Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fészek fűtés
 
Témaindító: nash, idő: Júl 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) dzsared hozzászólása Júl 29, 2009 /
 
Helló minenki

Nekem egy olyan (egyszerű )kapcsolásra lenne szükségem amivel egy általam beállított állandó hőmérsékletet tudok tartani két relét kéne kapcsolnia, az egyik relén lenne egy peltier-elem a másik relén meg egy fűtőtest,hogy a külső hőmérséklettől függetlenül állandó hőfok legyen, a segítséget előre is köszönöm.
(#) Thomm válasza nash hozzászólására (») Júl 31, 2009 /
 
Szia
Szerezz egy kiszuperált szobai termosztátot, ezen 1c° pontosságal meg tudod adni a kivánt hőfokot és fillérekért lehet venni digitális darabokat különböző aukciós oldalakon.
Kell még 5db 10w -teljesítményellenálás, egy alumínium lap amire rácsavarozod, ez ne legyen túl vastag mert a termikus tehetetlensége miatt akkor a termosztátra nagyon lassan fog reagálni a belső hőmérséklet, és kell még egy külső tápegység az ellenálásokhoz. A termosztáton beállítod a kivánt hőmérsékletet, én a szenzort kivenném a termosztát burkolatából, a szenzor a dobozba a termosztát a dobozra.
Az ellenálásokat párhuzamosan kapcsolod, táp neki és a tápot bontod a termosztát kimenetével. Érdemes egy kevés hőszigetelést tenni az ellenálásokra aluról hogy ne fűtsenek a vakvilágba.
(#) sniperx válasza nash hozzászólására (») Szept 19, 2009 /
 
Fűtőkábel.
Iparban használjuk érzékeny technológiai csöveknél dermedésgátlásra. Önszabályozó kivitel, 30-32C-on tartja a külső köpenyét. Különböző teljesítményben vannak, kb 10-50W/m.
Erre kell egy villásdugó, és mehet a 230-ra.
A másik felére saját végzárója, meg igény szerint szigetelés.
(#) sniperx hozzászólása Szept 19, 2009 /
 
Mondjuk ez a típus eléggé húzós árban, de vannak olcsóbbak is 2-3e/m áron, de azokat neked kell szabályozni. Ezeknél sem kell a túlmelegedéstől tartani, tehát kigyulladni, stb nem tud, csak felmelegszik esetleg 60C-ra is, ha nem szabályozod.
(#) cooper hozzászólása Márc 21, 2010 /
 
Sziasztok! Én egy hűtőből átalakított keltető hőmérséklet szabályzóját szeretném megépíteni. A lényege, hogy egy 100W-os izzót kapcsol egy 12V-os relén keresztül 38-39fok között tartva a hőmérsékletet! Tudnátok valami tanácsot/kapcsolást adni?
(#) fongab válasza cooper hozzászólására (») Márc 21, 2010 /
 
A kereséshez beírod, hogy „keltető” több találatod is lesz. Márt csak, választanod kell.
üdv.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem