Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM adó szoftverrel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mcbuddha hozzászólása Máj 27, 2006 /
 
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e szoftveresen FM adót kreálni egy számítógépből? Hogy mondjuk a nyomtatóportra rákötök egy antennát, és a többit szoftveresn oldom meg. Sztereó hangátvitelre kellene, vezetéknélküli fejhallgató építéséhez (ha valaki tud jobbat erre a célra, írjon!). Tudom, hogy illegális nem is akarom majd használni, csak megépíteni és kirakni a vitrinbe...

Nagyjából csak az a lényeg, hogy nem akarok nyákkal meg IC-forrasztással szívni, amit lehet, végezze el a gép, és csak pár elemet kelljen majd összeraknom. A programozás része szerintem menni fog, csak mondjátok mit csináljak.

Olyan megoldás lenne számomra a legjobb, ami külső hangforrást alakít át.
(#) Báddzsó válasza mcbuddha hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
szoftveres fm adó:
kizárt dolog
(#) vicsys válasza mcbuddha hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Anno, amikor még az xt menő gép volt láttam olyan megoldást, hogy a párhuzamos portra ellenállás hálózat volt kötve és mint hangkártya üzemelt...Szerintem nem fogod megtalálni (sajna).Mondjuk, az sem volt egy hifi minőség. De ha ez a vágyad...Én valószínüleg vennék egy rádiós fejhallgatót és azt dugnám a gépre. (olcsóbb jobb is) Made in Taiwan rulez!
(#) Báddzsó válasza vicsys hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Idézet:
„hogy a párhuzamos portra ellenállás hálózat volt kötve és mint hangkártya üzemelt..”
ez tök jó sztem simán megvalósítható, lesz egy ~14kHz- mintavételezésű 8bit bitmélységű hangod....
(#) gyubear válasza vicsys hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Valóban volt ilyen hangkártya. Covox volt a neve és ha két nyomtatóportod volt akár sztereo is lehetett. Ma már nincs értelme az alaplapi hangkeltők és a n.1-egy hangendszerek vliágában. A hangja egy am rádióéhoz hasonlított.
Visszatérve a fent említett problémához. Egy mai PC-ben a processzor x GHz-el ketyeg a különbözö buszok 33-66-100-200-400 MHz-el. Ha annakidején a C64 Floppymeghajtóját lehetett úgy programozni, hogy a fejet mozgató motor elkezdett sípolni és le lehetett egyszerű dallamokat játszani rajta, akkor ugyanúgy nem lehetetlen a PCI-buszt programozni, hogy a 66 MHz-e egy FM rádió legyen. Kérjél meg valakit, hogy írjon neked ilyen szoftwert.

NEM GONDOLTAM KOMOLYAN!!! Csak ki vagyok pihenve és ilyen jutott eszembe. :zavart1:

covox_a.jpg
    
(#) Báddzsó válasza gyubear hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Idézet:
„különbözö buszok 33-66-100-200-400 MHz-el.”
ilyesmire én is gondoltam...
ki kell szedni néhány szűrőtekercset meg kondit a gépből és próbálgatni!! jah: az én gépem zaja elnyomja a gyengébb rádióállomásokat és a vinyóm kattogását lehet hallani a rádióban, több frekin is... komoly!
(#) eSDi válasza Báddzsó hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Akkor ott nagy bajok vannak! Védőföld rendben van?

Jah! meg megnézném hogy közülünk ki tud olyan programot írni......
(#) tatabike válasza mcbuddha hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Én ezzel adok a gépről..... Kábé egy árban van egy alap rádiós fülessel, de a nagy részüknél olcsóbb....

DSCI0017.JPG
    
(#) Gory válasza tatabike hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Hi!

Ilyet hol lehet szerválni és mennyiért? Úgy emlékszem hogy valami másik topicban már láttam a cuccot ilyn 5000Ft körül. Amúgy ez a szoftveres dolog elég érdekes téma. Az FM adóhoz nemsok dolgot lehet használni amit egy porttal tudsz működtetni. Talán egy oszcillátort, de hát az szoftverből baromira nem lesz pontos, meg meglehetősen fölösleges is.
(#) tatabike válasza Gory hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Én még egy rádióamatőrtől vettem elég drágán. Amúgy ez is eladó. Van antenna hozzá, meg táp.
(#) mcbuddha válasza mcbuddha hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
Hát, köszönöm a válaszokat, akkor elvetem az ötletet.
(#) damatic válasza tatabike hozzászólására (») Máj 27, 2006 /
 
OCCA!!!

Jól látom, az egy TESLA B 100 II???

Az komoly! Bratyómnak az első generációs B 100-asa van. Jónéhány éve leporoltam, belefűztem egy streamer kazettából kibányászott cro2 szalagot, CD-ről vettem fel rá, és visszahallgatva nem találtam differenciát a két jelforrás között!

Őrület, nincs zaja!

És hol van még az AKAI GX 4000?
(#) tatabike válasza damatic hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Hali. Az egy Tesla B101 egészen pontosan. Én is nagyon szeretem, van egy UNITRA ARIA-m is, ami elvileg hi-fi sztereó, de a Tesla-val veszek fel, mert szebb lesz a felvétel. Amúgy egy szakitól hallottam, hogy ha a B101/B100-ban kicseréled a végfokokat TBA 810-esre, akkor sokkal szebb lesz a hang visszajátszáskor. Azt hiszem eredetileg valami MBA810-esek vannak benne. Minden átalakítás nélkül egy-az-egyben kicserélhető TBA810-re, és kábé 100 Ft darabja...
(#) tatabike válasza tatabike hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Ja, és ha komolyan érdekel esetleg a téma, tudok egy szakit, akinél 500 Ft-ért tudsz venni bármilyen sztereó Tesla szalagosba való kombinált lejátszó/felvevő fejet, 0 kilométerest...
(#) damatic válasza tatabike hozzászólására (») Máj 28, 2006 /
 
Ez nagyon baró! majd megkérdem bratyeszomat, mert - hogyismondjam - leragadt valahol a nyolcvanas években, és csak azért van PI-es gépe, mert nekiadtam a régi gépem, de gondot okoz neki egy winamp vagy egy irfan kezelése (könyvtárváltás). Iszonyat örül neki, hogy van egy videoton cleopatra-ja a vele adott falakkal, de arra panaszkodott, hogy totál kipurcant az aiwa ad-f220-asa, szerezzek neki olcsón egy decket. De hát a cleo rádiója is elhangolódik folyton, hiába mondom neki, hogy vegyen 1 flakon levegő és egy tuner spray-t, és fújja ki a port, meg áztassa ki a zsírt/dohányfüstöt belőle...

A B100 meg csak be van csusszantva a szekrény alá, mert a fejen kívül a szalag a probléma hozzá. Ha az ember nem bennfentes valahol, ahol még tekercsszámra használják, akkor reménytelen. A régiek meg úgy le vannak nyűve. Van neki egy rakat polimer, 1 akai, meg amire legbüszkébb, egy audio magnetics szalagja, dehát 20 évesek.

Én meg olyan legendát hallottam a B100-ról, hogy építettek hozzá új felvevő/lejátszó áramkört, és veregeti a professzionálisokat (mondjuk egy studer gyártotta revoxot bajosan ).

Mégegyszer megkérdem, hogy érdekli-e, tőled meg, hogy szalagra van-e ötleted?
(#) tatabike válasza damatic hozzászólására (») Máj 31, 2006 /
 
A vaterán szoktak árusítani, én is ott vettem olyan régi polimereket, amikre még csak 1x volt felvétel készítve, tehát gyakorlatilag újak. Itt a fővárosban meg néha nagy ritkán bolhapiacokon szoktam találni nagyon olcsón....
(#) mspike válasza mcbuddha hozzászólására (») Máj 31, 2006 /
 
Nem tudom pontosan, hogy néz ki egy FM moduláció, de biztos vagyok benne, hogy megoldható software-esen, viszont utána kell legyen azért egy erősítő szerintem... szóval nem fogod tudni mindennemű hardware megépítése nélkül megoldani... meghát ugye erőssen korlátozott lesz, nem fog minden féle sebbességű vason elfutni az tuti... talán egyszerűbb építeni egy FM adót és azt valahogy összekötni a géppel... igazából mire kell ? Mert ha ezt megtudnánk egyszerűbb lenne válszolni...
(#) kemenygolya hozzászólása Jún 2, 2011 /
 
hali
a SAM broadcastig nevű progihoz lehet csatlakoztatni Ha jól emlékszem PCI kártyát, ami Fm sávon sugároz, és a frekijét a progiban állítod be
(#) Kheopsz hozzászólása Aug 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy FM adót szeretnék építeni, amelyik tud szöveget is sugározni (pl.:a szám címét előadóját), van mikrofonja vagy akár jack dugóval lehet hozzá csatlakoztatni pl.:MP3 lejátszót.
Tudna valaki segíteni ebben segíteni?
(#) pucuka válasza Kheopsz hozzászólására (») Aug 1, 2011 /
 
Elfért volna az FM adós topikban is a kérdésed. Eléggé bonyolult ügy, nem is egyszerű. A kulcsszó RDS, megvalósítani a vivő kislöketű járulékos modulációjával lehetséges.
(#) djtoti95 válasza mcbuddha hozzászólására (») Aug 3, 2011 /
 
FM transmitter az nem jó?
(#) pucuka válasza djtoti95 hozzászólására (») Aug 3, 2011 /
 
2006 máj 17 -i hozzászólásra válaszoltál. (ha nem zavar)
Egyébként is az ötlete álmodozás szintű, és abszolút hozzánemértésről árulkodik. A nyomtató porton sohasem lesz FM modulált 100 MHz körüli színuszos vivő, pláne nem minden további eszköz felhasználása nélkül, csak egy antennaként használt drót segítségével. Valószínűleg rájött azóta.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem