Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   634 / 1190
(#) Sebi válasza lukovicsek hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Akkor az nem lehet triac. Sima tranzisztor - bármilyen. Azt kell megnézni, hogy az emitter GND-n van-e, mert akkor biztosan NPN. Ha nem, akkor azt a részt le kell rajzolni.
(#) lukovicsek válasza Sebi hozzászólására (») Jan 11, 2015 /

Ha minden igaz akkor 3 db volt a panelen amiből kettő elszált de a harmadik is bizonytalan hogy jó e ugyhogy még lábliosztás után sem tudom biztosan beazonositani, van egy kismillió ilyenem más panelen de egy sem pont ez, van ilyenem, A7W, ami nemtudom miben külömbözik tőle.

Milyen a tok? SOT23?

igen

Akkor ha lefelé van a két láb, akkor a bal az emitter. Fogj egy szakadásvizsgálót és fütyültesd ki a GND felé.

Hát az ami még megmaradt annak a középső lába mindkét másik lábaira dióda értéket mutat, máshova nem mutat semmit

Az lehet kettős-dióda is és nem az végzi a meghajtást, hanem ő az antiparalel dióda a relé visszarúgásai ellen...

Hát az meglehet, mert máskor mindig van dióda bekötve a rele tekercse közé de itt nincs

Az én fiókomba bele van rajzolva: közös anódú kettősdióda - ahogy méred. Több más típus mellett az A1-et is odaírtam valamikor. Az x nyilván kisebb betűméretű a feliratban.

Akkor lehetne 2 db diódával helyettesíteni?

Természetesen. 1N4148

hát akkor próba, kösz a segitséget.
(#) 20sz Jófiú válasza Bender hozzászólására (») Jan 12, 2015 /

Tévedtem szerencsére.
(#) KipKap hozzászólása Jan 13, 2015 /

Sziasztok!

Egy mozgatható dómkamerából forrasztottam ki a képen látható IC-t. Nem találtam az adatlapját és az elektronika boltban sem tudták azonosítani. Az áramköri helyzete és a hibajelenség alapján (a soros vonalon, amivel a kamera pozíciója állítható rövidzárat mutat) azt mondanám, ez egy rs485 illesztő. Az A és B jelű láb között mérek zárlatot. Ha tényleg az, vajon helyettesíthetem MAX485-el?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015

485.jpg

(#) kadarist válasza KipKap hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Szia!
Erről lehet szó: Bővebben: Link.
(#) Sebi válasza KipKap hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Szebb lett volna, ha a képet nem nekem kell forgatnom, láthatóvá tennem.
Közben kadarist megtalálta neked az adatlapot. Azért azt nézd meg, hogy mi van még az A-B vonalvezetékek közt, mert utólsó készüléknél ott a 120 ohmos lezárás, ezenkívül szokásos a zeneres-diódás védelem is - azok is lehetnek zárlatosak...
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
(#) KipKap válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Köszönöm! Erre gondoltam én is, de nem voltam túl biztos a dolgomban. Szerinted helyettesíthető MAX IC-vel.
(#) KipKap válasza Sebi hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Köszönöm! (a kép forgatást is. Próbálkoztam vele én is, de meghaladta a képességeimet)
Kiforrasztott állapotában mérem a rövidzárat az IC-n, a 120ohm az RJ csatlakozóba van beépítve. A fényképen látható IC-nek amúgy mi a tokozása? SO8?
(#) Sebi válasza KipKap hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Igen, SO8. Jó a MAX485 is, valamint 74176, 74LBC176, stb. Mind lábkompatibilis.
(#) KipKap válasza Sebi hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Nagyon köszönöm!
(#) Helios hozzászólása Jan 13, 2015 /

Üdv!

MA kutakodás közben találtam egy egy nem kimondottan alkatrészt... ez egy készülék inkább... De nem tudom mire való. 610 Logic Pen valami logikai áramkörök mérésére való?
(#) Bender92 válasza Helios hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Igen, tulajdonképpen egy logikai ceruza.
(#) Helios válasza Bender92 hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Ahan... én ilyet tuti nem fogok használni
(#) Sebi válasza Helios hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Hát igen... ma már kisebb a jelentősége, de én még építettem is magamnak annak idején.
(#) Helios válasza Sebi hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Most kaptam és nem tudtam hogy mire való... Majd oda adom valamelyik műszerész ismerősömnek Hátha nagyobb hasznát veszi mint én
(#) jethro hozzászólása Jan 13, 2015 /

Sziasztok!

Segítséget kérnék.Szerintetek hány ohm lehet ez a nagy ellenállás mert úgy megsült,hogy a színek kifehéredtek.Ez egy mosogatógép táp 230V-os oldalán van.

Köszi

DSC01266.JPG

(#) Sebi válasza jethro hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Ott nagyobb gondok is vannak, mint az ellenállás... Ahogy látom, felrobbant a varisztor (vagy PTC -ha sorosan van a bemenettel). Amúgy az ellenállás - ha kapcsolóüzemű a táp - pár ohm, nem kritikus.
(#) elektroncso válasza jethro hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Tessék egy táblázat:színkódok. Válaszd ki melyikre hasonlít legjobban.
(#) mikrokapcsolo válasza jethro hozzászólására (») Jan 13, 2015 /

Annak az ICnek a teteje nincs kirepedve, az elektrolux logo felett?
(#) Chipmunk1960 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Jan 14, 2015 /

Én is úgy látom, s az a meghajtó, biztos a D-S zárlat.
Következő: »»   634 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem