Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a segítséget,
![]()
Ügyes!
![]()
Sziasztok!
Nem igazán találom ennek az alkatrésznek az adatlapját: Köszi előre is.
Szia!
Adatlap: Bővebben: Link
Köszi!
Mivel tud többet az "A" végű változat?
Az "A" végű a nagy megbízhatóságú kivitel neve mellett szerepel.
Sziasztok!
A mai nap tönkrement Apu vérnyomásmérője. A készülék SMD alkatrészekből van felépítve,amikhez nem nagyon értek. A mérés alapján a képen csatolt alkatrész a ludas,megtudnátok nekem mondani mi az,és milyen típus. Esetleg hogy boltban lehet-e kapni,vagy mivel helyettesíthető? Az alkatrész megnevezéséből gondolom(Tr2),hogy tranzisztorról van szó.
Honnan tudod, hogy rossz, ha azt sem tudod, hogy mi az?
![]()
Állítólag MMBT2369A National gyártmányú SOT23 tokos NPN tranzisztor, helyettesíthető a 2N2369A-val (500MHz, kapcsoló üzem).
Helyesbítem magam: Egy másik CodeBook szerint ugyan ezzel a jelzéssl lehet még MSC3130 (Motorola FET SOT346 tokos. NPN, RF 1,4GHz 10V)
Na akkor most van gond, mert egy kód már két típust is jelül.
![]()
Viszont ha minden ilyen kódszámozott, akkor azokról sem tudhatja, hogy mik azok.
![]()
Sziasztok!
Volna egy olyan gondom, hogy nem nagyon ismerem az SMD Tranzisztor jelőléseket Tudnátok segíteni?! Köszönöm.
Ez a világosságjel késleltető művonala (delay line).
Szia !
A legalsó felirat a típusa, vagyis: 7811A = IRF7811A Mivel pont ott égett ki, így csak tippelni lehet, hogy ugyanolyan volt-e.
A barátom vett egy "készüléket" Ami riassza a csótányt, szúnyogot, egeret. Bedugta egy hosszabbítóba és le tette a padlóra. Este kinyitotta az ajtót és felkapcsolta a lámpát, hogy néhány szúnyog is be menjen. Mikor másnap benyitott a kamrába az egér épen rágcsálta a riasztó dobozát És a szúnyogok is vidáman repkedtek. Szerintetek mi van ebben az elektronikában ami öngyilkosságra készteti a fent felsorolt kártevőket?
Valószínűleg riasztott a riasztó, csk nem tudtak hová elmenekülni az állatok.
![]()
Megrágja az egér, agyonüti a hálózati fesz és kész.
![]()
Ne bírtam tovább és szétszedtem. Egy kék led van a készülék közepén az ablak mögött. Mint az alábbi fotókon látható lesz a kék led egy ellenálláson keresztül a fázisra vagy a nullára csatlakozik attól függően, hogy dugjuk a konnektorba. A led másik lába a nyák bal szélén a kapcsolóra csatlakozik a kapcsoló másik lába pedig a panel alsó szélén egy átkötésig halad majd csatlakozik arra a fóliára amire a led ellenállása van kötve. A kigyó megharapta a farkát. A nyolc lábú ic szerepe is tisztázatlan mert az 1-es 8-as lába is erre a pontra van kötve.A 2, 6, 7, láb nincs beforrasztva. Érdekes még a jobb felső sarokban a 2 wattos ellenállás szerepe mivel a felső lába nem vezet sehova. Mind ez 2500.- Ft
A nyák alján van egy X0405 tip. tirisztor ennek az anódja csatlakozik a 2 wattos ell. alsó lábára. Mi célból az rejtély.
[OFF]Ez szívás,mert hogy a kollektor két helyen van kivezetve rajta,és én meg azt a két pontot mértem. Tehát a tranzisztor jó,csak elnéztem egy vezetősávot.
Nem akarok új témát nyitni remélem így is kapok választ.
Szóval a képen látható kerek átlátszó számskála beszerezhető még valahol? 4db kis pöcökkel csatlakozik a fekete tekerőhöz. [OFF] Én marha megpucoltam jó alaposan ![]()
Hello!
Ügyes! Buzgóságnak mindíg van ára.. :yes: Szerintem keress egy gravírozót, és begravíroztatod. Akkor örökre vasalva lesz. Mert hogy ilyen dolgot nem kapsz, az majdnem biztos.. De ne aggódj! Én kezdő koromban, egy világvevő rádió skáláját pucoltam meg. Szép tiszta tekintete lett. Az kicsit kínosabb volt, mint néhány egyszerű szám. ![]() üdv! proli007
Szevasztok!
Van egy gyorstöltőm ami cseppet megmakkant. Ebben találkoztam néhány SMD alkatrésszel, amiket szeretnék beazonosítani, mielőtt belevágnék a hibafeltárásba. Esetleg, ha valakinek volna kapcsolási rajza azt is szívesen venném! VOLTCRAFT Model UFC-2 A baloldali kettő azonos, a jobboldalin csak az RU55 felirat található. |
Bejelentkezés
Hirdetés |