Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Geforce 4 szemetel
 
Témaindító: lidi, idő: Júl 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lidi hozzászólása Júl 30, 2007 /
 
Adott egy Gef4 agp videokartya, tulaj szerint 1-2 éve áll rajta a venti. De olyan szinten beállt, hogy kézzel se birom megtekerni.

Most elkezdett neki szemetelni a képen. És a kondik is furák picit rajta. Érdekes módon a műanyag borítás felcsúszott rajtuk. (azért fel, mert torony házban ugye fejjel lefelé áll a kari üzemszerűen) De nem puposak.
Lehet ez kondi baj ? Vagy egyszerűen megfőzte a gpu-t?
(#) szabi_o válasza lidi hozzászólására (») Júl 30, 2007 / 4
 
Mindenképp megéri kicserélni a kondikat, és utána, ha megy, a VENTIT!!!
(én már javítottam meg GeForce 2-t, amin egy tápkondi fel volt púposodva, és a kép Win alatt folyt szét, rétegesen csúszott el)
(#) Stadi válasza lidi hozzászólására (») Júl 30, 2007 /
 
A "szemetelés" (ha a képen oda nem illő színű pixelek jelennek meg véletlenszerű elhelyezkedéssel, aránylag nagy számban) az lehet a kártya RAM-jának a hibája is, amivel viszont nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni valószínűleg. Ettől függetlenül egy kondicserét és egy hűtés javítást megér a dolog, aztán majd meglátod.
(#) krisyking hozzászólása Júl 30, 2007 /
 
Érdekes! Nekem szintén GeForce 4-esem van névszerint MX460 csodálatos kártya nem mai de nagyon jó! Nem félre érteni, nem gémeléshez használom csak mindenapi XP, world böngészés egyebek. Nekem kb. 5-7 hónapig nem volt venti rajta vagy is volt csak nem forgott aztán rájöttem hogy nem forog és megjavitottam én ezalatt csak azt tapasztaltam, hogy gyengébben teljesített a kari de ennyi mondjuk ez eredeti Nvidia cucc nem tudom mit számít mert a képenlévő az Inno3D és azzal rossz tapasztalataim vannak!
(#) Braf válasza krisyking hozzászólására (») Júl 30, 2007 /
 
Ahogy írtad neked egy MX460 od van ami tizedeannyira sem melegszik mint egy gf4 titanium. A tied mehet akár passzívan is.
(#) Isti hozzászólása Júl 30, 2007 /
 
Nekem Geforce 2 csinálta azt(amikor nem ment a ventije, mert elnyiszálta saját drótját), hogy egy idő után elkezdett a kép piros csíkozódni. Leszedtem a ventit, 2 táphűtővel megfújattam a kártyát és csak a 30 fokos melegben csíkozódott, most nem...
(#) zoly15 válasza Isti hozzászólására (») Júl 31, 2007 /
 
ilyet nekem is csinált az ati radeon 9600
de csak úgy hogyha maxra vettem a játékokben minden amíg még nem akadt de ez most már nem fordulhatna elő mert forog a házamban a levagő amíg nem forgott a levegő a vinyóm volt 40Cfok-is de most 29-30Cfok
(#) Macsek71 válasza lidi hozzászólására (») Júl 31, 2007 /
 
lehet szériahiba GeForce-éknál a venti leállása ?
FX-5200 pörgött a ventije kb 1 órát....utána megsült a GPU.
Garis csere- új kari- venti pörgött kp 2 percet majd kerregni kezdett ~10 perc után megadta magát.

Kapott egy 50 mm TiTan Coolert azóta jegesen hideg a GPU
(#) Stadi válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 31, 2007 /
 
Szerintem az egy nem túl márkás kártya. Ezeknél állítom, az árrés nagy részét a himihumi ócska gagyi semmire nem való ventillátorok beépítésével biztosítják. A megoldás azon kívül, hogy nem veszed meg a kártyát, valóban az, amit Te is írtál: kell neki adni egy normális hűtőt. Márkás kártyáknál jobban oda szoktak figyelni erre is. Van egy ASUS Gef2 Ti kártyám, az évekig ment, játszottam is vele sokat, de még csak meg se zörgősödött a ventije. Ma is működik a kártya, csak már nem használom, polcon van.
(#) lidi hozzászólása Aug 4, 2007 /
 
Kicseréltem egy csomó kondit rajta, a legnayobbaktól a kisebbek felé haladva, de semmi javulás. Azthiszem ennek annyi, végleg megadta magát. Nah, nembaj, gyakoroltam a forrasztást legalább

A márkás karikat se kell félteni, azokon is előfordul gagyi hűtés. Pl a mostani asus- omon gyárilag egy kis vacak 4 cm-es süvített, nem lehetett megmaradni mellette. Ugyhogy ezeket is muszály tuningolni sajna.
(#) spkkill hozzászólása Aug 4, 2007 /
 
Nekem is csinálta ezt a Geforce 4.Próbálj meg régebbi Drivert telepíteni.Nekem a régebbi driverrel tökéletes volt.
(#) lidi válasza spkkill hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
áááh, ez már bootolás kozben is szemetel
(#) Stadi válasza lidi hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
Jesszus! Te aztán nem viccelsz!

Mondjuk az, hogy hangos a venti, az egy dolog. Az meg, hogy beáll 2 hét után, az egy másik. Akkor már inkább legyen hangos, de bírja soká.

Ha booltoláskor is szemetel a kártya, akkor az mindenképp RAM hiba szerintem.
(#) rwtop hozzászólása Aug 4, 2007 /
 
hy al!szerintem a gpu 1 kicsit meg lehet főve
de véeltlenül nem csinaltal ora tulszabalyozast[overlock]?mert ha igen nhe is csodalkozz hogy szemetel! probald meg levenni a gpu vagy a gpu memória frekvenciaját kisebbre!akkor mennie kellene!garatulálok a hőtéshez!csá!
(#) pontiak válasza lidi hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
A varrogép olaj csodákra képes
egy uj venti meg töbre
(#) lidi válasza Stadi hozzászólására (») Aug 4, 2007 /
 
Áhh, ez a mostani nem is annyirra brutál, alig foglal el 2-3 slotot A régi karim sokkal durvább volt.

A gef4, meg valszeg nem volt húzva, tulaja nem értett hozzá, ezért is sikerült tönkretennie. Én is ram hibára gondolok. Majd 1x talán megpróbálom a biosában lejebb venni a ram frekit, hátha úgy még jo lesz vmire.
(#) rwtop hozzászólása Aug 4, 2007 /
 
ez igaz
(#) ruspy hozzászólása Aug 9, 2007 /
 
Nekem van egy Geforce Fx 5600-om, és egy perc használat után elmegy a kép, sehol semmi... Mi lehet a baj?
(#) rwtop hozzászólása Aug 9, 2007 /
 
nézd meg a hútőventit hogy forog e ha nincs rajta vagy silent szeria akkor tegyél rá 1 ventit és próbĺad meg hogy akkor mi lessz vele!de lehet hogy csak a driver rossz!
(#) marcigas hozzászólása Aug 9, 2007 /
 
Hellósztok! Nekem még a 6600GT-ém szemetelt(már a BIOSnál) és fagyott miatta a gép. De rájöttem mi a baja, nehéz elhinni de a gagyi táp volt az oka, akkor derült ki amikor új vinyót vettem és nem bírtam a géppel semmit csinálni. Csak formázni akartam az új vinyómat és a videókártya hibát dobott ki, szép. Vettem egy új tápot és azóta semmi ilyen nincs

A geforce 4-esek is fogyasztanak, a másik gépbe az van egy Ti4200-es de az még nem csinált ilyet csak, fagyott, abban is a táp volt a bűnos. Sokszor az alapoknál van a hiba érdemes lenne elgondolkodni, mint egy lehetséges hibaforráson, habár én nem sok esélyt látok rá a te esetedben.
(#) ruspy hozzászólása Aug 9, 2007 /
 
a venti működik, nem hiszem, hogy driver, mert van amikor 1 percig működik, de később már csak fél percig megy. még bootolás előtt vagy simán a biosban meghal.
(#) Stadi válasza ruspy hozzászólására (») Aug 9, 2007 /
 
Ha ki tudod próbálni másik táppal a gépet, tedd meg.

Egyébként milyen márkájú kártya ez? Mennyi idős? Sokat hajtottad? Lehet, hogy a hűtőborda és a videokártya procija közötti hűtőpaszta száradt ki.

Egyik napról a másikra kezdődött ez a jelenség, vagy eleinte hosszabb idő után ment el a kép?
(#) ruspy válasza Stadi hozzászólására (») Aug 10, 2007 /
 
A táp jó másik videókártya tökéletesen megy (Geforce 2 mx400), nem egy gépet raktam már össze az életem során, ezért tudom hogyan kell összerakni egy egyszerú vga hűtést! és nem... nem a kábel van kicsúszva Csak a véleményekre voltam kíváncsi, valaki tud-e mondani valami közelit a megoldáshoz. egyébként egyik pillanatról a másikra, mi melegedhet ilyenkor?
(#) Stadi válasza ruspy hozzászólására (») Aug 10, 2007 /
 
Azért egy Gef2MX400 teljesítményigényét ne mérjük már egy mai (tegnapi) kártyához...

A hűtést Te raktad össze??? Ha igen, ugye nem ezüstös pasztával kented? Mert azt már kezdheted is újrakenni.

Idézet:
„Csak a véleményekre voltam kíváncsi, valaki tud-e mondani valami közelit a megoldáshoz.”


Épp azon vagyok, nem?

Idézet:
„egyik pillanatról a másikra, mi melegedhet ilyenkor?”


A videokártya procija. Esetleg valami tápegységféle a kártyán. Vagy elégtelen a számítógép tápja.
(#) ruspy válasza Stadi hozzászólására (») Aug 11, 2007 /
 
Igaz... azt hiszem 75W-os az Fx széria, sima fehér pasztával szoktam.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem