Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ezek szerint bontottam egy halom szemetet?
Azokból a műveleti erősítőkből nagyon jó funkciógenerátort, oszcillátort meg ilyesmiket lehet gyártani, de erősítésre inkább ne használd. Doncsonak szólt...
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Értem. Pedig megörültem a fémtokos retró kinézete miatt. Gondoltam jól mutat majd az épülö quadomba. De akkor elteszem. Jó lesz tápba vagy ilyesmi helyre. Audio felhasznalas kilöve.
Annak idején a 709-et tették a "magyarított" Quad-okba és nem volt rá panasz. De mégis, annál a megoldásnál ez az IC volt a leggyengébb láncszem.
Hát, eredetileg 5534-est szántam bele, akkor ez fog belekerülni. Mármint az NE5534. Viszont más általános felhasználásra akkor jók ezek az opa-k. Találtam még fém tokos MAA723-at, ha jól láttam, akkor ez a uA723-as megfelelője. Illetve vannak még to-5 ös KF508, 517 és társai tesla tranyók, ezek azért jók valamire szerintem, bár kompromisszumot követel, mert jó nagy a tokja. De biztos lesz szükség állapot ahova elhasználhatom majd.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Van egy Philips MCD728 tipusú mini DVD/Tuner Amplifier készülékem, amelynek tápjában primer áramkörből kiment a TP218 jelzésú IC (kistranzisztor méretű) 3 lábú alkatrész. A panelen IC2 jelzéssel szerepel. Középső láb GROUND. A jobboldali láb az ST13003 számú tranzisztor (Q2) emitter lábával van összekötve (én az emitter lábon 92 volt-ot mértem). Sok helyütt érdeklődtem a TP218 után, senki nem tudja megmondani, hogy mi az (tranzisztor, ic, fet, stb.) Aki már találkoztott ezzel a problémával és van valami információja róla, kérem segítsen, hogy mivel lehet ezt az alkatrészt helyettesíteni.
A táp TOPOW POW281 (kínai gyártmány) A panel azonosítója: POW281 Rev 1.7 20070416 075561181058 Köszi: István
Köszönöm mester, de az adatlapja megvolt, azzal nemvolt gond, inkább azt nem tudtam, hogy minőségileg hova helyezzem őket. De már István világosított mire jók ezek.
Értem. Elteszem őket. Jó lesz még valamire.
Sziasztok, itt egy következő lemezjátszó alkatrész. Gondolom ez a tengely, de vajon melyik szerkentyűhöz való. Ha valaki felismerné legyen szíves ossza meg velem. Előre is köszönöm
Sziasztok!
Notebook töltőmet szétszedtem, biztosíték kiment. Nagy nehezen megtaláltam ezt a biztosítékot, gumiban burkolva. Kis utánaolvasás után kinézete alapján hőbiztoséknak gondoltam, de ezen nincs hőmérséklet feltüntetve. Akkor mégis ez mi? Miért ilyen furcsa alakja van, (mármint, azon kívül hogy így épp ráfért a nyákra) és honnan tudnék ilyet beszerezni?
A felirat alapján sima lomha 2.5A-es biztosítéknak gondolnám. Ha tényleg tönkrement (multiméterrel szakadásnak látszik), akkor szedd szét, és látni fogod a belsejéről, hogy tényleg az-e.
Azért jófejek, 95Ft/db, már itt tartunk? Nem semmi.
Ez milyen aksi ,hogy lehet feltölteni, mivel?
(ha egyátalán fel lehet, mert már tíz éve porosodik a szekrényben) ![]()
Bocs a kép nem ment fel mert a telómról küldtem itt a kép:
Szia!
Itt a megfelelő topik: Bővebben: Link
Ez egy halott NiCd akku amit semmivel nem lehet feltölteni.
Sziasztok!
Van egy kelet blokkból származó elkóm és azt szeretném megtudni ,hogy melyik fegyverzet a + és melyik a -? Megzavart a burkolaton lévő + jelzés.
Üdv
Esetleg erről a motorról tudna nekem valaki valamit mondani, vagy hogy lehetne beüzemelni? Köszönöm! Üdv: Zoltán
Nem tudom hogy jó helyen teszem e fel a kérésemet de nem tudna segíteni egy EAGLE ssop24 alkatrész könyvtárral? Egy ilyen lábkiosztású IC-vel építenék erősítőt.
Köszi.
Motor is, meg nem is. Mindenesetre villamos forgógép, a fajtájára nézve szelszin. Van rajta az álló-, és forgórészen is egy csillagkapcsolású háromfázisú kétpólusú tekercselés. Ebből a gépből kettőt összekötve villamos tengely hozható létre, összekötve a 4 álló, és 4 forgó rész kontaktusait. Az állórészeket megtáplálod 500 Hz -es, 100 V os 3f~ f váltakozó feszültséggel. Ezekután az egyik tengelyt elforgatva, a másik tengely ugyanannyit fordul, pontosan követve az adó tengelyét. Radarokban használtak ilyet az antenna helyzetének pontos követésére.
Motorként (háromfázisú asszinkron motorként) lehetne ugyan használni, ha előállítod a szükséges tápfeszültségét, de akkor is elég gyenge lesz A csillagkapcsolású forgórész csúszógyűrűit egy potenciométerrel finoman rövidzárásba tekerni. Szép lassú idítást lehet vele produkálni. Használható még 3f fázistoló transzformátornak is.
Ha 110V 500Hz-es, akkor valószínűleg 50Hz-en elbír vagy 11...12V-ot. Tehát 3 fázisú 12V-os trafóról, vagy 12V egy fázisról kondenzátorral talán elindul. A forgórészt rövidre kell zárni. Teljesítménye nem sok lesz... De amúgy szép, meg érdekes szerkezet
![]() Persze frekvenciaváltóval meg lehet hajtani 500Hz-en is, de az elég drága dolog lenne.... A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Érdekelne, hogy hol tudnám ezt beszerezni vagy ezzel egyenértékűt. Adatlapot se találok.
DVD lejátszó motorvezérlő IC-je, állítólag ezt kéne cserélni. Az előlapon a kijelzőn megjelenő hibakód: "H02" CD-re meg sem forgatja a lemezt, DVD-re pedig néha felpörget, néha éppen, hogy csak megmoccan vagy ép semmit nem csinál a motor. De ha fel is pörget, a 4. olvasási próbálgatás (lemez behelyezés) után a hibakódba lép. A servó DC mocival nincs baj ha kap feszültséget., ezért gyanús inkább, hogy a vezérlővel lehet valami hiba. és ez a jelenség nem ritka ezzel a hibakóddal sokat látni google találatban, csak megoldást rá nem írnak.. (szervizbe vinni nem érné meg, 2 oldalas nyákot cserélnének esetleg, de azon van minden. A dts, dolby IC is, szóval nem lenne olcsó megjavítani rajtuk keresztül. A vezérlő IC-n lévő felirat: BA5823FM 129 T46 így néz ki, csak rányomott felirattal Volt olyan, hogy fél évig nem lett bekapcsolva, majd kicsit meg lett piszkálva a fészek szétszedve összerakva, és akkor működött. 3/4 napig folyamatosan, minden lemezt beolvasott, majd kikapcsolás után bekapcsolva ismét nem működött, azóta is így van. Egy helyen vmi fórumon írják, hogy motor csere, de szerintem ez téves infó. Inkább én vezérlésre fognám. (ha másik IC-vel is ugyan az a gond, akkor gyanítanám a motorhibát vagy más esetleg mechanikus alkatrészt. Most találtam egy hasonló moci, csak nagyon rövid a tengelye. azt át lehetne cserélni akkor ki lehetne próbálni, hogy valóban motor vagy IC hiba-e, de az eredeti mociról még a lemez tartó peremet is a tengelyről levarázsolni nehézkes feladatnak tűnik, hogy egyáltalán kiszedni lehessen a mocit. a tengelyen van egy fehér hengeres agyag, gondolom az a tengelyhosszabbító, hogy megfelelő magasságban legyen a lemeztartó.
Ugy induloban a tapegyseget kondizd at. Az osszes elkot csereld ki. Ezek tudnak ilyen hibat csinalni.
Van service manualom, ha esetleg az segítene. (nem tudom ide felrakni 8,3 MB.)
a cucc: PANASONIC DVD RA61
Üdv
Köszönöm a válaszokat. Ennél a típusnál egyet nem értek, hogy ez elvileg nem lehet 3fázisú, mivel fizikailag 4tekercs van a forgón, meg az állón is. Egyet megpróbálok megbontani hogy hogyan lehet kötve… Viszont hasonló kinézetűből van 3fázisum is 3-4féle, annak 6kivezetése van(3forgó, 3 állórész) Az egyiknek a tengely végén, egy tárcsa volt, ami fokonként vonalkázva volt. Üdv!
Sziasztok
Ez egy hegesztő trafó tekercsére volt rá ragasztva. Gondolom miért volt ott de, mi lehet ez?
Hello! Hőkapcsoló. üdv! proli007
A negyedik a csillagpont. A három kivezetésű is csillagban van, csak a csillagpont nincs kivezetve.
Amelyiken a fokbeosztású tárcsa volt, az volt a kijelző, a vele összekötött az adó. A 2*4 kivezetésűt lehet differenciál szelszinnek használni. Ezekből a gépekből lehetett egyfajta analóg számítógépet csinálni, pl. tüzérségnél lőelem képzőt. (itt tekered, ott tekered, és megmondja hova kell állítani a célkeresztet)
Üdv.
Olyan kérdésem lenne,hogy ez a kondi anyagát tekintve milyen lehet. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |