Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   281 / 292
(#) rewox válasza VIM hozzászólására (») Márc 15, 2023 /
 
Szia VIM! Teljes vízrendszer takarítva és savazva is, 19 -év alatt most lett hozzányúlva először. Az évek alatt volt használva rendesen. Mégegyszer köszönöm a segítségedet!
(#) rewox hozzászólása Márc 17, 2023 /
 
Szervusztok! Nehogy egyszerű legyen az élet! Kettő napig tökéletesen üzemelt a kazán, ma reggel meggondolta magát és melegvíz vételezésnél a fűtési kör bekapcsol szivattyú elindul de a radiátorok felé nem megy a melegvíz. Csak fűtés esetén normálisan működik a kazán.
(#) VIM válasza rewox hozzászólására (») Márc 18, 2023 /
 
Szia! KÉrtelek, hogy az üzemmódváltó kapcsolót és az azt működtető rudacskát kell megvizsgálni. A leírásban a 22. oldalon középen látható, barna-kék-fekete vezetékkel van bekötve. Ez a kepcsoló szokott tönkremenni ill. nem kapcsol megfelelően vagy a HMV hidroblokk kis rúdja nem mozog megfelelően a nyomásváltozásra. A fűtés azért megy, mert az az alaphelyzete a készüléknek. Ha csapnyitás történik akkor váltana HMV-re. Tömszelence, mikrokapcsoló amik erre vannak felszerelve. Ebben az "ufóban" van egy membrán amire az impulzuscsöveken keresztül hat a csapnyitás nyomásváltozása és a szeleptestet állítja fűtésről HMV-re.
(#) gajdossmd hozzászólása Márc 18, 2023 /
 
Sziasztok!

Egy fég konvektorról lenne szó amiben egy CR-6 gázszelep van. A probléma az, hogy addig jól működik amíg a termosztát lekapcsolja a főlángot olyankor az őrláng is kialszik. Ha begyújtom szinte azonnal begyúllad az őrláng és szépen kéken ég. Fúvóka ,gázcső ,roppantógyűrű cserélve ezekkel nem lehet baj. Az őrláng csak akkor alszik ki ha felfűtés után a főláng is. Elősször csak napi egyszer csinálta aztán minden felfűtés után. Mi lehet a baj?
(#) VIM válasza gajdossmd hozzászólására (») Márc 19, 2023 /
 
Szia! Ezt is kicserélted?
(#) VIM válasza rewox hozzászólására (») Márc 19, 2023 /
 
Végül is ez a kapcsoló való hozzá DE ha kapsz olyan karos váltó kapcsolót (Bővebben: Link) ami méretben egyezik akkor csak át kell forrasztani a vezetékeket. Az eredeti az fröccsenő víz ellen védett, érintésvédelmileg az felel meg az előírásnak. Ha a forrasztásokat ragasztópisztolyos olvadékkal lefeded akkor megfelelő lesz az érintésvédelme.
(#) gajdossmd válasza VIM hozzászólására (») Márc 23, 2023 / 1
 
Szia!

Nem cseréltem a termosztátot. A termoelemnél a toldó amin a saru van a kis műszerhez azt cseréltem és jó lett. 4 napja működik szépen.
(#) Tistván55 hozzászólása Ápr 4, 2023 /
 
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget: FÉG C12 kazánba vezérlőpanel csere történt, az új vezérlő
HUK-43 típusú. A kazán mellet van egy átfolyós vízmelegítő egy JRK 11-es reteszelő kapcsolóval,
ennek a bekötésében kérnék segítséget. Ha valaki tud segíteni előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza Tistván55 hozzászólására (») Ápr 4, 2023 /
 
Miért kérdezed?
Azért mert azon van ilyen, vagy azért mert ezen van ilyen?
Vagy mert szólt a kéményseprő hogy nem kellene szagelszívó?
Bár trollkodásnak hangzik, de nagyon nem az...
(#) VIM válasza Tistván55 hozzászólására (») Ápr 4, 2023 /
 
Szia! Feltételezem, hogy a reteszkapcsoló az be van kötve az átfolyós vízmelegítőbe és csak a szabadon maradt érpárt kellene bekötni a kazán vezérlőjébe. Azt a "Retesz" felirat két pontjára kell bekötni az áthidalás eltávolítása után. HUK-43 JRK 11 és a bekötése.
(#) VIM válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 4, 2023 /
 
Szia! Talán csak nem mehet egyszerre a két készülék egy légtérből és ki kell reteszelni egymástól őket. Régen ezt egy mechanikus nyomáskapcsolóval oldották meg amit a vízmelegítő vízkörébe iktatták be és ha leesett a nyomás az az bekapcsolt a vízmelegítő akkor letiltotta a kazánt, hogy ne menjen együtt a kettő, mert a légtér kevés mindkét készülék működéséhez még akkor is ha ajtó és falba épített szellőzők vannak beépítve.
(#) Tistván55 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 4, 2023 /
 
Szia! Köszönöm, igen a vízmelegítőbe bevan kötve az érzékelő, csak reteszelőnek három vezetéke van barna, fekete és kék. A vezérlőpanelen két csatlakozója van a reteszelésnek.
(#) VIM válasza Tistván55 hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Ha nem jegyezted meg, hogy milyen érpárt kötöttél ki a régi kazánvezérlőből akkor azt kell kimérni, hogy nyugalmi helyzetben melyik érpár a záró kontaktusa a benne lévő relének. A beépítette relének ki van hozva mind a három, váltóérintkezőhöz tartozó kivezetése, tehát a közös szálhoz van egy záró és van egy nyitó kontaktus bekötve de a vezérléshez csak a nyugalmi helyzetben záróra van szükség, mert ha működik a vízmelegítő akkor a reteszkapcsoló bontja a kimenetén a (relé nyugalmi helyzetében záró kontaktusát ami a kazánvezérlő) "Retesz"-be kötött pontokat ami sorba van kötve a szobatermosztáttal és a szivattyú tápellátásával ami így ezúton meg fog szakadni
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2023
(#) Massawa hozzászólása Ápr 5, 2023 /
 
Sziasztok

Találkozott már valaki olyasmivel, hogy a gázkazàn figyeli a keringetö pumpák áramfelvételét. Ma ugyanis valamit változtatni akartam a bekötésen és amikor lekötöttem a pumpát ( bent csak egy relé kapcsolja a pumpát) a kazán leállt.

Egy aránylag uj ELCO kazánrol van szo.
(#) vision61 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Szia!

Szerintem nem az áramfelvételt figyeli, hanem az áramláskapcsoló jelzi az elektronikának a keringetés leállását. általában így ellenőrzik a szivattyú működését, vagy nyomáskülönbség érzékelésével. Vagy a hőmérséklet hirtelen növekedése tiltotta le, a keringetés leállása miatt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2023
(#) Massawa válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Ilyen nincs ebben a kazánban, mert a kazán meg a fütés között egy höcserélö van, azaz teljesen független a két hidraulikus kör. A kazánban is van egy pumpa, de az csak a höcserélöben keringeti a folyadékot. A külsö körben van 3 régi pumpa, azok közül az egyik müködésével nem vagyok megelégedve. Az a kazán, habár több mint 1000 beállithato paraméterrel rendelkezik, de azt nem lehet beállitani, hogy a padlofütés ( független a tér höfokátol meg minden mástol) csak naponta reggel meg este fütse fel a fürdöszobák padloját.
Épitettem egy vezérlö berendezést, a padlofütés pumpáját kizárolag idökapcsoloval akarom kezelni, de ehhez a fökörben is forgatni kellene a vizet, igy az abban levö pumpát is az én vezérlöm kapcsolná. ( a padlofütés vezérlését már kikapcsoltam a kazánban. A másikat nem lehet, mert az a kazánnak is kell, de ha átveszem a vezérlést ( relével átkapcsolom) akkor a kazán leáll.
(#) vision61 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Az eredeti kérdésedben nem is említetted a padlófűtés hőcserélőjét, elosztót, saját mókolást, stb. Mi az, hogy bent egy relé? Hol bent? Milyen típusú a kazán?
(#) VIM válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Néztem ebből a típusból kettőt is a kondenzációsak közül de mindkettőben van "return sensor"-a és mindkét szivattyúnak a visszatérőben, közvetlenül a hőcserélő visszatérőjének bemeneténél a szivattyú után.
(#) Massawa válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
A höcserélö a kazán meg a fütökörök között van.
Az volt az eredeti ötlet, hogy a padlofütést pumpáját nem a kazánnal vezérlem, hanem az uj szerkezettel. Ez nem gond, mert az lekapcsolhato a kazánban. A baj a másik pumpával van, ami a fütés fökörében, de már a höcserö után keringeti a vizet ( W3 a neve). Azt mindenképpen a kazánnak is kezelnie kell. ( ezen vannak a bojler meg a radiátorok, a radiátorkörnek van egy 3. pumpája, de az jelen esetben lényegtelen. ). Ebböl a körböl kapna melegvizet a padlofütés is, csakhogy ennek a vezérlése hömérséklatfüggö ( bojler meg a szoba- ill külsö termosztat alapján
) igy a padlofütés müködése kiszámithatatlan.). A régi kazánon a bojlerben tárolt viz keringett egy idökapcsolo alapján és a padlofütés termosztatjai szabályozták a hömérsékletet.

Az eredeti ötlet az, hogy ezt a pumpát közösen vezérli a kazán meg az uj vezérlö, ehhez természetesen át kell kapcsolni egy 2 áramkörös relével vagy a kazántol vagy az uj vezérlötöl kap áramot. Na ez nem megy. Amint lekapcsolom a kazánrol az azonnal leáll. Hibát nem jelez, csak leáll, holott a pumpa megy, csak máshonnan kapja az áramot.
(#) Massawa válasza VIM hozzászólására (») Ápr 5, 2023 /
 
Nálunk nincs, mert egy régi kazánt cseréltünk az ujra. A régi hálozaton alig változtattak, csak beraktak egy höcserélöt meg kicserélték a régi termosztatokat ujra. Baj is volt, mert a régi rendszerben volt egy 4 utas szelep amivel nem tudott mit kezdeni a modern technika ( söt a kezdetben fel sem ismeték a szerelök). Igy honapokig nem is müködött rendesen. Ekkor rájöttünk, hogy az uj kazán nem tud proporcionális vezérlést. ( mondjuk 60% nyissa a szelepet csak nyitni meg zárni tudta, ami nem volt jo, mert vagy a radiatort fütótte vagy a bojlert, de nem tudta a padlofütést, mert ahhoz csak kb 30-35 fokos viz kell, amit a régi kazán keveréssel ért el. Most én is ezzel probálkozom, de most meg az a baj, hogy nem tudom a pumpát hajtani.
(#) VIM válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Tegyél a kazán kimenetére egy műterhelést pl. izzót ha leválasztod a szivattyút.
(#) Massawa válasza VIM hozzászólására (») Ápr 6, 2023 /
 
Ezen már gondolkodtam, de még nem probáltam ki.
(#) rewox válasza VIM hozzászólására (») Ápr 12, 2023 /
 
Szia VIM! Végül is a probléma megoldódott. Szétszedtem újra és cseréltem a szelepeken az O gyűrűket, ezzel sem lettem előrébb sajnos, mivel a fűtés egy két perc után lekapcsolt. Kollégámnak ugyan ilyen kazánja van és van egy tartalék is, kölcsön adta a vezérlőpanelt és láss csodát tökéletesen működött a kazán minden formában. Köszönöm az eddigi segítségedet. Most már csak meg kell javítani a panelt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2023
(#) Hosszulabu hozzászólása Ápr 22, 2023 /
 
Sziasztok
Problémám adódott a kazánommal.
Baxi duo Tec típusú.
A szikragyujtással van gond.
A gyújtó elektóda kicserélve.
Olyan hiba jelentkezik mintha a szikra "áthúzna" és nem a gyújtó elektódán jelenik meg, én laikusan a gyujtást adó trafóra gondoltam.
Találkoztatok már ilyennel?
Ha igen, akkor megköszönném a megoldást!
Előre is köszönöm a választ
(#) VIM válasza Hosszulabu hozzászólására (») Ápr 23, 2023 /
 
Szia! Hibakód az nincs?
(#) daneel1976 hozzászólása Ápr 25, 2023 /
 
Sziasztok
Saunier Duval F25 kéményes kombi kazán vezérlőpanel javítás után F11 hiba (nincs kommunikáció) ,ahogy én gondolom a 35.menü pontban kellene állítanom a 23,24,25 pontokban valamit,hogy felismerje,mit is kellene vezérelnie!Tudnátok segíteni melyiknél milyen értéket kell megadni?
Köszi
(#) Hosszulabu válasza VIM hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Szia
133-as Hibakód van, de néha sikerül neki benyújtania.
Ha 5- ször nem sikerül, akkor jelentkezik a 133-as hiba.
(#) Suba53 hozzászólása Ápr 25, 2023 /
 
Sziasztok! Szerintetek melyik a legjobb ár érték arányú kombi kondenzációs kazán?
Ami minőségben is és megbízhatóságban is jónak mondható?
Egy hosszabb távon is megbízhatóan üzemelő készüléket szeretnék majd beszerezni.
(#) VIM válasza Hosszulabu hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Szia! A 11.oldal 12.1 pont (I) információs vastagbetűs részen a gázfelismerési funkciót kellene megismételni.
(#) VIM válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 25, 2023 /
 
Szia! Megbízhatót szeretnél akkor német "(szegecses)" technika vagy azt is mondhatnám, hogy a 45. sszélességi fok feletti gyártóktól kell kazánt nézegetni, azok tudnak valamit a fűtésről nem úgy mint a mediterránok.
Következő: »»   281 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem