Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   281 / 317
(#) ZSozsóó válasza akos712 hozzászólására (») Nov 6, 2015 / 1

Szia!
Minden bizonnyal jó lesz! Mondjuk ha rajtam múlna R2-R3 értékét tuti inkább 10k-nak venném, C3-at növelném 47µF re pl. C6-nak tuti fóliát tennék, lehetőleg MKP-t, de minimum MKT-t. C2-ből meg fix, hogy FKP-t tennék be, C7 detto. WIMA kondik szuperek, szerintem jó optimum. Nem tudom igazából mit vársz ettől a kapcsolástól ,de azt javaslom ne rugózd ennyire túl! Szép napot mindenkinek! Zs.
(#) Andrei1181 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Köszönöm.

Azt hiszem amúgy, hogy mi ismerjük egymást

Közben ezt nézegettem, ez talán jó volna.

http://licho.rowerpower.org/gitara/practic2_lite.gif
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
(#) Longa György válasza Andrei1181 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Ez egy nagyon jó kapcsolás.Ilyet használtam egy rövid ideig.Haveromnak megtetszett és elcsereberéltük.
(#) akos712 hozzászólása Nov 6, 2015 /

Mivel lehet helyettesíteni a LM 741 CH műveleti erősítőt, aminek ugyan olyan a lábkiosztása?
(#) granpa válasza akos712 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Ahogy elnéztem az adatlapját (nem egy 'atomfáklya'), bármelyik 741-es fémtokossal (a lábkiosztásuk azonos szokott lenni).
(#) akos712 hozzászólása Nov 6, 2015 /

Tudom, hogy már unalmas, de még sosem kellett NYÁK-ot terveznem projekthez, és azt szeretném kérdezni, hogy a két kapcsolás ugyan, ugye?
(#) jani1987 válasza akos712 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Nem látok különbséget. Finom beállításokhoz javasolt a fixen beépített visszacsatoló ellenállás helyére potit szerelni. Én megcsináltam és számtalan variációt létre lehet hozni vele. A hangerő szabályzót fixre kötöttem, csak az erősítést változtatom rajta.
(#) akos712 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Nagyon béna ez a PCB elrendezés így?

vox-pcb.png

(#) lukacsp válasza akos712 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Igen.
(#) akos712 válasza lukacsp hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Ráküldjem az autoroutert?
(#) lukacsp válasza akos712 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Próbáld ki az autoroutert, én is kíváncsi vagyok mit alkot, bár ő is csak a megadott elrendezésből indul ki.
Szerintem aludj rá egyet, és aztán holnap gondold át az egész elrendezést úgy, hogy könnyebb legyen behuzalozni. Ezt a kapcsolást szerintem átkötés nélkül meg lehet oldani, csak nem szabad "elhirtelenkedni" a dolgot főleg ha még nincs rutinod nyák tervezésben.
(#) ZSozsóó válasza akos712 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Ültesd be ebbe.Ne tűnődj annyit, építsd meg! Bővebben: Link Kapcsolás ugyanaz, értékeket meg tudod rajz alapján. Ott a megtervezett nyák is. Nem akartam eddig szólni, hogy ugyanaz, mint az mxr distortion, de látom nehézségeid vannak, így taán könnyebb lesz egy működő példányt összehozni! Szép napot mindenkinek! Zs.
(#) konyak6 válasza akos712 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Én ezzel egészítettem ki.
(#) Gránátalma válasza akos712 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

ú. ezt a cuccot össze lehet rakni egy 5x5 cm-es panelra kb.
(#) Gránátalma válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Pont most akarok összerakni egyet. Régen csináltam kettőt, marha jó hangja van. Csak túladtam rajta, mert egyszerű, bármikor összerakható.

más:
Csináltam egy csöves előfokot. Marha jó hangja van, csak kell utána egy EQ, mert a tda2030-al elég flat hangja van. De marha jól szól.
(#) akos712 válasza konyak6 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Ennek mi az elvi alapja? Illetve mit módosít pontosan?
(#) Gránátalma válasza akos712 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

azt hogy a piros lednek a szilicium diódának és a germánium diódának teljesen más a nyitási feszültsége, így más a torzítása is.
a tubescreameremben én is használom ezt a modot.
csak én SI piros LED vgy mindkettő felállásban.

Amúgy te mit is akarsz azzal a 2trimmer potival a paneleden?
Ugye nem azzal akarod csavargatni a volume-gain állásokat?
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) akos712 válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Az nem trimmer potméter lesz. A kapcsolásban látszik(?), hogy az egy sima potméter lesz.
(#) Gránátalma válasza akos712 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Egy dolog a kapcsolás... A paneleden egy trimmer poti libje van szerintem.
(#) akos712 válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Ez egy letöltött lib és igazándiból a panelen látszik is, hogy mennyire voltam "beszámítható" és kipihent állapotban...
(#) Gránátalma válasza akos712 hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

"a panelen látszik is, hogy mennyire voltam "beszámítható" és kipihent állapotban..."

Akkor minek kerítesz ekkora feneket ennek az egésznek?
beírod a gugelba, letöltöd, kinyomtatod, kimarod, beülteted, örülsz. Nem kell átrajzolni a kapcsolási rajzát, nem kell autorouter, meg semmi.
Másik, fogsz egy sima forrszemlyukacsos panelt, arra összedobod kb 3/4 óra alatt és örülsz.
tesséknesze
(#) Gránátalma hozzászólása Nov 9, 2015 /

szoba rákendrólhoz bátran merem ajánlani a behringer VT911 kapcsolást előfok gyanánt, egy tda 2030 elé kötve egy soros EQ-val csodákra képes. nagyon jó hangokat lehet belőle kihozni. Jó nagy a kimeneti jele, de egy bufferelés nem árt utána.
Hétvégén lesz az éles tesztje nemszoba rákendrólozásra. Aztán megírom meg felveszem mit tud.
(#) akos712 válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Szobában egyébként hogy teljesített? Mennyivel jobb vagy rosszabb a hangja egy gyári csöves stacknél? Mondjuk egy Marshallnál? A VT az nem egy distorsion pedál?

off: Megterveztem a Vox 1901-nek a NYÁKét. Sikerült átkötés nélkül...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
(#) ZSozsóó válasza akos712 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Semmivel sem jobb vagy rosszabb, hanem más! Ezt kell megérteni! Ennek a működési elve is merőben más, mint a magas feszültségről - rendes munkapontban járatott csöves cuccoknak.
Amit linkeltem panel terv nem volt jó a kis torzítódhoz? Zs.
(#) ZSozsóó válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Javaslom buzeráld meg a tda visszacsatolását (ha nem tetted), adj neki egy kis hangszóró árammal arányos fesz visszacsatolás, mindjárt lebegteti a gatyaszárat! Szép napot! Zs.
(#) akos712 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Nem, ha jól emlékszem a kapcsolására, nem egyezett az enyémmel.
Egyébként baj, hogy néhány helyen vékonyabb vonallal dolgoztam?
Kiváncsi vagyok egy hangmintára az erősítődből.
Jó ez így?

vox pcb.pdf

(#) Gránátalma válasza akos712 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Hogy hogy hogy teljesített? Szólt...jól szólt. Letekert gain mellett magas hangerőn szép tiszta hangot ad, ha fentebb tekercézem a gaint akkor kezdi a karcoást. Jó bluesos. Ha meg feltekerem a gaint akkor leszabja a zacskódat. Elvileg overdrive, a torzítási elve és túlhajtásos úton történik, de a hangja elég distortion ha megvan hajtva.

Mennyivel jobb, mint egy stack?...hát szobában pl sokkal, mert ez nem dönti ki a falat, az meg igen. Legalábbis nekem még a half-stacket sem sikerült annyira letekerve hajtani, hogy ne zengjen minden. Arról nem is beszélve, hogy a stackeknek sz r a hangja alacsony hangerőn. A power attenuator meg fűt mint a rohadtélet.
(#) akos712 válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Koncertre mit használsz?
Egyébként te tulajdonképpen egy csöves overdrive pedált használsz előfokként, majd a jelét bekötöd egy végfokba?
(#) akos712 hozzászólása Nov 10, 2015 /

Az előbb mellékelt PCB jó lesz? Nem baj ha közel mennek el egymás mellett a vezetékek? Nem lesz semmilyen gerjedés, vagy hasonló?
(#) ZSozsóó válasza akos712 hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Nem egyezett??? A szemem gúvad ki ,de még az alkatrész ÉRTÉKEK 90%-át is azonosnak látom...Melyik erősítőmre gondolsz? Van pár, most is dolgozok egyen, de lassan halad...ház, gyerek stb... A nyákot meg építsd meg nyugodtan, nem túl jó, de ettől sokkal jobbat nem nagyon fogsz tervezni szerintem. Tanulásra tökéletes lesz! Zs.
Következő: »»   281 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem