Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Szerintem XLR. Kicsit javítottam a képen, így jobban látni.
Nem XLR, az egy másfajta csatlakozó.
Lásd Gafly linkjét.
Egyes csatlakozók elnevezéseként a gyártó cég neve honosodott meg a köztudatban, pl.: Amphenol,Tuchel, BNC, RCA(-jack), Neutrik, XLR és sok más... Tehát nincs kizárva, hogy valahol ezt a csatlakozót XLR-nek titulálják, de ez az elnevezés a stúdió és zenekari motyókon elterjedt főleg 3 pólusú emeltyűs rögzítésű csatlakozókra használatos.
A képen lévő darab a rádió adó-vevőkön (CB-ken is) széles körben használt 4 pólusú mikrofon csatlakozó 5 pólusú tesója (még több pólussal is gyártják.)
Úgy ahogy mondani tetszik Bővebben: Link
Ez egy speciális Japán tápfeszültség csatlakozó és az a gyanúm, hogy nem lehet sehol sem kapni.
Találtam gyapotárban:
http://www.hestore.hu/prod_10027766.html http://www.hestore.hu/prod_10028196.html
Kerek olyan kollégát aki ismeri az "EasyTEMP" szenzor kapcsolását.
Tell Compact GSM II nél szeretném valami olcsóbbra kiváltani. Ha valaki tud kérem segítsen. Előre is köszönöm.
Az EasyTEMP az nem csak egy szonda???
A Compact GSM II-höz akarod csatlakoztatni, ugye? Ha csak a lábkiosztásra vagy kíváncsi ahhoz itt az adatlap.
Nekem a belső kapcsolási rajz, vagy a hőmérséklet érzékelő IC típusa kellene ami bent van.
De köszi a segítséget.
Ez maga a szenzor. (100Pt)
Akkor még valamiknek kell a szondában lenni, mert három vezeték megy bele.
9-30V DC táp és egy vissza valamilyen jel. Mi lehet a megoldás?
adamhollos hozzászólásában ott az adatlap. Mérj rá műszerrel. Ha minden igaz, a három vezetékből kettő össze van kötve. Ezt akkor használják, ha nagy távolságban van a szenzor az egységhez képest, amire rá van kötve. A vezeték ellenállását lehet lemérni és így kompenzálni, pontosítani a mért értéket.
A mellékletben van a szenzor bekötése szerintem ebből nem lehet egyiket sem összekötni.
Több adatlap szerepelt már a témában, de mindegyik mást-mást ír. Ezen adatlap szerint a szondában a PT100 (már ha valóban az van benne) mellett van egy ellenállás is, így alkotva egy hőmérsékletfüggő feszültségosztót.
Volt mát olyan infó ami azt mondta valamilyen digitális szenzor IC van benne meg stabil táp IC.
Logikusnak látszik, de nem biztos ha igen akkor is bő a választék.
Az Endress adatlapban több verzió szerepel: pucér Pt100, 4-20mA-es kimenet, vagy feldolgozott jel - azaz lehet benne egy processzor, ami soros adatvonalon adja a modulnak az infót. Ha van legalább egy eredeti, akkor kideríthető az adatforgalom protokoll és írhatsz programot valami 8 lábú kontrollerbe. Ha árammérőt iktatsz a jelútba, kiderül, hogy 4-20mA-es-e a példány.
A digitális szenzor lehet pl Dallas 18S20 vagy 18B20. A kettő kommunikációja eltér és ha az egyedi azonosító lekérdezést is beleírták a programba, akkor nem is cserélgethető.
Hát igen.
Mit tudnál tanácsolni? Ne igazán szeretnék venni 9.000Ft6db És saválló fém háza van még szétvágni sem egyszerű. A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Idézet: Az általad linkelt kézikönyv szerint egy hőmérsékletfüggő fesz. osztó van benne. Van valamilyen kéziműszered, amivel méregetni tudsz lábak közötti ellenállást? „Tell Compact GSM II nél szeretném valami olcsóbbra kiváltani.” A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Ha egy eredeti példányod sincs, akkor megkínálnám a bemenetet 0...5V max bemenőjellel (ettől egyik esetben sem eshet baja) történik-e valami észlelés. Ha nem, akkor az egy adatbemenet lesz, ami nem valószínű, hogy a Dallasnak készült, mert azok 5V ról mennek, minek küldenének ki 20-30V-ot tápnak. Ez inkább a 4-20mA-es távadóra enged sejtetni.
A bemenetet programozni lehet,
Lehet úgy hogy az In-re negatív tápot adok. Vagy a szenzor a mellékelt link szerint.
Ha Te lennél a gyártó, bizonyára mindent megtennél, hogy a teljes rendszert Tőled vásárolják meg. Gondolom itt is ez a helyzet: olyan idő/munka ráfordítással jutsz (esetleg) eredményre, ami egy példánynál nem éri meg az eredeti árát.
Bocs, de itt nem egy példányról van szó. Én ezt a munkám során szeretném használni, de a szenzor ára az alapkészülék árának majdnem a fele. Ezért már érdemes más megoldáson is gondolkodni.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2015
Oké. Akkor a fentebb leírtak szerint a 4-20mA lehetőségét kell bizonyítani, vagy kizárni.
Utóbbi esetben egy db eredeti szenzort meg kell venni és kideríteni a kommunikációt.
Köszönöm a segítségeteket.
Abban bíztam valaki hátha már birkózott vele. Még egyszer köszönöm.
Sziasztok.
Van egy smd tric-féleség ami egy 24v relét kapcsol és ez van ráirva A1W. Az lenne kérdésem. hogy nem e tud valaki valami doksit erről vagy valami másat amivel helyettesithetném?
24V AC-s relét kapcsol?
nem, DC
|
Bejelentkezés
Hirdetés |