Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   154 / 191
(#) elektroncso válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 28, 2019 / 1
 
Például a ERSA 102-es sorozata furatos. De WELLER-ben is vannak furatos pákahegyek, azt viszont nem tudom fejből.
ERSA Soldering Tip Series 102
(#) tbarath válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 28, 2019 / 1
 
A Hakko 907-es (900m?) hegyeknél a lyuk átmérője asszem pont 4 mm-es. De nem igazán értem, hogy mit értesz gyors felfűtés alatt, a T12 hegyek emlékeim szerint kb. 13-15 sec alatt érik el a 300 fokot szobahőmérsékletről. Illetve a hegy hőmérsékletét hogy akarod mérni?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2019
(#) Ge Lee válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 28, 2019 / 1
 
Idézet:
„Szeretnék egy viszonylag gyors felfűtésű pákát készíteni. A betét házilagos legyártása nem túl egyszerű, de arra gondoltam, a betét miért nem lehetne a diesel autók izzítógyertyája.”
Több oka is van. Mérted már izzítógyertya áramfelvételét? Milyen nyelet fogsz csinálni hozzá? Ma már több olyan páka van ami 10-20s alatt felfűt, szóval ez nem olyan nagy dolog. Plusz ha nincs lehűtve hanem van készenléti üzemmódja ahol 150 fokon pihen, onnan jóval gyorsabb felfűteni mint szoba hőmérsékletről. Az Ersa hegyei amiket én használok 3,5-ös belső furattal rendelkeznek, a kínai 907 klónoké meg 4,5-össel.
Ez utóbbi pákát 230V-os változatban használatra készen megkapod az ebay-en kb. 1500Ft-ért. Tehát ennyibe kerül a páka amit bedugsz a konnektorba, beállítod a nyelén a hőfokot, és miután felfűtött forrasztasz. Biztos létezik olyan hogy az alkotás öröme, de ez már azon nagyon túlmutat, a teljesen értelmetlen ráadásul felesleges időtöltés irányába.
Nem mellesleg ha érted a fizikai működését egy ilyen fűtőbetétnek akkor azt is érted, hogy minél gyorsabban fűt fel, ahhoz annál nagyobb teljesítmény kell minél rövidebb idő alatt, azaz jóval könnyebb lesz az ilyen fűtőbetétet tönkretenni is, valamint az élettartama sem lesz megközelítőleg sem olyan, mint mondjuk a jó öreg kattogós wellernek.
(#) Epu2 hozzászólása Dec 28, 2019 /
 
elektroncső, tbarath, Ge Lee!
Köszönöm a válaszokat! Segítettetek a megoldásban. Szerény nyugdíjnál a kéznél levő megoldásokkal kell foglalkozni. A nyél, a hőszigetelés és a hőfok kontroll sem nagy probléma. A hegy is ment volna réz rúdanyagból de a felületvédelem jelentett volna problémát. Ez csak gyárival oldható meg. Kattogós Weller használtan is horror.
(#) neogeo2 hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Sziasztok

Hobbi jellegű felhasználáshoz szeretnék egy állomást beszerezni. Találtam egyet, ami ránézésre tudja mindazt amire gondoltam. Bővebben: Link

Kérdésem az lenne, hogy valakinek van-e már tapasztalata ezzel a készülékkel?
Szerintetek érdemes lenne ezt megvenni?
(#) Ge Lee válasza neogeo2 hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
A forrólevegős fej az jó, nekem is olyan van, a páka maga meg olyan lesz amilyen hegyet éppen kapsz hozzá. Ha nincs szerencséd akkor taszítani fogja az ónt, ha szerencséd van akkor tudod használni. Van hozzá 10 vagy 12db-os csomagban hegy, ha sikerül kifogni belőle használhatót akkor nagyon jó áron lesz egy készleted, mert olyan 150Ft-ra jön ki kb. egy hegy.

Ja, a forrólevegős fej legelső bekapcsolását ne a lakásban ejtsd meg, nekem olyan szerelési pamacsot lőtt ki hogy győztem utána kiszellőztetni. Nem tudom mi volt az, de valami kerámia por szerű akármit lövellt ki magából, és irtó büdös is volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2019
(#) neogeo2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Köszönöm
(#) Bartos77 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Ja, csak ilyen van az alin 8-9000Ft-os áron is. Kapcsoló üzemű táp van benne. A páka szokvány 907-klón nikróm fűtőbetéttel. A hegye valószínűleg a dobd el kategória, azt venni kell rá egy jót...
A hőlégfúvó a szokásos. Ez a jó csendes ventilátoros fajta. A másik fajta, aminél a fém házba van egy mini kompresszor és csövön nyomja a levegőt, az sokkal rosszabb... Vastag levegő vezetéke van, meg olyan hangja, mint egy traktornak... Ráadásul ha bedöglik, dobhatod el...

A ventishez mindent kapni fillérekért, ventit, fűtőelemet, egész hőlégfúvót...

Ugyanez igaz a pákára. Fillérekért lehet venni hozzá egész pákát, fűtőbetétet csúcshüvelyt, hegyeket....
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) Bartos77 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Most éppen kicsit drágult, múltkor 29 dodó volt csak... (Vettem egyet, de kíváncsiságból feltettem vaterára. 14-ért hamar elvitték.) Szóval már nincs meg... Annyit tudok mondani róla, hogy működött... (másik pákát dugtam rá, azzal próbáltam le) Pöpecül kinéző, aluházas kis cucc volt.

https://www.aliexpress.com/item/32884560497.html?spm=a2g0s.9042311....TaNV1c

De van egy másik fajta. Ebben nem tudom, mi van belül, gondolom kapcsitápos ez is, (csak nem 230V-ról megy a páka, remélhetőleg....) Ez a legolcsóbb:

https://www.aliexpress.com/item/4000124968352.html?spm=a2g0o.detail...22cb87
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) Bartos77 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Na, találtam róla belső fényképet. Szerencsére a szokásos 24V-os klónpákával megy ez is. Van benne 24V-os táp. Akkor már lehet ajánlani ezt a kínai csodát hobbi célra.... Ha nagyon nem fociznak vele a kínai postán, akkor jó vétel lehet egy ilyen 28$-ért... (Pont ez a trafó van a potméteres, analóg szabályzós, aluházas cuccban is...)
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) neogeo2 válasza Bartos77 hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
Köszönöm a választ!

Sejtem, hogy ugyanaz lehet a beltartalom, csak a garancia miatt gondoltam egy európai kereskedővel boltolni. Aztán úgy alakult, hogy hiába akartam rendelni a weboldalon, valamilyen programozói hiba miatt nem sikerült sehogy sem a fizetés. Akkor kerestem alin egy hasonlót. Végül ez lett belőle.

Bízom benne, hogy egyben megérkezik. Ja és hogy meg tudom úszni a vámkezelést.
Ha megérkezett, csinálok pár fotót burkolat nélkül. Persze csak ha érdekel valakit...
(#) semetka hozzászólása Jan 9, 2020 /
 
https://www.hestore.hu/prod_10039203.html
Erről mi a véleményetek? Főként a hőlégfúvó része érdekelne
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
(#) Bartos77 válasza semetka hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
Valami 907 klón szerű páka van a fényképen. A hőlégfúvó nem ventillátoros, hanem a dobozban van egy membrános pumpa. Annak meg olyan hangja van, mint egy traktornak... Ha meghibásodik, valószínűleg dobhatod el...
Szerintem ha ennyit szánsz rá, mert ez nem olcsó állomás, akkor olyat vegyél, amihez lehet kapni alkatrészeket is külön. Tartalék páka, hegy kapható legyen hozzá, valamint hőlégfúvó, fűtőbetétek, stb beszerezhetőek legyenek. Azért egy 30e Ft-os állomásnál ennek elvárhatónak kell lennie... Főleg annak a tükrében, hogy egy 8000Ft-os kombó állomásnál beszerezhetőek a pótalkatrészek... (Bár valószínűleg ebbe is ugyanaz a kompresszor egység van, mint a többi ilyen kínaiban...)

Szóval szerintem nézz utána először, hogy a meghibásodásra hajlamos alkatrészek beszerezhetőek e hozzá...
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
(#) semetka válasza Bartos77 hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
Köszi a választ. Hestore-n azt írják a Fahrenheit pákahegyek kompatibilisek. Tudsz esetleg segíteni milyet érdemes ilyen árban?
(#) Kovács Zoltán hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Üdv mndenkinek.

Egy kis tanácsot szeretnék kérni.

Kaptam egy Star Tec ST804 (80400 Kiforrasztó- és forrasztóállomást 80 W 150 - 450 °C ) Viszont pákát nem.

Van esetleg ötlete valakinek milyen pákát vegyek hozzá.. Én a Hakko 907-est néztem, de nem tudom megfelelő-e a bekötése.

Azt honan lehetne megtudni, mi a jó hozzá?

Köszönöm a segitséget.

Zoli
(#) Gulacsi989838 hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Sziasztok!

Hobbistaként rég vágytam már egy minőségi állomásra és az utóbbi időben szemet szúrt a Weller WE1010 típusú állomás. Itthoni ára ~60.000 forint körül mozog ezért szét néztem pár külföldi oldalon és az egyik oldal alkalmi promóciót hirdet rá, ami a a következőképp működik:
Hozzá adod a kosárhoz, majd tovább a rendelésre, megadod az adataid és lesz egy (Promotion Code) mező ahová a következőt kell be írni: WELLER35
Az én esetemben jó magyarhoz híven meg próbáltam be írni a promóciós kódot mégegyszer... És működött, ami által szállítással együtt ~30500 forintért megkaptam! (Harmadjára már nem engedte...)

Egyetlen hátránya, hogy USA-ból jön, ezért 120 voltos transzformátort tartalmaz a készülék és nincs a trafón 230 voltos csatlakozási pont!

Gondoltam megosztom ezt veletek, hátha van valaki aki szemezett már vele, csak túl drágának találta a pénztárcájához képest. 230/24 voltos trafója pedig biztos van otthon is az itt lévők 90 százalékának és nem nagy dolog kicserélni, de egy újat is lehet venni már 6-8000 forintért. Egy 100-120VA Teljesítményű tökéletesen meg is felel bele.

Ha van valakinek hosszú távú tapasztalata ezzel az állomással akkor kíváncsian várom a véleményét!

A szállítás idő a DHL által 8-14 munkanap.
Az oldal pedig itt található:

Bővebben: Link
(#) BarnaPili válasza Gulacsi989838 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Idézet:
„Egyetlen hátránya, hogy USA-ból jön, ezért 120 voltos transzformátort tartalmaz a készülék és nincs a trafón 230 voltos csatlakozási pont!”


Mivel USA-ból jön, lehet, hogy VÁM plusz ÁFA is lesz rajta. De akkor sem lesz 60rugó.
Köszi az infót!
(#) attika válasza Gulacsi989838 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Szerintem ez nem volt az évszázad üzlete.
Erre szinte biztos, hogy VÁM és ÁFA is társul majd és akkor még a trafót is meg kell venned.
Az ÁFÁ-t az itthoni árakhoz fogják nézni, ugyan ott leszel mintha itthon vetted volna meg.
Ne legyen igazam.
(#) Alkotó válasza attika hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Nem egészen egyértelmű mire lehet számítani, de a linkre kattintva előjön egy ablak, aminek a második sora arra utal, hogy előre megállapításra kerül az ár (és gondolom itt még vissza lehet lépni), a 4. sor pedig kizárja további költségek felmerülését.
Ha nem értem félre, és nincs csapda a dologban, akkor ez ígéretes kezdet.
(#) Alkotó válasza Gulacsi989838 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Kifizetted előre? Ha igen mennyi lett a vége?
(#) tbarath válasza Gulacsi989838 hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Azt hiszem pont egy ilyen állomást égetett el Dave (EEVBlog). Ott részben ő volt a hibás, mert a 120 Voltos cuccot simán ráakasztotta az ausztrál 240 Voltos hálózatra, de ha jól emlékszem arról is panaszkodott, hogy Wellerék kispóroltak egy biztosítékot, ami megvédhette volna a készüléket az ilyen hibáktól.
(#) tbarath válasza attika hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Én úgy tudom, hogy az ÁFÁT a termék ára+szállítási költség+vám összegre számolják rá (annak 27%-a), az nem számít, hogy itthon mennyibe kerül.
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Jól emlékszel: YouTube.
(#) attika válasza tbarath hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Legyen igazad, minden esetre érdekelne a vége, hogy megérte e.
(#) Gulacsi989838 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
150€ összérték alatt (beleértve a szállítási díjat is) minden termék vámmentes!
Maximum az áfát számolják hozzá, de ilyen kis értéknél nem szokott fennakadás lenni ezzel sem, de ha lenne még úgy is megáll az egész 38000 körül.
(#) Gulacsi989838 válasza attika hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Vámot biztosan nem tesznek rá, mert mint előzőleg írtam 150€ alatt minden termék vámmentes! Rendeltem már hasonló értékben terméket és arra sem kellett fizetnem Áfa-t. Trafóm pedig van itthon, szóval ha még rá is jön az Áfa akkor is nagyon megérte!
(#) Gulacsi989838 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
30584 magyar forint kereken!
Egyébként a számlán szerepel adó is. Ha kiszámlolod (állomás ára+szállítás) akkor az a 6502-Ft pontosan 27%-os adó, tehát szerintem ez jó érv arra, hogy nem fogják még rászámolni az Áfa-t. De ezt nem tudom biztosra mondani. De kint teljesen más az Áfa számítás és a szállító cég értesítésében is szerepel, hogy (Nincs többlet import díj szállításnál) Így durván 23000-re jön ki az állomás ára+ a szállítás.
(#) Gulacsi989838 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Na ezt nekem nem dobta fel, bár én telefonról rendeltem lehet azért. De így hogy ezt látom már biztosra veszem, hogy nem lesz semmilyen többlet költség, hisz a képemen látszik hogy ki fizettem az adókat is. (Taxes)
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2020
(#) Gulacsi989838 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 12, 2020 /
 
Igen, én is láttam ezt a videót. Sajnos ez mínusz pont a Wellernek, de százforintos dologról van szó, így majd az átalakítás során fog bele kerülni a primer oldalra is.
(#) Alkotó válasza Gulacsi989838 hozzászólására (») Jan 12, 2020 / 1
 
Ez így szerintem is készen van, minden ki van fizetve. Nem számítanék semmilyen egyéb költségre.
Következő: »»   154 / 191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem