Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gyroszkóp számítógéphez
Lapozás: OK   1 / 1
(#) qbu1995 hozzászólása Szept 19, 2011 /
 
Kedves Fórumosok!

Lelkes amatőrként én és a haverom belevágtunk egy játék fejlesztésébe, de a játékhoz tervezni szeretnénk egy 3d-s játékvezérlőt ami egy formára öntött eszközben egy gyroszkóp lenne.

-Az első problémám az lenne,hogy hogyan kössem hozzá a gyroszkópot(lehetőleg egy egyszerű csatlakozóval(pl.: usb,stb.) a számítógéphez

- A második pedig az, hogy hogyan tudok olyan programot írni(pl.: java-ba(mert az ismerem még, de bármit szívesen megtanulok)) hogy a gyró elfordulásait az egér fel-le , balra-jobra mozdulatainak(megfellelő sebességgel) értelmezze.

A célom nem az lenne,hogy valami újjat hozzak létre hanem az hogy magam csináljam meg.Tehát összefoglalva: 1. gyrót gépre rákötni 2. adatai(fok/sec) segítségével mint külső forrás parancsot írni.

A segítségeiteket előre is nagyon köszönöm.
Qbu1995
(#) Stefan válasza qbu1995 hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Ki lehet indulni a Microchip USB low pin count USB dev. boardjából amihez a cég adja az USB HID mouse mintaprogramot, vagy akár általános HID eszközként is kezelheted, ahhoz PC mintaprogram is van C# ban. Ezekután csak a gyro kezelést kell megoldani.
(#) El_Pinyo válasza qbu1995 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Meg lehet oldani a problémát például gyorsulásmérő szenzorral is. Én korábban terveztem egy ilyen áramkört, mely USB-n keresztül egérnek látszik és a gyorsulásmérőből származó adatokkal lehetett az X és Y pozíciókat megadni. Nem egy nagyon bonyolult feladat és egészen jól is működik. Én is a Microchip low pin count USB, illetve a PIC18F Starter Kit alapján indultam el.
Bővebben: Link
(#) Cavalier válasza qbu1995 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Nézd meg ezt..
Egy usb joystick projekt, megvan a forráskód is ami a mikrokontrollerbe megy. A giro chipek 3 analóg jelet adnak ki, ezt fel lehet dolgozni a kontroller A/D bemenetein, és az IC közvetlenül USB-re megy. A PC-n meg sima joystickként kezelhető.
Valószínű, hogy az avr-re való progin alakítani kell valamennyit.
(#) qbu1995 hozzászólása Szept 20, 2011 /
 
Akkor tulajdonképpen(ha jól értem) elég szétszednemés egy joysticket majd a kar érzékelőit leválasztani majd a gyroszkóp kimeneteit rákötnöm és kész is a cstlakosztatási probléma?
(#) bmajor válasza qbu1995 hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Tulajdonképpen igen. Lehet hogy szükséged lesz még egy egyenáramú erősítőre, attól függ hogy milyen jelet ad ki magából a giro...
(#) qbu1995 hozzászólása Szept 21, 2011 /
 
És így mind a 3 irányt(a 3 dimenziót) tudja majd kezelni?
(#) Cavalier válasza qbu1995 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /
 
Össze ne szerelje valaki helyetted?

Egyébként rosszul írtam feljebb, a 3d gyorsulásmérők adnak analóg jelet, giroszkópot most kerestem, de csak i2c-set találtam. Tehát azt kicsit bonyolultabb megoldani, de amit linkeltem, az alapján el lehet indulni. Az AVR tudja kezelni az i2c buszt is, és az USB-t is, ahol joystickként látszik a cucc. Csak persze a progit módosítani kell a kontrollerhez.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem