Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciaváltó 1-ről 3 fázisra
Lapozás: OK   25 / 25
(#) Peter65 válasza szikorapéter hozzászólására (») Feb 4, 2021 /
 
Igen, a háromfázisú motor meghajtáshoz való főáramkör megegyezik azzal, amit korábban linkelt Ballada. A vezérlése különböző; a háromfázisú motorhoz 120°-kal letolt feszültségeket alakítunk ki, egyfázisú motor esetében 90°-kal eltoltat, és ebben az esetben nincs szükség kondenzátorra sem.
Azt viszont tudnod kell, hogy az egyfázisú motor ilyen főáramkörrel történő hajtásakor a motor névleges üzemállapota nem érhető el, mivel a fő és segéd fázisra csak kb. 70%-nyi feszültséget lehet előállítani. Ha a tekercsek szétválaszthatók, 2db H híddal el lehet érni a névleges munkapontot. Vagy három félhíddal is, ha a DC feszültséget kb. 40%-kal megemeled.
(#) szikorapéter válasza Peter65 hozzászólására (») Feb 4, 2021 /
 
Köszönöm, egyszerűsége miatt használnék fel a próbához egy ilyen hidat.
Van IGBT és meghajtó ic is , de azt már végleges projecthez használnám fel, ahová nagyobb teljesítmény kell. Teszthez elég lesz a monolit tömb is egyszerűsége okán.
(#) dcsabi hozzászólása Feb 5, 2021 /
 
Sziasztok, A nem kis falat, nagy feszültségű elektronika eredménye felé vezető út...
Egy baráti észrevétel. anno heti szinten rendeltem itthoni "boltokból" zacskószám a mosfeteket IGBT-ket, stb...Aztán, amig nem egyszer megjött az eszem (?) rendeltem (K...l) 5-10$-ért. Ezeket a dolgokat anno meg is szellőztettem kb 2012--13 környéke. Első próbálkozásom ezután, sikeres volt.
Sőt egy kis usb-s szkóp is belefért a "játszás" árába onnét. A lényeg, a vezérlő logikát ha megérted, és azt csinálja amit vártál tőle, akkor rákapcsolható a végfok. Én a végfok, gyanánt egy Mitsubishi
PS21564 modult használtam. a vezérlő fontos eleme még a tiltás/engedélyezés vonal. Ha valami hibajelzés jön a végfok felől, azt pár ms-n belül le kell tiltani a meghajtást!!! Ha a neten fellelhető gyári adatlap szerinti megoldást megépíted, elsőre működnie kell, hajrá... aztán ha megízleled mi ez akkor tovább léphetsz... Anno én meghajtónak, az MC3phac-t (Motorola) használtam, ma már nem nagyon kapható... (Ha házat építenék,nem biztos hogy kis lapáttal kezdenék el sarat és homokot) gyűjtögetni...
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2021
(#) ftirius hozzászólása Jún 18, 2021 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy 550W-os frekiváltóm, és mondjuk 800W-os motort szeretnék hajtani vele, akkor mi fog történni?
Simán csak kisebb teljesítménnyel hajtja, vagy túlterhelődik a frakiváltó?
Vagy valami egészen más, amire nem is gondolnék?
(#) kadarist válasza ftirius hozzászólására (») Jún 18, 2021 / 1
 
Szia!
Túlterhelődik és letilt.
(#) ftirius válasza kadarist hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Értem, köszönöm!
(#) Josi777 válasza ftirius hozzászólására (») Júl 12, 2021 /
 
Ez attól függ, hogy mennyire van megterhelve a motor. A legtöbb esetben túlméretezik, azaz nem csúcsra járatják, így esélyes, hogy működhet. A frekiváltó nem tud túlterhelődni, mivel a saját maximális áramánál nem fog nagyobbat leadni. Paraméterezéstől függ, hogy mikor tilt le, általában 125% teljesítmény és 10-30 sec után, szóval nem 101%-nál és nem azonnal.
Következő: »»   25 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem