Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor az nem lehet triac. Sima tranzisztor - bármilyen. Azt kell megnézni, hogy az emitter GND-n van-e, mert akkor biztosan NPN. Ha nem, akkor azt a részt le kell rajzolni.
Ha minden igaz akkor 3 db volt a panelen amiből kettő elszált de a harmadik is bizonytalan hogy jó e ugyhogy még lábliosztás után sem tudom biztosan beazonositani, van egy kismillió ilyenem más panelen de egy sem pont ez, van ilyenem, A7W, ami nemtudom miben külömbözik tőle.
Milyen a tok? SOT23?
igen
Akkor ha lefelé van a két láb, akkor a bal az emitter. Fogj egy szakadásvizsgálót és fütyültesd ki a GND felé.
Hát az ami még megmaradt annak a középső lába mindkét másik lábaira dióda értéket mutat, máshova nem mutat semmit
Az lehet kettős-dióda is és nem az végzi a meghajtást, hanem ő az antiparalel dióda a relé visszarúgásai ellen...
Hát az meglehet, mert máskor mindig van dióda bekötve a rele tekercse közé de itt nincs
Az én fiókomba bele van rajzolva: közös anódú kettősdióda - ahogy méred. Több más típus mellett az A1-et is odaírtam valamikor. Az x nyilván kisebb betűméretű a feliratban.
Akkor lehetne 2 db diódával helyettesíteni?
Természetesen. 1N4148
hát akkor próba, kösz a segitséget.
Tévedtem szerencsére.
Sziasztok!
Egy mozgatható dómkamerából forrasztottam ki a képen látható IC-t. Nem találtam az adatlapját és az elektronika boltban sem tudták azonosítani. Az áramköri helyzete és a hibajelenség alapján (a soros vonalon, amivel a kamera pozíciója állítható rövidzárat mutat) azt mondanám, ez egy rs485 illesztő. Az A és B jelű láb között mérek zárlatot. Ha tényleg az, vajon helyettesíthetem MAX485-el? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Szia!
Erről lehet szó: Bővebben: Link.
Szebb lett volna, ha a képet nem nekem kell forgatnom, láthatóvá tennem.
Közben kadarist megtalálta neked az adatlapot. Azért azt nézd meg, hogy mi van még az A-B vonalvezetékek közt, mert utólsó készüléknél ott a 120 ohmos lezárás, ezenkívül szokásos a zeneres-diódás védelem is - azok is lehetnek zárlatosak... A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Köszönöm! Erre gondoltam én is, de nem voltam túl biztos a dolgomban. Szerinted helyettesíthető MAX IC-vel.
Köszönöm! (a kép forgatást is. Próbálkoztam vele én is, de meghaladta a képességeimet)
Kiforrasztott állapotában mérem a rövidzárat az IC-n, a 120ohm az RJ csatlakozóba van beépítve. A fényképen látható IC-nek amúgy mi a tokozása? SO8?
Igen, SO8. Jó a MAX485 is, valamint 74176, 74LBC176, stb. Mind lábkompatibilis.
Üdv!
MA kutakodás közben találtam egy egy nem kimondottan alkatrészt... ez egy készülék inkább... De nem tudom mire való. 610 Logic Pen valami logikai áramkörök mérésére való?
Igen, tulajdonképpen egy logikai ceruza.
Ahan... én ilyet tuti nem fogok használni
![]()
Hát igen... ma már kisebb a jelentősége, de én még építettem is magamnak annak idején.
Most kaptam és nem tudtam hogy mire való... Majd oda adom valamelyik műszerész ismerősömnek
![]()
Sziasztok!
Segítséget kérnék.Szerintetek hány ohm lehet ez a nagy ellenállás mert úgy megsült,hogy a színek kifehéredtek.Ez egy mosogatógép táp 230V-os oldalán van. Köszi
Ott nagyobb gondok is vannak, mint az ellenállás... Ahogy látom, felrobbant a varisztor (vagy PTC -ha sorosan van a bemenettel). Amúgy az ellenállás - ha kapcsolóüzemű a táp - pár ohm, nem kritikus.
Tessék egy táblázat:színkódok. Válaszd ki melyikre hasonlít legjobban.
Annak az ICnek a teteje nincs kirepedve, az elektrolux logo felett?
![]()
Én is úgy látom, s az a meghajtó, biztos a D-S zárlat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |