Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gumitasztatúra
 
Témaindító: Andrew9468, idő: Júl 8, 2021
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Andrew9468 hozzászólása Júl 8, 2021 /
 
Sziasztok!
Talán valaki hasznos információval tudna szolgálni nekem azzal kapcsolatban, hogy az egyik projektemhez kellene Kínában legyártott távirányító gumitasztatúra. /Nem egy darabról van szó./
A gumitasztatúra nagyon egyszerű felépítésű, abszolút sablonos 4x9-es, 36 gombos. Színekkel és feliratokkal is rendelkeznie kellene. A különböző oldalakon nem találok információt arról, hogy egy tervet milyen formátumban kellene leadni, hasonlatosan mondjuk a nyáktervezés során a kapott Gerber fájlokhoz, melyekből a nyomtatott áramkör elkészíthető. Remélem, hogy esetleg valaki már tervezett hasonló dolgot valamilyen CAD programban, és azt le is tudta gyártatni egy műszer részeként stb. Sajnos ezt most más módszerrel nem lehet kiváltani csak ezzel a megoldással. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Mindenkinek
(#) Topi válasza Andrew9468 hozzászólására (») Júl 16, 2021 /
 
Vedd fel a kapcsolatot a kiszemelt gyártóval, és el fogja mondani náluk mi a kért formátum.

Tapasztalat alapján van amikor STEP fájlt kérnek CAD szoftverből, de ha csak egyszerű gumi membrán réteg, akkor sokszor elég a 2D-s DXF. De sokban függ attól, hogy milyen technológiával gyártanak ők maguk, illetve a gumi tasztatúra milyen vastagságú, folytonos / átbillenő stílusú, stbstb. Ezt velük kell megbeszélned.

Egy biztos, minél kompletteb CAD rajzot tudsz adni, annál egyszerűbb a folyamat.

Szerk: Ami fontos, hogy a mechanikai rajz, és a grafikai mindenkinél elkülönül. Mechanikai CAD rajzos, a grafikai meg a legegyszerűbb vektoros formátumban (CorelDraw-val, Illustratorral, stb), utólag szitázzák a gumi kezelése után. Sokszor a felesleg stancolás után egyesével.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2021
(#) Andrew9468 válasza Topi hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Köszi a választ. Már nem reménykedtem benne, hogy valaki hozzá tud szólni. Kösz még egyszer.
(#) Andrew9468 hozzászólása Aug 16, 2021 /
 
További jelentkezőket várnék, akiknek esetleg gyakorlati tapasztalataik vannak.
Üdv
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem