Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ezt az alkatrészt honnan bontsam ki? (miben találunk ilyen alkatrészt)
Lapozás: OK   1 / 8
(#) bbb hozzászólása Ápr 17, 2008 /
 
Gondolom sokunknak megfordult a fejében, hogy bizonyos alkatrészek sok helyen megfordulnak, olyan eszközökben akár, amiket lomtalanításkor az emberek csak úgy kidobálnak, míg a boltban sokszáz (párezer) jó magyar pénzt elkérnek értük, vagy egyáltalán nem lehet őket önmagukban beszerezni. Így tehát szerintem jó lenne, ha meg lehetne tárgyalni, hogy egy adott alkatrészt melyik eszközökből lehet érdemes kitermelni, ill. fordítva: egy adott eszközből milyen alkatrészeket lehet érdemes megmenteni?

És hogy rögtön az engem érdeklő alkatrészre rá is kérdezzek:
7 szegmenses KÉK kijelzőt honnan lehet érdemes kibontani? A lehető legkissebb méretűt, az smd kivitelűt, ami csak 12mm magas... (sajnos ez az alkatrész annyiba kerül normális úton, amennyit nem ér meg )
(#) zomatt hozzászólása Ápr 17, 2008 /
 
Én még nem is láttam beépítve készülékben ilyen kijelzőt. Ha pont ilyen kell neked, akkor szerintem legegyszerűbb megvenni az újat, mert időben nem éri meg kutatni, hogy honnan lehet ilyet bontani.(Time is money!) Sőt ha találsz is valamit,amiből lehetne bontani, akkor is valószínűleg fizetni kell érte. Szerintem a zöld is dizájnos, és még ocsóbb is. A lomtalanítással is csak az a baj szerintem, hogy baromi sok idő, mire végigjárod, és vagy találsz valamit, vagy nem.
Üdv.
(#) bbb válasza zomatt hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
időben ráérek, szóval az nem gond. kutakodni annyira sokat nem fogok érte, legfeljebb pihentetem a dolgokat (vagy megcsinálom zöldből, esetleg sárgából)
nekem van ötletem, hogy honnan lehetne kibontani (mikróból, bár ott valószínűleg nagyobb van, esetleg magnóban lehet ilyesmi), de persze meg kell hozzá várni amíg itt is lomtalanítás lesz
és a legegyszerűbb megvenni az újatra annyit reagálnék még, hogy a lomexben valami 1300 pénzbe kerül, ami már nem is annyira kis összeg érte szóval a lényeg, hogy a kék nagyon látványos, de piszok sokba kerül... (egyébként az egész azért kellene, hogy kicsi legyen, hogy elférjen egy fordulatszámmérőben a mutató alatt. persze nem csak smd-ben létezik picike, ezért várok ötletet, miben keresgéljek)


és végszóként ehhez a hozzászólásomhoz:
a topikot azért hoztam létre, hogy ha valaki hasonló helyzetbe kerül (pl. kell neki egy kijelző a fényképezőjéhez, vagy akármi más), akkor ide írja be, hátha másnak sikerül ötletet adnia hol is keresgélhet még utána.
(#) (Felhasználó 1947) válasza bbb hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
Szia !

Az általad keresett kék hétszegmenses kijelzőt eddig egy
dologban láttam:egy házi készitésű profi kivitelű frekimérőben.(12 db volt benne)
Gyári cuccban még nem volt szerencsém találkozni vele.
Hogy bontásból szerezz ilyet,annak az esélye nulla.
Szerintem is érdemesebb megvenni.
Mérlegelni kell hogy mennyit tudsz szánni egy elektronikára,és ennek függvényében kiválasztani az alkatrészt.Egy hétszegmenses kijelző nem speciális alkatrész,tehát ha sokallod a kék árát, megcsinálhatod más színnel.
Én általában ha nekiállok épiteni,a minőséget és a jó minőségű alkatrészeket részesitem előnyben,nem az
olcsóság számit.

Üdv! Luki
(#) zomatt hozzászólása Ápr 17, 2008 /
 
Szerintem az a kék színű, ami a mikrókban, videókban, hifikben szokott lenni az vfd, de javíts ki, ha tévednék. A piros az egyszerű, jól látszik és még retró is.
Üdv.
(#) tibor8 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
helló..

kávéautomatában van kék.. de nem sokat dobnak ki belőle..mivel ritkán megy tönkre..
(#) bbb válasza tibor8 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
látom azért megmozgatta a fantáziáját pár embernek a topik már megérte létrehozni

köszönöm mindenkinek a hozzászólását, majd körül fogok nézni, egyelőre azonban készülődök a kinkupára, ami holnap kezdődik és szombatig tart. (a fenti reklám egyik kedves vetélytársunké, én a kinfo csapat színeiben versenyzek)
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
Szia!
Arra nem gondoltál, hogy veszel egy olcsó kijelzőt, bármilyen színnel, és raksz bele kék ledet? esetleg smd-t? megfelelő helyen kifúrod a kijelzőt, és kész is!
(#) zomatt hozzászólása Ápr 17, 2008 /
 
Hm, egyszerű kék ledekkel lehetne bináris kijelzést csinálni. Az 12 db led lenne, és egy idő után simán vágnád a bináris számokat 0-9 ig. Mindössze annyi lenne a hátránya, hogy nem jó száguldozás közben számolgatni a biteket.
Üdv.
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
sokmindenre gondoltam már ez az smd hétszegmenses megoldás a helyszűke miatt jutott eszembe. ugyanis úgy gondoltam mekkora tuning lenne, ha a mutatós műszerbe (elég sok hely van a számlap alsó felén) beleintegrálnám a digitális kijelzést itthon találtam pár 7szegmenses piros kijelzőt, 17*11mm-est, de ezek túl nagynak bizonyultak, így persze körbenéztem a lomexnél mégis mekkora méretekben lehet gondolkozni, aztán mentem a szívgyógyszerért, mikor megláttam a kék mennyibe kerülne... viszont közben azon gondolkoztam, mi lenne, ha sárgából készíteném el (vagy zöldből), és egy elég sötét kék közeg mögé tenném? vajon hogy nézne ki a fénye? addig, míg nem jutok el a megvalósításig, addig úgy se fog kiderülni, de azért nem egy elvetendő ötlet (persze a megvalósítás nem most lesz, egyelőre bőven van még mit csinálnom)
(#) perlaci válasza bbb hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
A ledek szűk sávú "monokróm" fényt bocsátanak ki. tehát színes előtéttel nem lehet a színüket megváltoztatni. Régebben létezett izzószálas kijelző is. Szalmasárga fénye volt, azt lehetett volna kékíteni, de gyenge lett volna a fénye.
(#) tacsy69 hozzászólása Ápr 18, 2008 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következőben:
Van egy elektromos ablakemelőm, ami teljesen elszállt, bekapcsoláskor csak a jelfogó húz meg, de más nem történik, szétszedtem és mintha az egyik smd ic megsült volna, de sajnos nem találtam sehol ilyen ic-t, van ötletetek, hogy honnan szerezhetnék, vagy mivel helyettesíthetném?(google-be már kerestem az adatlapját, de semmi)

Köszönettel:
Tacsy
(#) nyulbul válasza tacsy69 hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /
 
Azt megtudhatnánk hogy milyen kocsiba való?
(#) tacsy69 válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /
 
Szia!
B corsába való!
(#) bbb válasza tacsy69 hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /
 
nem semmi... ott van mellette az üvegbizti, mégis az ic sül meg.
szerintem próbálj meg vaterán körülnézni ugyanilyen motor után, elvileg 3-5000 körül kapsz működőt.
(#) zsoltee0001 válasza tacsy69 hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /
 
hi
Egy másik topikba pont a terhelésre kikapcsoló ablakemelőről volt szó. Gondoltam szétkapom az opel ablakemelőjét és 1 az 1-be lekoppintom az áramkört, most már látom kár lenne,...... egy darab alkatrész se szabványos
(#) tacsy69 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /
 
Köszi, az lesz!
(#) Szebence hozzászólása Jún 5, 2008 /
 
Sziasztok!

Egy 6 kivezetéses léptetőmotort honnan tudnék kiszedni? A lényeg az hogy 5V-ról működjön, lépésszöge 1,8, max 3,6 fok legyen, amit úgy kell vezérelni, hogy 2 kivezetést közösítek, többire meg adom sorban a feszt és a legfontosabb a mérete... nagyon kicsinek kellene lennie, a lehető legkisebbnek...max 30-40mm hosszú és az átmérője (ha henger alakú) akkor max 25mm
(#) kobold válasza Szebence hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Állítólag a régi 5 1/4"-os floppy-meghajtókban ilyen motorok vannak, sajnos nincs egy sem, amin meg tudnám nézni.
Az újabbakban 3.6°-osakat találtam eddig, a többi paraméter (méret, vezetékszám) stimmel.
(#) Szebence válasza kobold hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
hmm... nekem van egy floppy-s ami ilyen régi volt, de az még nagy... Attól még egy kicsit kisebb kellene...

Esetleg a kislemezes floppy meghajtókban is léptetőmotor van? Az ilyen, amilyen nekem kellene? (még kicsit nem szedtem szét)
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
Ilyen méretre gondoiltam: Bővebben: Link
Csak ez ugye 18 fokot lép és 12V-os, bár azt még megtudom oldani 4 relével, hogy 12V az megfelelő legyen...
(#) Andr3wJ válasza Szebence hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
szasz

A kismeghajtóban elég kicsi van, szedjél szét 1et
(#) Andr3wJ válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jún 5, 2008 /
 
ja még 1, a vezérlő IC-t is ki tudod szedni jobb esetbe, és már csak adatlap kell hozzá
(#) wg_kezdo hozzászólása Dec 30, 2008 /
 
Nekem Unipoláris léptető motrokra lenne szükségem. (ha jól emlékszem ez az amihez nem kell H-Híd vagyis sokkal egyszerűbb a vezérlése).
Nyomtatókban, floppy-kban csak bipolárisat találtam ami sajnos nem jó mivel a vezérlése sok alkatrészt, hozzá értést és pénzt igényel.
Néztem boltokat is, de sehol sem találtam normális áron.
Nem tudtok olyan eszközöket amiben lehetne találni ilyet?
(#) Szebence válasza wg_kezdo hozzászólására (») Dec 30, 2008 /
 
Nekem régi scannerben unipoláris volt



Most figyelem, hogy ez lett az 1000. hozzászólásom!!
(#) pipi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
ha jól emlékszem az epson fx1050 nyomtató és társaiban ilyen volt
(#) wg_kezdo válasza Szebence hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Fogadd gratulációmat az 1000. hsz-hez

Szóval akkor régebbi cuccokat kell keresnem.
Köszönöm az útbaigazítást.
(#) elektromania92 hozzászólása Dec 31, 2008 /
 
Tudom,hogy trafó jóformán mindenhol fellelhető.Nekem,olyan kellene ami a 230V-ból 30-50V körülit ad a szekunderen.Miben van ilyesfajta?
Kösz a valaszt
(#) Medve válasza elektromania92 hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
A videomagnókban van ilyen.
(#) louie hozzászólása Júl 19, 2009 /
 
Sziasztok!

Engem egy konkrét típusú IC érdekel, mégpedig MC44251 Motorola gyártmányú félvezető. Újat szinte lehetetlen beszerzeni, már feljártam érte fél Budapestet de sehol sincs, vagy csak rendelésre, de akkor legalább 50 db-ot kell rendelni, és úgy tudom Kínából jön. Ez egy videotechnikai alkalmazásokhoz készült A/D konverter.
Van valakinek ötlete, hogy miből lehetne kibányászni ilyet, vagy ha netalán valakinél kallódik egy a fiók mélyén és megválna tőle, vevő lennék rá.

Üdv.
Következő: »»   1 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem