Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   238 / 292
(#) VIM válasza kt54 hozzászólására (») Nov 18, 2020 /
 
Szia! A pontos típus jelzése kellene éppen a 30 év miatt, hogy akkor melyikkel is állunk szemben.
(#) kt54 válasza VIM hozzászólására (») Nov 18, 2020 /
 
VCW 242/4 a Típusa vagy VC 242 E
(#) VIM válasza kt54 hozzászólására (») Nov 18, 2020 /
 
A másik topikban éppen erről a membrános mikrókapcsolós kazánról volt szó. Bővebben: Link Zoszka tudna többet mondani róla, mert kevés információ lelhető fel róla a neten és én nem vagyok kazán szerelő de ha bármit is tudnék segíteni azt megosztanám veled. Van egy fő vezérlő szelep és egy áramlás kapcsoló benne. Elég bonyolult a hidroblokkja. Van ahol beszélgetnek is eről a régi készülékről ha nem is pont szám szerint erről de a hidroblokkja ugyan olyan megoldású. Bővebben: Link Ezeket a mikrókapcsolókat kell megvizsgálni, kimérni, hogy kapcsolnak-e ill. az őket működtető membrános rudazatú hidróblokkot. Az abban lévő nagy membránt "szokták" cserélni ha az nem működteti a "kettő mikrókapcsolót", mert az van leginkább igénybe véve. Zoszkánál az is kapható ... még.
(#) pecsenye válasza VIM hozzászólására (») Nov 19, 2020 /
 
Rendben, érthető, köszönöm szépen, akkor valami szaki lesz belőle.
(#) Rufusz2006 hozzászólása Nov 23, 2020 /
 
Hello, adott egy Ariston Genus One 30kW kazan melyet nem tudok elinditani, megall a kalibracio alatt. Hibalistaban 801 (calibration error) majd kozvetlen elotte 5P6 (no flame) hibakodokat talalok. A kazan mukodott, hasznalatban volt, de atallitottam egy parametert ami miatt ujra kellett kalibralnom. Kozben visszallitottam mindent, gyari beallitast is megprobaltam, sehogysem akarja kalibralni. Max Power-en tobbszor begyujt, futi a futeskort, ritkan at lep az Intermediate Power-re, de nem tudja befejezni. Ez miatt most abszolut nincs futesem Tudnatok segiteni mit probaljak meg, vagy esetleg hogyan tudnam meghackelni, elhitetni hogy a kalibralas befejezodott es induljon el tudjak futeni vele. Koszonom
(#) Inhouse válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Az 5P6 a lángleszakadás hiba, lángőr működési probléma. Küldj egy képet a panelról, főleg a lángőr érzékelő környékéről.
(#) Rufusz2006 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Nem tudom hol van a langor erzekelo, itt a panel
(#) Rufusz2006 hozzászólása Nov 23, 2020 /
 
Itt meg a kazan belseje
(#) Inhouse válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Tartok tőle, hogy itt is a gyújtóelektródával van egybeépítve, nincs külön. Volt mostanában itt ilyesmi hiba, nézd át őket!
(#) Rufusz2006 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Ez mit jelent, hogy cserere szorul a gyujtoelektroda? Pont itt van a szervizesek, probaljak a kazant, de ilyesmire nem is gondoltak, mit mondjak nekuk?
(#) JZoli válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Nincs túl magasan abban a szifonba a kondenzvíz?
(#) Inhouse válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Akár...tisztítás nem árt. Mire jutottak?
(#) VIM válasza JZoli hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Úgy látszik, hogy ez csak nekünk tűnik fel a szervízeseknek nem. A panelcseréért többet lehet elkérni.
(#) VIM válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
ITT volt róla szó de még nem született megoldás vagy ha igen, ide nem igazolta vissza a kérdező a megoldást. Adaptív gyújtású .... de elég rosszul csinálja.
(#) Rufusz2006 hozzászólása Nov 23, 2020 /
 
Kitisztitottak, megneztek egesteret, gaznyomas rendben, szifont is kitisztitottak. Holnap visszajonnek uj panellel. Annak ellenere hogy 5P6 hibakod van a listaban, azt mondjak hogy a pompa nem tudja forgatni a vizet rendesen a padlofutesrendszerben es a nyomo agon tulmelegedik. De sztem ez nem igaz, a visszafolyo hideg es van egy futotest a furdoben, ott erzodik hogy melegedik rendesen.
(#) Gpierre hozzászólása Nov 23, 2020 /
 
Sziasztok!
Junkers TR200 szobatermosztát bekötésében kellene egy kis segitség nekem. A helyzet, hogy az előző termosztátom elromlott és mivel nem kaptam azonnal TR200-at, vettem ideiglenesen egy Computerm Q7-et, amit a gázkészülék szerelő be is kötött. (felcserélte a kábelek bekötését)
Viszont nem vagyok megelégedve a működésével. 24 fokra van programozva, hogy azt tartsa egész nap, de valahogy azt csinálja, hogy hirtelen felfűti a lakást 24fokra, majd nagyon sokáig nem csinál semmit, azt követően, megint hirtelen felfűt. Igy a padlófűtés (visszatérő vezeték van becsévélve a padlóba) csak impulzusonként kap meleget és nem elég a padló állandó melegen tartására.
Időközben szereztem egy használt de működő TR 200-at, amit szeretnék visszakötni eredeti helyzetbe, mert ezzel tökéletes volt a padló hőntartása is.
Viszont sehol nem találok hozzá bekötési rajzot.
ZSE 24-4MFK a készülék. A fényképen a bekötési pontok vannak.
Tudnátok segiteni, melyik szálat hová kössem?
Köszi!
(#) zoszka válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Nincs meg a megfelelő gáznyomás/mennyiség a gázszelep előtt működés közben.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2020
(#) zoszka válasza Gpierre hozzászólására (») Nov 23, 2020 / 1
 
Nem ebbe a csatiba kell bekötni. Középen van a csati (fehér). 1-2-4-et az 1-2-4-re.
(#) Rufusz2006 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Megmertek a gaznyomast, a manometert a szelepre csatlakoztatva es rendben volt
(#) VIM válasza Gpierre hozzászólására (») Nov 23, 2020 / 1
 
Szia! Ha a képek alapján próbálgattad a működést és a jó termosztátot akkor feltehetően tönkre is tetted azt. Az 1-2-4 pontokra kell kötni a kazánban is de az kissé jobbra van a panelen és az Ls-Lr pontokra vissza kell kötni az áthidalást, hogy a 24 voltos termosztát átvegye a szabályzást. Bővebben: Link 16. oldalon találod meg a bekötést. A TR200 az csak abban különbözik a TR100-tól, hogy az heti programozású míg ez utóbbi csak napi.
(#) Gpierre válasza zoszka hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Köszi, megtaláltam a fehér csatit. Tényleg van rajta 1.2.4.
Hogy működött eddig a Q7el, ha nem is oda volt bekötve?
Köszi!
(#) zoszka válasza Gpierre hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
Mert a q7-est a zöld csatiba kell kötni
(#) zoszka válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 23, 2020 /
 
A max teljesítményen is?
(#) Rufusz2006 hozzászólása Nov 24, 2020 /
 
Sracok, megforditottam a langerzekelo/gyujtoelektroda dugaszat es elindult! Az a piros/feheres szigetelesu kabel ami megy az egesterbe. Lehet ez vagy csak szerencsem volt?
(#) kralg hozzászólása Nov 24, 2020 /
 
Sziasztok,

Egy SaunierDuval Thelia Condens 25-A gázkazán vezérlője rakoncátlankodik, érdekelne, hogy van-e valakinek hasonló tapasztalata.

Kb. 2 hete kezdődött, hogy a kazán kikapcsolt, azaz a kijelzője teljesen elsötétült. Kihúztam, újra bedugtam és mint ha mi sem történt volna, elindult. Ezt azóta rendszeresen csinálja, volt amikor egy teljes napig is működött gond nélkül, de újabban már max. fél napot bír. Rendszeresen előfordul, hogy anélkül visszakapcsol, hogy kihúznám, tehát néhány órás pihenő után újra életre kel. És úgy tűnik, hogy újabban hiába húzom ki és dugom vissza, mint halottnak a csók. Csak akkor indul el, mikor kedve tartja. Egyszer elcsíptem, hogy a kijelző vibrált, tehát mintha valamilyen kontakthibával állnék szemben, de belül mindent megmozgattam, minden jónak tűnik és a jelenség nem változott.

Az a gyanúm, hogy a tápegységével lehet a gond. De milyen alkatrész okozhatja ezt a jelenséget?

Köszi
(#) vision61 válasza Rufusz2006 hozzászólására (») Nov 24, 2020 /
 
Szia!
Nem ismerem ezt a készüléket, de szerintem az csak egyeres vezeték, ergó a csatiban csak egy saru van, ezen keresztül történik a gyújtás, és az ionizációs lángellenőrzés is. A megfordítással megszüntetted a kontakt hibát, vagy a trafó lábánál van bizonytalan forrasztás, ami most "megjavult" a mozgatástól.
(#) Fr33 hozzászólása Nov 24, 2020 /
 
Sziasztok!
D-ég EURO 24 KT-E turbós kazán. Világít a piros hiba jel, a ventilátor pedig folyamatosan megy. Törölni nem lehet 0 állásban sem. Áramtalanításra sem törlődött.
Tudtok rá ötletet?
(#) buxus hozzászólása Nov 25, 2020 /
 
Üdvözletem!
Nem tudom, szabad-e még ilyen ósdi készülék hibával előhozakodni, de jobb nincs...
Adott FÉG C-18HE készülék. Bekapcsol, felfűt rendesen egy darabig, de kb 52-57 fok körül egyszer csak egy kattanással lekapcsol (égés és szivattyú is), majd a szivattyú kicsit visszakapcsol majd újragyújt és megint fűt egy darabig. Reteszelés, hibajelzés nincs. Följebb nem megy a hőmérséklet. Mi lehet a hiba? Vezérlőpanel? Vagy esetleg a szivattyú hiba(túlmelegedés) is okozhat ilyen tüneteket? A hőmérő jó, a hőérzékelők most lettek cserélve.
Köszönöm az ötleteket, tanácsokat.
(#) Gafly válasza buxus hozzászólására (») Nov 25, 2020 /
 
Tekerd kicsit feljebb a kazántermosztát tekernyűt, első próbákozásként.
(#) buxus válasza Gafly hozzászólására (») Nov 25, 2020 /
 
Nem tudom melyik tekerentyűre gondolsz(lehet, hogy ami ezen már nyomógombos?). Az előremenő vízhőfok szabályzó 65 fokon van (bár most feljebb allítottam 74-re), de ez nem befolyásolja. Amikor lejjebb veszem 55 fokra, akkor szepen elkezd modulálni, de egy idő után akkor is jön a lekapcs.
Következő: »»   238 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem