Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár előerősítő
Lapozás: OK   3 / 3
(#) SrAta válasza desz hozzászólására (») Nov 12, 2009 /
 
Az ICk átlagba (a picikék) 1,5-15 Vot bírnak ki szal a 9 Volt nem gondd.
Legalábbis én így tudom.
A végfokok olyan 25-65V típustól függően.
De a kis IC-k a 12-t tuti kibírják.
Még a hűtetlenek is
(#) novabum hozzászólása Okt 8, 2014 /
 
Sziasztok!

Hozzájutottam egy úgynevezett Silent Gitárhoz (tenayo sw301), aminek az a lényege, hogy az ilyen panellakó, mint jómagam is tudjon éjszaka csendben gyakorolni. Ez lényegében egy elektromos gitár piezzo pickuppal és egy beépített előerősítővel, amit egy CR2032-es 3V-os gombelem hajt. A gitáron van egy 3.5-es jack fülhallgató kimenet, egy 3.5 bemenet átjátszásra és az alján egy normál 6,3 mm jack kimenet gitárerősítőkhöz. (csatoltam képet)

Lényeg a lényegben, a gitár szépen szól körülbelül 5-10 percig, majd elkezd a hangja 10-20 másodperc alatt az enyhén torzítottból átalakulni őrületesen torzzá, majd a helyét egy váltakozó frekvenciájú sípolás veszi át, melyet a potméterekkel valamelyes még befolyásolni is tudok.
Kikapcsoló gomb nincs rajta, ha egy darabig nem pengeti az ember, magától kikapcsol, így az elemet veszem ki ilyenkor.

Minél több időre távolítom el az elemet, annál tovább képes utána a gitár normálisan szólni. Amiből úgy gondolom valami feltöltődik, vagy túlmelegszik az előerősítőben.

(amit talán érdemes még tudni, hogy a gitár garanciás, de mivel Németországból vettem 6000 forintomba kerülne visszapostázni, így az is érdekelne, hogy érdemesebb-e inkább itthon megjavíttatni szakértővel)

Köszönöm, ha segítesz
(#) burgdavid válasza novabum hozzászólására (») Okt 8, 2014 /
 
Szerintem inkább merül az elem
(#) novabum válasza burgdavid hozzászólására (») Okt 8, 2014 /
 
3 cserelemmel próbáltam. Ha áramtalanítva hagyom a gitárt, akkor a lemerültnek vélt elemmel is kb ugyan annyi ideig lehet játszani rajta ismét. Le is mértem az elemeket.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
(#) tcs52 válasza novabum hozzászólására (») Okt 10, 2014 /
 
Bár nem 100%, de a leírtak leginkább egy nagyfrekvenciás (nem hallható) gerjedésre utalnak. Szintén valószínű - de ez sem 100% -, hogy valamiféle melegedés váltja ki, vagy hozza olyan szintre, hogy működésképtelenné válik tőle.

Ilyenkor jó szolgálatot tehet a Kalt-spray, hogy kiszűrjük a melegedés által kiváltott esetet, célzottan fújva egyes területekre az áramkörben.

Szintén csak valószínűsítem, hogy a táp puffer elkói száradhattak már ki, és nem végzik jól a feladatukat, ami a tápon keresztüli visszacsatolást, és ezzel a gerjedést kiváltja. Ha az elkók melegítve vannak, lehet, hogy romlik a helyzet, nő a gerjedés, ami esetleg további melegedést válthat ki, és így egy erősödö, önfenntartó folyamattá alakul a hibajelenség.

Megkísérelhető az elkók cseréje, főleg amik a tápot szűrik, hátha ettől megszünik a probléma.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem