Fórum témák
» Több friss téma |
viszont azok az egyszerű TTL IC -k gyorsak is voltak. Kb. 20 évnek kellett eltelni ahhoz, hogy a kis fogyasztással elérjék ugyanazt a sebességet. A fogyasztás nem is annyira a hatásfok miatt problémás, hanem a melegedés miatt. Akkoriban, mikor még csak TTL IC-k voltak, bizony készültek európa kártyák teljesen beültetve. Ha több ilyen is került egymás mellé, a radiátor kutya füle volt hozzá képest.
Üdv Blasz
Az 526-os képen nem " akku ellenőrző " hanem Qvartz mérő vagy kimenő jel . Üdv
Sziasztok,
Kezembe került egy zárlatos SMD dióda, KK4AA jelzéssel. Adatlapot nem találtam róla. Tudja valaki pontosan milyen dióda ez? Köszönöm, Üdv: Kovács Zoli A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Szia!
A kódtáblázat szerint ez egy MMBZ5254B típusú Zener-dióda.
Hello! Nem irtad a tipust, ha CDB akor igen.
van amelyiken nincs betu , csak szam, 4121,4123, 430, stb
Sziasztok!
Én is kérnék egy kis segítséget!Van egy alkatrészem ami elfüstölt. Csatoltam egy képet is, így néz ki. A következő feliratik vannak rajta: P180b 7SAJW Vb PHL80b Találkozott már valaki ilyennel? Esetleg mivel lehetne ezt helyettesíteni? Előre is kösz a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Sziasztok!
Volna egy ic ami tápot kapcsol és ez van rá irva: A6351 SK4N3 032C. Honnan lehet ilyet vagy helyettesitőt szerezni? Kösz mindenkinek. Laci. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Üdv
az atx-es pc tápban a sárga gyűrű az jól sejtem hogy ferrit toroid gyűrű? köszi előre is ipi
Nem, az porvas. A trafó van ferritből, ami általában E vagy ETD mag.
akkor nem úszom meg a vásárlást a táp többi része törött
![]() ![]()
Attól függ milyen felépítést választasz; ha olyat, amiben légréses a trafó, akkor megragasztod (ha csak repedt, nem ripityom), és jó lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Sziasztok,
Adott egy hibás alaplap amibe ha bedugjuk a táp csatlakozást akkor néha tölt néha nem meg ilyen hülyeségeket csinál, hobbystaként hát szétszedtem és a következő kép tárult elém: Amit látok hogy a csatlakozó mind a 3 lábánál (amiből 2 ugyan az) a forrasztás elég rossz állapotban van, van egy barna kocka, meg egy fekete kocka. A barna kocka jónak tűnik bár kicsit mintha rozsdás lenne. A fekete kocka viszont nagyon nem tűnik jónak, gondolom azt cserélni kellene mindenképp de mi az? Egy "K" betűt meg néhány vonást láttam rajt így kerestem a panelon egy hasonlót. Nektek mi a véleményetek hogy mi lehet az és hol lehet olyant venni? Köszi A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Szia!
Nem a kockákkal van a baj, hanem a csatlakozó három kirohadt lábával. Újra kellene forrasztani őket.
Ok, az nem gond. A fekete kockával akkor ne foglalkozzam?
Inkább azzal a rozsdával foglalkozzál. Az ugyan mégis hogy került oda? Kifolyt az akksi, vagy a fűtetlen pincében sikerült az eszközt tárolni?
A D14-es pozíciószámú diódát én úgy nézem, mintha kidurrant volna, bár, ha néha tölt, akkor talán jó, de mindenképpen az újraforrasztás kell. Az a barna trutyi szerintem egy előző újraforrasztás gyantás maradványai. Laptopokban gyakran "szakadnak" ki a tápcsatik ilyen módon. Talán a dióda is egy remegő kezű pákász áldozata lehet.
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Igen a csatiknál az gyanta, valószínű már foltozták előtt mert csavarok is hiányoztak belőle...
megforrasztom és kiderül mit mutat ![]()
Ha tényleg gyanta, akkor viszont a D14 sorsát illetően nekem is az a hihető, hogy valaki az előző forrasztásnál "megkínálta" a pákával. Legalábbis tökre nem olyan alakja van, mintha önszántából pukkant volna el.
Nem látom pontosan, de úgy néz ki, mintha a tápcsatlakozó két érintkezője között lenne az a dióda. Ha igen, akkor az csak egy fordított polaritás elleni védelem.
Sziasztok.
Valaki pillantsa már meg ezt az ic-t amit kérdeztem. Üdv. Laci! A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Szia!
Meg lett pillantva, adatlap meg leírás van dögivel, de forgalmazót nem találtam. Az Ebay-en kellene szétnézni. IRIS-A6351
Kösz szépen, nekem vajon miért nem jött ki, pedig mindenhogy próbáltam beirni, nem lehet helyettesiteni valamivel esetleg amit lehet nálunk is kapni?
Üdv. Laci!
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni,hogy mi az a mokrótemp mert a szendvicssütőben a fűtőtest előtt az volt (mint utólag kiderítettem) és állandóan szakadást mutatott. Lényeges alkatrész vagy mehet nélküle a sütő? Köszi!
Szia!
Működik nélküle is, de nem tanácsos így használni. Hőbiztosító.
Köszönöm a választ,még azt kérdezném meg,hogy milyen hőfokú mikrotemp kéne a rossz helyett, mert nincs ráírva semmi adat.
Ha nincs semmilyen betű vagy szám a biztosítón, akkor a készüléken a típusfelirat körül lenni kellene valamilyen hőmérsékletadatnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |