoltam, ha meg tudnám hajtani,-- a kollimátor lencsét eltávolítanám,esetleg egy diffúzor tennék a tükör elé, akkor egy szórtabb infra felületet kapnék ami nem vészes. Nem emberi szem kioltására szeretném használni, hanem esetleg más mérő lézer semlegesítésére, vagy egyszerüen csak egy tárgy megvilágítására. Ez nem elképzelhető?
Szia!
Ha kísérletezni szeretnél vele, csak kellő tudással! Szerintem egyenlőre tedd félre, és olvass utána. Itt a HE-n van egy topik, ami a DVD-ből kiszedett lézerdiódával foglalkozik. Bővebben: Link Olvasd át, utána egyből nagyobb rálátásod lesz a témára. És még néhány lézeres topik: Bővebben: Link A figyelmeztetést nem kötözködésnek írtam, Szándékosságot nem is feltételeztem, de fontos, hogy tudatosuljon az emberben, hogy elég egyszer rosszkor belenézni, és már kész a baj.
Ok. Köszi. A figyelmeztetést nem kötözködésnek vettem. Kösz. Többféle lézerrel volt már dolgom - használatban mint eszköz- (távmérő- szintező-hőmérő - azokba sem ajánlatos belenézni) - építéssel nem foglalkoztam ezért nem tudtam mit kezdeni vele, de igazán sajnálnám ezt a pár(kb.100) darabot kidobni a szemétre, amikor látom, hogy egy lencse is elég jó árú (vatera 5-700.Ft)
Nagyon szívesen felajánlanék belőle díjmentesen olyan emberkéknek akik tudnak vele valamit kezdeni.
Hy all.
Újra itt vagyok ![]() Az érdekelne, h 1 olyan "mozgásérzékelőhöz" mire lenne szükségem, ami valójában 1 lézer/más dióda, és ha elhaladnak előtte, akkor el kezd sipolni. Tudom h ez a téma nem ide tartozik, de szükségem lenne rá, mivel esténként vki feljárkál az udvarunkra, és néha már nagyon zavaró, így viszont biztosra tudnánk menni, amikor este kimegyünk emiatt.
A kulcstartós lézer jó oda, bár este, kis ködben látszik a sugara. Én inkább infrasorompósat tennék oda.
nekem jelenleg nincs kulcstartós lézerem, de ha azzal megoldható kerítek, viszont van 1 52x-es lg cd meghajtóm, amelyben csak a fő motor rossz
![]() egyébként ezen kívül még mi kell hozzá?
Mekkora az áthidalni kívánt távolság (max)?
Szerintem egy egyszerű infraled+TSOP17xx -el megoldtható lenne...
Amúgy hol járkál be?
Mert ha valami ajtószerűség, ami zárva van, akkor szerintem a legegyszerűbb venni egy olcsó rádiós csengőt, és azt átalakítani, hogy mikor kinyílik az ajtó akkor bent csöng.
Szia!
A legegyszerűbb szerintem, ha veszel egy mozgásérzékelőt, kb. 2000-3000FT-ért már lehet kapni, ami 230V-ot tud kapcsolni. Erre csak ráraksz egy lámpát, vagy csengőt, és jelzi ha valaki mászkál a területen.
Én is erre gondoltam, csak drága és a rádió mindenképp kell mert elég ciki ha a "vendég" hallja hogy csörög de ők a házban nem.
Kutya, macska... azok nem kisállat védettek. Az infrasorompó pedig 1m magasságban már biztos nem riaszt be, max ha épp ott nekiáll a kutya ugrálni.
Szia!
Idézet: „Kutya, macska... azok nem kisállat védettek.” Dehogynem kimondottan lehet olyat kapni, ami az alsó régiót nem érzékeli.
Szia!
Ezt a rádiós dolgot nem értem, lehet kábelt is bevezetni a lakásba, nem kívülre kell tenni a jelző berendezést.
a kutya, macska nem nagy probléma, és én úgy szeretném h a falra rögzíteni, és pont szemben van a szőlőlugas és ott megtörni a sugarat, és ha azon belül vki megszakítja akkor elkezd sípolni. egyébként 3-4 m max a távolság. sajnos itt nincsenek ilyen mozgásérzékelő vackok, csak nagyon gagyi minőségű. azt az infrasorompót h kell csinálni? vmi útmutató? és lehetőleg olyat mondjatok/mondjanak, amihez nem kellenek picek meg hasonlók mert még ha vmiről sikerül leoperálnom, az jó, de itt nincsenek olyan cuccok, amivel tudnám programozni
![]() egyébként valahol átmásznak a kapun és úgy jutnak fel. a 230 voltos mozgásérzékelő jó lenne, csak nagy lenne a fogyasztás (belevezetném a 220-at a kerítés fém részébe ![]()
Tudok segitteni, ha érdekel keress meg privátban. 220 -at ne vezess a kerítésbe mert te kerülsz bajba,ha baleset lesz belőle.
Szia!
Idézet: „a 230 voltos mozgásérzékelő jó lenne, csak nagy lenne a fogyasztás” Miért lenne nagy a fogyasztás? Csak kb. annyit fogyaszt mint egy kis dugasztáp.
annyi hsz lett 1 poénból
![]()
Sziasztok!
A linkelt képen megjelöltem két alkatrészt (a tápkörben vannak), az egyik egy zöldes P185 104F, amit kondinak néztem, de szerintem biztosíték. (vagy hibás a kondi, mert vezet) a Panelmegjelölése S1/WX251. Mellette egy fekete SMD dióda. PJ 32 GDE felirattal. Utóbbinak keresném a helyzetesítőjét. (A két alkatrész üzem közben felforrósodott. majd egyik levált a panelről. Lehetséges, hogy belső hiba lehetett és nem a 12V-os kapcs. üz. adapter meghibásodása?) Előre is köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |