Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM 401-450 BRG átjátszó beüzemelése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) doktor75 hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Sziasztok! Hozzájutottam egy BRG FM 401-450 /HS tipusú átjátszóhoz! Szeretnék hozzá találni leírást vagy beüzemeléshez doksit! Nem szeretnék kontárkodni, ezért előbb hozzáértőktől kérdeznék!
Előre is köszönöm!
(#) pucuka válasza doktor75 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Mit szeretnél pontosan, jobb lett volna a PMR, vagy amatőr topikban teszed fel a kérdést
(#) padisah hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Mire vagy kíváncsi? Milyen frekvencián szeretnéd használni? Lehet, hogy tudok segíteni.
(#) SALáta válasza doktor75 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Először is illegális dolog, másodszor lehet azt a frekvenciát valamelyik szolgálat a 40 ből még használja, áthangolni a duplexszűrő miatt milliós laborfelszereléssel lehet de ha már ráteszed a a tetejét a duplexernek akkor el is hangolódott. Persze nem muszály a duplexer de kell mindenképp mert két antennával érzéketlen lesz, nem jutsz be rá. Az áthangolást azért javaslom mert 80% hogy használják még vagy használni fogják majd a frekvenciát mert a Tetra nem ér semmit. Persze majd ne lepődj meg egy bemérőkocsin egy kábeltv szolgáltatótól, biztos jelent a hírközlés felé. A büntetés 150 és kobozás természetesen. Régi rádiótechnikában talán benne van a kapcsolási rajza.
(#) doktor75 válasza SALáta hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Semmiféleképp nem használnám illegális módon, a családomban hagyománya van a rádiózásnak! :yes: A zavarókat mi sem kedveljük! Ha valakinek szüksége van ilyen átjátszóra - átjátszónak használják amatőrök a web szerint-, én szivesen cserélném többsávos adó-vevőre! Hátha valaki tudná használni legálisan!
(#) doktor75 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Bocsi, majd belejövök a topik tengeren való eligazodásba!
(#) doktor75 válasza padisah hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Adósságmegváltásnak jött hozzám, igazság szerint én ne tudom használni. Többsávosra pályáztam, de azt már elvitte egy másik "követelő". :nemtudom:
(#) pucuka válasza doktor75 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Hát ez így számodra nem sokat ér, ha nem értesz hozzá. (nem több sávos, csak több csatornás)
Nagyon valószínű, hogy eredeti állapotában nem tudod használni, valamilyen átalakítást biztosan kell végezni rajta, és ez komoly műszerezettség, és szaktudás nélkül nem fog menni. A bemenetén 5 körös helix szűrő, meg a duplex szűrő hangolása nem hobbi kategória, és ez csak egy egyszerű frekvencia változtatás miatt már szükséges. Az adó sokszorozó és a vevő hangolása szintén nem asztalsarkán elvégezhető feladat. Jobban jársz ha elpasszolod valamelyik amatőrnek egy pár ezresért.
Ráadásul rádió engedély nélkül nem is használhatod, hacsak nem vagy amatőr.
(#) doktor75 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Ezért gondoltam, hogy ha valaki tudja használni, szivesen áruba bocsájtanám! Cserében vagy eladásban is benne vagyok! Legyen olyannál aki tudja használni!
(#) enpesta válasza doktor75 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Szia!
Nézd meg itt: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9173043, vagy itt: http://cserebere.pannondxc.hu/, vagy itt: http://www.ha7mac.com/csere-bere/gbook.php hátha tud valaki segíteni. Elkeseríteni nem akarlak, de ára nem nagyon van, úgy rémlik, hogy itt, a HE-n úgy fél évvel ezelőtt 5-6 ezerért kínált valaki hasonlót, vonalhosszabbító pár néven, tápegységekkel együtt. Ha kvarcokat kell csereberélni drága (0,5-1e/db), ha meg szintézeres, végképp nehéz megtalálni a hozzáértő személyét.
Szia!
(#) szendi001 hozzászólása Feb 13, 2010 / 4
 
Szia!

Keresd meg HA1(Y)A-t Gabort vagy HA1WD-t Szombathelyen. Ok uzemeltek ilyet be tobbet is anno, biztosan tudnak segiteni.

Udv Joe
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem