Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Grafikus LCD
 
Témaindító: Pepu, idő: Okt 19, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Medve válasza Doncso hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
Ez szerintem csak szövegre volt idomítva....
(#) Doncso válasza Medve hozzászólására (») Nov 16, 2014 /
 
El tudtam volna szórakozni vele. Vannak funkció gombok, és szöveg, nem rossz ez. Kár, hogy idegen nyelvet beszél.
(#) diablo hozzászólása Márc 27, 2015 /
 
Sziasztok!

LCD vezérlők kompatibilitási listáját meg lehet nézni valahol? Azt akarom tudni, hogy egy ebay-es kijelző kompatibilis-e valamelyik Visual GLCD által támogatott kijelzővel. Adatlapon persze összetudnám vetni, de az időigényes. (még nincs rendelve kijelző!)
Másik kérdésem meg az lenne, hogy Visual GLCD-n és Visual TFT-n kívül milyen hasonló szoftvereket ismertek?
(#) kissi hozzászólása Feb 7, 2016 /
 
Sziasztok!
Elnézést, ha nem a legjobb helyen teszem fel a kérdésemet, de ezt láttam releváns témakörnek.

Hazai beszerzési lehetőséggel keresnék LCD-t, ahol a következő követelmények lennének: min.5 szám kijelzés, a számok magassága kb. 27-30 mm, a rendelkezésre álló hely kb. 150*50 mm, kell háttérvilágítás is ( a szín nem kritikus) .
Nem találtam alfanumerikusban megfelelőt, ezért úgy látom, hogy grafikust kellene használnom. de az általam találtak túl nagy méretűek ( pl. RG24064A-YHW-V ) vagy a kivezetései nehézkesen használhatóak ( pl. DEM240064BFGH-PW ).
Tudtok-e valami jól használható típust és beszerzési helyet ajánlani ?!

Előre is köszi a segítséget!
(#) elactrofan hozzászólása Márc 17, 2016 /
 
Udv!
Grafikus lcd-re képet, alakzatot szeretnék kirajzoltatni, milyen programmal tudom az alakzatot létrehozni?
(#) Bakman válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 17, 2016 /
 
Van pár módszer. Pl. a képeket elkészíted egy grafikai programban és valamilyen háttértárról, pl. kontroller segítségével töltöd fel a kijelzőre. Mikrokontrollerből csinálsz mindent. Számítógéppel kötöd össze közvetlen, már ha lehet, és onnan csinálsz mindent. A számítógép és a kijelző közé teszel valamilyen illesztőt és közvetlen gépről töltöd fel a képeket.

Magyarán szólva a kérdésed kb. olyan, mintha ezt kérdeznéd: Hogyan kell növényt termeszteni?
(#) cimopata hozzászólása Nov 1, 2016 /
 
Üdv. Szerintetek a képen látható lcd kijelzovel lehet kezdeni valamit? Mi lehet a baja?
(#) cimopata hozzászólása Nov 1, 2016 /
 
Kép lemaradt.
(#) Bakman válasza cimopata hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
A kijelző üveg és a panel közötti zebragumi szokott kontakthibás lenni. Vagy sikerül megjavítani, vagy nem. Az utóbbi gyakoribb.
(#) bbb válasza cimopata hozzászólására (») Nov 1, 2016 /
 
Szia!

Nagyon úgy tűnik, hogy elengedte magát az érintkezősor. Melegítéssel és nyomkodással egy darabig orvosolható szokott lenni a probléma. Szerintem ebben is az a hülye ragasztott érintkezősor van a fólián, mint oly sok másikban.
Zebra connector repair kulcsszavakra rákeresve találhatsz videót is a dologról.
(#) cimopata válasza bbb hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
Igen. Próbálgattam erősen rányomni nem sokat segített. Asszem kuka veszek egy másikat. De szégyen hogy ilyen szemetet gyártanak ugyan abból a kazánvezérlőből ez már a 4. darab ugyanezzel a hibával.
(#) bbb válasza cimopata hozzászólására (») Nov 2, 2016 /
 
A simán rányomkodás semmire nem elég, melengetni is kell
Én Grundig autórádió kijelzőjét javítottam meg, pár évig még jó volt utána (míg be nem ázott a járgány és rá nem csöpögött a trutyi). A trükk annyi volt, hogy melegítettem, s közben radírral nyomtam a helyére. Türelem kell hozzá, de megoldható lehet.
(#) nemgyuri hozzászólása Dec 1, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy MP830-as nyomtatóból származó grafikus LCD-m. Hiába túrom az internetet nem találok róla semmit sem. 18 érintkezős szalagkábel van rajta, az első 5-öt még sikerül azonosítani, ez a háttérvilágítás. A többi az LCD üvegére - vezérlőre megy. Ha tudtok bekötés, adatlap, vezérlő progiban segíteni...
(#) Thomas10100 hozzászólása Márc 8, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy CCFL-es 240x128-as grafikus LCD kijelzőt szeretnék lecserélni több gépben. Viszont helyette olyan van ami már LED háttérvilágítású.

Hol tudok ilyen LED driver panelt venni? 5V 144mA-ert ír az adatlap.

Köszönöm a segítséget!
(#) sszasza hozzászólása Júl 8, 2017 /
 
Sziasztok!
Sikerült megfejtenem egy régi-régi problémát, vagyis a rg12864, lomexben kapható grafikus kijelzőt. (NT7108 bázisú vezérlő). Adat visszaolvasásnál ez a vacak nem úgy működik mint az adatlapjában írva vagyon. Enélkül ugye pixeles ráírás, grafika nemigen megy.
Két dolog:
1. Az írásnál és utasítás olvasásnál(ready, rst) elégséges késleltetési idők bőven kevesek az adatolvasáshoz. Különösen az enable jelnek kell hosszúnak lennie. Nagyon figyeljetek rá, mert amikor már úgy tűnik hogy elég, akkor is időnként téved! Én úgy lőttem be a leggyorsabb-de- még-jó-ra, hogy vagy 50-szer olvastam vissza egy beállítást. Egy-két-10 próba után ne higgyétek el hogy jó, tud tévedni.
2. Kétszer kell neki kiadni az X és Y pozíciót, hogy egyszer megértse! Pontosabban: X-Y-olvasás, X-Y-olvasás, és csak itt a másodiknál jön a helyes adat. Azért kell újra X-Y, mert léptet utána. Ha sorozatban olvasok, akkor csak az elsőnél kell ez a duplázás, a többi olvasás már jó, léptet szépen. Ha az 1-es időzítések nem jók, akkor előtte (!)is tud léptetni ! Ha nem látom, nem hiszem el. Nagyon kínai. De ha egyszer belőjük, jó, csak hát elég lassú már így.
Remélem hasznos lesz valakinek.
(#) wbt válasza sszasza hozzászólására (») Júl 8, 2017 /
 
Ez gondolom KS108 kompatibilis... Régebben használtam a kék-fehéret, nekem semmiféle gondom nem volt vele. Nem lehet, hogy az adatbusz irányváltásod / vezérlőjelek nincsenek szinkronban? Anno ATMEGA128-ra kötöttem rá, semmi ilyen időzítési hibát nem tapasztaltam.
(#) alita hozzászólása Júl 9, 2017 /
 
RG12864 vásárlási szándékom van.Nem tudom mit jelent az STN negativ,ill.pozitiv
kifejezés.Mindkettőnél a bekötések kompatibilisek csak az a rusnya STN zavar,

Köszönöm a segitségeteket.
(#) wbt válasza alita hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Hátulról átvilágítható (tehát nem reflektív), ami nekem volt, fehér háttérvilágítás, az egész alapban kék és fehérek az aktív pontok (negatív). Pozitívnál az inaktív pontok átlátszóak. Zöld/sárga típusnál "fekete" az aktív pixel (pozitív).
(#) alita válasza wbt hozzászólására (») Júl 9, 2017 /
 
Köszönöm a kielégitő választ.
(#) sszasza válasza wbt hozzászólására (») Júl 22, 2017 /
 
Kicsit félreérthető a leírás, pontosítok tehát.
Adat és utasítás írással sosem volt baj, és az utána következő ready visszaolvasással sem. Évekig így használtam, aztán egyszer csak pixelezni kellett, és oda már kellett adat visszaolvasás is. Na az nem ment. Ready és adat visszaolvasás közt elvileg egyetlen bit (láb) különbség van csak. Elvileg. Gyakorlatilag meg csak úgy sikerült, ahogy írtam.
(#) wbt válasza sszasza hozzászólására (») Júl 22, 2017 /
 
Az igaz, hogy a BUSY-flag visszaolvasása gyors, de az adatnál van egy dummy-read. Azt betartod? Való igaz (ez elég érdekes), hogy a data-read parancs utáni dummy-rad növeli a címet, tehát a következő olvasásod N+1-ből lesz. Szóval eléggé leegyszerűsítették a belsőt...
(#) sszasza válasza wbt hozzászólására (») Júl 29, 2017 /
 
Mérgelődtem is miatta eleget, szerintem ezt elrontották, csak biztos a Raystar főnök már nagyon ugrált a fejükön, nehogy az Ever shining chingyuang Co. konkurrens terméke jöjjön ki előbb. Az lehetett az eredeti koncepció, hogy a dataread-del lemegy az olvasás, a dummy read meg lépteti a címet, majd később valamikor. Mert az egyből léptetés szerintem hülyeség, az ember alapvetően kiolvasni-módosítani-visszairni akarja az adatot ugyanoda, más értelmét nem is nagyon látom. Aztán majd utána léptet.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2017
(#) wbt válasza sszasza hozzászólására (») Júl 29, 2017 /
 
Megnéztem egy ősi programomat, szerintem én is anyáztam, így a vége az lett, hogy a memóriában van leképezve 1K-ban a kijelző és és csak kimásolom az egészet, ha megjelenítés kell. Belül úgy is minden 100x gyorsabb, már ha van felesleges 1K RAM erre a célra.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem