Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fm transmitter
 
Témaindító: asprey, idő: Okt 18, 2005
Lapozás: OK   12 / 12
(#) karikusz hozzászólása Jan 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy FM transmittert szeretnék. A hatótáv max. 100-150 méter legyen (így nem zavarok senkit) és jó minőségű sztereo (a frekvencia ne nagyon mászkáljon).
Néztem ezt a megoldást: Bővebben: Link de olvastam, hogy olyan 5-10 méter a hatótávja, illetve valaki írta, hogy nagyon érzékeny és elmászik a frekvencia.

Ha tudnátok segíteni kapcsolási rajzokban azt megköszönném, de ha van valakinek ilyen elkészítve akkor szívesen meg is vásárlom tőle.
(#) zole01 hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
Hello minden hozzá értönek és sokat látottnak. Ismerössnek most raktam be egy beépithetöss FM transzmittert a kocsiba, mert sajnos vezetéknelküliben epp kéz lábat még nem hallottam hatterzaj nelkül szólni. Na már most ez az egéssz jó szint amin ez müködik azert döntöttem neki a vezetékes meleltt. De még mindig van egy ici pici hatterzaj amikor 2 zene között szünet van. Azt kérdezném hogy ez nem megoldható hogy teljesen vonalbemenet szintü csöndet produkáljunk az fm frekin keresztül hogy még az antenna is le van választva egy kapcsolóval rajta, azert neztem ki ezt a modelt mert a vezeteknelkülieknél nem tudom leválaszatni az antennát, de ezzel igen a rendszerböl. Amugy jól szól csak mivel hangosan bömbölteti neha ha halkabb resz jön zene közben akkor kihalllatszik egy nagyon minimalis hatter sercegés, ezt kéne megszüntetni. Várom az ötleteket elöre is köszönöm.
http://www.ebay.co.uk/itm/Factory-Radio-Stereo-RCA-AUX-Input-Audio-...xRdnUQ
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 15, 2018 /
 
Egy MTU fm transmittert szeretnék jobb vételűvé tenni, mellékelem a fotokat, kérném szépen aki ért hozzá és tudja, mondja el vagy rajzolja be, karikázza be hova kéne egy kis antenna zsinort felforrasztanom ahhoz, hogy megnövekedjen a vételi képessége...
(#) ferci válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Inkább a szimpla nyomógomb környékét fotózd le ALULRÓL, a tekercs alatt.
Az 1. kép egyharmada sacc.
(#) Szilvi1 válasza ferci hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Szia, íme a kért kép és a másik oldala ugyanazon a feluleten.
(#) Szilvi1 válasza ferci hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
A jackben 3 szál vezeték jön le, fehér piros fekete. Ha a foton látható kis jack dugos antennát átalakitom jacké és bedugom az emelne a vételt? Vagy eleve semmi koze ennek a szálnak és a jack átalakítás sokat veszít a jelből?
(#) Szilvi1 válasza ferci hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Egyébként digital fm modulator néven és az is rajta van wireless, kaphato itt svédben egy jófajta transmitter. Nem tudom még nem egészen értem meg, miért van ezeken plussz egy beépíthető kapcsoló, mit kapcsolunk ki vele és mi az előnye? A wireless része jobban szól mint egy kis vacak transmitterből kivezetve jacken keresztül a hang? Mitől függ az hogy milyen a dinamika tartomány és a hangerő ezeknél a transmittereknél? A wireless ez esetben bluetooth tualjdonképpen vagy mit jelent a modulatorra rá festve? 150 ohm-os ez mit jelent? Ez az érték megszokott? Jobb vagy rosszabb? Ime egy kép:
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2018

fm.jpg
    
(#) Inhouse válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Ha Jack-es antenna van hozzá, akkor azt használni kellene... Zajos? Kicsi a távolság?
Ez a másik verzió nem az antennán át veszi a jelet, hanem közvetlenül az antenna vezetékre kapcsolódik. A kapcsolóval kis és bekapcsolhatod csak szerintem. Nincs semmi Bluetooth, bemegy az RCA-n az analóg audió és FM rádióhullámként foghatja a rádió.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2018
(#) ferci válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Az a jack dugós cucc szerintem mikrofon inkább. Azt ne alakítgasd át.
Próbáld meg egy szigetelt tűvel, rajta egy sacc 1 m-es dróttal megnézni a tekercsek lábainál "megbökve" a forrasztást, tapasztalsz-e javulást vagy sem. Az egyik biztos a modulátor tekercs.
Esetleg a nagy felületű gnd fóliára egy darab drót, "ellensúlynak" megpróbálhatsz..

A fehér dobozon a kapcsoló talán frekvenciasávot kapcsolhat.
(#) Szilvi1 válasza ferci hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Nem, az nem mikrofon hanem egy gps antenna, vannak hozzá kis tapadó korongok is, ezekkel lehetett anno a gps-jelet erősíteni az auto ablakban.
(#) Szilvi1 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Rá van irva hogy wireless! És a lényeges kérdésem? 150 ohm mi ez? Jobb lehet a hangereje és a dinamikája vagy rosszabb?
(#) Inhouse válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 15, 2018 /
 
Kis kínai ügyesen ír angolul... Hol látsz 150ohm-ot?
(#) Szilvi1 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 16, 2018 1 /
 
eza biltema hivatalos oldalán találhato fm modulator neven 199 skr-ért. A leírásban szerepel. De miért nem a kérdésre válaszolsz?
(#) pucuka válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Szerintem a szerkezeted semmi wireless, a katalógusban is csak annyi van, hogy Digital FM modulator. Mondjuk ez is érdekes, mert vagy digitális, vagy FM modulátor, de nem ismerem ezt a szerkezetet.
A szerkezetet antenna és az autórádió közé, az antenna vezetékébe kell beilleszteni, tehát nem wireless, azt nem írja sehol, hogy esetleg Bluetooth van-e. A 150 ohm a kiskapacitású antennakábel hullámimpedanciája, semmi tennivalód nincs vele.
Szerintem a két RCA, (jobb bal csatorna), és a Jack két különálló analóg hangbemenet, az sem derül ki, hogy honnan jón ide az MP3.
Idézet:
„Az MP3 csatlakoztathatósága a legtöbb eszközre antenna csatlakozón keresztül. 150 ohm.”

Az MP3 lejátszóknak ritkán van RF kimenetük, amit a 150 ohmos antennához csatlakoztatni lehetne. De az nem jelent semmit, nem tudhatok mindenről.
Valahonnan bővenn műszaki adatokat kéne szerezni, ennyi (enyhe szóval pontatlan) infó édeskevés.
(#) Inhouse válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Ha nem tudod, hogy mit is kérdezz, arra nehéz válaszolni. Ha meg nem fogadod el, az a te dolgod, de ezután még beszólni...magadra maradtál a problémáddal...
(#) Szilvi1 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 17, 2018 2 /
 
Ember, azt kérdeztem, mitől függ az, hogy milyen minőségben és milyen hangerővel szól egy fm transmitter. És azt, hogy mennyivel jobb egy iylen fentebb befotozott direkt antennára kötött szerkezet. Megértetted? A kérdést. Vagy még egyszer leírjam és bunkóskodnál? Nem tudsz olvasni? Olvasd el újra ezt is, és az egészet. Ha nem értesz dolgokhoz, vagy fogalmad sincs, nem jut el az agyadig a kérdés, nem azt jelenti, hogy nincs kérdés, sajnállak. Keress más fórumon receptorokat akik vitatkoznak veled. Ne légy nagyon okos és bíráló, mert ezzel magadat minősíted. Ezekhez lehet kell még vagy 10 év neked megérteni. További jó tanulást.
(#) Moderátor hozzászólása Szilvi1 hozzászólására (») Okt 17, 2018
 
Hékás!

Hátrébb az agarakkal. Tessék normális stílusban társalogni.
(#) KBal76 hozzászólása Feb 15, 2024 /
 
Rendeltem olcsóér (~640FT ) egy Bluetooth -> FM transzmittert, és (annyira nem is meglepő módon) nem sztereóban sugároz, nincs pilot jel. Borított már közületek valaki szét ilyen csodát, hogy mi van benne, menthető-e? Van nekem régebbről olyan ami meg nem BT vevős, hanem mindenféle memóriakártyákat eszik, az bezzeg sztereó.
Kicsit fura hogy arra veszik a fáradságot hogy BT elektronikát, kijelzőt, USB töltőt csatlakozókkal, fröccsszerszámot stb. készítsenek, de a sztereó kódolás már nem fért bele a keretbe.
Következő: »»   12 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem