Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Minden bizonnyal jó lesz! Mondjuk ha rajtam múlna R2-R3 értékét tuti inkább 10k-nak venném, C3-at növelném 47µF re pl. C6-nak tuti fóliát tennék, lehetőleg MKP-t, de minimum MKT-t. C2-ből meg fix, hogy FKP-t tennék be, C7 detto. WIMA kondik szuperek, szerintem jó optimum. Nem tudom igazából mit vársz ettől a kapcsolástól ,de azt javaslom ne rugózd ennyire túl! Szép napot mindenkinek! ![]()
Köszönöm.
Azt hiszem amúgy, hogy mi ismerjük egymást ![]() Közben ezt nézegettem, ez talán jó volna. http://licho.rowerpower.org/gitara/practic2_lite.gif A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
Ez egy nagyon jó kapcsolás.Ilyet használtam egy rövid ideig.Haveromnak megtetszett és elcsereberéltük.
Mivel lehet helyettesíteni a LM 741 CH műveleti erősítőt, aminek ugyan olyan a lábkiosztása?
Ahogy elnéztem az adatlapját (nem egy 'atomfáklya'), bármelyik 741-es fémtokossal (a lábkiosztásuk azonos szokott lenni).
Tudom, hogy már unalmas, de még sosem kellett NYÁK-ot terveznem projekthez, és azt szeretném kérdezni, hogy a két kapcsolás ugyan, ugye?
Nem látok különbséget. Finom beállításokhoz javasolt a fixen beépített visszacsatoló ellenállás helyére potit szerelni. Én megcsináltam és számtalan variációt létre lehet hozni vele. A hangerő szabályzót fixre kötöttem, csak az erősítést változtatom rajta.
Nagyon béna ez a PCB elrendezés így?
Próbáld ki az autoroutert, én is kíváncsi vagyok mit alkot, bár ő is csak a megadott elrendezésből indul ki.
Szerintem aludj rá egyet, és aztán holnap gondold át az egész elrendezést úgy, hogy könnyebb legyen behuzalozni. Ezt a kapcsolást szerintem átkötés nélkül meg lehet oldani, csak nem szabad "elhirtelenkedni" a dolgot főleg ha még nincs rutinod nyák tervezésben.
Ültesd be ebbe.Ne tűnődj annyit, építsd meg! Bővebben: Link Kapcsolás ugyanaz, értékeket meg tudod rajz alapján. Ott a megtervezett nyák is. Nem akartam eddig szólni, hogy ugyanaz, mint az mxr distortion, de látom nehézségeid vannak, így taán könnyebb lesz egy működő példányt összehozni! Szép napot mindenkinek!
![]()
Én ezzel egészítettem ki.
ú. ezt a cuccot össze lehet rakni egy 5x5 cm-es panelra kb.
Pont most akarok összerakni egyet. Régen csináltam kettőt, marha jó hangja van. Csak túladtam rajta, mert egyszerű, bármikor összerakható.
más: Csináltam egy csöves előfokot. Marha jó hangja van, csak kell utána egy EQ, mert a tda2030-al elég flat hangja van. De marha jól szól.
Ennek mi az elvi alapja? Illetve mit módosít pontosan?
azt hogy a piros lednek a szilicium diódának és a germánium diódának teljesen más a nyitási feszültsége, így más a torzítása is.
a tubescreameremben én is használom ezt a modot. csak én SI piros LED vgy mindkettő felállásban. Amúgy te mit is akarsz azzal a 2trimmer potival a paneleden? Ugye nem azzal akarod csavargatni a volume-gain állásokat? A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
Az nem trimmer potméter lesz. A kapcsolásban látszik(?), hogy az egy sima potméter lesz.
Egy dolog a kapcsolás... A paneleden egy trimmer poti libje van szerintem.
Ez egy letöltött lib és igazándiból a panelen látszik is, hogy mennyire voltam "beszámítható" és kipihent állapotban...
"a panelen látszik is, hogy mennyire voltam "beszámítható" és kipihent állapotban..."
Akkor minek kerítesz ekkora feneket ennek az egésznek? beírod a gugelba, letöltöd, kinyomtatod, kimarod, beülteted, örülsz. Nem kell átrajzolni a kapcsolási rajzát, nem kell autorouter, meg semmi. Másik, fogsz egy sima forrszemlyukacsos panelt, arra összedobod kb 3/4 óra alatt és örülsz. tesséknesze
szoba rákendrólhoz bátran merem ajánlani a behringer VT911 kapcsolást előfok gyanánt, egy tda 2030 elé kötve egy soros EQ-val csodákra képes. nagyon jó hangokat lehet belőle kihozni. Jó nagy a kimeneti jele, de egy bufferelés nem árt utána.
Hétvégén lesz az éles tesztje nemszoba rákendrólozásra. Aztán megírom meg felveszem mit tud.
Szobában egyébként hogy teljesített? Mennyivel jobb vagy rosszabb a hangja egy gyári csöves stacknél? Mondjuk egy Marshallnál? A VT az nem egy distorsion pedál?
off: Megterveztem a Vox 1901-nek a NYÁKét. Sikerült átkötés nélkül... A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2015
Semmivel sem jobb vagy rosszabb, hanem más! Ezt kell megérteni! Ennek a működési elve is merőben más, mint a magas feszültségről - rendes munkapontban járatott csöves cuccoknak.
Amit linkeltem panel terv nem volt jó a kis torzítódhoz? Zs.
Javaslom buzeráld meg a tda visszacsatolását (ha nem tetted), adj neki egy kis hangszóró árammal arányos fesz visszacsatolás, mindjárt lebegteti a gatyaszárat! Szép napot!
![]()
Nem, ha jól emlékszem a kapcsolására, nem egyezett az enyémmel.
Egyébként baj, hogy néhány helyen vékonyabb vonallal dolgoztam? Kiváncsi vagyok egy hangmintára az erősítődből. Jó ez így?
Hogy hogy hogy teljesített? Szólt...jól szólt. Letekert gain mellett magas hangerőn szép tiszta hangot ad, ha fentebb tekercézem a gaint akkor kezdi a karcoást. Jó bluesos. Ha meg feltekerem a gaint akkor leszabja a zacskódat. Elvileg overdrive, a torzítási elve és túlhajtásos úton történik, de a hangja elég distortion ha megvan hajtva.
Mennyivel jobb, mint egy stack?...hát szobában pl sokkal, mert ez nem dönti ki a falat, az meg igen. Legalábbis nekem még a half-stacket sem sikerült annyira letekerve hajtani, hogy ne zengjen minden. Arról nem is beszélve, hogy a stackeknek sz r a hangja alacsony hangerőn. A power attenuator meg fűt mint a rohadtélet.
Koncertre mit használsz?
Egyébként te tulajdonképpen egy csöves overdrive pedált használsz előfokként, majd a jelét bekötöd egy végfokba?
Az előbb mellékelt PCB jó lesz? Nem baj ha közel mennek el egymás mellett a vezetékek? Nem lesz semmilyen gerjedés, vagy hasonló?
Nem egyezett??? A szemem gúvad ki ,de még az alkatrész ÉRTÉKEK 90%-át is azonosnak látom...Melyik erősítőmre gondolsz? Van pár, most is dolgozok egyen, de lassan halad...ház, gyerek stb...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |