Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   444 / 1190
(#) pucuka válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

viszont azok az egyszerű TTL IC -k gyorsak is voltak. Kb. 20 évnek kellett eltelni ahhoz, hogy a kis fogyasztással elérjék ugyanazt a sebességet. A fogyasztás nem is annyira a hatásfok miatt problémás, hanem a melegedés miatt. Akkoriban, mikor még csak TTL IC-k voltak, bizony készültek európa kártyák teljesen beültetve. Ha több ilyen is került egymás mellé, a radiátor kutya füle volt hozzá képest.
(#) fater0827 válasza blasz hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Üdv Blasz
Az 526-os képen nem " akku ellenőrző " hanem Qvartz mérő vagy kimenő jel .
Üdv
(#) blasz válasza fater0827 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Köszönöm szépen a segitséget
(#) kzozo hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok,

Kezembe került egy zárlatos SMD dióda, KK4AA jelzéssel. Adatlapot nem találtam róla. Tudja valaki pontosan milyen dióda ez?
Köszönöm, Üdv: Kovács Zoli
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) kadarist válasza kzozo hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Szia!
A kódtáblázat szerint ez egy MMBZ5254B típusú Zener-dióda.
(#) kzozo válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Köszönöm
(#) Nicolas válasza ttindian hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Hello! Nem irtad a tipust, ha CDB akor igen.
(#) ttindian válasza Nicolas hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

van amelyiken nincs betu , csak szam, 4121,4123, 430, stb
(#) maxketto hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok!

Én is kérnék egy kis segítséget!Van egy alkatrészem ami elfüstölt. Csatoltam egy képet is, így néz ki.
A következő feliratik vannak rajta:
P180b
7SAJW Vb
PHL80b
Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg mivel lehetne ezt helyettesíteni? Előre is kösz a válaszokat!

001t.jpg

(#) lukovicsek hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok!
Volna egy ic ami tápot kapcsol és ez van rá irva: A6351 SK4N3 032C.
Honnan lehet ilyet vagy helyettesitőt szerezni?
Kösz mindenkinek. Laci.
(#) MKO válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Köszönöm szépen
(#) villanyipi hozzászólása Jan 21, 2013 /

Üdv
az atx-es pc tápban a sárga gyűrű az jól sejtem hogy ferrit toroid gyűrű?
köszi előre is
ipi
(#) Ge Lee válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 21, 2013 / 1

Nem, az porvas. A trafó van ferritből, ami általában E vagy ETD mag.
(#) villanyipi válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

akkor nem úszom meg a vásárlást a táp többi része törött azért köszi szépen a gyors választ
(#) granpa válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Attól függ milyen felépítést választasz; ha olyat, amiben légréses a trafó, akkor megragasztod (ha csak repedt, nem ripityom), és jó lehet.
(#) NyariG hozzászólása Jan 21, 2013 /

Sziasztok,

Adott egy hibás alaplap amibe ha bedugjuk a táp csatlakozást akkor néha tölt néha nem meg ilyen hülyeségeket csinál, hobbystaként hát szétszedtem és a következő kép tárult elém:

Amit látok hogy a csatlakozó mind a 3 lábánál (amiből 2 ugyan az) a forrasztás elég rossz állapotban van, van egy barna kocka, meg egy fekete kocka. A barna kocka jónak tűnik bár kicsit mintha rozsdás lenne.
A fekete kocka viszont nagyon nem tűnik jónak, gondolom azt cserélni kellene mindenképp de mi az? Egy "K" betűt meg néhány vonást láttam rajt így kerestem a panelon egy hasonlót.
Nektek mi a véleményetek hogy mi lehet az és hol lehet olyant venni?
Köszi

A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) kadarist válasza NyariG hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Szia!
Nem a kockákkal van a baj, hanem a csatlakozó három kirohadt lábával. Újra kellene forrasztani őket.
(#) NyariG válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ok, az nem gond. A fekete kockával akkor ne foglalkozzam?
(#) _vl_ válasza NyariG hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Inkább azzal a rozsdával foglalkozzál. Az ugyan mégis hogy került oda? Kifolyt az akksi, vagy a fűtetlen pincében sikerült az eszközt tárolni?
(#) Action2K válasza NyariG hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

A D14-es pozíciószámú diódát én úgy nézem, mintha kidurrant volna, bár, ha néha tölt, akkor talán jó, de mindenképpen az újraforrasztás kell. Az a barna trutyi szerintem egy előző újraforrasztás gyantás maradványai. Laptopokban gyakran "szakadnak" ki a tápcsatik ilyen módon. Talán a dióda is egy remegő kezű pákász áldozata lehet.
(#) NyariG válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Igen a csatiknál az gyanta, valószínű már foltozták előtt mert csavarok is hiányoztak belőle...
megforrasztom és kiderül mit mutat Köszi a segítségeket.
(#) _vl_ válasza NyariG hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ha tényleg gyanta, akkor viszont a D14 sorsát illetően nekem is az a hihető, hogy valaki az előző forrasztásnál "megkínálta" a pákával. Legalábbis tökre nem olyan alakja van, mintha önszántából pukkant volna el.
Nem látom pontosan, de úgy néz ki, mintha a tápcsatlakozó két érintkezője között lenne az a dióda. Ha igen, akkor az csak egy fordított polaritás elleni védelem.
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Sziasztok.
Valaki pillantsa már meg ezt az ic-t amit kérdeztem.
Üdv. Laci!
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) kadarist válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Szia!
Meg lett pillantva, adatlap meg leírás van dögivel, de forgalmazót nem találtam. Az Ebay-en kellene szétnézni. IRIS-A6351
(#) lukovicsek válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Kösz szépen, nekem vajon miért nem jött ki, pedig mindenhogy próbáltam beirni, nem lehet helyettesiteni valamivel esetleg amit lehet nálunk is kapni?

Üdv. Laci!
(#) attys71 hozzászólása Jan 22, 2013 /

Sziasztok
Azt szeretném kérdezni,hogy mi az a mokrótemp mert a szendvicssütőben a fűtőtest előtt az volt (mint utólag kiderítettem) és állandóan szakadást mutatott. Lényeges alkatrész vagy mehet nélküle a sütő? Köszi!
(#) kadarist válasza attys71 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Szia!
Működik nélküle is, de nem tanácsos így használni. Hőbiztosító.
(#) attys71 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Köszönöm a választ,még azt kérdezném meg,hogy milyen hőfokú mikrotemp kéne a rossz helyett, mert nincs ráírva semmi adat.
(#) kadarist válasza attys71 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ha nincs semmilyen betű vagy szám a biztosítón, akkor a készüléken a típusfelirat körül lenni kellene valamilyen hőmérsékletadatnak.
(#) attys71 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

A típusszámon meg a teljesítményén kívül GH-268B ez a felírat van még, akkor ez utalhat a hőértékre? Nem tudom,hogy számít-e az egyik kivezetésnél fekete a színezés ezt azért írom mert láttam zöldet ,okkert,stb.
Következő: »»   444 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem